Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ono što većina zna, a o tome ćuti, konačno treba da izađe na videlo!?

Konačno istraga političke pozadine ubistva Đinđića

Jako sam happy iako znam da je ovo za sada samo spekulacija, ali zamislite da zaista krenu u hajku!! Već vidim Koštunicinu facu dok ga hapse sa sve komentarom "Ja o tome nisam obavešten!"..

Anyway, ovo znači 2 stvari. Prva je da je DSS toliko izgubio na snazi da je Tadić konačno pokupio muda u šaku i krenuo da se obračunava sa njima, a drugo da je su državne institucije konačno počele da funkcionišu kada je pravni sistem u pitanju. Nadam se da ovo neće ostati samo mrtvo slovo na papiru i da će odgovorni odgovarati!
Korisnikov avatar
By Blady
Jbte ja sam Djindjica obozavala....
Kostunica jebo mater svoju...
Za soatle necu ni da komentarisem, u svakom slucaju mi je drago zbog ovoga..
Korisnikov avatar
By nsc
ne verujem, ali ajde da se nadamo
By LeDeNa_
Ne zelim da se prisecam ovoga...

Jako mi je zao Djindjica...

Uzas!

p.s.Kostunica je uvek bio prljav igrac.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Paaa ako je tako kao sto kazes bice gusto .
By Hans
Amin.
I bilo je vreme da krenemo i po pozadinama. Od samih 'legionara' do estradnih diva koje su sarađivale sa ubicama čoveka koji je ovu zemlju hteo da vrati u Evropu gde i pripada.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Originally posted by Hans_87

Amin.
I bilo je vreme da krenemo i po pozadinama. Od samih 'legionara' do estradnih diva koje su sarađivale sa ubicama čoveka koji je ovu zemlju hteo da vrati u Evropu gde i pripada.
Pa nesto su se kasno setili.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
I ja sam, kao i vi, skeptičan, ali se ipak nadam.. Neko reče da su se kasno setili... ne bih se složio. Nikada nije kasno, ali uvek je bolje da što ranije sve izađe na videlo. Nadam se da, kada budu otvorili tu Pandorinu kutiju, neće stati dok svo zlo ne izađe iz nje.. Da vidimo ko nas vodi...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Apsolutno!
to zlo zvano koshtunica, seljailic i njegovi treba zatrti!

Sve odlichno reche Zivkovic:

Koštunica nije bio za "6. oktobar"
6. oktobar 2010. | 12:29 | Izvor: FoNet

Lična odgovornost (FoNet, Arhiva)
Politika -- Bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da oseća maksimalnu odgovornost što je DOS 2000. godine dozvolio Vojislavu Koštunici da spreči "6. oktobar".

On je dodao da bi u slučaju da se bilo dosledno tada, Srbiji sve išlo mnogo brže.

"Reforme bi daleko odmakle, Zoran Đinđić bi bio živ, Demokratska stranka bi bila u opoziciji, ali bi se na sledećim izborima vratila na vlast", rekao je Živković u intervjuu "Ekonomist magazinu".

On je obelodanio da je odmah posle 5. oktobra 2000. godine od 16 lidera DOS 15 bilo za to da se smene šef DB Srbije Radomir Marković i načelnik Generalštaba VJ Nebojša Pavković, a samo je Koštunica, kao jedini legitimni predstavnik vlasti, bio protiv.

"Mislim da je trebalo da ostanemo dosledni, bez obzira što su nas mnogi racionalni razlozi terali na taj kompromis, da možda 6. oktobra raspršimo svu koaliciju i da se narod odmah suoči s drugom stranom tog velikog događaja, ali je postojala opasnost da se vrati stari režim", istakao je on.

"To što njih dvojica nisu smenjeni 6. oktobra i zadržani u pritvoru dok se ne završi istraga je pokazalo da petooktobarska revolucija nije završena", konstatovao je Živković.

Legiju nije imao ko da hapsi

Foto: Beta, Arhiva
Na pitanje zašto Đinđić nije smenio Milorada Ulemeka Legiju sa mesta komandanta JSO, Živković je odgovorio da je njega trebalo uhapsiti, ali je "postojao tehnički problem što nije imao ko da ga hapsi".

"Ako hapsite Legiju, hapsite 'crvene beretke', a to je 1.000 obučenih, profesionalnih ubica. Jedini ko je mogao to da uradi je Vojska, koja je bila sa iste strane kao i Legija, zajedno s Koštunicom i Acom Tomićem", objasnio je on.

Živković je rekao da su, noć pre rasformiranja JSO, trojica-četvorica ljudi iz državnog vrha Srbije, uključujući i tadašnjeg načelnika Generalštaba Branka Krgu, napravili plan za slučaj da se oni tome suprotstave.

"Tad su bile spremne tenkovske jedinice, avijacija, blokiranje mostova, da, ako pruže otpor, mogu da budu pobijeni svi. To nismo mogli da uradimo ranije jer Vojska nije učestvovala u tome", rekao je on.

Rasformiranje JSO i hapšenje Ulemeka se, dodao je Živković, spremalo dugo i desilo bi se i da nije ubijen Đinđić, jer je trebalo da bude formiran Savet ministara državne zajednice SCG, u kome bi on bio ministar odbrane.

"Za nekoliko nedelja bismo preuzeli i Vojsku i mogli bi da se obračunamo sa Legijom", naveo je Živković.

yep..
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Mislim da se pravi nalogodavci nikada nece otkriti
ali takodje i da je veoma bitno da se Kostunicino i Legijino ime nadju jedno do drugog
QUOD EST IN ACTIS...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Nema shanse, ovo je pucanj u prazno. To je ista ekipa koja i dalje drzi Mladica negde i ne dozvoljava izruchenje, hocu reci, da je oslabila pre bi pali haski optuzenici a tek onda Kostunica.

A sto se tiche nasheg pravnog sistema daj da se ne lazemo. Ne mogu godinu dana da dosude po tuzbama za probijeno trajanje reklama na televizijama, ili za ukidanje nazi ogranizacija, jest ce da oduse Kostunicu zbog ubistva Djindjica.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ma.

Sve je to lepo & veselo, i kul je sto se tu naslo i Kostunicino ime i sveeee to je divno i bas lepo...ali...ne.

..

Opet ce se suditi, ako upste bude sudjenja - tek osude - trenutno nebitnim ljudima, opet se nece ulaziti u nalogodavce nalogodavcima, jer...hm....recimo da mislim...da to ide mnogo dalje od kostunice... i SPS ce i dalje (20 god & counting, sa 6 dina prekida) da mi drzi Ministarstvo unutrasnjih poslova.

..

Nidje promene, nikakve.
Korisnikov avatar
By Mars
Ni ja ne nalazim mesta entuzijazmu, još manje oduševljenju.

Al dobro. Super ako sam se zajebao.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by just_me

KONAČNO!!! Jako sam uzbuđen iako je ovo samo jedan formalan čin... ali počelo je!!!!

Link ka vesti
Upravo!
Sad treba svi progresivno-misleci Srbi i gradjani Srbije da se ujedinimo/te da konachno zatremo taj d(ss) i njegove satelite!
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Black Lady

Ne znam kako si stigla da ga obozavas dok je bio ziv, jer kada je ubijen mi smo bili samo deca u srednjoj skoli. :misli:

Muka mi je vise oko aminovanja oko tog Djindjica, JBT ! :jbg:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Zwezdica

Ne znam kako si stigla da ga obozavas dok je bio ziv, jer kada je ubijen mi smo bili samo deca u srednjoj skoli. :misli:

Ako sam bila u srednjoj, to znaci da ne mogu da ga pratim, da se interesujem i da mi se dopadne?? Svasta
Ako ti je muka, onda nemoj biti u ovoj temi.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
mislim da je DSS odavno izgubio na snazi, a trenutne spekulacije su verovatno deo uobicajene politicke igre. samo je zaista naivna osoba mogla da pomisli da
1) ubistvo Djindjica nije "politicko" ubistvo
2) da ce zaista odgovorni i odgovorati za to delo.
Korisnikov avatar
By 2kune
mislim da ipak nije moguće... čini mi se da bi trebalo ići obrnutim redom: prvo zatvor ili metak a onda optužnice za veleizdaju i vojni udar... a i trebalo bi nekoliko tenkova prošetat ulicama jerbo je danas 21. stoljeće i produkcije su sve zahtjevnije... ne valja se blamirati na CNN-u... :vogue:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by 2kune
... prvo zatvor ili metak a onda optužnice za veleizdaju i vojni udar...
Tako je, tako je. Prvo smrtna kazna, sa ostavljenim rokom od 10 dana za žalbu, sa tom specifičnošću da se smrtna kazna ima izvršiti odmah, uprkos onom roku od 10 dana za žalbu.
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Ako sam bila u srednjoj, to znaci da ne mogu da ga pratim, da se interesujem i da mi se dopadne?? Svasta
Sumnjam da bilo koje dete koje je jos u srednjoj skoli ima gr mozga sa politikom i opredeljivanjem, pa tako i ti. A ta pomama za Djindjicem je samo medijski uzasno isforsirana da se mase loze i da imaju koga da uzdizu u nebesa bezgresnog i jos ubijenog, kao Lejdi Dragana taj fazon.. :tornado:
Korisnikov avatar
By mili86
Zvezdice, duso, vidi se da studiras na pravnom...
Korisnikov avatar
By Vel boy

Sumnjam da bilo koje dete koje je jos u srednjoj skoli ima gr mozga sa politikom i opredeljivanjem, pa tako i ti.

samo ti sumnjaj.
ja sam s mojih 16 godina '92-e izvrshio presudni uticaj na celu mi porodicu da kazemo NE rkaradzic-sheshelj-smiloshevic politikama, ostanemo u Mostaru da delimo zajednichku sudbinu sa svim gradjanima Mostara koji ostadoshe tj. da ne napushtamo grad kao shto su ga napustili npr. oni Srbi koji su bili potpali pod paranoju i psihozu rkaradziceve propagande.
A ta pomama za Djindjicem je samo medijski uzasno isforsirana da se mase loze i da imaju koga da uzdizu u nebesa bezgresnog i jos ubijenog, kao Lejdi Dragana taj fazon.. :tornado:
ma nemoj. :odbij:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by *deni*

Tako je, tako je. Prvo smrtna kazna, sa ostavljenim rokom od 10 dana za žalbu, sa tom specifičnošću da se smrtna kazna ima izvršiti odmah, uprkos onom roku od 10 dana za žalbu.
kvragu... s ovim pravnicima nikako ne moš dignit revoluciju... :zid:
znači, prvo pravnici... :osama:
By Storm
... da je Tadić konačno pokupio muda u šaku i krenuo da se obračunava sa njima...
To malo teže. Sve više mislim da je Tadić slično mrtvo puvalo kao i Koštunjavi, samo je njegov slučaj manje očigledan.
Korisnikov avatar
By svejedno

Sumnjam da bilo koje dete koje je jos u srednjoj skoli ima gr mozga sa politikom i opredeljivanjem, pa tako i ti. A ta pomama za Djindjicem je samo medijski uzasno isforsirana da se mase loze i da imaju koga da uzdizu u nebesa bezgresnog i jos ubijenog, kao Lejdi Dragana taj fazon.. :tornado:

Pored toga sto sam ko klinac u srednjoj bio jebeno problematicno dete, bio sam, pored toga, itekako politicki osvescen.

Oce to tako ma koliko mlad da si a oko tebe su neverovatna dnevnopoliticka sranja, a ti nisi slep niti idiot.

..

Svaka cast ako ti u srednjoj nisi obracala paznju na sve to, i ako uz to nisi ni slepa ni idiot.

..

I bilo cije misljenje o Djindjicu nema veze sa samom cinjenicom da je covek ubijen, i da odgovorni nisu kaznjeni.

To sve ne znaci da je on bio bezgresan, savrsen i sl, licno cak mislim da je bio daleko od toga, ali ne znaci ni da sada treba da se puste organizatori ubistva na slobodu...

...ubistva coveka za koga kazes da se ni ne secas, pa opet imas misljenje o njemu. lol

..

Sto su ljudi smesna stvorenja.
Korisnikov avatar
By haemoglobin

I ja sam, kao i vi, skeptičan, ali se ipak nadam.. Neko reče da su se kasno setili... ne bih se složio. Nikada nije kasno, ali uvek je bolje da što ranije sve izađe na videlo. Nadam se da, kada budu otvorili tu Pandorinu kutiju, neće stati dok svo zlo ne izađe iz nje.. Da vidimo ko nas vodi...
slazem se

off: mislim da ovo nije mesto da polemisemo o favorizovanju ili hejtanju simpatija ka Djindjicu
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!