Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ulaze u kuću i svaki dan ih nalazim, pa nisam siguran šta da uradim a da ne izazovem njihovu smrt?
Da li da ih posadim u orman?
Ili da ih vratim napolje, gde je hladno i vetrovito?

Mogu li da ih hranim s šećerom, kao pčelice?

Hoće li one prespavati celu zimu ili će leteti po kući?

Ovu poslednju sam metnuo u saksiju s suvom lavandom.

Imate li vi iskustva s bubamarama?
Korisnikov avatar
By bu
taj problem nemam...i nadam se da ga necu imati :D ..zovi Tadica da mu pozajmis koju...posto da ih ubijas ne smes zbog kazne :D
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by bu

taj problem nemam...i nadam se da ga necu imati :D ..zovi Tadica da mu pozajmis koju...posto da ih ubijas ne smes zbog kazne :D
Kakve kazne?
I ko bi ubijao bubamare?
Pa one znaju da izjedu sve biljne vaši s ruža, gde se one pojave nema potrebe za prskanjem cveća.

Em što u svim kulturama označavaju sreću, udaju mlade devojke ili pare.
Korisnikov avatar
By Sunce
Imam ljubavno iskustvo sa deckom koga su zvali buba i bubica. :lol: Imam jedan divan privezak od njega sa likom bubamare. Uvek me razveseli.

Fotkao sam je:

Slika

Uploaded with ImageShack.us
Korisnikov avatar
By bu
Originally posted by Morgan Le Faye
Originally posted by bu

Kakve kazne?
I ko bi ubijao bubamare?
Pa one znaju da izjedu sve biljne vaši s ruža, gde se one pojave nema potrebe za prskanjem cveća.

procitaj :) http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/ ... -51801.php
Korisnikov avatar
By Blady
Imam...
bas na putu za Hr, kod jednog usputnog spomenika sam naletela na toliko bubamara, koje su bile po meni, kolima... u kolima.... bilo ih milion...
Probaj da ih negujes, meni su bile super, dok nisam pocela da se tripujem, da ce mi ostaviti tragove po odeci :)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by bu
Originally posted by Morgan Le Faye
Originally posted by bu

Kakve kazne?
I ko bi ubijao bubamare?

procitaj :) http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/ ... -51801.php

Pa to je super zakon.
Osim zabrane upotrebe medicinskih pijavica za koje je dokazano da imaju pozitivan efekat na mnoga oboljenja, i da su nekada alternativa operacijama.

Black Lady a kako si ih ti negovala?
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ih ja bih trebao da prodam boga oca da platim kazne za sve sto pobih na faxu...

elem, o kakvim se bubamarama radi? Predpostavicu da su ove u pitanju, jer su vrlo aktuelne trenutno

Slika
Korisnikov avatar
By KiWi
Moju koleginicu su izujedale prošle nedelje u Šidu .. sve po nogicama tufne.

Tek je pre par dana skapirala da ih navlači Nivea mleko za telo koje je mazala pred spavanja.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by KiWi

Tek je pre par dana skapirala da ih navlači Nivea mleko za telo koje je mazala pred spavanja.
:smeh: jel sigurna da su bubamare?

otkud u Sidu :D ?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
aaa

pa dobro, sta fali kiselo-gorkoj rakiji, rakija je rakija. rakija.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by haemoglobin87

Pa pun joj je krevet bubamara...

Naše (evropske) bubamare imaju 7 tačaka. Tri cele na svakom krilu i jednu koja je na sredini između dva krila. Ove naše su crvene sa crnim tačkicama i žive jednu sezonu.

Ove azijske idu od žute do tamno braon boje, imaju i do 20 tačaka, veće su od naših, agresivnije i žive više godina! U Srbiju su navodno došle iz Holandije u rojevima, a moja koleginica tvrdi da ih u Šidu kinezi koriste kao utamanjivače biljnih vaši u plastenicima.
Korisnikov avatar
By KiWi
Kada se zgnječi azijska bubamara oseti se smrad i ostaje fleka (ne ubijati ih na tkaninama ili zidu ... samo na parketu, jer može da se obriše)

Kada se zgnječi domaća bubamara ... samo se malo ubedačiš. Jer je ona jedno slatko stvorenjce.
Korisnikov avatar
By smaug
One su jadne zbunjene tim vasim za Novembar pretoplim vremenom. I umesto da dremkaju lete po tvom stanu.

Predlazem da stvis bubamaru (jednu po jednu koliko god da ih imas) na dlan, zamislis zelju i oduvas bubamaru kroz prozor.

Ako je verovati Ircima, zelja ce ti se ispuniti.
Korisnikov avatar
By haemoglobin

Pa pun joj je krevet bubamara...

Naše (evropske) bubamare imaju 7 tačaka. Tri cele na svakom krilu i jednu koja je na sredini između dva krila. Ove naše su crvene sa crnim tačkicama i žive jednu sezonu.

Ove azijske idu od žute do tamno braon boje, imaju i do 20 tačaka, veće su od naših, agresivnije i žive više godina! U Srbiju su navodno došle iz Holandije u rojevima, a moja koleginica tvrdi da ih u Šidu kinezi koriste kao utamanjivače biljnih vaši u plastenicima.
nase Evropske bubamare (Coccinella septempunctata) jeste da po pravilu imaju sedam tacaka ali broj istih varira...Azijska/Harlekin (Harmonia axyridis) bubamara je doneta u Evropu - Holandiju tacnije, kako bi se tamanile biljne vasi, no sve je izmaklo kontroli jerbo je introdukcija radjena na neadekvatan nacin. Kod nas se pojavila otprilike pre dve godine na Fruskoj Gori, a sada predstavlja velik problem jer je toliko invazivna da ne samo da jede vasi, vec i larve nasih bubamara pa i adulte istih. U istocnu Evropu je rasirena prirodnim putem ili nekim vidom antropohorije....
Korisnikov avatar
By Dirrty
Bubamare, pored mrava i pčela su jedini insekti koji mi nisu gadni i koje izbegavam da ubijem.
Ali nemam previše iskustva sa njima.
Korisnikov avatar
By KiWi
vidiš ja sam bio siguran da sve naše imaju tačno sedam tačaka :) uhvatim pa brojim kad nađem bubamaru :D ... eto, čovek svašta nauči :D
Korisnikov avatar
By haemoglobin

vidiš ja sam bio siguran da sve naše imaju tačno sedam tačaka :) uhvatim pa brojim kad nađem bubamaru :D ... eto, čovek svašta nauči :D
i svasta vidi mogu ti reci :)
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Bubamare su bas slatke. :sweet:

nase Evropske bubamare (Coccinella septempunctata) jeste da po pravilu imaju sedam tacaka ali broj istih varira...Azijska/Harlekin (Harmonia axyridis) bubamara je doneta u Evropu - Holandiju tacnije, kako bi se tamanile biljne vasi, no sve je izmaklo kontroli jerbo je introdukcija radjena na neadekvatan nacin. Kod nas se pojavila otprilike pre dve godine na Fruskoj Gori, a sada predstavlja velik problem jer je toliko invazivna da ne samo da jede vasi, vec i larve nasih bubamara pa i adulte istih. U istocnu Evropu je rasirena prirodnim putem ili nekim vidom antropohorije....

:iskolacen: :iskolacen: :iskolacen:

Pa, ima l' spasa od tih azijskih krvoloka?! :tuc:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by sing&dunum

Bubamare su bas slatke. :sweet:

:iskolacen: :iskolacen: :iskolacen:

Pa, ima l' spasa od tih azijskih krvoloka?! :tuc:
nada da ce ih zajebati niske temperature...ili ce se naci neko pametan pa odraditi feromonske klopke
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Valjda dotle nece potamaniti nashe domatje mice... :uplasen:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by smaug

One su jadne zbunjene tim vasim za Novembar pretoplim vremenom. I umesto da dremkaju lete po tvom stanu.

Predlazem da stvis bubamaru (jednu po jednu koliko god da ih imas) na dlan, zamislis zelju i oduvas bubamaru kroz prozor.

Ako je verovati Ircima, zelja ce ti se ispuniti.
kakvi bre irci,ja za to znam od kako postojim...:shmi:
By Speculum Columbae
Što bi radili bilo šta sa njima, zađto perverzije uvek, bože?
Ja volim volim VOLIM bubamare. Pre neki dan sam sedeo u fotelji i sedeo i bilo je gomilka bubasmara i sleteo je onda redak tropski leptir i bio sam šojkiran.
Ne znsm ima li to veze.
Are you Minnie Driver?
Than wipe your feet.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!