Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Da li ocekujete nove sukobe huligana i policije?

Beograd spreman za Hilari Klinton

11. oktobar 2010. | 14:59 | Izvor: B92

Beograd -- Još nije poznato kako će poseta Hilari Klinton uticati na život u Beogradu. Policija poručuje da će se truditi da što manje onemogući kretanje građana.

Hilari Klinton dolazi u Beograd odgovarajući na poziv svog kolege Vuka Jeremića (FoNet, arhiva)
U policiji navode i da će, tokom posete američke državne sekretarke, u potpunosti garantovati bezbednost i punu stabilnost u glavnom gradu.

Dan nakon nereda na ulicama Beograda koje su izazvali huligani negodovajući zbog održavanja Parade ponosa, postavlja se pitanje kako će sa bezbednosnog aspekta proteći poseta državne sekretarke SAD Hilari Klinton.

Međutim, iako Klintonova stiže sutra popodne u Beograd u okviru turneje po Balkanu, iz gradskih saobraćajnih službi i iz Ministarstva unutrašnjih poslova još uvek nemaju informacije za građane koje zanima koje će ulice biti zatvorene i na koji način će sutra i prekosutra moći da se kreću po prestonici Srbije.

Tokom boravka američke državne sekretarke Hilari Klinton u Beogradu biće preduzete sve mere obezbeđenja prvog stepena, ali policija će se truditi da što manje onemogući kretanje građana, najavio je direktor policije Milorad Veljović.

Na pitanje da li jučerašnji neredi mogu na bilo koji način da utiču na organizaciju posete i obezbeđenje, on je istakao da je policija izuzetno dobro odradila svoj posao tokom obezbeđivanja Povorke ponosa, a i da će to učiniti i sutra, kada u Beograd stiže Hilari Klinton.

”S obzirom da se radi o obezbeđenju prvog stepena, biće preduzete sve one mere koje se podrazumevaju. Tako da, lično mislim da će policija u potpunosti garantovati bezbednost i punu stabilnost Beogradu”, poručuje Veljović.

“Mi smo neposredno stalno u komunikaciji sa kolegama iz američke administracije i mislim da to ide svojim tokom. Ali, ta poseta je ipak veoma značajna za Srbiju, tako da ovog trenutka ne bih saopštavao pojedinosti. Policija će se truditi da što manje onemogući građane da se kreću“, navodi on.

Uprkos najavama iz policije, neminovno je da će jedan deo Beograda bar na nekoliko sati biti blokiran, ali za sada iz nadležnih službi ne mogu da kažu koje će konkretno ulice biti zatvorene i u kom periodu.

U Bezbednosno-informativnoj agenciji rečeno je da će o bezbednosti Klintonove brinuti za tu priliku posebno formiran štab koji je već formiran pri MUP-u i okupiće predstavnike svih nadležnih službi, a ta agencija će imati oficira za vezu koji će štabu dostavljati sve relevantne bezbednosne informacije.

Trasa kretanja neće biti saopštena

Trasa kretanja kolone automobila sa Klintonovom od sletanja na aerodrom "Nikola Tesla" neće biti zvanično saopštena i ono je tajna dostupna samo nekolicini pripadnika najužeg bezbednosnog štaba.

Ulice kojima će se kretati kolona u kojoj će biti Klinotonova biće blokirane za saobraćaj, a zdanja u kojima će ona boraviti biće pod najstrožim režimom obezbeđenja, bez mogućnosti da im se pristupi nekoliko dana pre dolaska.

Beograd tokom posete Džozefa Bajdena (FoNet, arhiva)
Milorad Timotić iz Centra za civilno-vojne odnose smatra da će prekidi saobraćaja minimalno trajati.

”Sada se to dosta efikasno radi, i ti prekidi saobraćaja ne traju dugo, tako da ja ne verujem da će doći do neke totalne blokade”, kaže on.

“Doći će sigurno do jačeg prisustva policije na ulicama, ali ja mislim da ti prekidi saobraćaja neće biti dugi, nekih 15, 20, 30 minuta dok se prođe kroz grad, a posle toga će verovatno moći normalno da se odvija“, očekuje Timotić.

Iste mere koje su planirane za posetu Klintonove bile su primenjene i tokom posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena u maju prošle godine.

Tada su pojedine ulice bile zatvorene za saobraćaj, čak i za pešake, sa nekih ulica su bili uklonjeni parkirani automobili, patrolirali su helikopteri, a pripadnici bezbednosnih službi s dugim cevima bili su raspoređeni i na pojedinim krovovima.

Tada je, prema nezvaničnim podacima, bilo angažovano više od 3.000 pripadnika MUP-a i drugih bezbednosnih službi, kao i 200 agenata FBI.

Sonja Liht: Poseta će prozeći u potpunom redu i miru

Predsednica Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova Srbije Sonja Liht smatra da je Srbija spremna za ovakav bezbednosni izazov pred kojim će se naći zbog dolaska američke državne sekretarke.

”Ubeđena sam da će bezbednosne snage učiniti sve kako bi taj dolazak protekao u potpunom miru i redu”, očekuje ona.

“A pitanje da li ovo što se događalo juče, ovo razbijanje i sukobi sa policijom na ulicama Beograda, uticati na policiju da se još više organizuje – sigurna sam da hoće iako je potpuno drugačija situacija u pitanju i ubeđena sam da će svaki ovakav test kroz koji policija prođe ustvari učiniti je samo još bolje organizovanom i spremnijom za sledeće izazove“, ocenjuje Lihtova.

Američka državna sekretarka stiže večeras u Sarajevo, sutra će posetiti Beograd a u sredu Prištinu odakle odlazi u Brisel gde će razgovarti sa evropskim zvaničnicima.

Hilari Klinton dolazi u Beograd odgovarajući na poziv svog kolege Vuka Jeremića, koji je taj poziv u decembru prošle godine uputio.

Prethodni šef američke diplomatije koji je posetio Beograd bio je Kolin Pauel, 2. aprila 2003. godine, koji je tada došao da bi pružio podršku demokratskoj Srbiji posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=464534
Korisnikov avatar
By 2kune
Pa koji kurac se onda javna čistoća pretrgla sinoć? Mogli su sve ostavit kako je pa onda poslje Klintonke sve sredit... :neznam:
Korisnikov avatar
By VANGEL
S'obzirom da je ona zena biv predsednika SAD i secanje na njega u vreme pobardovanja mozda se i svasta nesto dogodi...
A ako je to zaboravljeno onda ne vidim razlog.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
^ :lol: :lol: :lol: -upuceno postu 2kune

Posle onog od juce mislim da ce Hilari da zaobidje nasu zemlju. :wundy:
Korisnikov avatar
By 2kune
E vidiš, tek sad kad čujem ovo o Klintonki postaje mi jasnije zašto su napali mamograf... :doh:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Pa i mogla bi da je zaobidje - koj ce nam moj .
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Cija je donacija mamograf uopste? Amer'ike ili? :drama: :drama: :drama:
Korisnikov avatar
By 2kune
Pa ne znam baš... Načelno, bolje ugostiti Hilaricu nego bombe... :kisa:
Korisnikov avatar
By Sunce
Zamisljam Hilari Klinton kako dildom razradjuje Kostunicu. I gle, cuda, Vojislav procveta, prestane da muca i da ima tikove retarda. :)
Korisnikov avatar
By VANGEL
Neeee imam bolje resenje da je ugostimo i pokazemo nasa minska polja koja su zasejali nijovi .
Pa znas ono ko u crtanom e tu eto jos jedne bim levo levo oh ne bum htedoh reci desno ali kasno .... :smeh:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Originally posted by Sunce

Zamisljam Hilari Klinton kako dildom razradjuje Kostunicu. I gle, cuda, Vojislav procveta, prestane da muca i da ima tikove retarda. :)
Mislish kako sede na tomahavki pkoja ce da ih nagori uuuuuuuu :smeh:
Nagorela ih tomahavka lose guralaaaa :smeh:
Korisnikov avatar
By Incubus
Slika

Slika

Da, na nju su pucali u Tuzli, kučka lažljiva.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by VANGEL

Mislish kako sede na tomahavki pkoja ce da ih nagori uuuuuuuu :smeh:
Nagorela ih tomahavka lose guralaaaa :smeh:
Ne vrijeđaj tomohavke jer ću te tužiti albionu :freddy:
Tomohavki u sebi imaju 486 procesore što ih čini dovoljno inteligentnima da tvoj post smatraju uvredljivim :shamar:
Korisnikov avatar
By Elena
Ako sutra neko krene da divlja ima moju punu podršku :veverice:
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja sam čuo da Hilari dolazi sa grupom specijalaca koji će činiti unutrašnji obrič, dok će spoljni obruč oko nje činiti isti policajci koji su radili u nedelju skoro 24 sata, sa izuzetkom povređenih ...
Korisnikov avatar
By 2kune
kvragu... onda ispada da je ona veći peder od cilog prajda... :sigh:
Korisnikov avatar
By Incubus
Večeras u 23 h stiže u Sarajevo :colorado:

Nisam znao da je njihova ambasada u Sarajevu najveća ambasada na Balkanu
Korisnikov avatar
By mili86
A zabole me kurac sto dolazi... opet cu ici pesaka na fax ko kad je Bajdenka dolazila
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Vetur úlfur

Pa necu ni da idem sutra uskolu onda :drama:
Mozda izgubis nevinost. :P

Izgubio nevinost jer nije isao u skolu jer je dolazila Klintonka. Od dosade u domu, do komsinskog druzenja, do skidanje mraka.
Korisnikov avatar
By jukie
Kad Hilari dođe pa zagazi u neočišćen otrovni crveni mulj iz Mađarske po obalama reka, ima da kaže "fuj, gde sam ja ovo došla"
"Pa to je naša kanalizacija, crveno je jer se ovde jede mnogo ajvara"
"eye-what?"
Korisnikov avatar
By Delete
Nadam se da ce je provesti kroz Kneza Milosa...
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Elena

Ako sutra neko krene da divlja ima moju punu podršku :veverice:
Odavno me nešto na ovom forumu nije toliko dotaklo kao ovo (tj prvo post u temi oko prajda gde si spomenula HK, pa onda nađoh ovo). :radosnice:

Die Hillary, die!!! :avalon: :avalon: :avalon: :avalon: :avalon: :avalon:
Korisnikov avatar
By Tungi
Svi su ok,dok nisu iz Rusije.
Korisnikov avatar
By V25
Ne dirajte mi Hilari!!!!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!