Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Znam da su price kruzile jos prosle godine... Ali... Ja sam bez teksta... :yay:

Citat sa bitno.ba
Zastupnici Europskog parlamenta izglasali su danas liberalizaciju viznog režima za građane BiH i Albanije, javlja Deutsche Welle.

Od ukupno 626 zastupnika, 538 je glasovalo za, 47 protiv, a 41 je bio suzdržan.

Konačna odluka o ukidanju viza očekuje se u studenom na sastanku ministara pravde EU.

Održanje obećanja
- Na današnji dan, Europski parlement je ponovo otvorio put za narode BiH i Albanije da mogu slobodno putovati u Europu. Obećali smo zemljama ukidanje viznog režima kada ispune sve obvaze. Sada su to učinile. Europski parlament i Europska komisija, dvije trećine europskih institucija se drže tog obećanja, rekla je nakon glasovanja izvjestiteljica za Socijaldemokratsku frakciju u Europskom parlamentu Emine Bozkurt.

- Sada je na Vijeću ministara da se također drže svojih obećanja i što prije donesu odluku za ukidanje viza. Tako da napokon građani BiH i Albanije mogu putovati u Europu. Ovo je jako važno za narod koji želi posjetiti rodbinu i prijatelje u euopskim zemljama, posebno gledajući na veliku dijasporu koju BiH ima u Europi, rekla je.

- Isto tako je jako važno za studente i mlade ljude da pogledaju i izvan granica svoje države i dobiju predstavu svoje europske budućnosti. Nakon čega će moći povećati pritisak na političke lidere da stave europsku integraciju u prvi plan političke agende. Vizna liberizacija je pokazala da se politički lideri mogu složiti i učinkovito raditi zajedno za potrebne reforme. Ovo treba služiti kao primjer za dalje reforme potrebne za europske integracije, dodala je Bozkurt.

Čija je zasluga?
Odluku o ukidanju viza prvi je podzdravio predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Nikola Špirić, rekavši kako je odluka odgovor na napore vlasti.

- Odluka Europskog parlamenta predstavlja valorizaciju napora vlasti u BiH kako bi svi kriterijumi za ukidanje viza bili dostignuti. Ispunjavajući zahtjevne uslove iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima pokazali smo da je moguće napraviti pozitivnu atmosferu i pokazati punu odgovornost za ovaj proces, čiji je uspješan ishod od ogromnog značaja za građane u Bosni i Hercegovini. Stavljanje BiH na 'bijeli shengen' bit će prva konkretna korist za građane BiH u procesu integracija u EU i predstavljat će poticaj europskoj ideji unutar zemlje. U suprotnom, ova ideja u BiH bi slabila, što ne bilo od koristi ni Bosni i Hercegovini, ni Europskoj uniji, rekao je Špirić.

Podsjećamo, takvog mišljenja nije bio potpredsjednik izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Albanijom, BiH, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, Jelko Kacin, koji je rekao kako EU može samo nagraditi građane, a ne političare.

- Europski parlament će u svojoj odluci o viznoj liberalizaciji za BiH uputiti poruku dobrodošlice ne institucijama BiH već njezinim građanima, rekao je Kacin.
Moci cu da putujem, du da, du, da... Moci cu da putujem, dej dej, du da deeeej...

Prvo cu do gej sauna kod Kokija, a onda mozda i u Holandiju da vidimo to "bezakonje" a posle, ko zna :dance:
By loreenche
Lolovoz...
Ne moram nociti, it's Wien rimembr? Samo bez one saune, ne odlazim...

:drkanje:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Da. It's Wien.

Sve je zatvoreno posle devet sati...

:sigh:

Jedino ako imaš para da iskeširaš po raznim klubovima?
Korisnikov avatar
By Srklet
ako su vize ukinute za bosnu i hercegovinu, jel to znaci da su ukinute i za republiku srpsku? :D
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by Popeye

ako su vize ukinute za bosnu i hercegovinu, jel to znaci da su ukinute i za republiku srpsku? :D

Bože, kako si ti neinformisan. RS je jedan od dva entiteta Bosne i Hercegovine. To znači da su i za građane Republike Srpske ukinute vize.

:glupan:
By loreenche
a zasto se ti interesujes za Republiku Srpsku?
Korisnikov avatar
By Srklet
to se i ja pitam. korvine, zasto se interesiras?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja ne kontam samo, doneta je odluka, ali se čeka konačna odluka? Kada će to otprilike biti sigurno? Kako ide ovaj sistem?
By loreenche
ja pitam tebe zasto se interesiras, za njega razumem, zato sto covek tamo zivi :mazi:
By loreenche
odluka je doneta, ali u novembru na sastanku ministara pravde ce biti ofišl...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Skontao sam kad je studen. :D

Ali, baš mi je predrago. Mislim, barem sada građani koji uštekaju nešto keša, mogu da proputuju i vide Evropu, bez cimanja i putovanja do Sarajeva. :)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ma pustite Popeyea, on se već odavno "pokazao" svojim postovima, čudi me da se uopšte još neko tangira :noob:

Što se vesti tiče, ne vidim šta je problematično, kad je mogao Kipar da uđe u Evropsku uniju može sve. A drugo, koja je tačno ta velika i suštinska razlika između Srbije, Albanije i BiH?

Neprirodno je i protiv Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima UN da se ljudima ograničava pravo na slobodu kretanja in the first place.
Korisnikov avatar
By blenta
sta je tu preterano cudno?

kad je usla sribija mogu i ove sto sad udjose

razlika nije silno velika, ne?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by KorvinOdAmbera
Originally posted by Popeye

Bože, kako si ti neinformisan. RS je jedan od dva entiteta Bosne i Hercegovine. To znači da su i za građane Republike Srpske ukinute vize.

:glupan:
Naziv republika implicira postojanje drzave unutar drzave. Sto je manje-vise tacno. A i proces rasciscavanja sa prosloscu ide malo sporije i cupavije ako je na celu tog entiteta ili republike Milorad Dodik, ako jedan Vasilije Kacvenda i dan danas radi sta mu se prohte, ima privatne batinase i Versaj na zgaristima tudjih dvorista. Nema tu nista licno ni protiv tebe ili bilo koga drugog, ali smislite barem neki 5. oktobar, pa da se ostatak sveta ponada da stvari nisu iste kao pre 15 god.

No, ontopic, odlicno, za sve Bosance, Hercegovce i Albance.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by Wilhelmina
Naziv republika implicira postojanje drzave unutar drzave. Sto je manje-vise tacno. A i proces rasciscavanja sa prosloscu ide malo sporije i cupavije ako je na celu tog entiteta ili republike Milorad Dodik, ako jedan Vasilije Kacvenda i dan danas radi sta mu se prohte, ima privatne batinase i Versaj na zgaristima tudjih dvorista. Nema tu nista licno ni protiv tebe ili bilo koga drugog, ali smislite barem neki 5. oktobar, pa da se ostatak sveta ponada da stvari nisu iste kao pre 15 god.

No, ontopic, odlicno, za sve Bosance, Hercegovce i Albance.
Ta dobro. I BiH se zove Republika Bosna i Hercegovina, mada bih ga ja pre nazvao protektoratom. A entiteti se zovu entiteti, jer nisu ni republike, ni federacije, ni konfederacije, već nešto.

Imaš pravo sto posto za sve. Ali pogledaj ostatak političkog izbora u RS. Dođe čovek još i kao najbolji izbor.

A o Kačavendi da ne pričam. Povraća mi se kada ga vidim.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Ta dobro. I BiH se zove Republika Bosna i Hercegovina
ne, bogumi. od dejtona naovamo se ne zove republikom.

Originally posted by AngraMaina

A drugo, koja je tačno ta velika i suštinska razlika između Srbije, Albanije i BiH?

Neprirodno je i protiv Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima UN da se ljudima ograničava pravo na slobodu kretanja in the first place.
:up:
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo

Ali pogledaj ostatak političkog izbora u RS. Dođe čovek još i kao najbolji izbor.
pa, ipak postoji Nasha Stranka- Nova Socijalistichka Partija Zdravko Krsmanovic (ipak manje loshi tj. malo bolji od Dodika, rajka vasica i njegovih), profesor Zivanovic i sl. dabome, valja ih osnaziti pa da ne budu onako bezizgledni kao shto valja i glasati za njih bez obzira da li ce pobediti/izgubiti.....
bar zbog savesti, pred sobom i drugim.

ONT, chestitke!
Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by Vel boy

samo na ovo

Ali pogledaj ostatak političkog izbora u RS. Dođe čovek još i kao najbolji izbor.
pa, ipak postoji Nasha Stranka- Nova Socijalistichka Partija Zdravko Krsmanovic (ipak manje loshi tj. malo bolji od Dodika, rajka vasica i njegovih), profesor Zivanovic i sl. dabome, valja ih osnaziti pa da ne budu onako bezizgledni kao shto valja i glasati za njih bez obzira da li ce pobediti/izgubiti.....
bar zbog savesti, pred sobom i drugim.

ONT, chestitke!
Naša stranka je trenutno najbolji izbor. DoDick je, ma ne želim da opoganim forum toliko, ljiga utilitaristička.

Žile mi je predavao, intelektualac par excellence, ali je odustao od politike.

Ont: Drago mi je zbog ovog događaja, iako imam hrvatski pasoš već godinama. Nadam se da će raja da vidi malo iza Save i Drine i mentalno napreduje.
Korisnikov avatar
By luciferin91
tako mi je drago. Josh samo Rusiji i videcete EU najranije 2018.... mozda
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!