Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Speculum Columbae
Mesec dana posle Prajda, izašao je na b92 Insajder pod imenom "Nasilje uz blagoslov".
Iako mi cela kafkijanska i ekspresionistička, zlokobna atmosfera u kojem je ovo odrađeno malo previše skreće pažnju, ne mogu da se ne zapitam dok ovo gledam.
Mislim da vredi pogledati. Nije ništa što se već nije znalo, ali je jako dobar Revizor i summa summarum.
Treba napomenuti i da se ti ljudi uvek kreću u grupama od pet i više, jer svaki od tih ljudi i ima samo petinu ličnosti.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s3UDpDLr ... r_embedded#![/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zYuy7I9G ... re=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zVCi-B9a ... re=related[/youtube]
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne znam, meni nije nista spektakularno i nesto sto nije javna tajna.
Ocekivala sam malo dublju analizu delovanja same spc na ovim prostorima, jer, da se razumemo, nije the crkva dobila svu tu moc i novac preko noci i od vernika. Ipak, slede nastavci, pa budemo videli, budemo videli.
I opet, sumnjam da ce se ista pomeriti sa mrtve tacke u ovoj zemlji, jer oni koje zanimaju fasisticke i nacionalisticke grupe sve receno vec vrlo dobro znaju, a oni koje to ne zanima, i dalje slepo veruju sve sto im kaze Risto Sotona i sebe svrstavaju u ciste dushice koje ce u raj prechicom jer sacuvashe srpstvo.
Naravno da treba videti, posebno da se vidi gde sve idu pare od poreza i ko su ljudi koji misle za crkvu i to misljenje oglasavaju. Sa mnogo iznesenog se ne bih licno slozila, jer jednostavno nije istina da crkva nikada nije pozvala na nasilje (a o tome postoje pisani i video dokazi), kao i da ga nije sama sprovodila, a Insajder to nije hteo, smeo da pokaze.
By Speculum Columbae
Ništa spektakularno - ali lepo je znati da postoji.
Crkva nesumnjivo jeste pozivala na nasilje. Direktno, da ne govorim indirektno.
Takva šekspirovska i hamletovska država.
Kao da gledam neko platno Hijeronimusa Boša.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ovog Anfilohija treba zatvoriti u ludnicu !
Sram ga bilo !
Zastrašuje i sluđuje i dodatno zaglupljuje ovaj i onako glup i jadan narod.
:pljuje:
Korisnikov avatar
By Herald
Gledao sam insajder. Dobro su prikazali situaciju samo su trebali da pojasne onako kako je to Isus Hrist sam pojasnio. Da parafraziram. Isus je za popove rekao da su ludaci i slepci, zmije, leglo gujino, licemeri, okreceni grobovi puni grabeza, zlobe i SMRADA. Prorekao je Isus da ce mudre ljude, proroke pobiti, raspeti, bicovati u crkvama i goniti od grada do grada. Ono kad je Amfilohije kruzio u crkvi oko sanduka sa Djindjicevim telom mogu i da citiram Isusa: "Vi gradite grobove prorocima i krasite spomenike pravednicima"

Za vise procitajete Jevadjelje po Mateju 23 glava. Nista nisam izmislio, sve lepo pise.
Korisnikov avatar
By Herald
Originally posted by Dante

Ništa spektakularno - ali lepo je znati da postoji.
Crkva nesumnjivo jeste pozivala na nasilje. Direktno, da ne govorim indirektno.
Takva šekspirovska i hamletovska država.
Kao da gledam neko platno Hijeronimusa Boša.
Crkva po Isus Hristu:

"I kad se moliš Bogu, ne budi kao licemeri, koji rado po zbornicama i na raskršću po ulicama stoje i mole se da ih vide ljudi. Zaista vam kažem da su primili platu svoju.

6 A ti kad se moliš, uđi u sobu svoju, i zatvorivši vrata svoja, pomoli se Ocu svom koji je u tajnosti; i Otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno."
Korisnikov avatar
By pochi
Amfilohije prepodobni i premaljavi je sam dzavo! Sam dzavo i say!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dante

Iako mi cela kafkijanska i ekspresionistička, zlokobna atmosfera u kojem je ovo odrađeno malo previše skreće pažnju, ne mogu da se ne zapitam dok ovo gledam.
u'vatila sinoć nekih 15-tak minuta pred kraj. fakat su ga zadali po atmosferi.
:hamlet:

moram da čekiram soundtrack, nešto mi ona scary 'zika nije zvučala pravoslavno, a ipak treba voditi računa o takvim detaljima. :deda:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Lepa Krepa

moram da čekiram soundtrack, nešto mi ona scary 'zika nije zvučala pravoslavno, a ipak treba voditi računa o takvim detaljima. :deda:

Bas cudno sto ti zika ne zvuci pravoslavno :)
Radi se o temi iz filma The Omen, i to onog jedinog pravog, ne rimejka.
''
Korisnikov avatar
By Mars
Muziku su uboli samo tako.

Inače sama emisija nije ostavila posebno jak utisak na mene.

'ebesh Insajder bez grafikona i zaključaka tipa: "time je država oštećena...time su građani prevareni...time je crkva izdejstvovala..."

I da kažem da u prvih 20 prideva kojim bi se opisala atmosfera emisije - sigurno ne bi bilo 'kafkijanski'.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
(dve strelice na gore) ahhahahah, na "omen" sam odmah i pomislila.
(jedna strelica na gore) pa dobro, 'teo čovek da kaže da je mračna.
Korisnikov avatar
By Mars
Onda je trebalo da kaže: opskurno. Kafkijanski je nešto drugo.
By Speculum Columbae
I dalje mislim da je načinjeno da zvuči kafkijanski i zlokobno.
Naravno, dobro znam šta to znači.

--------------------------------------------------------------------------

Iako možda objektivno nije kafkijanski, dosta ga opsesivno čitam već mesec dana, pa je možda i stvar projekcije.
Korisnikov avatar
By Sunce
Posle mesec dana,

Dante i dalje navija kosu,

Popeye je bezlicniji,

Sunce jos gluplji.

:gatara:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!