Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

netbook mi je pobudalio nakon što smo uveli novu internet konekciju koja zahteva da se unese network key. svi ostali uređaji funkcionišu kako treba, samo je na netbooku konekcija potpuno ušlogirana.

naime, dešava se sledeća stvar - nakon što sam promenila wireless connection settings i postavila da koristi rečeni network key umesto da ga nalazi automatski, on je počeo jednostavno da briše te postavke i vraća ih na prethodno automatsko određivanje key-a. i to radi na svakih par minuta. svaki put kad to uradi, veza se prekine, pa onda moram ponovo to da nameštam i konektujem se ispočetka.

ima li iko pojma koji mu je q krasni i kako da ga obuzdam?
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
sambadi?
enibadi?

dont mejk mi hev tu redžistr on elitsikjuriti or votsitkold...
Korisnikov avatar
By andjela
ne kontam bas najbolje. kakav key?

mislis na wireless WEP security key ili neki password za pristup konekciji. ne bi trebalo da racunar nista automatski radi, osim ako nije tako podesen. koji je operativni sistem u pitanju? na sta se kacis za net? neki wireless ruter? access point?
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
eo sad ću da uslikam đe je problem, pa postavim, pošto sam ispisala jedno 15 redova objašnjenja i skontala da sam stigla na pola problema. :zid:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
e, dakle, u pitanju je konekcija koja se kači na wireless router.
kad smo promenili internet nalog, trebalo je uneti (wep) network key za dotičnu konekciju, kako bi odgovarala novom nalogu.

to bi, dakle, trebalo da izgleda ovako:

Slika

ali meni ga komp stalno sam vraća na ovo:

Slika

dakle, ja odštikliram ovo "the key is provided automatically" i unesem network key za novi nalog, a on ga jednostavno IZBRIŠE par minuta nakon konektovanja i vrati sve onako kako je bilo. tj, vrati automatsko nameštanje i izbriše onaj key koji sam ja unela.
posle toga, jel', meni veza odmah pukne jerbo bez tog ključa mrežanoga neće da radi.
da bi ponovo proradila, ja moram da se rekonektujem, pa onda da ponovo uđem u podešavanja i radim sve gore navedeno ispočetka (pre cca 20 sekundi se upravo to dešavalo).

OS je XP.

ken ju tel mi u čemu je kvar?
Korisnikov avatar
By KiWi
Ako ti wireless mrežu provajduje ruter, odeš na ruter i pogledaš koji je network key ... i samo ga prekucaš.

Tako je bar kod mog D-Linkovog rutera ... web interfejs veoma jasno (što bi jedan od mojih ortaka rekao self-explanatory)
Korisnikov avatar
By KiWi
sad vidim obe fotkice ... a da napraviš novu konekciju a ovu obrišeš?
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Lepa Krepa

misliš da će to da sredi stvar?

kada nešto ne znaš imaš dve mogućnosti:

- Da pitaš nekog stručnijeg

- Da svedeš problem na proces koji znaš

Dok ne dobiješ stručan odgovor, ti svedi problem na poznati proces ... obriši i kreni ispočetka.

Inače, postoji mogućnost da je nekako na ruteru podešeno da pri konektovanju šalje key (mislim da i kod mene ima takva opcija) ...

Koji ruter imaš i kako je podešen? Nadam se da nisi sve ostavila na "Automatic"
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
nijesam ga ja podešavala, tak' da ti to nemerem reći.
ali ne verujem da je do rutera, pošto se na drugim kompjuterima koji se preko njega kače ne dešava ova nebuloza.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Lepa Krepa

nijesam ga ja podešavala, tak' da ti to nemerem reći.
ali ne verujem da je do rutera, pošto se na drugim kompjuterima koji se preko njega kače ne dešava ova nebuloza.
hmmm ... onda ne znam ... sačekaj odgovor nekog stručnijeg. :D

Radoznalosti radi,
Koje su operativne sisteme imali ostali kompjuteri u toj lokalnoj mreži? Ako je isto XP, onda je možda drugi Service Pack ...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
e bogumi nije! :eureka: na ostalima je vista!
šta ondak to znači?
imaš ideju šta da radim (osim reinstaliranja konekcije)? :lol:
Korisnikov avatar
By andjela
a jesi probala da ponovo napravis takvu konekciju?
ne moras ovu da brises, samo je disable, a napravis novu sa istim podesavanjima, pa vidi hoce li zapamtiti wep key
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!