Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
pa mahom jesu.
ali mene fascinira ta fascinacija njihovom, oh tako neočekivanom, mladošću. sinoć sam stis'la zube i pokušala da pogledam onaj ogavni "utisak nedelje" u kom bećkovićka prosto ne može sebi da dođe od šoka što su "ta deca koju zovu huliganima" tako - da ne veruješ - mlada.

što je zaista potpuno šokantno s obzirom da svi znamo da se huliganstvo najčešće javlja među revoltiranim penzionerima i penzionerkama kad im ne ostane za 'leba nakon što plate komunalije, žardinjere i izloge razbijaju uglavnom klimakterične žene kad ih na poslu iznervira šef/ica, dok se cigle ili baklje najradije dohvate muškarci s krizom srednjih godina u povratku s pijace.

:wtf:
Korisnikov avatar
By Mars
Nešto...teško mislim da je to dobra vest.

Što su divljali oni, tako mladi, a ne neki od 30+.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
pa naravno da će oni da divljaju. oni su ciljna grupa koju mobilišu obrazi, tisuću trista osamdes' devete, navijačke grupe i ostala bagra.
osim toga, pripadnici 30+ generacija koji su spremni na organizovano nasilje verovatno mahom leže po zatvorima, ili imaju već pozamašne dosijee pa verovatno ne izlaze na ulicu tako lako, il' su se poubijali po splavovima pre desetak godina, ili su u međuvremenu izgradili stabilne krimoske karijere i bave se "ozbiljnijim stvarima" od demoliranja užeg centra grada.
Korisnikov avatar
By Mars
Faktički, trebalo bi sada izvršiti masovni abortus u cca 73. trimestru...
Korisnikov avatar
By Herald
:lol: Uzas

Originally posted by Lepa Krepa

to je zato što senzitivni homen, za razliku od miletića srca kamenoga, razume da se radi o deci kojoj pre svega treba pružiti ljubav i razumevanje.

Slika
Osim Majke i Maceha ima razumevanja za zlocince, jer kako kaze "brutalnost bi pogorsala situaciju" :

"Beograd -- Ministar Ivica Dačić je izjavio da je policija mogla da reaguje i brutalnije u sukobu sa huliganima, ali da policajci nisu želeli da izazovu još veće probleme."

Takodje, ne razumem zasto iznosi i ulazi u to sta VEROVATNO misle policajci o skupu grdjana u borbi za gradjanska i ljucka prava. Djilas II:

" On je rekao da je većina policajaca, verovatno, protiv održavanja Parade ponosa, ali da MUP ne donosi političke odluke, već ima zakonsku obavezu da obezbedi svaki zakonski skup."

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=10&dd=12&nav_category=11&nav_id=464625
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mars
Jel su među njima stvarno bili mahom mladji?
Gledam ove bubuljičave pa se setio da pitam...
Jeste, to je proizvod uvođenja povelje o dečjim pravima u srpske škole ( "dete ima pravo da se intelektualno razvija u pravcu u kome hoće" - tj. ako želi da bude huligan to treba da mu bude omogućeno), i novog zakona po kome nikada ne smeš da smanjiš detetu ocenu iz vladanja na sitno školsko huliganstvo (zbog čega bi se bar neki urazumili u malo mlađim godinicama); ja pričam i pričam zadnjih deset godina šta će se desiti i evo bio sam u pravu.
Plus za mene +
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Herald

Osim Majke i Maceha ima razumevanja za zlocince, jer kako kaze "brutalnost bi pogorsala situaciju" :

"Beograd -- Ministar Ivica Dačić je izjavio da je policija mogla da reaguje i brutalnije u sukobu sa huliganima, ali da policajci nisu želeli da izazovu još veće probleme."
somborac o policiji, pre parade:

Slika

i posle parade:

Slika

volim ga. :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Lepa Krepa

pa mahom jesu.
ali mene fascinira ta fascinacija njihovom, oh tako neočekivanom, mladošću. sinoć sam stis'la zube i pokušala da pogledam onaj ogavni "utisak nedelje" u kom bećkovićka prosto ne može sebi da dođe od šoka što su "ta deca koju zovu huliganima" tako - da ne veruješ - mlada.

što je zaista potpuno šokantno s obzirom da svi znamo da se huliganstvo najčešće javlja među revoltiranim penzionerima i penzionerkama kad im ne ostane za 'leba nakon što plate komunalije, žardinjere i izloge razbijaju uglavnom klimakterične žene kad ih na poslu iznervira šef/ica, dok se cigle ili baklje najradije dohvate muškarci s krizom srednjih godina u povratku s pijace.

:wtf:
:up: :lol:
By Krunoboy84
Originally posted by Herald

Šta neko nije dozvolio policiji da uradi:

Na osnovu mojih saznanja policija je još pre desetak dana procenila nivo rizika (od desničarskih bandi) kao izuzetno visok i predložila jedan od najviših stepeni reakcije koji uključuje:

- preventivno privođenje i zadržavanje poznatih vođa fašističkih bandi
- pozivanje poznatih militantnih članova bandi na informativni razgovor gde bi im se reklo "gledamo te"
- TKTR (kontrolu telefnskihrazgovora i SMS-ova) širokog kruga vođa i pripadnika bandi
- uklanjanje iz centra grada svih materijala i sredstava koji se mogu upotrebiti u uličnim sukobima kao oružje, sredstva za zaprečavanje, izazivanje požara itd (građevinski materijal, kante za smeće, kontejneri, žardinjere...)
- zabrana parkiranja i uklanjanje vozila iz centralne gradske zone
- izdavanje naloga ili preporuke trgovinama u centru grada da isprazne izloge i fizički ih zaštite

http://blog.b92.net/text/16262/Drzava-Zakurac/
razumem tvoju kritiku, ali deo ovoga je ipak bio uradjen - recimo zabrana parkiranja u centru grada jos od veceri pre Pride, dalje izvrsena je 'inspekcija" podrucja i pronadjeno o odneseno sakriveno kamenje i razne vrste hladnog oruzja...Glede tzv. 'preventivnog privodjenja' - pitanje je da li ima zakonske osnove za to, plus da je Obradovic uhapsen jos u nedelju ujutro.

I najvaznije - uprkos svemu, policija je uspesno obezbedila Pride, nijednom ucesniku niti gostu nije falila ni 'dlaka s glave', cak su i ljude razvozili kucama. Jeste bilo strasnih nereda okolo , ali mislim da je za nas (gay populaciju) najvaznije da je Pride odrzan, bez ijednog incidenta, a revnost srpske policije su pohvalili i ljudi iz EU kao i americki ambasador. :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo
Originally posted by Krunoboy84

Glede tzv. 'preventivnog privodjenja' - pitanje je da li ima zakonske osnove za to,
ne kontam kako nema ili kako ne bi bilo? pa, zaboga, ako je cilj drzavi, drustvu da eto bar se sprechi ili umanji krvnichko napadanje policije i demoliranje grada, sve to od strane antigej huligana - ne kontam shta to onda sprechava da se preduzmu upravo one mere koje bi upravo predupredile onaj nedeljni haos? zar nije bolje i smislenije pokushati shto vishe sprechiti ono shto se izdeshavalo u nedelju tako shto se preventivno hapse, demobilishu i neutralishu antigej teroristi koji su- jasno i glasno, javno da javnije ne moze biti, shto preko Fejsbuka shto preko svih javnih izjava- najavljivali i zlochinachki zainaceno kleli se da ce se Beogradom krv liti, parade nece biti i sl. i josh gore?
ja stvarno ne kontam- tachno zashto i tachno ko to nece da sve prodje u shto vecem miru i bezbednosti vec dopushta svo ono divljanje ne chineci nishta dovoljno preventivno? onda, shta su mislili, chemu iznenadjenje, chemu chudjenja, chemu zalopojke kad je MUP sam sebi dobrano vezao ruke?
dokle i zashto strah ove Vlade pred desnicharskim ljigavcima da ce ili bi kukati/li kako "Tadic zavodi komunistichko jednoumlje i hapsi srpsku decu, omladinu i patriote"- desnicharski ljigavci bi/ce to ionako iovako govoriti/li, govorili su i govore. no, tome se NE SME davati na vaznosti, jednostavno, NE SME im se popushtati niti se zbog desnicharskog izigravanja zrtve treba pokolebati- jer svako kolebanje, strah, neodluchnost, blagost ove Vlasti pred desnicharima hrani desnichare. desnichari se hrane strahom progresivnih ljudi. desnichari ne cene blagost ni popushtanje, oni svaku dobrotu i blagost bilo koga uzimaju za njegovu/njenu slabost (a ne vrlinu) i zeleno im je svetlo da budu sve gori i gori. zato se nije smelo dozvoliti da desnichari intimidiraju odluchnost Vlasti, vec je Vlast trebala i morala da upravo preventivno kaznjava i hapsi- SVE koji su se teroristichki spremali za ono divljanje i izivljavanje. a, srpska desnicharska rulja, kao i bilo chija rulja od naroda i drushtava istochne polovine Evrope, ionako poshtuje samo silu i snaznu ruku, to jako dobro znam!

eno, markicevic iz ns-a vec za skupshtinom govornicom preti teroristichki da ce uchiniti sve da se ugrozi ustavno-pravni poredak i javni red i mir- a shta Vlast radi glede toga? to cuti i tolerishe i tako podrzava? nedopustivo!

Potpuna podrshka Goranu Mileticu, kao opet Heraldu i Mage-u!
By Krunoboy84
potpuno se slazem da se prema fasistima , neonacistima i huliganima treba biti rigorozan i nemilosrdan, posebno kad covek vidi sta napravise sinoc u Genovi, tu stoku treba najostrije kaznjavati, idealan primer za to je Engleska i Margaret Tacher iz sredinom 80ih, kada su na taj nacin (cvrsta ruka) doveli onu stoku(huligane) u red. Dakle , sila ima da radi i stroge zatvorske kazne , pa kada ljudi budu poceli da dobijaji kazne zatvora u rasponu 10-15 godina, drugi budu dobro razmislili pre nego i pomisle da prave neko sranje.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Upravo o tom i govorim. Ali, rekoh da je upravo i preventivno moralo da se deluje policijskim privodjenjem, obradjivanjem pa i hapshenjem svih onih antigeja koji su javno, jasno i glasno objavljivali njihove teroristichke planove i pretnje. bar da ne bi policajci (ni bilo ko) bili onako napadnuti ni grad demoliran te da sada ne svedochimo malicioznim trkeljanjima drushtva tipa "eto zar je vredela tim pederima ta parada s ovakvim posledicama i zrtvama; pederi izazvali decu da rushe....." kako djilas i razni novinari seru.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!