Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By dukkehjem
Ovo je vrlo čudno ostrvo s čudnom i jedinstvenom florom i faunom koja se ne može videti ni na jednom drugom mestu na svetu.
Čini se kao da nije sa ove planete. Nalazi se u Indijskom okeanu, 250 km od Somalije i 350 km od Jemena. Ima 40.000 stanovnika. Nema hotela ni restorana, ima samo jedan put - sagrađen pre dve godine.
Socotra Island

Slika
Slika
Slika
Slika

Klima je oštra, vruća i Suva .
Dugačke peščane plaže se uzdižu i pune pećine (neke su i 7 kilometara duge) i planine visoke do 1.525 metara.

Slika

Ime Socotra je izvedeno sa sanskritskog i znači ostrvo blaženstva. Zbog plaža? Zbog izolacije i tišine? Čudnog i ludog botaničkog ushićenja?
Na Socotri su se biljke očuvale, tokom duge geološke izolacije, u svojim prvobitnim oblicima od pre 20 milijona godina.
Dracena cinnibaris ili vražje krvavo drvo, izvor vredne smole je lek za sve i (pretpostavljamo) koristila se u srednjevijekovnoj čaroliji i alhemiji.

Slika

Grane se šire prema nebu i odozdo se čine da lebde nad pejzažem kao mnogo letećih tanjirića, a odozgo liče na gljive:

Slika
Slika

Tamo raste i pustinjska ruža (adenium obesium) koja izgleda kao cvetajuća slonovska noga:

Slika
Slika

Dorstenia gigas - ne zahteva nikakvo zemljano tlo, a korenje raste na golom kamenju.

Slika
Slika

A ima jaku osobinu i uživa smešiti se kameri:

Slika
Slika
Slika

Kretati se po otoku je izazov jer gotovo da i nema cesta.
Uprkos činjenici da je na otoku oko 40.000 stanovnika, Jemenska vlada je prvu cestu izgradila prije dvije godine - poslije pregovora s UNESCO-om, koji je otok proglasio svjetskom prirodnom baštinom. Poželjnija je vožnja na devi nego "all road" kvgava i spora vožnja...
To je tiha i mirna enklava u inače turbulentnom svijetu. Ako odlučite doći ovamo, možete zaboraviti na hotelske sobe koje gledaju na plažu i restorane; otok je okrenut eko turizmu i podržava lokalno gospodarstvo i ovdašnji način života.

Slika
Slika

Ostrvo je i raj za ptice, s oko 140 različitih vrsta, od koji se deset ne može naći nigde drugde na svetu:

Slika

Želite li videti neke od bajkovitih (verovatno ukletih) potopljenih olupina? Na raspolaganju su i ronilačke ture.

Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Unose mi neki nemir ova drvca.

Plaže, arhitektura i izolovanost su mi ok.
By dukkehjem
secam se da sam bio odusevljen kada sam u half life pre sto godina video takvo drvece na nekoj drugoj planeti sta znam, a ispostavilo se da su izgleda ukrali odavde XD
Korisnikov avatar
By acid drop
sveta kravo, jesu li ono drveća ili ogromne pečurke :hypno:
By J...
:wow:

Zelim da se preselim tamo na jedno 6 meseci.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Skoro nisam videla nista lepse ! Prelepo ostrvo ! :wow: :wow: :wow:

Zelim da odem tamo, jaaako, fantasticno je !
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Nabasah na to ostrvo na netu pre par meseci, odusevio sam se :D

Al imam jedan problem, na svakoj slici sa uvodnog posta nadjem po jedan kurac... :drama:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Ostrvo koje si naveo je blistavi primer evolucije. Odnosno da specijaliziram, alopatricke evolucije.

Kada se jedinke fizickom barijerom odvoje one evoluiraju drugacije od svojih predaka. Zato npr. u Australiji i Novom Zeandu imash zivotinjske i biljne primere koje ne mozesh sresti drugde na svetu.

Pa posle nek kazu da je evolucija samo teorija. ;)
By dukkehjem
Originally posted by luciferin91

Ostrvo koje si naveo je blistavi primer evolucije. Odnosno da specijaliziram, alopatricke evolucije.

Kada se jedinke fizickom barijerom odvoje one evoluiraju drugacije od svojih predaka. Zato npr. u Australiji i Novom Zeandu imash zivotinjske i biljne primere koje ne mozesh sresti drugde na svetu.

Pa posle nek kazu da je evolucija samo teorija. ;)
:wow:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Inace, alopatricka specijacija je jedini primer za koji je Darvin znao. :( Ali, to mu je bio dovoljan dokaz da objavi svoje kapitalno delo i time zauvek izmeni nauku. On je uporedjujuci zebe sa jednog arhipelaga doshao do zakljucka da sve one vode poreklo iz Juzne Amerike, ali da su se naselile na ostrva i razlicito adaptirale. :)

Inace, Darvin je sve nas gejeve zaduzio nekim svojim zapazanjima.
By dukkehjem
Originally posted by Vetur úlfur

Al imam jedan problem, na svakoj slici sa uvodnog posta nadjem po jedan kurac... :drama:
:lol: , veki, ova ti je verovatno omiljena:

Slika<ovaj gore desno deo posebno
By dukkehjem
Originally posted by luciferin91

Inace, alopatricka specijacija je jedini primer za koji je Darvin znao. :( Ali, to mu je bio dovoljan dokaz da objavi svoje kapitalno delo i time zauvek izmeni nauku. On je uporedjujuci zebe sa jednog arhipelaga doshao do zakljucka da sve one vode poreklo iz Juzne Amerike, ali da su se naselile na ostrva i razlicito adaptirale. :)

Inace, Darvin je sve nas gejeve zaduzio nekim svojim zapazanjima.
ozbiljno? like
Korisnikov avatar
By luciferin91
Pa, uvrezeno je misljenje da je Darvin napisao samo "Poreklo vrsta na osnovu prirodne selekcije". Postoje josh 2 knjige koje razradjuju evoluciju i u jednoj se detaljno pominje homoseksualnost kod zivotinjiskih vrsta.

Naime, Darvin, je belezeci ponashanje zivotinja primetio da kod vishih zivotinja (uglavnom sisari i ptice) postoji izrazeno homosexualno ponashanje i integracija homosexualnih jedinki u zajednicu. Primetio je da npr. kod pingvina gej jedinke pomazu iskljucivo u odgajanju mladih, kao i kod slonova, lavova itd.

Sada, zamisli situaciju: 19. vek, crkva josh uvek dobro diktira shta se dogadja. U svetu postoji samo 1 mesto gde smejesh da pricash o evoluciji (Kembridz) a cak i to mesto dosta je homofobno. I pored svega toga Darvin je uspeo da objavi sve te knjige. :)

I zato je sasvim neopravdano i nenaucno zabranjivati gej brak i usvajanja. Mi jedini imamo evolutivnu specijalizaciju u tome.

U zemljama Skandinavije to je bio glavni argument za uvodjenje gej braka.
By dukkehjem
mmm, hvala na info-u :love:

a jos se dotice i skandinavije :drama: :grouphug:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
:wow: :wow:

Ovo je bas interesantna, posve i korisna informacija o Darvinovim posmatranjima homosexualnog ponasanja u vishih vrsta... :)

Ja bih na tom ostrvu gajio vinovu lozu. :kosa:

:lol:
By dukkehjem
singiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
pa de si ti sto godina
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Hej, hej, Dukiiiii! :kiss:

:bye:

Bio malo na ovom ostrvu:

Slika

:smug:

:lol:

Tu sam. Nisam bas pri kompu, trudim se da ga sto manje koristim. :D

Ali, ne ide... :nope: :lol:
By dukkehjem
:lol: ja sam se danas odvalio od foruma...
a neko vreme mi je lepo islo za rukom da ne budem preko 1,5h na kompu...

pa nista, drago mi da te videh :hug:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
I meni. :hug:

:)

Jao, i ja se sad odvalih... Znaci, treba me tuci! Celo popodne NISTA, ali NISTA NISAM URADIO. :rida:

Ja sam kreten. :nazalost:

:lol: <- smejem se od muke :giggle:
Korisnikov avatar
By Stripi
mene uznemiruju ove krave što pasu u kaktusima.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ Mene vise uzmeniruje to sto sam prvo mislio da su slonovi, pa kurcevi, pa nosorozi... :retard:
Originally posted by dukkehjem
Originally posted by Vetur úlfur

:lol: , veki, ova ti je verovatno omiljena:

http://img89.imageshack.us/img89/7563/003hfk.jpg <ovaj gore desno deo posebno
eee da tu ih ima puuuuuno :blentavi:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Super je ostrvce. Aj nek se neko javi kad bude išao a 'oće društvo :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!