Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Galadriel
I mi smo od skoro potpisnici sporazuma o trgovini sa EFTA - om.
Korisnikov avatar
By blenta
zen, jel zbog toga ni bosna ne ulazi u eu?
Korisnikov avatar
By Galadriel
hihihiihihiihi :D

Ove četiri zemlje ispunjavaju sve uslove, ali neće.
Korisnikov avatar
By Blady
Zato sto su verovatno mnogo jake drzave :)
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Galadriel

Ove četiri zemlje ispunjavaju sve uslove, ali neće.
nece jer nemaju interes

imaju dovoljno jake
ili dovoljno jace prihode u odnosu na ukupnu populaciju
da same rese sve svoje bitnije probleme

te im se ne isplati predati deo suvereniteta i ekonomske samostalnosti
za pomoc u resavanju internih problema i makro ekon ciljeva
By Kragi
može im se, da - ali mi nismo ni island, ni norveška.
mislim, kad dostignemo 'standard' (u najsirem smislu te reci) tih zemalja onda bi clanstvo u eu bila cista formalnost (sto se mene tice) a mogli bismo, naravno, i bez nje.
pricam hipoteticki, jer srbija nikada nece biti svica :D
kako da ti objasnim: na mojoj temi o izručivanju Mladića, odnosno informaciji o njemu, ti odgovaras: 'ne bih ga prijavila, nisam za eu' :roll:
kada budeš htela da ga prijavis i bez toga da to bude uslov za kandidaturu ili članstvo bićeš u mogućnosti da biraš i cooliras EU do mile volje :superheroj:
e zato mi moramo u eu a norveška ne ;)
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Kragi

može im se, da - ali mi nismo ni island, ni norveška.
mislim, kad dostignemo 'standard' (u najsirem smislu te reci) tih zemalja onda bi clanstvo u eu bila cista formalnost (sto se mene tice) a mogli bismo, naravno, i bez nje.
pricam hipoteticki, jer srbija nikada nece biti svica :D
kako da ti objasnim: na mojoj temi o izručivanju Mladića, odnosno informaciji o njemu, ti odgovaras: 'ne bih ga prijavila, nisam za eu' :roll:
kada budeš htela da ga prijavis i bez toga da to bude uslov za kandidaturu ili članstvo bićeš u mogućnosti da biraš i cooliras EU do mile volje :superheroj:
e zato mi moramo u eu a norveška ne ;)
bas si mi objasnio :)

FYI, nikad nikoga ni za sta ne bih prijavila
Korisnikov avatar
By blenta
dobar odgovor
sistem vrednosti je pored privrede isto bitan faktor
zato mi, da oproste forumski oci
na politickoj nekorektnosti
nikako nije jasno sta ce poljska tamo recimo
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Valjda zato što imaju tolike izvore prihoda da im nije potrebno nikakvo povezivanje, koje bi im samo odvuklo novac: Norveška naftne bušotine, Švajcarska bankarstvo, Island ne znam šta već (kitove?).

Lihteštajn nisu videli, nije bila dovoljno velika razmera karte.

:ekonomista-amater:
Korisnikov avatar
By blenta
angra Island sije svicu u finansijskim uslugama za tri duzine
makar je do ove zadnje krize

opstao bi da ih englezi nisu zeznuli i potpomogli urusavanje bankarskog sistema
(obecali da nece povuci pare koje su drzali tamo zbog jacih kamatnih stopa)

kad su im pale 3 (ili 4 zaboravih) najjace banke posle povlacenja UK sredstava
haos koji je nastao zbog njihove nelikvidnosti je bio 6 puta veci od gdp
(sto prakticno znaci steta nastala u tom trenu je 6 puta prevazisla celokupnu vrednost
koju su stvorili u tekucoj godini)
i prestali su biti nova svica umesto svice

mislim da im se i jako mnogo ljudi iselilo* zbog novog odjednom nagomilanog spoljnog duga
jer se boje dizanja poreza
te sad kubure i sa obucenom management radnom snagom i razmisljaju da opet love kitove
haos

*skandinavske zemlje imaju neko pravilo da za godinu ili dve mozes da dobijes drzavljanstvo
kad se preselis iz jedne u drugu pa kad god je u jednoj zestoko sranje malo se presifta radna snaga
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Da, znam da imaju neku suludo bogatu ekonomiju i da su na svim tabelama (standarda, kvaliteta života, indeksa ličnog razvoja itd.) uvek prvi ili tipa u prva 3. Znači i njima od bankarstva i usluga? Pa da, a i od čega bi drugog.
Korisnikov avatar
By blenta
bili
vise nisu
sad ce malko da fasuju

ali u sustini imaju malu populaciju
te im ne treba mnogo i velikih investicija
da gdp skoci znacajno
Korisnikov avatar
By AngraMaina
A šta bi od one priče da hoće da se brzometno priključe EU? Nešto se spominjalo oko te krize.
Korisnikov avatar
By blenta
pa nisu hteli sve dok nisu prsle te tri banke
onda vise nisu mogli da kontrolisu vrednost svoje valute
i prijavili su se za eu za manje od dve nedelje
pice oportunisticke

a prihvatili su ovi iz eu kandidaturu na keca
i u februaru ove godine objavili da ce ih integrisati u 2012

vlada je bila pala odmah potom
nadaju se prakticno da ce cim udju uvesti euro kao platezno sredstvo
i izbeci frku sa stabilizacijom valute
i prakticno predati frankfurtu
svoj ekon haos da resava

i naravno da ce dobiti pristup fondovima za razvoj
i stabilizaciju
Korisnikov avatar
By Mars
Valjda je Prokopijević (ili Zec...) pre neki dan objašnjavao kako su se tačno sjebale Rumunija i Bugarska, kako nisu iskoristile predpristupne fondove...i kako su, kad su konačno ušle - odmah morale da krenu samo sa izdacima prema EU, ništa drugo.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Island ce uci.

Norvezani su na referendumu dva ili tri puta odbijali da udju u EU. Njima tamo vlade padaju zbog suficita u budzetu, samo im jos evrobirokrate fale :smeh:

Svajcarska je pre par godina usla u Shengen zonu tako da je samo malo trudna, negde sam citao da im smetaju EU pravila oko bankarstva te i da bi ulazak u EU narusio njenu neutralnost. (A kao da ulazak u granice EU i deljenje carinskog sistema to ne radi?)
Korisnikov avatar
By Galadriel
Dajte neki odgovor koji ne mogu da izguglam, malo egzaktnije.
:serlok:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover

Ovo samo govori da ti uopste ne posedujes svest o gradjanskoj odgovornosti. Ukoliko si u stanju da zatvarash oci pred losim stvarima koje se oko tebe desavaju i ne chinish nista da popravish stanje onda samo doprinosish unistavanju tog drustva i realno ne zasluzujes da budes deo istoga.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by colonia_boy

Ovo samo govori da ti uopste ne posedujes svest o gradjanskoj odgovornosti. Ukoliko si u stanju da zatvarash oci pred losim stvarima koje se oko tebe desavaju i ne chinish nista da popravish stanje onda samo doprinosish unistavanju tog drustva i realno ne zasluzujes da budes deo istoga.
Koja retard izjava. Ja nisam policajac i to nije moj posao, drustvu doprinosim kao i ostali svojim profesionalnim angazmanom. Drugo, taj covek nije osudjen, bice nevin dok se ne dokaze suprotno. Trece recimo i ubice ( nevezano za njegov slucaj ) imaju svoju ulogu u drustvu kada odsluze kaznu nisu ekskomunikovani. Ali naravno ti si bogom dan da odredjujes kriterijume drustvene svesti o gradjanskoj odgovornosti i da na osnovu navedene odredjujes pojedincima mesta.

Da me neko pita nikad ne bih rekla neistinu, ali da idem i da prijavljujem nikad.

Jos je interesantnije kako delis uloge kao da se za nesto pitas jos sa stavom uzornog bezgresnika delis vaspitni uput na osnovu paushalne izjave. :hypno:

Prizemlji se.

P.S. Nemojte pripisivati da podrzavam bilo sta u politici, i pro i contra EU, Mladic blabla, please... Imala sam par pitanja cisto informativno....

Hvala Blenti za odgovore. :)
Korisnikov avatar
By 2kune
Zato jer im je bolje tamo gdje su. Osim Islanda, naravno... Njemu je sad bolje uz Rumunjsku i Bugarsku. :hvala:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!