Originally posted by unic0rn
Originally posted by KorvinOdAmbera
Da. It's Wien.
Sve je zatvoreno posle devet sati...
Jel se to nesto promenilo?
Prosle godine u 6 popodne napolju pustara a radi samo poneki kebab (haha!) i burger king.
Jeste.
Sve je zatvoreno posle sedam sati..
Do decembra neću imati ni Bilu (=Maksi) da radi do 21.00h Trgu Julius Tandlera (što je otprilike najnormalnija radnja koja radi gde se može kupiti hrana, pored benzinskih pumpi koje su baš skupe, a rade do 23 h

), nego samo na Prateršternu u pizdinkovcima od mene...
Na taj konto ide i anegdota kada sam se doselio, i sav oran na dan kada sam trebao krenuti kući, probudio se u sedam ujutru da obavim neke stvari po gradu, pre nego što se mogu spremiti za put. I tako uputio se ja ka Millenium tower (velika višespratnica, gde su uglavnom poslovni prostori koliko ja znam, a u prizemlju marketi i prodavnice), stigao oko pola osam, kada ono, zatvorena čitava zgrada. Otključavaju u osam, ulazim ja, a tu otvoren jedino kafić gde sam čekao još sat vremena da se otvori kompjuterska radnja gde sam hteo da zamenim neki uređaj (u devet :/ )
I tako, obavim ja sve to, uputim se kući oko pola šest naveče, stignem oko pola tri, tri posle ponoći, svratim do ortakinje i ostanem sa njom da pričam do pet, pola šest izjutra. Završili mi i uputio se ja kućici svojoj sa prvim sunčevim zracima, i koferima na točkićima i prolazim pored prodavnica i vidim vredne prodavačice (da dodam, jadno plaćene) kako već sede ispred otvorenih prodavnica, postavljaju novine i ispijaju kaficu).
P.S. Zato pederske saune rade i posle ponoći