Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

LGBT-ovci u Srbiji i politička orijentacija

Komunizam je najbolje rešenje
9
17%
Treba se držati EU (socijalistički koncept)
20
37%
Treba se držati EU (neoliberalni koncept)
19
35%
Desni konzervativizam. Srpstvo je bitnije
6
11%
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Krunoboy84

jao, nemojmo da diskusija ode potpuno na drugu stranu, taj deo o visokoj socijali sam naveo kad jedan od razloga kako se doslo u situaciju da je bila potrebna radna snaga iz inostranstva a u isto vreme je isto tako bilo ljudi na birou rada (nezaposleni).

P.S.
ne kazem da je socijalna drzava problem, daleko od toga, ali vala neke stvari su preterane, nisam jednom cuo (a i upoznao) likove koji "formalno" zive u Nemackoj/Austriji (prijavljeni da bi dobijali socijalu) a u stvarnosti zive u Srbiji/Hrvatskoj/BiH
znachi- inostrana radna snaga je bila potrebna jer su zapadnoevropljani razmazeni socijalnim davanjima pa nisu hteli da rade :lood: :smeh:

a na taj p.s.- pa, prijavi te "koji "formalno" zive u Nemackoj/Austriji (prijavljeni da bi dobijali socijalu) a u stvarnosti zive u Srbiji/Hrvatskoj/BiH". ko ti brani? samo se bojim da bi onda trebao prijaviti samog sebe......
By Krunoboy84
dobro, vidim da je bespredmetno diskutovati sa nekim koji ima komunistička shvatanja, piše neke fraze koje kao da su izvadjene iz knjiga Marksizma (eksploatacija radne snage, prljavi zapadni kapitalisti)....)....ali ajde, svako ima pravo na svoje mišljenje pa tako i forumaš VelBoy. Jedino mi nije jasno šta hoce da kaze sa onim 'mita', jel to neka uvreda, kao neko seljačko ime ili tako nešto???

uzgred , ja sam demokratsko-liberalne političke orijentacije :)
Korisnikov avatar
By euroboy90
Treba se držati EU (socijalistički koncept)

Slika

Slika

Socijaldemokratija! :D
Korisnikov avatar
By Vel boy

dobro, vidim da je bespredmetno diskutovati sa nekim koji ima komunistička shvatanja, piše neke fraze koje kao da su izvadjene iz knjiga Marksizma (eksploatacija radne snage, prljavi zapadni kapitalisti)....)

....ali ajde, svako ima pravo na svoje mišljenje pa tako i forumaš VelBoy.
A, ne, ne. :nono:
ja imam socijaldemokratska, socijalliberalna tj. progresivna shvatanja koja su s aspekta dogmatskih-komunisto-boljshevika - antikomunistichka, a s aspekta desnicharskih kapitalista- komunistichka. i dok god je tako- neka je, dobro je, znam da sam u pravu. :yes:

ja sam samo rekao da nije u redu iskorishtavati i eksploatisati mase ljudi- stihijski i bez ikakvog reda i smisla dovuchenih u zapadne zemlje- a onda ih koristiti kao strashila za generalizovanja i perpetuiranja ksenofobnih i rasistichkih stereotipa, od strane zapadnih desnichara. to jednostavno nije fer, nije poshteno , ni prema domicilnim zapadnim ljudima ni prema tim imigrantima, gastabajterima..... a, moglo se, da se htelo, raditi smislenije i poshtenije pa da ne bi sada bilo pricha o "porazu multikulturalnosti" jer to vodi problemima i ratovima po svetu

p.s. takodje, ja nisam nigde rekao "prljavi zapadni kapitalisti" vec prljavi (tek sad upotrebljavam :yes: ovaj pridev, kad me vec vuchesh za jezik) desnicharski zapadni kapitalisti. oni koji hoce da nema intervencije drzave kada bi hteli da eksploatishu, ugrozavaju, kradu i varaju obichan narod, a hoce itekako veliku drzavu i vlast kada bi hteli da odredjuju ko s kim moze (heteroseksualci, jedino)/ne moze (gejevi) u brak, kada bi hteli da negativno kontrolishu i vladaju nad te ugrozavaju vec ugrozene grupe ljudi (zene i sve manjine) i njihova/nasha prava, zivote i interese. e, to je taj heteroseksistichki, homofobichni, mushko-shovinistichki, rasistichki, mizogini, antimultikulturalni, antiinternacionalni tzv. "libertarijanizam" (tipa tzv. tea party i republikanci u Americi) protiv kojeg sam i kojeg smatram najvecim zlom sadashnjice u politichkom zivotu nekih zapadnih zemalja poput npr. Amerike, tim vishe jer je kamufliran u nekakvu licemernu rech "libertarijanizam" a zapravo je samo produzetak dobropoznatog desnicharskog retrogradnog reakcionarizma koji koketira s nacifashizmom.

Jedino mi nije jasno šta hoce da kaze sa onim 'mita', jel to neka uvreda, kao neko seljačko ime ili tako nešto???

uzgred , ja sam demokratsko-liberalne političke orijentacije :)
biti demokratsko-liberalne orijentacije treba na nachin da se pomogne ako treba i koliko treba poshtenim, radnim ljudima a ne sebichno elitistichki birokratski produbljivati nejednakosti i neravnopravnosti u drushtvu.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Popeye

ovaj topic je tako povrsno i redukcionisticki koncipiran, pa fakat ne znam sto bih rekao o inace vrlo zanimljivoj temi.
Hajde ti ga redefiniši.
Navedu peti iole uticajni put, koji sam propustio navesti
(a da nije reč o krajnje marginalizovanom anarhizmu).
Korisnikov avatar
By svejedno
A ja npr bas razmisljam kako je u Domu Lordova u Britaniji, kao odgovor na pricu Kristofera Storija, koji je kasnije ubijen nakon sto je zapoceo pricu -
kako je cela EU prica prevara kojoj je cilj da se unisti suverenitet Britanije (izmedju ostalih zemalja),
kako su celni ljudi treceg Rajha sada na celnim pozicijama u CIA-i..
etc. etc....u sustini, da istoriju pisu ljudi koji veze nemaju sa stvarnim dogadjanjima, pobednici su samo cenzori da ne bi pisalo previse...

..uopste uobicajene stvari koje biste culi od teoreticara zavera.

Posle toga je Lord Dejvid Baron Dzejms upao sa raznim nekim pricama o ilegalnim transakcijama koje je obavljao sa, kako je nazvao, 'kompanijom X'...

..i sa raznim teroristickim organizacijama iz celog sveta.

Njegova prica, prica Noble Lord-a Dzejmsa se u sustini svede na to da 'kompanija X' zeli da izvadi Britaniju iz ekonomske krize, na nacin na koji bi cela Britanija i njen monetarni sistem zavrsili u rukama te kompanije.

..

I nakon toga je gos'n Lord Dejvid demantovao celu pricu - valjda skapirao da se izlanuo....

A Kristofer Stori ostao i dalje mrtav.

..

Sada, ono na sta bih skrenuo paznju - ovo nije Fox Molder.

Ovo su ozbiljni ljudi, iz jebenog Doma Lordova Velike Britanije - oni ne pricaju prazne price:

''

..

Mnogo vise ima od samo 4 opcije za Srbiju, Loni.

Zapravo, naveo si samo tri, a sustinski cak samo dve - pro EU & anti EU.
Korisnikov avatar
By Loni
Takvi teoretičari zavere, koji misle da je cilj cele EU da se uništi Britanija i ne zaslužuju da nastave karijeru.
Korisnikov avatar
By svejedno
Da, zasluzuju da budu ubijeni.

Dakako.
Korisnikov avatar
By Srklet
treba nam komunistički zanos!
Korisnikov avatar
By Loni
Ok Svejedno, ali zbog toga što je jedan čovek ubijen ko zna kako i ko zna na koji način,
treba da budemo protiv čitave imperije Evropske Unije,
koja je dom 500 miliona ljudi i koja će jedina u budućnosti moći da bude konkurentna ogromnim silama: Americi, Kini, Rusiji, Indiji, Brazilu i Arapskoj ili Latinoameričkoj Uniji?

Dakle karta sveta da izgleda tako što imamo desetak gromada, a u jednom kraju sveta 50 malih i slabih državica zbog toga što postoji sumnja da je neko u ime EU nekog negde i na neki način likvidirao.
Korisnikov avatar
By svejedno
Nisam ja reako da zbog toga treba da se bude protiv EU.

Nisam cak ni rekao da treba da se bude protiv EU.

..

Samo sam napomenuo da se u Britanskom Domu Lordova prica kako EU moze da sluzi raznim ciljevima, kao i da je covek koji je pokrenuo tu pricu, kao i pricu oko toga sta se desilo sa Hitlerovim sledbenicima & gde su otisli, ubijen.

Kao i da je jedan lord, kao odgovor na to, napomenuo da je radio ilegalne stvari sa 'kompanijom X', kao i da se plasi da bi Britanija mogla da zavrsi bukvalno kao posed te firme - pa je kasnije to demantovao.

A napomenuo je i da su mu kroz ruke prosle milijarde dolara raznih teroristickih organizacija, inace - prosto zbog pozicije na kojoj se nalazi na politickoj sceni.

..

I samo sam skrenuo paznju na cinjenicu da to nisu zaludni ljudi koji nemaju sta pametnije da rade, vec Dom Lordova Velike Britanije.

Oni, kazu ljudi, imaju obicaj da pricaju o ozbiljnim & relevantnim temama. Tako kazu, majkemi.

..

Samo to htedoh da kazem.
Korisnikov avatar
By Loni
Ok, izvinjavam ti se.
Pogrešno smo se razumeli.

No takvih ucena imaš svugde. Garantujem ti da ih najviše tamo gde nema ni demokratije ni dobrog pravosudno-bezbednosnog sistema.
Korisnikov avatar
By svejedno
^ istina; svetski bol.

Zato ja volim da skrecem paznju na te stvari, cisto da ljudi vide sto vise toga.

..

Odakle god, btw - istok, zapad, sever, jug - svejedno mi je.
Korisnikov avatar
By Loni
Znam. Inače ne bi ima otakav nik.

Što se mene tiče nije baš svuda sve isto i nije svejedno.
Evropska Unija, ma kakva bila, je najidealniji sistem, koji trenutno postoji u svetu.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja bas mislim da je svuda manje-vise slicno, bar sto se tice 'visokih igara'.

Mislim, kada lord iz britanije kaze da su mu kroz ruke prosli novci teroristickih organizacija sa bliskog istoka - kao transakcija, ne kao zaustavljanje protoka - ti kanda cenis da je bliski istok & tamosnji terorizam nepovezan sa zapadom? lol

..

Trenutno je na zapadu, na gradjanskom nivou, malo bolje sto se tice odredjenih ljudskih prava; sve gore sto se tice nekih drugih; i trenutno zapad pokusava da napravi zapad od istoka, severa & juga.

A ja to veoma ne volim, ja volim globalizaciju; mrzim neokolonijalizam.

..

No, ja sam umetnik, pa imam i izgovor da duboko mrzim politiku & politicare i da u isto vreme pratim sve to ,)

..

A 'visoke igre' su, cenim, svuda iste.
Korisnikov avatar
By blenta
slazem se
no kod lonija ti je sve ili crno ili belo
ili jeste ili nije
il si s njima il si protiv

a eu je najsavrseniji sistem ikada napravljen u galaksiji mlecni put
te il si za eu, il nisi
a ako prigovoris, znaci nisi, znaci starije je jaje, znaci onda si desnicar fasista
:trustme:
Korisnikov avatar
By 2kune
moje iskustvo veli da je najčešća orijentacija LGBT-ovaca na komšijin kurac... no, možda je u Srbiji drugačije... :lepeza:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by blenta

no kod lonija ti je sve ili crno ili belo
ili jeste ili nije
il si s njima il si protiv

a eu je najsavrseniji sistem ikada napravljen u galaksiji mlecni put
te il si za eu, il nisi
a ako prigovoris, znaci nisi, znaci starije je jaje, znaci onda si desnicar fasista
:trustme:

A u danu kad u Srbiji bude raspisan referendum o EU sa konkretnim pitanjem za i protiv, Blenta će umesto zaokruživanja, na glasačkom listiću napisati traktat sa obojenom poentom.
Obojiće je u boju pločica kupatila sa njegovog avatara.

Dušo, naravno da nije poenta sagledavanja ičega ni idealizacija ni nipodaštavanje, ali nije ni stogodišnje razmiošljanje i razrešavanje jednih te istih dilema, duže no što traju naši životi.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by svejedno

Njegova prica, prica Noble Lord-a Dzejmsa se u sustini svede na to da 'kompanija X' zeli da izvadi Britaniju iz ekonomske krize, na nacin na koji bi cela Britanija i njen monetarni sistem zavrsili u rukama te kompanije.
Ja bih samo da ponovim ovo,
i da ponovim da je to rekao

Noble Lord David James; Baron James of Blackheath iz Doma Lordova Velike Britanije,

a ne neki svejedno sa foruma.

..

I tako se covek izlupetao u sred Doma Lordova, i posle demantovao celu pricu...ne znam sta je tacno rekao, nisam mogao da nadjem.....

..ali evo pitanje:

mislite li vi da je kao demanti rekao 'zbunio sam se', 'jeo sam pecurke tog dana' ili 'lagao sam plemenite lordove'?

..

pS. to sve i dalje ne znaci da sam licno protiv EU kao takve - takav je ceo svet, na kraju krajeva - ali svakako mislim da Srbija treba da napusti EU kao 'prevashodni strateski cilj' iz razloga koje sam objasnjavao na brojnim drugim temama.

q noc, dobri ljudi .)
Korisnikov avatar
By blenta
nemoj se srditi loni
to je bila sala komika
za eu sam
mame mi nevenke
Korisnikov avatar
By Vel boy

......ali svakako mislim da Srbija treba da napusti EU kao 'prevashodni strateski cilj' iz razloga koje sam objasnjavao na brojnim drugim temama.
ne moze Srbija da priushti da treba da napusti EU kao "'prevashodni strateski cilj '", choveche.

dalje, a, kako ti objashnjavash i razumesh to shto Lord James reche? samo pitam.
Korisnikov avatar
By svejedno
Pa slusam sta prica, zato ga razumem.

Vrlo je jednostavno, kada se udje u stos.

..

A prevashodni strateski cilj nam je ovaj:

'postoji blaga sansa da udjemo u EU za 10 - 20 godina, zato cemo da radimo sve sa zakonske strane kao da smo vec sada u EU - sve sto EU zahteva - da pravimo zakone u skladu sa EU, da naplacujemo kazne u skladu sa EU, da nam ekonomija bude u skladu sa evrom - sve isto kao EU, cene ce rasti u skladu sa evrom, samo sto ce plate ostati u dinarima iste vec 6-7 god ma koliko evro rastao, samo ce SPS da drzi unutrasnje sluzbe (sluzbe jedne drzave jesu ta drzava - hence - SPS mi vlada drzavom vec 20 godina) samo ce mi svaki politicar mahati sa mogucnoscu ulaska u EU i nece nista raditi na domacem terenu....

..

Toliko insistiranje na EU je vise nego iracionalno.

Sve partije mi se odredjuju iskljucivo prema EU - jedne pozitivno, druge negativno.

Niko se ne odredjuje prema stanju u Srbiji, niko bre ne primecuje sta se ovde desava - samo sta treba da se uradi da bi MOZDA, za 10 do 20 godina, usli u EU.

NIJEDNA partija nema plan sta raditi u ovoj zemlji SADA a da to nema veze sa zahtevima EU - vec sa ljudima ove zemlje & stanjem u kome zive.

EU je postala i stap i sargarepa NASIH politicara, kojima jos vise odgovara da ovakvo stanje potraje sto duze.

..

e.

ZATO mislim da ljudi treba malo da obrate paznju na ovo ovde - mozda se tada ZAISTA priblizimo EU.

..

Drugim recima - od EU Srbiji je bitnija Srbija.

Ali libo nas rac za plate pravnika, profesora, doktora, za cinjenicu da su mnogi ljudi srecni ako uopste imaju platu bez obzira na obrazovanje - nama je bitno da zabranimo pusenje jer je to u skladu sa evropskim standardom.

Pa alo. Ludaci.

..

Evropski standard nije kolicina dima u kaficu, vec kolicina novca na racunu, kolicina obrazovanih zaposlenih ljudi.....a kolicina dima u kaficima dolazi NA KRAJU.

..

Ustvari, da ne pisem ja jevandjelje, setio sam se teme gde sam ti sve to lepo & plasticno objasnio:
Originally posted by Vel boy
Originally posted by Loni

SVEJEDNO, tebi je u svakom slučaju lakše da budeš antievropaljanin kao si strejt. Ti nisi prepušten na milost i nemilost srpskom mejnstrimu, koji bi nam ko zna šta radio da EU ne pritiska.
Upravo EU je prošle godine zahtevala od Srbije da donese Antidiskriminacioni zakon inače ništa od ,,Belog Šengena''.
Dakle EU je radila za nas gejeve.

Pošto ti nisi deo tog identiteta, ja kapiram da to ne gledaš tako. Možda gledaš kao na neku neutralnu igru, a možda čak i na bezobrazluk EU da uslovljava.
Da.
svejedno, koji jeste relativno kul lik, bi ipak trebao malo vishe da saoseca s gej populacijom, ako je vec ovde.
konachno, svejedno, savremena demokratija se ne bazira na tome da zivoti, prava i interesi manjine (Loni i mi gejevi) budu podredjeni ni ovisni o vecini (ti i heterosi), kao ni obratno. mislim da ti to znash, svejedno, al' opet...........
Joj. Bas mi ne date da spavam, lol. Moraao da vidim sta ste napisali, jbg.

..

Dakle - obojici - moguce, ne sporim.
Moguce da mi je LAKSE.

Ali tvrdim da to nije razlog.

..

Sto se tice antidiskriminacionog zakona - i ja sam, svakako, bio za taj zakon.

I nisam antievropejac. Recimo da sam....'pro-srediti-ovo-ovde-bez-obzira-na-uslovljavanja-sa-bilo-cije-strane'.

I to je to. Mislim da ponekada prosto idemo protiv interesa gradjana (svih) samo zbog zaslepljenoscu i evropom i kosovom.

I pre svega - da nas NASI politicari najvise jebu pomocu te price.

..

Srediti svoje dvoriste pre trazenja da nas prime u izbor za najlepsi travnjak.

Jer onda te vec maltretiraju n koji nacin ces uredjivati cvece.

A ako sam napravis divno dvoriste - zovu te u sv sl.

..

Tako da imam veoma slicnu frustraciju tvojoj, Loni, sto ljudi nisu malo pametniji - al jbg.

^ovo je veoma sturo sada, ali mislim da shvatate poentu, a i stvarno ne merem pisem duze, idem spavam.

I da - jasno mi je da ljudi poistovecuju 'sredjivanje zemlje' sa 'ispunjavanjem uslova za EU', ali mislim da grese. Mnogo. No, mozda i ja gresim, ko zna.

..

pS. Da, Vel, jasno mi je to ,)

Uzmi Norvesku, npr.

Jebeno pametni ljudi. I nece da ulaze u EU - sto bi?

..

Jel ti mislis da ce se nesto izuzetno lepo desiti ovde kada/ako udjemo u EU?

Iskreno?

..

No, Loni je u pravu, EU je imperija, mi smo malo selo - pre ili kasnije bicemo progutani, a dovoljno smo glupi da molimo imperiju, kojoj je u samoj prirodi da se siri, da nas pusti unutra, i da pustimo da nas nasi politicari jebu na sve moguce nacine dok pricaju o mestu over the rainbow i ne rade nista ovde.

..

pS. Moram menjam rezim spavanja...pokusah malopre da zaspim, ne ide. Moracu da uskladim spavanje sa evropskim standardom, nekako, meni kao slikaru mnogo je to bitnije nego obratiti paznju na cinjenicu ko je otac lika koji je slikao 26 odvratnih portreta za skupstinu i naplatio to 4 mil. dinara - verovatno zato sto svaki evropski parlament ima slike predsednika skupstine.

To je evropski standard.

Ili da, ne daj boze, slikam. Bitnije je da ispunim evropski standard spavanja & budjenja.

...

Sa Dacicem u Evropu.
Korisnikov avatar
By deran
:hail:

i onda se buniš kad glasaju za tebe za zvezdu foruma...:lol:
Korisnikov avatar
By erkondisn

Uzmi Norvesku, npr.
Jebeno pametni ljudi. I nece da ulaze u EU - sto bi?

a jbg... nasao si usporedjivati Norvesku sa svom tom naftom i fondovima i parama koje prakticki daje svojim gradjanima od nafte... i ja bi bio tako jebeno pametan kao oni da sam na takvoj startnoj poziciji :)

s druge strane, Norvezani su ionako u EEA te prakticki se ponasaju i kao clanovi EU, samo sto ne sudjeluju u odredjenim donosenjima odluka, a bome i odredjenim parama i participiraju u EU fondovima. Njima se za sada, bar dok ima nafte, ne isplati...

Kao sto mozda rekoh vise puta, EU je nasim balkanskim zemljama potreba kako bi ih se na neki nacin prisililo da funkcioniraju kao pravne drzave te bi imale sveukupno gledajuci vecu stetu nego korist od clanstva. Da je idealno - daleko od toga. Ali bolje s njom nego bez nje...

S druge strane, necu ni spominjati da lokalni drzavnici dobrano rade na odgadjanju tog procesa kako bi, s obzirom da dosta njih ionako imaju uhodane biznise, od njih i dalje zgrtali pare od mono/duopolističkih položaja.
Korisnikov avatar
By 2kune
pravo pitanje je da li je u Srbiji više bipsića i pedera ili je više homofoba... to je bitno zato što su homofobi uglavnom desno orijetirani a pederi lijevo... bipsići su, naravno, nigdje između...
ah, da... a zašto je bitno koliko ima homofoba? pa zato jer su homofobi 60-tak posto pederi pa spadaju u LGBTŽnj populaciju i njihovi se desni stavovi broje...
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by erkondisn

S druge strane, necu ni spominjati da lokalni drzavnici dobrano rade na odgadjanju tog procesa kako bi, s obzirom da dosta njih ionako imaju uhodane biznise, od njih i dalje zgrtali pare od mono/duopolističkih položaja.

Upravo to i pricam.

..

I ponavljam - ja nisam protiv same EU, vec protiv politike koja se ovde fura kao 'pro-EU' politika.

I ta politika je svasta, ali pro-EU nije. Bar ne na ...'sustinski'...nacin, jel.

I ja ne mogu nikada da podrzim ljude koji tako mazu ljudima oci, a vecina ljudi ih podrzava iskljucivo jer nisu previse losi demagozi.

Dok mi SPS drzi Ministarstvo unutrasnjih poslova, ova Vlada nece dobiti moj glas. I smatram se skoro obaveznim da ponavljam do besvesti ko ovde drzi unutrasnje sluzbe - vec 20 godina, btw.

..

Boga pitaj sta ce Naprednjaci (bivsi radikali) preuzeti posle sledecih izbora; dakako u koaliciji sa Demokratama.

Ali, to je svakako, politika 'drzimo se EU'.

..

A sto se Norveske tice, to je vise bila replika na ovo:
Originally posted by Loni

Dakle karta sveta da izgleda tako što imamo desetak gromada, a u jednom kraju sveta 50 malih i slabih državica
^Ima vise od stvari od ovog crno-belog pogleda na svetsku politiku - vise zemalja & 'gromada' & 'samostalnih' od ovih stvari koje su navedene gore - mnogo drugacije izgleda karta sveta, to htedoh reci.

Mnogo.

..

Kao sto ima mnogo vise opcija za Srbiju od ova 4 ponudjena odgovora za glasanje.

..

'Treba se drzati EU'

Sa kim se drzati EU? Ko nas 'vodi' u EU?

Koga se drzati na npr sledecim izborima?
DS-a
u koaliciji sa SPS-om, koji su, jel, komunisti u rukavicama
i koaliciji sa Naprednjacima, koji su 'Srpstvo je bitnije' fazon?

..

Pa da, ova anketa zapravo i pokriva sve opcije na ovdasnjoj politickoj sceni, jedina greska je sto su odgovori ponudjeni kao nesto sto je razdvojeno.

Mi idemo na sve cetiri strane istovremeno.

Drzeci se EU.
Korisnikov avatar
By erkondisn

I ta politika je svasta, ali pro-EU nije. Bar ne na ...'sustinski'...nacin, jel.
pa konkretnije, politika je nekako 'EU deklarativna'... kao u slucajevima Rumunjske i Bugarske (njihovo uvlacenje u EU je pak druga stvar, da ne spominjem da je pristupni proces bio daleko jednostavniji) te kasnije i Hrvatske, pa sad opet i Srbije, mazu se oci briselskim birokratima na nekim poljima kako bi se prikrilo stvarno stanje u drzavi... eh sad, tko, sto i koliko to radi, druga je prica... princip je pak isti, a sve ostalo nijanse :D
Korisnikov avatar
By svejedno
Da...EU deklarativna....to mu dodje sustina.

..

I dok se deklarisu kao ljudi koji gledaju prema EU u narednim godinama, niko ne gleda da ovde poboljsa bilo sta, na bilo koji nacin, SADA.

..

Ja bih vise voleo kada bi imali ovde, makar samo deklarativnu, 'boji zivot u vasem selu/gradu/drzavi' politiku, pa mozda na taj nacin i udjemo u EU;
nego 'ocemo u EU, bas ocemo, vidite sto ocemo, kupili smo i zastavu i pricali smo sa Hilari, a ona kaze da mozemo da postanemo glavni u EU' politiku.

Al je nemamo.

..

Imamo over the rainbow srpski dream.

..

Zavrsio sa temom, ja b' reko.

..

Ko sto nisam glasao na ovoj temi, tako najverovatnije necu glasati ni na sledecim izborima - jer vise ne postoji manje zlo.
Korisnikov avatar
By Vel boy
svejedno, kontam shta govorish. samo sada ipak ima nade da se ti problemi, koje si istakao a koji jesu najkonkretniji i najvazniji, adresiraju i pochinju reshavati s ovom vladom u Srbiji. takodje, btw., SPS nije isti k'o pod smiloshevicem.

puna podrshka erkondisnu! oh, kako zaboravih glasati i za njega u zvezdama foruma. :sramimse:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!