Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Kragi
evo samo još ovo i idem da spavam. :smeh:
pod utiskom sam jednog posta na faceu koji me je zapravo naveo da malo bolje razmislim o nekim stvarima i otvorim ovu temu. naime, grupa navijača radničkog iz kragujevac, čiji sam član (zbog ajd ljubavi prema klubu i lakse informisanosti o rezultatima), poziva da budemo uz srpske heroje i damo neki prilog kako ne bi trunli u zatvoru. e sad napišeš ti da ti je baš drago i da treba da crknu tamo, kao što se ubiješ trudeći se da im objasnis neke stvari dok dva meseca pre parade pozivaju na linč, ali i dalje ostaneš veran grupi ili se bar deklarišes kao navijač, jbg. da li je to licemerno? da li je ok biti gay i istovremeno npr. 'delija' bez obzira na tvoje pobude i razlike u mišljenju u odnosu na masu? postoji li tu neka odgovornost? unlikeovao sam grupu jer kontam da tu ne pripadam. ispravno? vaše mišljenje?
Korisnikov avatar
By Loni
Ja bih napisao da nemam para da im kupujem slatkiše i nosim u zatvor,
ali bih mogao da im pomognem da se osećaju manje zagorelo. :)
Korisnikov avatar
By Dina
:smeh:

Pa eto ispada da je u neskladu...

Ja nisam nikad ni imala te dileme, ni kao adolescentkinja nisam htela da pripadam nekoj masi navijaca. U to davno vreme mi se dopadao neki decko koji je navijao za partizan pa kao onda sam ja pocela da navijam za taj klub i kao od tada ako se deklarativno kaze za koga se navija to mi je klub. Mada ne pratim nikakve grupne sportove niti ih volim...

Samo tenis :love: :tenis:
Korisnikov avatar
By Vel boy
pitaj Zvelea, Kragi. on ti svim tim barata..
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
pa to nema veze.. ja sam grobarka, nosim i njihov dres, idem i na utakmice i sve, al necu ih podrzati.. ko se bije nek placa :cigareta:
By Kragi
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

pa to nema veze.. ja sam grobarka, nosim i njihov dres, idem i na utakmice i sve, al necu ih podrzati.. ko se bije nek placa :cigareta:
E to, mislim skroz te razumem. znam zapravo da to nema veze sa klubom, navijanjem i sl. ali koliko je logično da kao peder svakodnevno čitam homofobicne postove ili da gledam košarkašku utakmicu dok pojedinci skandiraju 'ubi pedera'. stvarno nemam problem sa ličnom sex. orijentacijom i nekako uvek reagujem ali ...
Korisnikov avatar
By Loni
Interesantno je da sam iaj pored svega u nekakvim emocijama da mi je Partizan mnogo draži od Zvezde.

Kao klinac bio sam žešći grobar.
Često danas sebi kažem šta te bre boli uvo. Moroni su i jedni i drugi,
al' mi negde i dalje draže kad Partizan pobedi.
By Kragi
Kontam, i sad zamisli odeš da pogledaš derbi i tamo svi homofobicni i neprijateljski nastrojeni prema lgbt populaciji, a ti u dresu partizana :drama:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
@Kragi, meni su na utakmici par nedelja pre parade prisli neki momci i kao poceli neku pricu i "jel idemo da gazimo pedere?" ja sam im u lice rekla da su jadni i da sam ovde zbog utakmice, a ko hoce da se gazi neka me zaobidje. On je meni rekao da onda nisam prava grobarka :lol: ja sam mu se samo nasmejala i rekla, "mozda, ali prava lezbejka jesam." :carica:

tu su mu neki momci pored rekli da se skloni i da ne smara, da su i oni dosli samo zbog utakmice, a ako on ima frustracije i ako gaji odbojnost prema pederima neka ide da se leci ili da trenira borilacki sport. Pomislila sam da ce izbiti tuca, ili da ce mi neko puknuti bar samar, ali eto momci pored su ispali cool, pravi grobari, ali i pravi strejteri, a nisu bili za to da se ide i napadne parada. :)

dakle, mislim da nije fora ako si navijac, automatski moras i da budes anti-gay :neznam:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Kragi

Kontam, i sad zamisli odeš da pogledaš derbi i tamo svi homofobicni i neprijateljski nastrojeni prema lgbt populaciji, a ti u dresu partizana :drama:
Pa dok takva atmosfera na prodje mozda bolje ne ici na derbi, sedis kuci i navijas. U Barseloni su zabranili ulazak na stadion svim agresivnim navijacima. Vodic nam je pricao da je na njihovim utakmicama sad atmosfera kao u pozoristu. Kad bude tako kod nas vi idite...
Korisnikov avatar
By Li
Ja sam delija i to je na neki nacin tradicija u mojoj porodici... i jesam bila u nekim grupama na fejsu ali iz nekih sam se unlajkovala jer su mi zasmetali neki komentari... navijacu samo eto za svoju dusu a njih ko jebe :psiholog:
Korisnikov avatar
By Delete
Mene, kao navijacicu Zvezde, nista osim ljubavi prema istom klubu ne povezuje sa hordom maloumnoh neandertalaca. Unlikeovanje grupe, u mom slucaju, ne dolazi u obzir. Da li cu da se ukljucim u njihove akcije, ucestvujem u pojedinim diskusijama i sl., zavisi iskljucivo od trenutnog raspolozenja i volje za (ne)ucestvovanjem u nekoj akciji.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Fudbal zabraniti.
To ću ponavljati do smrti.

O navijačima sve najgore, ne bih zaista trošio reči na sve uvrede koje mi padaju na pamet pri pomisli na ovu tematiku.
Korisnikov avatar
By Vel boy

@Kragi, meni su na utakmici par nedelja pre parade prisli neki momci i kao poceli neku pricu i "jel idemo da gazimo pedere?" ja sam im u lice rekla da su jadni i da sam ovde zbog utakmice, a ko hoce da se gazi neka me zaobidje. On je meni rekao da onda nisam prava grobarka :lol: ja sam mu se samo nasmejala i rekla, "mozda, ali prava lezbejka jesam." :carica:

tu su mu neki momci pored rekli da se skloni i da ne smara, da su i oni dosli samo zbog utakmice, a ako on ima frustracije i ako gaji odbojnost prema pederima neka ide da se leci ili da trenira borilacki sport. Pomislila sam da ce izbiti tuca, ili da ce mi neko puknuti bar samar, ali eto momci pored su ispali cool, pravi grobari, ali i pravi strejteri, a nisu bili za to da se ide i napadne parada. :)

dakle, mislim da nije fora ako si navijac, automatski moras i da budes anti-gay :neznam:
ovo pozdravljam. svakako da treba razbijati sve stereotipe pa i one navijach=antigej.
no, moci cu reci da se neshto nabolje menja u navijachkoj atmosferi tek onda kada umesto lezbijke npr. Sanje Steppenwolff u istoj ulozi, s istim tretmanom, dakle, s istim iskustvom gore napisanog bude gej dechko/gej mushkarac, odnosno, "narodski" recheno- "peder"..
Korisnikov avatar
By nsc
jednom sam vec pisao o tome na nekoj drugoj temi, ali 'ajde da se ponovim
na utakmice sam prestao da idem pre oko 40god, kada sam shvatio da sam jedan od retkih koji je navijao ZA svoj tim, a ne PROTIV suprotnog
tada smo bili navijaci, grobari (odvratan mi je i naziv), delije i ostali organizovani divljaci pojavili su se kasnije
sada na televiziji pratim najvise pojedinacne sportove - tenis, gimnastiku (joooj sto sam voleo Cerara i sve tada, sada su to deca sa fenomenalno razvijenim telima), atletiku (narocito bacace koplja, kugle, kladiva i visebojce i trkace - kratkoprugase), a od grupnih vaterpolo (mada su sve mrsaviji, hocu Sapica, Savica i sl)
Korisnikov avatar
By west end
ja sam navijac OFK BEOGRADA:volinevoli:
Korisnikov avatar
By Srklet
fala kurcu, nisam ničiji navijač. :ogledalce:
Korisnikov avatar
By simarrgL*

:hail: za tebe i one momke

ot: sta te boli uvo, tu si zbog sporta a ne zbog navijaca
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da je situacija drugacija i da u Srbiji zapravo postoje pravi navijaci, a ne placenicka rulja koja sebe tako naziva, rekla bih da je sasvim legitimno i normalno da ljudi koje zanima sport navijaju za odabrani klub.
Ali posto to nije slucaj, gej navijaci me podsecaju na one verbalno i fizicki zlostavljane zene koje iz samo njima znanih razloga ne zele da se udalje od nasilnika.
Ako neko otvoreno izrazava mrznju prema onome sto ti jesi, zasto bi se trpao u isti kos sa njima?
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Wilhelmina
Da je situacija drugacija i da u Srbiji zapravo postoje pravi navijaci, a ne placenicka rulja koja sebe tako naziva...
Zato ja vičem a niko me ne čuje, nevidljiv sam, kada krenu da pričaju o iskustvima Engleza i kako su oni rešili problem i (poseban biser) KO JE NAŠA MARGARET TAČER (na šta gost emisije kaže MIRKO CVETKOVIĆ gde već počnem da se smejem...)
Korisnikov avatar
By Tungi
Ili jos gore,Natasa Kandic.
By Kragi
Ovde nije samo reč o fudbalu zapravo, iako je prva asocijacija na navijanje i navijače - fudbal. Ali ono, ima i drugih kolektivnih sportova
Korisnikov avatar
By Blady
Juce je Canak pricao u "utisku nedelje" da su navijaci izjavljivali jedni drugima, da ce ih sexualno zlostavljati :lol: pa je sasvim moguce da nema tolike homofobije, koliko se nama cini :lood: ...

Inace, ni ja ne pratim nesto fudbal, navijam kada osetim potrebu...
Uglavnom gledam tenis
Korisnikov avatar
By scout_finch
ja znam pricu, a i nasla sam je na netu kad je jedan nas navijac silovao navijaca splita.

"Dugujem vam jednu interesantnu pricu iz beogradske istorije.
Medju grobare je dolazio neki Jozo iz Splita koji je navijao za Partizan , ali se druzio sa nekim momcima iz Torcide. Tako je na neku utakmicu u Beogradu poveo i Parangala , koji je bio medju vidjenijim Torcidasima. Ne mogu da se setim da li je dosao na fudbalski derbi, ili je kroz par dana bio kosarkaski derbi, ali to nije ni vazno za pricu.
Kada je Pampi provalio Parangala, krenuo je sa njim da prica i da pije. Parangalu se dopalo kako se ophode prema njemu u Beogradu i kako je bio klosar (ziveo od danas do sutra), prihvatio je predlog da ostane do sledece kosarkaske utakmice, a Jozo koji je do tada garantovao bezbednost, vratio se u Split.
Papmi je u to vreme imao bazu negde kod hotela Palas . Valjda je neko od grobara karao cerku, pa kad su videli da je keva blesava, onda su poceli i nju. Skoro da se Pampi tamo preselio.
Parangala su vodili ovamo, onamo, opijali ga , hranili i smestili da spava kod tih blesavih majke i cerke , jer su zivele same i imale su ogroman stan. Posle par dana, Parangal se toliko odomacio, da je grobarsko gostoprimstvo shvatio kao njihovu slabost. Poceo je u alkoholisanom stanju da ih vredja, proziva, i da im govori sta vi,... mi u Splitu. .Zaretu se nije bas dopao takav odnos i pozeleo je da mu pokaze ko je gazda u kuci. Odvukao je Parangala u kupatilo i naredio mu da skine gace. Ovaj se protivio, ali je Zaretov noz u ruci bio toliko ubedljiv, da je ovaj morao da popusti. Zare je pokusao da udje u njega, ali nije mogao. Otisao je u kuhinju i iz frizidera uzeo paklicu putera, kako bi podmazao stvari. Sve je krenulo lakce, a Parangal je vikao:"Nemoj me Zare...."
Tako su grobari na utakmicama poceli da pevaju :"Procvetala bela lala, jebo Zare Parangala".
U Splitu niko nije verovao u to i tek kada je Parangal podneo krivicnu prijavu protiv Zareta, svima je bilo jasno da je prica istinita. Parangal je prestao da dolazi redovno na Torcidu, a pricalo se da su ga stariji Torcidasi pretukli.Znaju splicani tacno sta se dogodilo.
Zare je odlezao za to delo u zatvoru.Kada ga je sudia pitao :"Zasto ste ga silovali?" Zare je odgovorio :" On me je provocirao od prvog dana. Pokazivao mi je butine, torzo i pricao provokativno. Ja sam se toliko napalio na njega, da vise nisam mogao da izdrzim". Postoje izvestaji sa sudjenja."

http://www.facebook.com/topic.php?uid=3 ... opic=13665

uzas
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Pravda za Kimija. :D
Inace navijam za Partizan, pre sam vise gledala utakmice a sad slabije... Uglavnom gledam sa tatom. :D
Korisnikov avatar
By scout_finch
a ja sam cula pricu kako ga je silovao pivskom flasom, znaci jos jezivije. i jos je posle bio faca medju kolegama huliganima. neverovatno.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Scout, to je vec legendarna prica. :lol:

Inace, ne vidim problem u navijanju u sportu. To nije nikakav fenomen, ali ono sto se cesto cini u ime navijanja jeste.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!