Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

LGBT-ovci u Srbiji i politička orijentacija

Komunizam je najbolje rešenje
9
17%
Treba se držati EU (socijalistički koncept)
20
37%
Treba se držati EU (neoliberalni koncept)
19
35%
Desni konzervativizam. Srpstvo je bitnije
6
11%
Posle Parade ponosa, čini se da je velika većina LGBT-ovaca, svesnih sebe, složna u jednom.
Protiv smo desničara.
Bar ovakvih desničara, koji dominiraju Srbijom. (DSS, SRS, NS, JS, Obraz, Dveri, Naši 1389).

Protiv onih, koji crkvu i njne stavove postavljaju iznad humanističkih nauka i moderne medicine, po kojoj gejstvo nije bolest.
Protiv onih, koji čitav moral vezuju za Bibliju iako je nauka o moralu - Etika - jasno odvojena od crkve.

Složni smo u onom, protiv čega smo, ali ne u onome zašta smo.

Iako je zapad, odnosno EU uradio najviše po pitanju LGBT prava u Srbiji poslednjih godina: pritisli su našu vladu prošle godine da donese anti diskriminacioni zakon (inače nema oslobađanja od viza) i pritisli vladu ove godine da obezedi gej paradu, čini se da i dalje nisu svi LGBT ovci za EU.

Po nekima alternativa ovakvom društvu je da Srbija napravi sasvim poseban eksperiment i bude neokomunistička država na tlu Evrope.

Komunista ne može biti za EU jer EU podrazumeva demokratiju i višestranačke izbore, koje komunizam odbacuje.
U EU postoje režimi koji su socijalistički, ali to nije isto što i komunistički.
Komunizam je tek jedna, ona poslednja tačka na pravi socijalizma.
EU podržava samo umerene socijaliste. One, koji su za odvajanje velike pomoći socijalno ugroženima, ali ne i one, koji misle da treba ukinuti svu privatnu svojinu i demokratske izbore.

Da podsetimo da je na gej paradi bilo je i onih, koji su nosili zastave EU, ali i onih, koji su izašli sa zastavama, na kojima su crvene petokrake.
Da nije bilo huligana, moguće je da bi bilo nekih unutrašnjih čarki između te dve grupacije.

Bilo bi lepo da se i predstavnici lgbt aktivista izjasne šta je po njima pravi put.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Mešaš, kao i svi u Srbiji, desnicu i fanatizam.

Inače ja sam ovaj komunjarski glas :pionir:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Loni
Da podsetimo da je na gej paradi bilo je i onih, koji su nosili zastave EU, ali i onih, koji su izašli sa zastavama, na kojima su crvene petokrake.

Kolko sam ja primetio, svaka od tih zvezda bila je na crnoj podlozi, sto bi znacilo 'sindikalna anarhija'; ne komunizam.

Cisto informativno.

..

LM, od ponudjenih opcija nisam ni za jednu.
Korisnikov avatar
By Loni
Da, anarhiju sam greškom propustio, ali smatram da su oni najbliži opciji 1.
U svakom slučaju reč je o nekom, novom, eksperimentalnom crvenom putu, koji nije ni desnia ni EU.

Ne mešam desnicu i fanatizam.
Samo kažem da je kod nas desnica takva.
Svako ko želi može glasati i za konzervativnu desnicu, ali neka objasni šta podrazumeva pod tim, a da se razlikuje od desnice, koju danas imamo u praksi.
Korisnikov avatar
By antibiotic
+1 za komunizam, neka nam je to zvezda vodilja.
Korisnikov avatar
By bas bleu

Složni smo u onom, protiv čega smo, ali ne u onome zašta smo.
ako ostavimo nezgrapnu konstrukciju citiranog po strani, ne bih rekla da smo slozni ni u onom protiv cega smo. za pocetak, nikako da se dogovorimo ni da li u srbiji postoji diskriminacija lgbt osoba.
Korisnikov avatar
By Loni
I to što kažeš Bas Bleu.
Kad čitam komentare Buraka ili Šejtana, čini mi se da je glavni problem za naše privatne živote to što neki srpski ratnici moraju u Hag.

No budimo demokrate.
Nek i to bude legitimno. Neko iako je gej, misli da sve mora da se podredi naciji i nacionalnoj slozi.
Nemam ništa protiv.

Inače glasao sam za opciju 2 - Evropska Unija - ali socijalizam skandinavskog tipa.
Mislim da bi odabir komunizma doveo sve nas u tragični ćorskokak.
Protivnik sam komunizma jer je u njemu vlast nesmenjiva, a kad je nesmenjiva, onda vlast nema ni potrebe da čini narodu išta i da mu se dodvorava.

Da je umesto komunizma u SFRJ, postojao samo umereni evro socijalizam sa višesttrukim demokratskim izborima, narod bi valjda smenio one, koji su osnovali ,,Goli otok''.
,,Goli otok'' i mučenja po Sibiru, opstajala su decenijama upravo zato što je u komunizmu vladajuća partija ne smenjiva. Može da radi šta god želi, pa tako vremenom da se pretvori u samu suprotnost, onoga što propoveda.
( U komunistiočkoj Severnoj Koreji danas je u praksi monarhija jer je oca nasledio sin, koga će naslediti njegov sin).
Korisnikov avatar
By antibiotic
EU podržava samo umerene socijaliste.
Nije tacno. Sirom EU postoje komunisticke partije. Sta bi se desilo kada bi one kojim slucajem dobile vecinu u parlamentu u nekoj od zemalja EU?
Korisnikov avatar
By Loni
Naravno da EU ne zabranjuje ni komunističke partije, ali po ustavu EU je demokratska
i ne bi dozvolila ukidanje višestranačkih izbora za šta se zalažu komunističke partije.

To znaju i same komunističke partije po Evropu, zato su i protiv EU.

Onog trenutka kada bi neka komunistička partija osvojila apsolutnu vlast u nekoj zemlji, ta zemlja bi izašla samoinicijativno iz EU i bila u bližem savezu sa nekim drugim zemljama sveta, koje su komunističke (Kina, Kuba, Severna Koreja, Laos, Vijetnam...).

Izuzetak bi bio taj kad bi u isto vreme sve zemlje EU ili bar velika većina postale komunističke jer onda bi i promenile ustav same EU.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Lično sam za prosvetljeni anarhizam. Gde svako radi šta hoće pod uslovom da u svojim akcijama neće povrediti direktno ili indirektno druge. Za društvo bez države...društvo koje bi bilo dovoljno civilizovano da nema potrebe za zakonima.
Korisnikov avatar
By Loni
Nemojte samo da klikćete opciju.
Polemišite malo da tema bude življa.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam glasala za tri.

Ne znam sta bih polemisala a da ne uvredim sagovornike. Ali eto, da se javim da sam glasala :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
opcija br. 2
sve se slazem shto je Loni rekao do sada.

i kako shto vidim neki opet hoce da temu odvedu u krivom pravcu tako shto namecu da se pricha iovako ionako o komunizmu mada je srecom ovaj mrtav, dok desnicharski konzervativizam pa i naci-fashizam je well alive and kicking, a vrli "komunisti" i "anarhisti" josh pravog odgovora nemaju kako zaustaviti to desnicharsko zlo.

a za Angrin glas, mislim da je zapravo otishao toj chetvrtoj opciji a ne prvoj :giggle: . ako greshim, izvinjavam se :giggle:
Korisnikov avatar
By Loni
Hvala na glasu za moju opciju Vel :)
Mi, umereni levičari polako stižemo one ekstremne.

Inače stvarno sam bio zabrinut.
Pomislih ako ni u srpskoj LGBT-ovcima EU nije najubedljivija opcija,
kako li će tek biti kod drugih.
Korisnikov avatar
By jukie
Mislim da bi bilo lepo da si postavio neku tabelu sa četiri kolone, a u redovima da se nalaze mišljenja tih orijentacija o određenim svakodnevnim pitanjima.

verovatno sam za mozaičnu kombinaciju svačega, kao što sam uvek za mozaične kombinacije
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Vel boy

opcija br. 2

i kako shto vidim neki opet hoce da temu odvedu u krivom pravcu tako shto namecu da se pricha iovako ionako o komunizmu mada je srecom ovaj mrtav, dok desnicharski konzervativizam pa i naci-fashizam je well alive and kicking, a vrli "komunisti" i "anarhisti" josh pravog odgovora nemaju kako zaustaviti to desnicharsko zlo.
Ja bas mislio da je vracam na pravi put/skrecem sa pogresnog.

Ono, valja znati o cemu se radi, bar ja tako rezonujem. Kad se vec spominju zastave.

...

No, igrajte se komunizma & fasizma & divne EU, staznam.

..

pS. Iako anarho-sindikalizam jeste donekle blizak komunizmu, postoji i anarho-kapitalizam npr. i razni tu neki pravci.

I to sto sam licno za 'utopisticku' politicku opciju ne znaci da nemam prakticne ideje za trenutno stanje u ovakvom svetu.
Znaci samo da imam ideju koju drzim kao cilj kome se trudim da se maximalno priblizim.

Btw, preporucio bih svakome ko nije danas gledao Utisak nedelje da odgleda kada ga bace na net. Cenim da je bila vise nego zanimljiva emisija.
Korisnikov avatar
By Srklet
ovaj topic je tako povrsno i redukcionisticki koncipiran, pa fakat ne znam sto bih rekao o inace vrlo zanimljivoj temi.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by AngraMaina

Inače ja sam ovaj komunjarski glas :pionir:
A otišao si u SAD.
Vrlo interesantno. :cekam:
Nema levičara kao američkih levičara :pionir: Ovi u Evropi samo jedu govna, nisu u stanju dve nacrtane guske da sačuvaju... Američki rovare u sistemu :lukavi: :crveni:

Ako negde dođe do revolucije "kakvu je, u senci i prelivima, izveo Matisse", onda će to biti u Americi :drama:
Korisnikov avatar
By Dirrty
U idealnom svetu, 1. (Najverovatnije nikada :cookie: )

U nešto manje idealnom, 2. (Kada pravednost zaista bude načelo, a ne olako korišćen pojam za jeftino prikupljanje političkih poena :shtap: )

U realnom, 3. ( :eu: )

Ni mrtav, 4. ( :canttouchthis: )
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by svejedno
Originally posted by Vel boy

opcija br. 2

Ja bas mislio da je vracam na pravi put/skrecem sa pogresnog.

Ono, valja znati o cemu se radi, bar ja tako rezonujem. Kad se vec spominju zastave.
nisam mislio nuzno na tebe. slazem se da one zastave nisu bile dogmatske-komunistichke vec anarho-sindikal-whatever.... shto je ok, ali nije bilo ok ono "smrt drzavi", jebiga.

...

No, igrajte se komunizma & fasizma & divne EU, staznam.

..

pS. Iako anarho-sindikalizam jeste donekle blizak komunizmu, postoji i anarho-kapitalizam npr. i razni tu neki pravci.

I to sto sam licno za 'utopisticku' politicku opciju ne znaci da nemam prakticne ideje za trenutno stanje u ovakvom svetu.
Znaci samo da imam ideju koju drzim kao cilj kome se trudim da se maximalno priblizim.
da. respekt.
samo problem s nepomirljivim anarhistima je taj shto ne shvataju da vecina ljudske vrste nije, nazalost,... recimo... nije zrela, nije poshtena, nije ozbiljna, nije dobra da bi joj se dalo bezvlashce i anarhija. zato, progresivna drzava treba da ima snaznu ulogu prosvetitelja i nekog protektora, tako da kazem, gde ce dobri ljudi biti zashticeni a zli suocheni s granicama i posledicama njihovog zla.

Btw, preporucio bih svakome ko nije danas gledao Utisak nedelje da odgleda kada ga bace na net. Cenim da je bila vise nego zanimljiva emisija.
o chemu je bilo?

off, inache meni jedna jedina stvar koja malko smeta kod socijaldemokrata i socijalista Evrope je mozda malo ustajao imidz, mislim na simbole ruza, crvene boje....
ideje i ciljevi socijaldemokratije su zapravo tako dubokosezni u naciju, drushtvo, drzavu... da se slobodno simboli socijaldemokratije mogu kombinovati s nacionalnim, drzavnim. progresivni to shvataju zato npr. u americhkoj socijaldemokratiji imamo delove drzavnih simbola kombinovanih s socijaldemokratskim.
no, te vizuelne stvari ipak nisu puno bitne.
u svemu drugom sam 100% za socijaldemokratiju i fleksibilni socijalizam.
Korisnikov avatar
By svejedno
Pa, bila je o huliganima, naravno. To je 'the topic' sada.

...

No, bio je i odlican Uros Djuric, koji je odlicno skrenuo paznju na cinjenicu da 'navijace' neko organizuje, da i te organizatore neko organizuje, i da se na kraju, kada se ceo taj lanac isprati, uglavnom dodje do drzave & bezbednosnih agencija.

I svi sagovornici su se manje vise slozili sa time (Branko Ruzic, Jelena Milic, Nenad Canak & Uros Djuric) sem SPSovca, naravno, i obratili su paznju na cinjenicu da je sport u ovoj zemlji epicentar kriminala, pranja novca, pravljenja paravojnih grupa
(sto se, jel, po primeru Arkanovom najbolje vidi, kao i po nikada razjasnjenom ubistvu predsednika Fudbalskog Saveza Srbije u po bela dana u centru grada)
i tome slicno, cak je i Canak napomenuo da mu je poznato da je Arkan treniran od strane BIA dok je jos bio navijac,
i oba politicara u studiju, kao i Dacic u jednom od 'utisaka', saopstila su da su PRE sranja u Djenovi, ZNALI da ce ga biti.

Nije se naravno uslo u to zasto sam Dacic nije nesto uradio po tom pitanju, vec su svalili krivicu na fudbalski savez Italije, kome je FSS, dakle ne Dacic, rekao da 'nisu nemoguci neredi'.

..

LM, nikada ne treba ocekivati mnogo od 'zabavno-politickih' emisija, ali u ovoj su bar dotakli neke zanimljive stvari.

..

Npr, meni licno se ovaj deo urezao u pamcenje, jer istu stvar bih i sam rekao;
kada je Canak, govoreci o huliganima, pesadincima, rekao "Moraju da se uhapse, divljaci su nam na ulicama", Djuric mu je genijalno odgovorio: "Divljaci su mi i u skupstini", misleci na huligane, generale.

I Jelena Milic je bila odlicna. Treba odgledati.
Korisnikov avatar
By Vel boy

...... i da se na kraju, kada se ceo taj lanac isprati, uglavnom dodje do drzave & bezbednosnih agencija.
a-ha. ostataka predhodnih garnitura, chik pogodi kojih ljudi- smiloshevicevih, shesheljevih, koshtunichinih, seljailicevih.... jer nije doshlo do temeljitog odjebavanja njih. ......
Korisnikov avatar
By svejedno
^upravo. No, da li su ostaci 'prethodnih garnitura' tu upravo zbog 'sadasnje garniture'...

Opet SPS drzi Ministarstvo unutrasnjih poslova.

(kako na ove reci nastavlja jedna pesma - 'brate to je strasno')

...

Onaj fazon - KGB je mozda promenio ime..ali.

Tako je u svim zemljama. Verovatno to i jeste razlog sto sam 'utopisticki anarhista'.

Prosto smatram da covek treba iznova & iznova da staje na put problemima koji se, nazalost, iznova & iznova vracaju.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Npr, meni licno se ovaj deo urezao u pamcenje, jer istu stvar bih i sam rekao;
kada je Canak, govoreci o huliganima, pesadincima, rekao "Moraju da se uhapse, divljaci su nam na ulicama", Djuric mu je genijalno odgovorio: "Divljaci su mi i u skupstini", misleci na huligane, generale.

Ali je Canak dodao da, parafraziram, niko u Skupstini ne sedi tetoviran na ogradi i hajlhitleruje.
Ja odgledala deo. Prosto je nemoguce pratiti, jer Olja Canka stalno prekida, i Jelenu, dok je Uros ocigledno bio tu da podrzava Oljino misljenje i govori ono sto ona kao moderator ne bi trebala. Sto ne znaci da je to u potpunosti pogresno. A SPSovac je tu da ga prze na tihoj vatri. Koliko vatra moze biti tiha dok jedan Canak zbori.
Korisnikov avatar
By svejedno
^ ah, pa to je onda skroz ok, ako nisu tetovirani i ako ne sede na ogradi, vec u skupstini.

dada...dakako, dakako.

..

Mnogo je bitniji tetovirani fasista na ogradi od netetoviranog fasiste iz skupstine. Da.

Tako cemo da resimo problem fasizma. dada.. riba se cisti od repa i to.
Korisnikov avatar
By mili86
Ja sam liberalni fasista, ali nije ponudjeno :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!