Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by unic0rn
Originally posted by KorvinOdAmbera

Da. It's Wien.

Sve je zatvoreno posle devet sati...

:sigh:

Jel se to nesto promenilo?

Prosle godine u 6 popodne napolju pustara a radi samo poneki kebab (haha!) i burger king.
Jeste.

Sve je zatvoreno posle sedam sati.. :awesome:

Do decembra neću imati ni Bilu (=Maksi) da radi do 21.00h Trgu Julius Tandlera (što je otprilike najnormalnija radnja koja radi gde se može kupiti hrana, pored benzinskih pumpi koje su baš skupe, a rade do 23 h :awesome: ), nego samo na Prateršternu u pizdinkovcima od mene... :sigh:

Na taj konto ide i anegdota kada sam se doselio, i sav oran na dan kada sam trebao krenuti kući, probudio se u sedam ujutru da obavim neke stvari po gradu, pre nego što se mogu spremiti za put. I tako uputio se ja ka Millenium tower (velika višespratnica, gde su uglavnom poslovni prostori koliko ja znam, a u prizemlju marketi i prodavnice), stigao oko pola osam, kada ono, zatvorena čitava zgrada. Otključavaju u osam, ulazim ja, a tu otvoren jedino kafić gde sam čekao još sat vremena da se otvori kompjuterska radnja gde sam hteo da zamenim neki uređaj (u devet :/ )
I tako, obavim ja sve to, uputim se kući oko pola šest naveče, stignem oko pola tri, tri posle ponoći, svratim do ortakinje i ostanem sa njom da pričam do pet, pola šest izjutra. Završili mi i uputio se ja kućici svojoj sa prvim sunčevim zracima, i koferima na točkićima i prolazim pored prodavnica i vidim vredne prodavačice (da dodam, jadno plaćene) kako već sede ispred otvorenih prodavnica, postavljaju novine i ispijaju kaficu).

P.S. Zato pederske saune rade i posle ponoći :awesome:
By Krunoboy84
ova vest, koja je nesumnjivo obradovala gradjane BiH i Albanije, ima medjutim i nastavak.

"Evropska komisija ocenila je danas da ukidanje viza za gradjane BiH i Albanije predstavlja "istorijski dan", ali i upozorila da "u slučaju specifičnih teškoća" taj režim može biti privremeno ukinut za sve zemlje Zapadnog Balkana.

U pitanju su "specifične teškoće koje mogu iskrsnuti zbog protoka lica iz država Zapadnog Balkana" i zato se uvodi mehanizam "hitnih savetovanja s ciljem da EU i njene zemlje članice, u saradnji sa zemljama kojih se to tiče, mogu na najbolji način reagovati" na takvu situaciju

Evropska komisija može predložiti privremeno ukidanje putovanja bez viza" za gradjane država Zapadnog Balkana, predočeno je u saopštenju, pošto su u Briselu odluku o viznoj liberalizaciji za BiH i Albaniju danas usvojili ministri unutrašnjih poslova i pravosudja EU.

Evropska komisija je takodje stavilo do znanja da uvodi "mehanizam za praćenje reformi koje zapadnobalkanske zemlje moraju dalje sprovoditi" da bi ostao na snazi režim putovanja bez viza njihovih građana u "šengenski prostor" EU ostao na snazi.

Evropska komisija će o tome redovno izveštavati Savet ministara EU i Evropski parlament", navodi se u saopštenju. Komesarka za unutrašnje poslove Sesilija Malmstrem izjavila je da "režim bez viza takodje sa sobom nosi obaveze i za vlade i za narode zemalja koji uživaju tu slobodu". Prema njenim rečima, EU je "u okviru prethodnih ukidanja viza za Zapadni Balkan ustanovila da je došlo do povećanja neosnovanih zahteva za azil".

"To je izazvalo veliku zabrinutost članica EU i navelo Evropsku komisiju da uvede nadzor sprovodjenja razvoja po ukidanju viza, s ciljem da se spreče opasnosti loše primene ili zloupotrebe postupaka za dobijanje azila", podvukla je evropska komesarka. Ona je stavila do znanja da je "od najveće važnosti da Albanija i BiH ojačaju kampanju obaveštavanja kako bi se valjano njihovim građanima objasnilo šta tačno obuhvata mogućnost kratkoročnog putovanja bez viza, uz posebno upozorenje da se ne sme dozvoliti zloupotreba tog režima"

izvor: blic.rs

Dakle, neka im je sretno ukidanje viza, ali i pamet u glavu. Na vlastima zemalja Zapadnog Balkana je da spreče manipulacije i zloupotrebe koje bi mogli proisteći iz ukidanja viza kako bi se ova sloboda kretanja ostala na snazi.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ali na vlastima i drushtvima zemalja zap. Balkana je i da rade na eliminisanju razloga koji teraju mnoge gradjane zemalja zap. Balkana da traze razne oblike azila u EU-u.

dalje, meni je vrlo zanimljiv ovaj fenomen trazenja azila pa bih smatrao potrebnim malo vishe znati ko i zashto trazi te azile.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Vel boy

ali na vlastima i drushtvima zemalja zap. Balkana je i da rade na eliminisanju razloga koji teraju mnoge gradjane zemalja zap. Balkana da traze razne oblike azila u EU-u.
paaa... mislim da se na tome uvelike i radi....
mislim da je najvažniji razlog koji tjera mnoge građane zapadnog balkana da traže azil u EU taj što je tamo bolje nego na zapadnom balkanu... koliko vidim, ubrzano se radi na tome da u EU bude što lošije i što sličnije zapadnom balkanu...
drugi najvažniji razlog je taj što se azil može dobiti... mislim da se sada ubrzano radi i na tom polju, poglavito u francuskoj...
stoga cijenim da se EU svim silama upire kako bi poslušala tvoj post i kako bi radila na eliminisanju razloga koji tjeraju mnoge građane zapadnog balkana da traže razne oblike azila u EU...

:right:
Korisnikov avatar
By Vel boy
na vlastima i drushtvima zemalja zap. Balkana je i da rade na eliminisanju razloga koji teraju mnoge gradjane zemalja zap. Balkana da traze razne oblike azila u EU-u.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Vel boy

na vlastima i drushtvima zemalja zap. Balkana je i da rade na eliminisanju razloga koji teraju mnoge gradjane zemalja zap. Balkana da traze razne oblike azila u EU-u.
bože kako si nervozan... odma u boldano stanje uma... c c c c... :spliff:
da, napisao si da je na vlastima i društvima zapadnog balkana to odraditi ali, viš vraga, oni te ne poslušaše... poslušala te EU... što imaš protiv toga da te EU sluša? :cookie:
Korisnikov avatar
By Vel boy
vlasti i drushtva zap. Balkana "me" mozda josh nisu poslushali ali i "ja" i EU (valjda) jasno poruchujemo vlastima i drushtvima zap. Balkana da valja ozbiljno poraditi na eliminiranju razloga koji tjeraju mnoge gradjane zap. Balkana da traze politichke azile po EU-u. :eureka:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!