Originally posted by Wilhelmina
Hajde da zanemarim offtopic.
Ja sam birala Hotel Ibis Mariahilf, jer se naalzi na samom pocetku najvece trgovacke ulice u Becu (sto znaci da je hotel u samom centru, maltene, treba oko pola sata peske do samog jezgra grada, sto je velika prednost u tako velikim gradovima).
Meni je Bec najsavrseniji grad za vikend boravak. Nista ti nije preterano daleko, bar sto se tice obilazaka. Bilo bi dobro da imas vodica koji ce te malo uptiti u istoriju i kulturu, ali ti svakako ostaje dosta vremena i za samostalno bazanje, forkanje i otkrivanje.
Obavezno Senbrun, ako bude radio i za Novu Godinu. Nadaj se da nece biti previse hladno, jer nema svrhe Bec doziveti iz busa.
Ibis jeste na pocetu Mariahilferstrasse, ali na onom drugom pocetku (kraju) koja nije blize centru. No, u svakom slucaju nije losa lokacija.
Gradski prevoz u Becu je besprekoran, tako da nije toliko ni bitno dal' je blizu ili malo dalje od centra. A od skoro metroi saobracaju preko vikenda celu noc bez prestanka, mada za novaka to bude u svakom slucaju
Za bozic + docek nove Bec stvarno pretvore u romanticni turisticki raj, sve svetli i sija , a sav narod je na ulicama.
Najvise ih bude u samom centru tj. stephansplatzu, pa posle obicno svako ode na neku zuraju, sto se produzi na afterhour pa na after afterhour i tako gde te sudbina odvede