Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Da li vam se nekad desi da imate seriju baksuznih situacija? I kako to objašnjavate?

Jedno je što mi je 2010. neponovljiva po baksuzluku, što sam par meseci u nazad kao u tuđoj koži, kao medved na ledu, što mi je poslednja sedmica urnebesna, ali vikend je stvarno bio kao iz horor komedije.

- U subotu sam imala radnu subotu i predmet kod profesora o kome sam pisala kao o homofobičnom u Aktivizmu. Uglavnom, ja ga na času (rekao je da svako ko želi nešto da pita da samo podigne ruku i da nije problem; drugima nije pravio probleme) nešto bezazleno priupitam u vezi sa predmetom i on me optuži da OPET stvaram debatnu atmosferu. (?!) Gledam ga u čudu, a jedan kolega izjavljuje da ja treba da ćutim kada imam stavove različite od većine (?!). Profesor proglašava pauzu, ja prilazim kolegi i pitam ga u čemu je problem, a on mi preti da ako još jednom kažem nešto da ću videti šta će biti. Pitam šta će biti, on odgovora videćeš i odlazi sa predavanja. Pitam da li je to pretnja, on ćuti na šta mu ja kažem da ovo nije Iran pa da se ponaša kao neandrtalac. Kada je ušao profesor ja javno, pred svima ispričam šta mi se desilo i optužim profesora da podriva atmosferu linča, upitam ga da li ako ja budem prebijena da li će i kolegu nazvati gladnim detetom kao što je nazvao 6000 huligana. Rekoh da ako mi se išta desi i završim u urgentnom da će on snositi etičke posledice. Usledi neka demagoška isprika i usputni komentar 'ali koleginice, vaši stavovi su provokativni' i to kako je on hrišćanin i kako noću razmišlja da li je nekoga povredio. Ah, dirljivo...
- Kupim mami za rođendan mobilni net za koji se ispostavi da neće da radi, jer u Provinciji nema 3G pokrivenosti ili šta već. A nema uslova za ADSL i nešto pogodnije od anahrone dajal ap konekcije.
- Subota veče, odlazim u Provinciju (velikim slovom da sad ne imemujem gradić ionako ima previše podataka o meni na netu)
- U nedelju odlazim sa mamom na groblje da obeležimo 5 godina od očeve smrti. Letargično posmatram susedni grob, tatinog novog 'komšiju' i vidim pored cveća kafu, Kurir i pivo.
- U nedelju veče odlazim nazad za BG i pukne mi kesa sa svim što mi je mama napakovala. Nekako se snađem za kesu, ali stvarno nije prijatno kada ti se po busu prostre sir, šunka i ostale prehrambene namirnice.
- Kod mostarske petlje želim da dopunim kredit, da izvadim novčanik, novčanika nema! Obaveštavam prodavačicu da mi nema novčanika na šta ona letargično i neempatično kaže 'vama je novčanik ukraden; treba pre no što dopunjavate kredit da proverite da li ste odžepareni'
- Kad sam se dočepala stana zovem mamu sa fiksnog da proverim da mi nije ostao novčanik, ona posle provere kaže da nije.
- Zovem Lastinu stanicu, objašnjavam muku, opisujem izgled vozača i ona mi jedva dade njegov broj, kao to je zabranjeno.
- Posle peripetija, ispostavi se da mi je novčanik ispao u busu, da su tu dokumenta, ali da fali novac. Bilo je 50 evra i nekoliko hiljada dinara. Vozač mi kaže kad da dođem na Lastin dolazni peron. Odlazim sva iznervirana. Sama i umorna šetkam i glasno brojim od 0 do 101 ne bi li vreme što pre prošlo. Kod 28 probudih skitnicu (ženu nisam opazila) koja proškilji i nastavi da spava na klupi u svojoj beloj perjanoj jakni. Poželih da joj se isplačem na ramenu, ali reko, možda ostanem i bez telefona. Zatim tako šetkam i brojim. Jedan mladić mi prilazi sa smeškom a ja glasnije počnem sa pogledom manijaka '96, 97, 98, 99', na šta on zbaci osmeh i zaobiđe me, što sam i želela. Pristižu busevi, ali nema ovog mog, a ja k'o najveća nesretnica trčim za svakim prispelim. Najposle, doputuje ovaj moj i ja preuzmem novčanik i ispričam se sa vozačem.

Ima tu još crtica, ali ovo bi bio gro baksuzluka. Prvo mi je bilo strašno, a sada se smejem od muke, valjda kao posledica stresa.
I tako, sasvim obični dani... :happy:

Setila sam se jedne od ljubljenih mi pesama Sasvim običan dan Eve Braun.

''
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Galateja

Da li vam se nekad desi da imate seriju baksuznih situacija? I kako to objašnjavate?
Kod mene je situacija još gora: za sve baksuzne situacije sam jedino ja kriv. Ja i niko drugi, sam sebi.

Kamo sreće da je sve tako...misteriozno, čudno, vođeno kojekakvim neobjašnjivim silama...

A objašnjavam time što sam idiot.

---------------------

Drugo (stigoh do neandertalca): izvini ali ja tebe stvarno ne razumem šta radiš na tom fakultetu.

Jebu te radnim danima, jebu te subotama...jebe te profesor jebe te jebeni neandertalac...ZAŠTO?!

Vidi, razmisli da možda to neuklapanje u sopstvenu kožu poslednjih par meseci koje pominješ - možda ima velike veze sa tim...

---------------------
Korisnikov avatar
By ultraviolet
svi imamo dva puta
svaki potez čini da se sa jedne putanje prebacimo na drugu ili da ostanemo na istoj
svaku tačku naše putanje čine preseci bezbroj drugih putanja svake osobe na svetu, svi oni takođe imaju dva puta, isti su kao mi
slučajnost ne postoji
tako je moralo biti
Korisnikov avatar
By *deni*
O, pa to peva moj drug, član bečejske grupe " Eva Braun "..
:love: :dance:
Korisnikov avatar
By ultraviolet
ne mogu da odolim, a da ne opsujem te ljude koji su u stanju da pokupe lovu ljudima iz novčanika na koji nalete, a unutra se nalaze podaci osobe čiji je i sveostalo. prste bih im polomila.
Korisnikov avatar
By Mars
Ma srećna je što taj nije zafrljačio i novčanik i sva dokumenta unutra u Dunav. Tek tad da je ojadi.

Ne razumem ni ja da neko tako uzme pare (mogu samo da naslutim živopisnost mazohističkih scenarija koji bi mi se vrzmali po glavi da to uradim - gladna deca koja negde plaču, citostatici, rata za nešto, udzbenik za faks...) ali na onoliku količinu gladnih u zemlji...više mi ništa nije čudno...
Korisnikov avatar
By *deni*
Inače, na baksuzluke gledam kao na deo života, preguram ih, izderem se od nemoćnog besa i nastavim dalje život.
:kissing:
By LeDeNa_
Originally posted by ultraviolet

svi imamo dva puta
svaki potez čini da se sa jedne putanje prebacimo na drugu ili da ostanemo na istoj
svaku tačku naše putanje čine preseci bezbroj drugih putanja svake osobe na svetu, svi oni takođe imaju dva puta, isti su kao mi
slučajnost ne postoji
tako je moralo biti
Dopada mi se odgovor...

Nego Galateja, sto se tice teme....Stavila si je da bih se pisalo o tom danu ili da jos neko napise slican dan (naravno, imam ih brr) ali bi mogao jos neko...

Jako volim tvoje teme ali poludim kad tema ostane na nekoliko postova (steta)..Znam da razumes o cemu govorim. :)

p.s.Osecaj -sada se smejem od muke...poznat :D
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by LeDeNa_

Nego Galateja, sto se tice teme....Stavila si je da bih se pisalo o tom danu ili da jos neko napise slican dan (naravno, imam ih brr) ali bi mogao jos neko...
Interesuje me da li sam ja jedini baksuz pa da imam ovakav splet narodnih igara u iskustvu ili imaju i drugi. To je nedoumica. A ako nisam jedina, interesuje me šta se vama dešavalo onako redno, po slavski.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by ultraviolet

ne mogu da odolim, a da ne opsujem te ljude koji su u stanju da pokupe lovu ljudima iz novčanika na koji nalete, a unutra se nalaze podaci osobe čiji je i sveostalo. prste bih im polomila.
Ma... Neka je u tome sva šteta. Bila sam presrećna kad sam skontala da su tu dokumenta i novčanik koga, inače, mnogo volim.
Korisnikov avatar
By Mars

...komentar 'ali koleginice, vaši stavovi su provokativni'
Nije me mrzelo...evo kakvim ljudima daješ pare za školovanje (3.00 direkt)

''
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Mars

Drugo (stigoh do neandertalca): izvini ali ja tebe stvarno ne razumem šta radiš na tom fakultetu.
Ima tu i dobrih profesora. Koliko sam upućena, na državnom je još gora situacija povodom homofobije i različitog mišljenja.

Jednostavno, hoću znanje, kvalifikaciju, diplomu i posao.
Korisnikov avatar
By Mars
Ok...ako je ovaj u manjini.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
PMS?

Ima jedna studija, tacnije nekoliko njih, ali jedna je bas obimna, o tome koliko koja nedelja ciklusa utice na zivot zena.
Ne radi se o sexualnom zivotu, nego o korelaciji nesreca pri ronjenju i prve, druge, trece i cetvrte nedelje ciklusa.
Ovo sam trazila kad sam htela da dokazem svom ronilackom partneru da nista ne smeta za zaron to sto krvarim.
I mene su iznenadili rezultati koliko smo trapave u PMS-u.

Kad se aplikuje na zivot van ronjenja, moze se doci do objasnjanja zasto su ti se prosule stvari, zaboravila si novcanik, zaboravila si da pitas nekoga da li postoji 3G u Provinciji i sl., a moguce je i da te vise pogadjaju stvari (profesor) koje bi ranije podvela pod nebitan susret sa zaostalim stavovima.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by 4NY K3Y

Ovo sam trazila kad sam htela da dokazem svom ronilackom partneru da nista ne smeta za zaron to sto krvarim.
[offtopic]Ajkule?[/offtopic]

I ma koliko će sad Galateja koju mnogo volim da se naljuti - ja mislim da je ovo ipak utešno: i kesa, i situacija sa novčanikom, modemom...sve to MOŽE da se izbegne i drži pod kontrolom (i to je onaj deo mog prvog posta gde za sebe kažem da sam idiot)
Korisnikov avatar
By neny
Mislim da je ona pretnja bila inicijalna kapisla svega.
Razumljivo je,strah za bezbednost je jedan od najgorih,spadne samopouzdanje ,pocnu da klecaju kolena i sve nekako ode dodjavola,barem ja tako opisujem to stanje.

Pokusaj samo nekako da se smiris i udaljis misli od toga,cini mi se da ti to razbija sistem.

Uzgred junacki si izdrzala toliku bujicu neprijatnosti za kratko vreme.

Uvek kada me uhvati taj trip sa bezbednoscu ,pomislim kako je aktivistima,ljudima koji taj zivot u strahu zive konstantno,tako ojacam poljuljano samopouzdanje ,cije su mrvice neophodne da bi se kretali kroz ovaj surovi konglomerat!
Korisnikov avatar
By Momo

ja verujem u ono: nesreca nikad ne dolazi sama
kad god mi se neko sranje desilo obicno je bilo propraceno sa jos par manjih ( u boljem slucaju) sranjaca

evo pre mesec dana mi je iskocio cukalj na levoj nozi od preteranog pesacenja, naravno dobio sam usput i upalu misica jer se pesacenje sastojalo od 3 i po sata silazenja niz Frusku Goru, a onda kad sam stigao kuci zveknuo sam drugom nogom u krevet slucajno i polomio nokat, a da muka bude veca tih dana sam imao gomilu obaveza po gradu da zavrsavam i to sam morao da radim u novim nerazgazenim cipelama koje sam kupio par dana pre a stare nisam mogao da nosim jer su busne a dani su bili kisni

mada se nisam nesto nervirao oko toga, isao sam ulicom ko kvazimodo al sta cu kad me muka naterala

vise sam bio puko pre dve godine kad sam pozajmio auto od babe, natovario ga do maksimuma i krenuo na put, na 25-om kilometru pukne klinasti kais koji sam zamenio par dana ranije, a napolju 45 stepeni, podne, nedelja, neki praznik, sunce upeklo razbija... znaci da places...

srecom neki lik tu na 2-3 kilometra (nizbrdo) ima radionicu koja je bila otvorena pa mi sredi to i ja nastavim put...

kad sam napokon stigao na cilj isto vece resimo ja i zena da odemo do Tempa u nabavku

i taman da krenemo kad eto baksuza njoj padnu makazice za nokte sa visine od metar i po i zabodu joj se u nogu, srecom nije bilo nista opasno, kad smo to previli krenemo iako je bilo 23h... racunamo - jes da je kasno al bar nece biti guzve
nakupujemo boga oca tamo, spakujemo sve u gepek, ja lupim da se zakljuca i skontam da su mi kljucevi od kola ostali unutra, rezervne nemam, jedan sat je nocu i tako...

e tu sam puko i poceo naglas da kukam, srecom pridju nam neki ljudi i ja tu malo iskuliram pa smo na kraju uspeli da otvorimo auto bez materijalne stete (jugo je u pitanju a kod njega je sve moguce)

mislim da sam tad flipnuo jer je bila nenormalna vrucina ceo dan i samim tim i koncentracija mi je bila losa pa su se gluposti u jos glupljim trenucima lako nizale
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Mars

[offtopic]Ajkule?[/offtopic]

I ma koliko će sad Galateja koju mnogo volim da se naljuti - ja mislim da je ovo ipak utešno: i kesa, i situacija sa novčanikom, modemom...sve to MOŽE da se izbegne i drži pod kontrolom (i to je onaj deo mog prvog posta gde za sebe kažem da sam idiot)

off:
to i jeste bio predmet rasprave
nista ajkule...
ajkule vole svezu krv i masne zivuljke
ljude samo glocnu i ispljunu, jer nema dovoljno masti (ronioce uglavnom zamene za foke, ali foke su masne = ukusne)
menstrualna krv je puna mrtvih celija, a to nije ono sto ajkule jedu
pre ce pomisliti da je nesto crklo i nezainteresovano otici

ont:

ja nekako imam utisak da si ti, Galateja, pod veooooma velikim stresom lately

da li si razmisljala o nekom odmoru?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
e, to je pravo pitanje

Inace, imam te faze. Znas da mi je nestao novcanik ne samo sa ,,obicnim" novcem, vec i sa ustedjevinom. I u medjuvremenu se izdesavalo jos kojekakvih stresnih stvari. To je, takoreci: zivot, Galateja.
By RuznaGlupaZla

Da, ali nije to baksuzluk već sam bila premorena, hronično neispavana i previše fokusirana na druge stvari, a ne gdje mi je novčanik, telefon, autobus u koji ulazim... :povez:
Prođe to.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Jedna od prednosti prirodnih fakulteta je shto nemamo takve profesore :D Sve sami homofili :)

Inace, obrati se studentu prodekanu ako te maltretira ili razrednoj (na nekim fakultetima postoji razredna).

Ne sme tebi niko da preti. Koji je fax inace?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Karma!?

Kada sam zaboravio pederušu na krovu džipa negde na autoputu među brdima, a u pederuši osim novčanika s ispravama, parama i plastikom, mobilni i ventolin. Pošto sam uspeo pametan da se izgubim na autoputu i od društva... dobijem ti ja napad, zato što se uspaničio tako da su hitna dolazila do mene. Doduše kerovi su bili ljubazni iako kontam da sam delovao poput neke loše kurve...a doktor koji je došao s par uboda i bocom kiseonika mi je pozajmio telefon da kontaktiram prijatelje gde da me pokupe. Sutra dan jedan ljubazan čovek mi je vratio pederušu, osim što je čeprkao po vizitkama, video sve samo ne moralno ispravne poruke na telefonu, ni dinara nije zafalilo.
Svaka mu čast.

Pre ovoga sam video pacova, moja je greška bila što ga nisam protumačio kao loš znak.
Korisnikov avatar
By Galateja

ja nekako imam utisak da si ti, Galateja, pod veooooma velikim stresom lately
Joj, to je ono kada ti pola godine ide naopako i kada se samo pitaš 'ima li kraja mukama, da istrpim šta već imam...'. :sigh:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja nekako mislim da ti imas celicne zivce,jer ja to ne bih mogao da istrpim.Pogotovu ne na nekom privatnom fakultetu,kome placam boga oca,a gde bi me pritom tretirali kao govno i uskracivalo pravo reci.
S druge strane,ti se i divim.

Pricam sa svog stanovista.Nikakva diploma,niti prestiz ne bi mogli da me nateraju da slusam takve price,da budem deo tog "drustva",da se koprcam u svojoj kozi,da gutam svoje reci,unizavam time sebe,jer sam eto,neko cije misljenje nije pozeljno,koga ucutkuju i najgore,prete mu.
Korisnikov avatar
By Galateja

Jedno je što mi je 2010. neponovljiva po baksuzluku, što sam par meseci u nazad kao u tuđoj koži, kao medved na ledu, što mi je poslednja sedmica urnebesna, ali vikend je stvarno bio kao iz horor komedije.

- Kod mostarske petlje želim da dopunim kredit, da izvadim novčanik, novčanika nema! Obaveštavam prodavačicu da mi nema novčanika na šta ona letargično i neempatično kaže 'vama je novčanik ukraden; treba pre no što dopunjavate kredit da proverite da li ste odžepareni'
Mene najviše boli ta ravnodušnost. Radnica iz trafike je odlična simbolika današnje empatičnosti. Znači, njoj je najveći problem što mora da stornira račun. Setila sam se priče o o onom nesretniku što je hteo da skoči sa mosta pa ispao smetnja i atrakcija za svakodnevni beogradski život.
Korisnikov avatar
By Mars
Sećam se i ja nekih (mnogih) komentara OVDE: "što se ja nisam zatekao tamo - da ga gurnem".
By Speculum Columbae
Ne znam. Češće mi se dogodi serija baksuznih veza i ljubavi i zaljubljivanja jedno za drugima, nego baksuznih dana.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Desi mi se povremeno da sam premoren pa otrapavim, ali to nekako prihvatam kao datost, strpljivo tri puta podižem nešto dok ne prestane da mi ispada -- ali pravi maler o kome govoriš me je poterao s proleća 2006. u Grčkoj:

Pukne mi torba i laptop ispadne na zemlju -- raspadne se.

Javim se na telefon u autobusu -- ukradu mi novčanik sa svim dokumentima, nekim sitnim uspomenama i parama.

Stavim veš da se pere -- pokvari se mašina a pola veša bude sprženo.

Muvam nekog slatkog Grka, pozove me na večeru, ja se razbolim, dobijem temperaturu i raspadnem se tog dana.

Krenem na neko važno predavanje na kome sam morao da budem -- uđem u pogrešan autobus koji skrene negde bezveze i zakasnim 45 minuta.

I sve ostalo je išlo naopako, nesporazumi s ljudima, problemi s administracijom, sve -- hvala Bogu da je prošlo.

To se sve izdešavalo u nekih 15-20 dana, mislio sam da će u nekom momentu klavir da mi padne na glavu.
Korisnikov avatar
By Azdaja
ne znam da li je ovo tema za mene..ali, mogla bi ispisati moj mesec (mozda mi bude lakse, a vi trpite)

pre okruglo mesec dana ooko 2 nocu mi je stigao poziv ih hr da mi je devojka poginula...zena, jao kakva zena...ako mi date 30 stranica ovde ne bi bilo dosta da ispisem koliko je ona dobra bila...prelepa- vanserijsi, ja budala - o jes...

nikad sebi necu oprostiti neke stvari, al ajd sad...

ajmo ovako, pogine ljubav mog zivota, i sad je ljubav moja - nema to veze sto nije sad tu...

desavale su mi se i neke KUL stvari, osvojim turnir u vegasu i to casom, a znamo sta je mma....

proslu subotu izadjem na nagovor drugarice iz osnovne uz dogovor da nema price o tuznim stvarima.... obidjemo sve u jebenom so... i u poslednjem lokalu izlazimo napolje i lik od 40god, gazda lokala se zaleti i opizdi me po sred face...tananana... to je bilo izvlacenje mene napolje, a njih previse unutra, a nas samo troje...i duga prica, koja tek treba da se desi - ja ne oprastam...

u ponedeljak mi umre baka, nije rodjena baka...ali, zena koja je imala 85 i bila razumnija nego pola tridesetogodisnjaka, zena ZMAJ...moja baka...

i onda kad pomislite da vam se nesto ruzno desilo, verujte uvek moze gore...:/
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!