Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Ja stvarno ne mogu vjerovati da ovako nešto još postoji, ali čini se da je istina jer sam posjetio i tu famoznu stranicu i našao sve te fine dječje pričice :lol:

Evo samo jednog dijela priče iz Rusije od 11-godišnje Jelene Vučković:

Ujutro smo imali postrojavanje, molitvu pa doručak. Posle doručka se diže zastava. Preko dana smo imali svakakve aktivnosti. Sama sam jahala predivnu kobilu Radu. Išli smo na dva poligona. Pucali smo iz puške i bacali bombe. Posle ručka smo imali odmor, a mogli smo da se kupamo u moru. Uveče je neko druženje, pevanje ili igranje uz muziku. U tom kampu sam naučila žensko pletenje...

Ovdje je link na cijeli tekst:

http://www.e-novine.com/srbija/srbija-t ... -nain.html
Korisnikov avatar
By Tungi
Davljenici se hvataju i za poslednju slamku.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
uskoro i u vašem gradu?

U Bačkoj Palanci uskoro omladinski kamp
10. maj 2009. | 18:41 | Izvor: Tanjug

BAČKA PALANKA - Republičko nevladino, nestranačko i neprofitabilno Udruženje ratnih veterana srpskih zemalja 1990-1999. "Patriotski front" iz Bačke Palanke uskoro će formirati omladinski kamp, za koji već godinu dana rade projekat, izjavio je Tanjugu generalni sekretar udruženja Zoran Vranešević.

Vranešević je naglasio da je već određena lokacija i postavljena zastava "Patriotskog fronta", a da uskoro sledi druga faza. Tip kampa su objekti u vidu brvnara, u eko stilu, šatora i drugih objekata. Kapacitet jednog objekta biće 45 ležaja, dok će drugi, u eko stilu, imati drugo prateće osoblje, instruktore i nastavnike za održavanje nastave.

Ovaj kamp imaće značaj za sve institucije opštine, koje će moći da koriste kamp za određene namene, počev od škola i turističkih organizacija, do opštinskih i sportskih saveza.

"Nadamo se da će se do 2011. godine, kada se u Bačkoj Palanci održava Radnička Olimpijada, završiti i druga faza, da ćemo osposobiti sve objekte, i da će kamp biti u funkciji, što će moći koristiti sve srpske zemlje sa područja bivše Jugoslavije, odnosno okruženja", dodao je Vranešević.

On je izrazio nadu da će dobiti podršku svih institucija, kako materijalnu, tako i finansijsku, ukoliko bude potrebna.

http://www.rtv.co.rs/sr_lat/vojvodina/u ... 26915.html
Korisnikov avatar
By Azdaja
kul :awesome:

cim mi deca stasaju za vojnike (kad se porodim, jel... :lol: ) saljem ih u kamp :awesome:
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Tja, nšta novo! Za vreme SFRJ, postojao je ONO i DSZ (Opštenarodna odbrana i društvena samozaštita) a deca su u školama učena da pucaju iz pušaka, da bacaju bombe i da uhode i prijavljuju sumnjiva lica, te tako čuvaju svoju domovinu za narednih 1.000 godina. Znači, sve isto osim molitve i kobile Rade! A eto šta bi - krepa SFRJ i deca postadoše dobri četnici i dobre ustaše. Tako će i mala Jelena možda postati nešto sasvim suprotno od namere regrutne centrale, npr. dobar Boljševik i na srećnom kraju priče - postreljati popove i Kozake. Who knows?:nokti:
Korisnikov avatar
By maka
u šoku sam,ni u ružnom snu ovo nisam videla
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by _LuKa_

Tja, nšta novo! Za vreme SFRJ, postojao je ONO i DSZ (Opštenarodna odbrana i društvena samozaštita) a deca su u školama učena da pucaju iz pušaka, da bacaju bombe i da uhode i prijavljuju sumnjiva lica, te tako čuvaju svoju domovinu za narednih 1.000 godina. Znači, sve isto osim molitve i kobile Rade! A eto šta bi - krepa SFRJ i deca postadoše dobri četnici i dobre ustaše. Tako će i mala Jelena možda postati nešto sasvim suprotno od namere regrutne centrale, npr. dobar Boljševik i na srećnom kraju priče - postreljati popove i Kozake. Who knows? :nokti:
Jedino te mladost i neznanje može spasiti od ove bezočne laži... Ja sam to prošo i nije isto... :deda:
Dapače, potpuno je različito. Ovo je usporedivo s pješadijskom obukom u JNA a ne sa livim predmetom u kojem su se razredne pičkice prenemagale a dječaci glumili velike muškarčine. Ovo je jedna jako ozbiljna stvar. Zastrašujuća stvar.
Što će nekome u Srbiji fanatična pravoslavna paravojska? Što on kani s njom? Znam da se s time nije lako suočiti i lakše se podnosi kada se na tu temu sprda ili se stvar umanjuje, ali protiv prajda se diglo 6000 koordiniranih huligana. Jesu li oni već prošli ovakve kampove ili ih tek čeka usavršavanje? Kako će biti pederima živjeti u Srbiji kad ih budu lovili fanatični pravoslavni talibani s vojnom obukom? I, na kraju krajeva, ne hoće li im, nego kad će im taj netko koji ih ustrojava podjeliti oružje? Bojim se da, ako se ovo sada ne uzme zaozbiljno, demokratska i građanska Srbija neće imati šanse kada paravojska već bude tu, obučena i naoružana.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Tja, nšta novo! Za vreme SFRJ, postojao je ONO i DSZ (Opštenarodna odbrana i društvena samozaštita) a deca su u školama učena da pucaju iz pušaka, da bacaju bombe i da uhode i prijavljuju sumnjiva lica, te tako čuvaju svoju domovinu za narednih 1.000 godina. Znači, sve isto osim molitve i kobile Rade! A eto šta bi - krepa SFRJ i deca postadoše dobri četnici i dobre ustaše. Tako će i mala Jelena možda postati nešto sasvim suprotno od namere regrutne centrale, npr. dobar Boljševik i na srećnom kraju priče - postreljati popove i Kozake. Who knows? :nokti:
Smatrajte me za budalu, slobodno, ali mislim da je, posebno na ovim prostorima, od neobicne vaznosti decu poduciti samoodbrani. Bez molitvi, dizanja zastave, pa i komunistickog ispiranja mozga. Da ne bi morali da nosimo nozeve, suzavce ili pistolje. Ne slazem se da postoje ljudi koji su 'predodredjeni' da budu zrtve, jednostavno mislim da svako treba da bude sposoban da odbrani svoje dupe. I eventualno dupe dragih i bliskih.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ja se prijavljujem za ovaj kamp, kako god znam i umem :D
Korisnikov avatar
By bern
Ovo je JE-ZI-VO. Još jezivije je što se svi prave mutavi... Pih.
Korisnikov avatar
By Mars
A bolje i to nego da vise na fejsbuku po ceo dan.

Meni je ok kad neko sa ovoliko strasti pristupa nečemu, makar se ja i ne slagao sa ideologijom.
Korisnikov avatar
By 2kune
Pa valjda je lakše dopustiti pravoslavnim talibanima da formiraju paravojske nego Hrvatskoj ili Sloveniji... :zmija:
Korisnikov avatar
By Vel boy
2kune postavlja prava pitanja ovde.
Korisnikov avatar
By _LuKa_
I bez jezive vojne obuke u Putinovim vojnim kampovima, mnoga naša deca su već ionako u svojim porodicama operisana od empatije. To smo saznali na teži način. K tome, popovi su pušteni u škole a sada stasavaju generacije indoktrinirane hrišćanskim jednoumljem. Ali čak je i manje bitno na koji način će formalizovati taj svoj defekt - da li će biti motivisani eugeničkim načelima rasne i socijalne higijene, pravoslavnim fundamentalizmom, ili primitivnim nacionalizmom balkanskog tipa - šteta je već učinjena. Ostaje nam da za prvu ruku amortizujemo posledice, jer oporavak će biti dug i mukotrpan. Dotle, jedino što ovde garantuje politički balans je snaga i politička volja Zapada, koja se doduše jako trapavo pokazuje i s puno autogolova u mreži progresivnog dela Srbije. Valjda su izjave Clintonove početak jednog razumnijeg pristupa? Manje me brine sama srpska desnica, oni će ići onoliko koliko im se dopusti, nije to mentalitet koji će nasrnuti na onoga koji iole može i rešen je da uzvrati, jer mit o slobodarskom inatu je svakako najveća lakrdija u bogatoj paleti srpske mitomanije. Eto buldog koji je u Đenovi maskiran pokazao prst Evropi i spalio albansku zastavu expresno se zasrao da ga ne stave u ćeliju sa Šiptarima. "Ju, ju, ju - pa oni će me tući!" :uplasen: Ma neeeće... :evilkiss: To je taj sklop koji razume i respektuje silu, ali trenutno im rep diže neodlučnost Zapada da oplete Ruse po prstima i konačno ih protera s ovih prostora. Ukoliko Zapad izbalansira politiku podrške i pritiska prema Srbiji, četnici će moći samo da puše, jer će nacionalistička demagogija i krokodilske suze majke Rusije biti deplasirani na malo duži rok.

Originally posted by 2kune

Pa valjda je lakše dopustiti pravoslavnim talibanima da formiraju paravojske nego Hrvatskoj ili Sloveniji... :zmija:
'Ajde ti ne budi zloban na našu pravoslavnu omladinu! Pa i vi ste Hrvati svojevremeno bacali bombe po Rusiji! Doduše, ne baš u ruskoj organizaciji... :eevil:
Korisnikov avatar
By Vel boy

.......Dotle, jedino što ovde garantuje politički balans je snaga i politička volja Zapada, koja se doduše jako trapavo pokazuje i s puno autogolova u mreži progresivnog dela Srbije. Valjda su izjave Clintonove početak jednog razumnijeg pristupa? Manje me brine sama srpska desnica, oni će ići onoliko koliko im se dopusti, nije to mentalitet koji će nasrnuti na onoga koji iole može i rešen je da uzvrati, jer mit o slobodarskom inatu je svakako najveća lakrdija u bogatoj paleti srpske mitomanije. Eto buldog koji je u Đenovi maskiran pokazao prst Evropi i spalio albansku zastavu expresno se zasrao da ga ne stave u ćeliju sa Šiptarima. "Ju, ju, ju - pa oni će me tući!" :uplasen: Ma neeeće... :evilkiss: To je taj sklop koji razume i respektuje silu, ali trenutno im rep diže neodlučnost Zapada da oplete Ruse po prstima i konačno ih protera s ovih prostora. Ukoliko Zapad izbalansira politiku podrške i pritiska prema Srbiji, četnici će moći samo da puše, jer će nacionalistička demagogija i krokodilske suze majke Rusije biti deplasirani na malo duži rok.
Da. to ja stalno govorim!
jedino, kad se kritikuje i pruza otpor Rusiji i njenom uticaju- ne treba tu generalizovati celu Rusiju i celi ruski narod vec precizno odredjene ruske ekstremne konstante koje iako mnogobrojne ipak ne predstavljaju bash celu rusku politichku misao sadashnjosti. jer, srecom, i Rusija u najnovije vreme, sporo ali sigurno pokazuje znake promena nabolje- zato se i jesu uskopishtili fundie-pravoslavni naci-shovinisti shto po Rusiji shto po Srbiji jer vide da i u Rusiji polako gube tlo pod nogama.
i Rusiji treba pomoci s reformama i povezati ju shto vishe partnerski s progresivnom vecine Evrope!
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Originally posted by Vel boy

jedino, kad se kritikuje i pruza otpor Rusiji i njenom uticaju- ne treba tu generalizovati celu Rusiju i celi ruski narod vec precizno odredjene ruske ekstremne konstante koje iako mnogobrojne ipak ne predstavljaju bash celu rusku politichku misao sadashnjosti.
Pa ne znam baš Vely...muka bi mi bilo da pročitam još jednom ono janičarsko štivo, ali koliko sam ja skontao, deca gostuju u ruskim vojnim bazama, roštiljaju pod nadzorom specijalaca - te stoga sumnjam da je to bilo bez znanja ruske države i u organizaciji nekakvih paramilitaraca. Rusija jeste desperado država, ali ovo je previše...Uz to, organizovanost i drskost ovako širokog fronta teenage četništva od Subotice do K.Mitrovice, ukazuje na neku malo jaču referencu.
Korisnikov avatar
By 2kune

'Ajde ti ne budi zloban na našu pravoslavnu omladinu! Pa i vi ste Hrvati svojevremeno bacali bombe po Rusiji! Doduše, ne baš u ruskoj organizaciji... :eevil:
a to ti sad izjednačavaš tadašnju nerusku organizaciju i onu koja nema problema sa pravoslavnim paravojskama ali joj smetaju vojske susjeda? :trep:
božek, božek, najte biti takaf jalnički diletant... ne bum se z time složil... :giggle:
Korisnikov avatar
By Loni
Deca od 13 - 14 godina provodila se u kampu tako što su učila da bacaju puške i bombe?
Tako što su pre svakog obroka morali da se mole i da gledaju Putinovu sliku.
Jezivo!
Korisnikov avatar
By HARP
Brainwash

Ko je gledao novi film Angelina Jolie "Salt" tu se malo provlači pomenuta tema...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Vel boy

jedino, kad se kritikuje i pruza otpor Rusiji i njenom uticaju- ne treba tu generalizovati celu Rusiju i celi ruski narod vec precizno odredjene ruske ekstremne konstante koje iako mnogobrojne ipak ne predstavljaju bash celu rusku politichku misao sadashnjosti.
Pa ne znam baš Vely...muka bi mi bilo da pročitam još jednom ono janičarsko štivo, ali koliko sam ja skontao, deca gostuju u ruskim vojnim bazama, roštiljaju pod nadzorom specijalaca - te stoga sumnjam da je to bilo bez znanja ruske države i u organizaciji nekakvih paramilitaraca. Rusija jeste desperado država, ali ovo je previše...Uz to, organizovanost i drskost ovako širokog fronta teenage četništva od Subotice do K.Mitrovice, ukazuje na neku malo jaču referencu.
sve ja to znam. onda treba srpska Vlada uputiti zahtev ruskoj Vladi da objasni o chemu je rech, shta su dozvolili, shta to rade te zahtev da taj terorizam u zachecima- suzbijaju! svojevrsnu protestnu notu Srbija treba da da Rusiji!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2kune
Dapače, potpuno je različito. Ovo je usporedivo s pješadijskom obukom u JNA a ne sa livim predmetom u kojem su se razredne pičkice prenemagale a dječaci glumili velike muškarčine.
Dok sam shvatio šta ti znači livi, predsedniku opštine iz Grabulje ode voz...
Meni su se neki u srednjoj školi čudili što u osmom razredu nismo pucali na strelištu ili kako se to već zove (radili smo pismeni test o oružju :cita: :smeh: )
ustvari bolje što nismo, jer da su mi dali napunjenu pušku u ruku... :nunchake:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by jukie

Dok sam shvatio šta ti znači livi, predsedniku opštine iz Grabulje ode voz...
pa što nisi pitao? eto, sad čovjeku uteče voz... :iskolacen:
livi znači desnim krilom... :invalid:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!