Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By LeDeNa_
Postoji li Bog? Da li je crkva zaista odana veri? Ako da,zasto Papa nosi prada cipele? Meni je logicnije da seta bos... Koliko je uopste pri danasnjoj nauci moguce poverovati u pricu o rebru? Ili treba citati selektivno?
I zasto je to tako skakljiva tema?
By dukkehjem
verovanje nema veze sa razumom...
ako verujes ne trebaju ti dokazi...

ne verujem u tu pricu o postanju sveta itd., postujem samo kao knjizevnost starog veka i neki simbol...

opet, verujem u neku silu, energiju, nesto trece sto ne zelim da opisem, nit je to moguce, sta je uzrok svemu i sto je sve pokrenulo...

eto...
By LeDeNa_
:lol:

Meni je - najlogicnije - da mi sednemo, smozgamo SVE, zapitamo SVE i svasta i onda se - predamo. :lol:

Ovaj 4um postaje ozbiljno mesto.

p.s. Je l papa cita NAS? Ja bih mu predlozila da - cita.Cisto da se uputi - s - pamecu.

:D
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Bog i crkva nisu u direktnoj, neraskidivoj vezi. :sudija:

Adam i majmun se ne iskljucuju. A sto ne bi bio majmun, po imenu Adam. :lol:

:wundy:
Korisnikov avatar
By maka
Religija je osmisljena da bi izazvala u ljudima strah i krivicu. Da bi kontrolisala mase. Kada je religija pocela da gubi na efikasnosti stiglo je sledece doba,doba nauke. I evo konacno,stiglo je i doba humanizma. Narod uvek mora da ima neku zanimaciju,sta bi bilo kada bi svima mozgovi bili neoptereceni svakakvim glupostima koje se serviraju preko medija? Mozda bi neko poceo i da misli svojom glavom. :)
Korisnikov avatar
By mitrandir
Originally posted by sing&dunum

Bog i crkva nisu u direktnoj, neraskidivoj vezi. :sudija:

Adam i majmun se ne iskljucuju. A sto ne bi bio majmun, po imenu Adam. :lol:

:wundy:
Adam i majmun se, ipak, isključuju.
Bibliju poštujem kao (SF) knjigu. Ima tu i dobrih saveta. I to je sve.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Majmun vam u gacama.
Sad slozno svi u osmi osnovne.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by maka

Religija je osmisljena da bi izazvala u ljudima strah i krivicu. Da bi kontrolisala mase. Kada je religija pocela da gubi na efikasnosti stiglo je sledece doba,doba nauke. I evo konacno,stiglo je i doba humanizma. Narod uvek mora da ima neku zanimaciju,sta bi bilo kada bi svima mozgovi bili neoptereceni svakakvim glupostima koje se serviraju preko medija? Mozda bi neko poceo i da misli svojom glavom. :)
:wow:

Pametno ovo dete!

:klap:
By LeDeNa_
Ja verujem u Darwina i u njegovu teoriju o evoluciji zivih bica pomocu koncepta razvijanja svih zivotnih oblika procesom prirodne selekcije.
Sve ostalo je suvisno!
Ima jedna zgodna karikatura, s obzirom da se ovdje spori oko coveka i/ili majmuna!

Slika

...dakle majmuni.... i majmunice, naravno!
Korisnikov avatar
By Mars
Ima i ova...

Slika

Na slici je ona naša ministarka...Čolić, Čolović...
Korisnikov avatar
By maka
:smeh:

ja verujem da je Darvin bio samo masonska figura,nista vise.
By LeDeNa_
Morala sam malo da provociram...pa kad su dosadne teme....ovu nisam trebala ali me interesuju odgovori :lol:
Korisnikov avatar
By Incubus
Ne može se to tako generalizovati. Biblija nije knjiga koju čitaš kao lektiru (kao ni Kur'an etc.) .
By J...
@blenta :up:

"svima je hrana usla na pupak"
Korisnikov avatar
By unic0rn

S tim sto masonerija kao jedan od glavnih uslova za primanje u clanstvo podrazumeva i da kandidat ima veru u vise bice, stvoritelja tj kako ga nazivaju "velikog neimara svih svetova", namely boga. U siroj interpretaciji ne mora to biti antropomorfni lik, moze biti i drvo ili kosmicka prasina, ali u svakom slucaju neki oblik vere mora postojati.

jedan od najpoznatijih masonskih simbola je ovaj:

Slika

a slovo G ne stoji zbog reci GAY sigurno. :)

Zbog svega toga sumnjam da je Darvin mogao biti mason.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by unic0rn

S tim sto masonerija kao jedan od glavnih uslova za primanje u clanstvo podrazumeva i da kandidat ima veru u vise bice, stvoritelja tj kako ga nazivaju "velikog neimara svih svetova", namely boga. U siroj interpretaciji ne mora to biti antropomorfni lik, moze biti i drvo ili kosmicka prasina, ali u svakom slucaju neki oblik vere mora postojati.

jedan od najpoznatijih masonskih simbola je ovaj:

Slika

a slovo G ne stoji zbog reci GAY sigurno. :)

Zbog svega toga sumnjam da je Darvin mogao biti mason.
dva puta iniciran
jednom u grand masonsku lozu ohaja u usa
drugi put u rotari klub ohaja

ne samo da se izjasnjavam kao hardkor skepticni racionalni sekularni humanist neg otvoreno hiper religiozne smatram ne mnogo mozgom obdarenima

ergo, nebitno je tvoje verovanje, zelje, htenja, sranja
bitna je njihova procena tvoje buduce korisnosti
Korisnikov avatar
By blenta
btw junac jel smem ovde da kacim smesne mi slike vezane za religiju??

Slika
Korisnikov avatar
By ns.happy
ohajjo kazes? vrbuju po ns neki fensi smensi likovi, sticajem okolnosti bas iz ohaja :lol: mislim da su jehove, ili tako nesto... ohajo je izgleda na rasprodaji :-)))
Korisnikov avatar
By bas bleu
do you think underwear can be magical?

:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!