Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
Ja citam jer me to zabavlja.
Nema potrebe da "zabavljanje" treba da pojasnjavam da ne znaci samo fan fan fan nego ono kako istripujem da ce nesto da me oplemeni.

Ali nikad nisam mislila da ono...mislim, kako ja da se positevecujem sa nekim iz knjiga?

Ako zanemarimo cheap butch femme literaturu gde se lozim kad citam pa gledam kroz oci jebane femice, ili crkavam od straha od tamnih jahaca u srednjoj zemlji, zaista, sem uzivljavanja i empatije u likove koji su mi zanimljivi, ne mogu sebe da vidim ili se povezem vise no empatski ili radoznalski u toku citanja sa bilo kojim likom ili piscem.

Umetnicki pravim kafu i poneko jelo, ponekad od seksa napravim predstavu koja bi pokupila dobre kritike, i to je to.

and it's pRRRfectly fine

It's all good :pivce:
Korisnikov avatar
By 2kune
errr... ovdje kanda 'živjeti umjetnost' znači ufuravati se u tuđe art svjetove... ako je tome tako (a nije onako), ja se najradije ufuravam u kakav tolkinizam... :apprentice:
Korisnikov avatar
By colorado
Hm, desava se meni to poistovecivanje s likovima, ali nikad u potpunosti... Vise samo s nekim njihovim osobinama.. a ne zivim zivot po nekom umetnickom delu. Desava se da me neke zivotne zituacije podsete na neko zivotno delo, ili da mi neki stihovi pomognu da donesem neku odluku..
Ali, nikad nisam u fazonu "Sta bi na mom mestu Pajper iz Cari uradla?.. haha

Je l' sam uopste odgovorio na pitanje??
Korisnikov avatar
By antibiotic
Kada sam bio mladji - ziveo sam umetnost, moje platno je slikalo po meni.
Danas sve radim namenski.
Namenski radim na projektima, namenski preuzimam identitete, namenski se oblacim, ... jer sve ono u sta sam se nekada ufuravao da jesam , da zelim da budem - vremenom postaje isprazno i prevazdjeno, tako da je na kraju najbolje resenje, da kad se covek nakupi iskustava, ponovo brise i pise na jednom istom listu hartije, a najvecim delom svog tog vremena samo razmislja sta ce da napise, dok list ostaje najvecim delom tog vremena - prazan.

Oduvek sam se divio ljudima koje drustvo i godine nisu uspeli da promene. Iako su skloni menjanju stavova - neki principi postaju sve tvrdji i nema te sile koja moze razbiti taj kamen.

Za vecinu od umetnosti nema leba, tako da su mnogi krenuli drugim pravcima, poceli da rade druge poslove zbog para, osnovali porodice, utopili se u gradjanstinu... sto ce mnogi podrzaviti kao "pravu i pametnu odluku", iako u tome ima mnogo slabosti, straha od neizvesnosti zivota, bezanja od prokletstva umetnika... jer jak je ponaj koji odluci da bude slab, koji zrtvuje svoj zivot radi svojih ideala, koji priziva djavola kad njega nema... u to ime jedna pesma:

''
By dukkehjem
mislim da je to u neku ruku beg od sebe i stvarnosti... beg od sopstvenih emocija... tako da kada sam bivao u bedaku, nisam se ja bedacio vec su to bili stihovi miljkovica, pandurovica, cvetajeve... kada sam bio neautovan i samome sebi, nisam to ja imao jade nego verter, kad sam bio besan i nisam imao hrabrosti da odbacim neka moralna nacela po meni malogradjanska, to nisam radio ja nego miler, apoliner, i bivao sam raskoljnikov, i postavljao sebi cuvena pitanja o ubijanju mandarina mislima, bivao sam aljosa, i tako do u nedogled...

al se slazem da je to poistovecvanje u neku ruku decija bolest... :sigh: dok jos nisam imao hrabrosti da prihvatim to da se ja osecam lose, da sam ja besan, da sam ja nalozen, da sam ja gej, da sam ja depresivan, da sam ja neprihvacen itd., a mnogo puta i da sam srecan, radostan...

ova tema me je podsetila na misao da je zivot umetnost, odnosno da je zivljenje umetnost... i to se provlaci kod mnogih umova, duhovnika itd., od morihej ujesibe (umece mira kao umetnost zivljenja), preko pravoslavnih duhovnika (umetnost zivljenja, odnosno umece umiranja)...

umetnost je, u stvari, zaista citav zivot... i to njegovi, da tako kazem, najelementarniji delovi
Korisnikov avatar
By Sunce
Razumem da je tesko umetnicima, ali se malo preterano prica o teskom polozaju umetnika, dok se naucnici ne pominju.

Hmm, tesko je ocenjivati umetnicka dela. Gresim li? Mislim da se u Srbiji razvijaju oni koji su u nekakvim udruzenjima, a to nije garancija za kvalitet. Pa tako slikari izlazu u znacajnim galerijama samo ako su u udruzenjima. Moj poznanik - i forumas, pijanista, recimo, moze da svira, ali za dz. Od toga se ne zivi. Ulazak u Narodno pozoriste nije lako. Po njegovim recima, najbolje je da se bavi konceptualnom, da se pocese po guzi, odsvira tri note, legne na klavir i zapali cigaru i pravi kolutove od dima. A da, naravno, da pre toga napise sastav kako je to istrazivanje o uticaju nikotina na cula, i kako klavir intereaguje. Recimo.

Sa druge strane, znam neke reditelje, glumce, i razne price o tome kako se navasase para snimajuci glupe tv serije. Honorari za serije tipa "Babinu picku cesljaj, rodjak sa sela pisa" su ogromni.
Sto se predstava tice, uvek sam mislio da se rade dugo - recimo godinu, dve. A onda sam shvatio da su predstave gotove za tri meseca. Honorari - reditelj: od 5 do 20 hiljada eura. To je malo? A treba dobiti priliku da reziras, a to mozes ako se ulizujes upravniku pozorista, ako si politicki korektan. Iz price znam da je Vida Ognjenovic za predstavu "Tri sestre" dobila 20 000 eura samo zato sto je uz Demokratskiu stranku. A ta zena rezira nekoliko predstava godisnje. Nije li to previse?

Da uporedim sa naukom. Ministarstvo nauke trazi radove objavljene u cenjenim casopisima. Za pojedina istrazivanja je potrebno i vise godina. Recimo, istrazivanje koje sam radio sa grupom autora trajalo je od 2001. do 2006. godine. Podaci su sredjivani, obradjivani, rad je pisan, i izasao je 2010. godine.
Korisnikov avatar
By Sunce
I ono sto mogu da primetim jeste da se umetnost vulgarizuje.

Graficki dizajneri i dizajneri su najveci umetnici. Smisliti dobru reklamu - unosan biznis i prestiz. Knjige uopste ne citaju, sveli su sve na vizuelne trikove.
Korisnikov avatar
By Aviva
"...Da izađe iz svoje male, lične košuljice u svetla prostranstva Božija, da u njima nađe Veliko – srodno – svepripadajuće, da ih oseti u njemu i da sazda novo iz drevnog. "

Tako bih okarakterisala svoja nastojanja u umetnosti koja jeste svakodnevni deo mog života, budući da sam je izabrala za profesiju, a i za večitu družbenicu :)
By Guion Nerville
Pa mislim da se pogodnim izrazom i estetikom, u principu, moze saciniti remek-delo po svakoj tzv. zivotnoj prici (eto, sklonost preplitanju i u samoj frazi).

Sa druge strane, u sirem smislu, taj proces zivljenja ume delovati kao nedostizna i neponovljiva kreacija nekog stvaraoca koji ne haje puno za kritike, ali koje se svejedno pisu u nedogled, i cija su sagledavanja bezbrojna; postoji sklonost tumacenju formi oblaka koji ce jednako nezainteresovani zavrsiti na drugom kraju neba, kako su i naumili. Slobodno razlivanje boja u akvarelu, lebdenje i kretanje cestica prasine, ili igra plasticne kese kao u American beauty. Nezainteresovani za puku percepciju. A da bi se nesto izmenilo, mora se pored tih stecenih uvida, opet uroniti u tokove zivota.

Setio sam se Bertolucijevih 'Sanjara', price o nekoliko mladih ljudi koji se, u jeku nemira i protesta u Francuskoj, i okolnostima kada za jelo dele ostatke banane sa smetlista, uzivljavaju u filmske scene i protagoniste. Evo ih kako trce Luvrom, kao u Godarovom filmu.

Slika
Korisnikov avatar
By Aviva
Originally posted by Banana

Sa druge strane, u sirem smislu, taj proces zivljenja ume delovati kao nedostizna i neponovljiva kreacija nekog stvaraoca koji ne haje puno za kritike, ali koje se svejedno pisu u nedogled, i cija su sagledavanja bezbrojna; postoji sklonost tumacenju formi oblaka koji ce jednako nezainteresovani zavrsiti na drugom kraju neba, kako su i naumili. Slobodno razlivanje boja u akvarelu, lebdenje i kretanje cestica prasine, ili igra plasticne kese kao u American beauty. Nezainteresovani za puku percepciju. A da bi se nesto izmenilo, mora se pored tih stecenih uvida, opet uroniti u tokove zivota.

Slika

Da...da ! :)
Korisnikov avatar
By Torry
velika steta sto se umetnost svuda u svetu, a pogotovu kod nas jako malo ceni
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Banana

Pa mislim da se pogodnim izrazom i estetikom, u principu, moze saciniti remek-delo po svakoj tzv. zivotnoj prici (eto, sklonost preplitanju i u samoj frazi).

Setio sam se Bertolucijevih 'Sanjara', price o nekoliko mladih ljudi koji se, u jeku nemira i protesta u Francuskoj, i okolnostima kada za jelo dele ostatke banane sa smetlista, uzivljavaju u filmske scene i protagoniste. Evo ih kako trce Luvrom, kao u Godarovom filmu.

Slika
Divno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!