Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Verujete li u ASTROLOGIJU?

Verujem
40
44%
Ne verujem
50
56%
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by 4NY K3Y

imam neke nedoumice u vezi astrologije, pa bih zamolila nekoga ko se razume, a nije mu mrsko da kucka da odgovori

'vako

s obzirom da u astrologiju nisam verovala, citajuci neke komentare na ovom forumu (mislim da je cak bila ova tema), malo sam citala o tome

e, sad slede pitanja pocetnika

1. Problematican mi je onaj momenat da se natalna karta pravi u odnosu na momenat rodjenja. Nije mi problematican sam po sebi kao pojam - ok, tad pocinje zivot, pa u odnosu na taj momenat "zamrzavamo nebo", nego je problematicno sve ostalo oko toga.

Evo, na primer, moja mama kad je pitam kad sam se ja TACNO rodila, u koliko sati i koliko minuta, kaze - oko 3 ujutro. "Oko 3"... pa, kako onda ja da znam gde je meni koje nebesko telo, kad se svaka 4 minuta slika menja? (ako sam dobro memorisala da je na 4 minuta).

I kako sada ja, konkretno, da vidim svoju natalnu kartu?

2. Kad smo vec kod natalne karte... Po kom vremenu se ona pravi? Sidericko bi bilo nesto preciznije od solarnog, ali, pogledah te sidericke horoskope... Jeste da je vreme preciznije sto se racuna tice, ali nema trinaestog znaka, a i sunce ne boravi u svim sazvezdjima isto vreme...

3. Sad ide najproblematicniji deo za pitanje - ovako, ukoliko u sprezi sa prethodnim pitanjem pocnemo o tome da su znaci i sazvezdja samo inicijalno identicni, ali u stvari nisu - kako onda mozemo da kazemo da gledamo scenografiju na nebu i prenosimo je u kartu, ukoliko to niej identicno. Meni onda to nekako gubi dodir sa realnim prikazom astronomskih prilika.

4. Ukoliko Pluton ima uticaj, zasto Haron nema?

5. Da li komete uticu, recimo Halejeva, u momentu kad je prolazi blizu nas (1997, ako se ne varam, poslednji put)?

Dobro jutro.

'Ajmo ,)

1. Ako ne znas tacno vreme svog rodjenja, ne mozes ni da izvadis TACNU natalnu kartu.

Mozes da izvadis prilicno preciznu, ali ne potpuno.
Znaces gde ti je koje nebesko telo, ali ascedent moze da ispadne potpuno pogresan.
I svaka planeta i kuca bi bila pomerena za koji stepen, kuce mozda i za znak. Sto je bitno.

No, u zavisnosti od tog 'oko 3' tog dana, mozda se moze utvrditi i podznak bez greske, osim u tim stepenima.

Ali ne, bez tacnog vremena ne mozes izvaditi tacnu natalnu.

2. Sideralno. (mislim, ima mnogo pristupa)
Za Sunce se ni ne pretpostavlja u astrologiji da boravi u svakom znaku jednako dugo.

13i znak zapravo postoji, iako ga mnogi ljudi prenebrezu, a i licno ga retko uzimam u obzir.

Nalazi se izmedju, odn. zauzima deo skorpiona i strelca i naziva se 'zmijonosa'.

3. Prvo, ima mnogo sistema po kojima se vadi natalna karta. Znaci - bas mnogo.
Od istocnih preko zapadnih do severnih i juznih skola. Od starih sistema do novih etc.

I iako nemam odgovarajuci program za to, slazem se sa tobom da bi najprecizniji pregled karte bio i najbolji.

Ipak, sistem koji je uoblicen sa 12x30 stepeni (360*) ima svoje utemeljenje u simbolizmu (kruga), pre svega, na kome se celokupno znanje astrologije i zasniva, a sa sideralnim pristupom ide se i ka sve vecoj preciznosti.

Jer, npr, ovaj simbol:

Slika

..astrologu govori hiljadu reci.

Prosto, astrologija je jezik simbola.

4. Pluton i Haron su dvojni sistem. Uvek okrenuti na isti nacin jedno prema drugom (poptut Meseca u odnosu na Sunce) i, ukoliko ne gresim, rotiraju oko zajednicke ose koja je negde u Plutonu, ali ne u njegovom centru.

Stoga se smatra da su Pluton i Haron JEDAN nebeski uticaj.

(druga je stvar sto pluton predstavlja neke 'vise oblike svesti' i sto cak i udvojenost tog sistema ima svoju simboliku - posebno u vezi skorpiona, kojim vlada, i koga predstavljaju 3 znaka 'preobrazavanja'. i sto je tacno ovo sto je Walt napisao, da su planete iza Saturna generacijske planete jer se sporo krecu, i da na licnom nivou uticu samo na pojedine ljude)

5. Mozda uticu, pojma nemam. Verovatno uticu, po mom licnom misljenju.

Ipak, problem poput mase, koju je napomenuo Walt, predstavlja i njihova brzina.

Npr, Halejeva kometa bi mogla da utice, sa osobinama koje su mi nepoznate, na osobu koja je rodjena dok je kometa u blizini Zemlje.
Sto je dalje, uticaj na subjekt bi bio sve manji.

..
Samo bih zamolila da mi ne odgovrate suvise strucno, jer ono - sekstili, ovo, ono, jos uvek ne razumem, nisam mogla dalje da idem sa citanjem dok ovo sebi ne razjasnim (ili ne nadjem nekoga ko ce mi razjasniti, jel te).
lol. Mislim da sam ti odgovorio najnestrucnije, prvo jer ja nisam astrolog, ja samo izucavam astrologiju; drugo jer si postavila jednostavna pitanja na koje je najbolje dati jednostavne odgovore.

Hvala.
Nista ,)

..

pS. Da, sto se same simbolike i njene vaznosti tice, mislim da je bitno skrenuti paznju na ovo:

Ovo se naziva "Horusova linija". Pocinje na 0* Lava, zavrsava se na 0* Vodolije.

Pre otkrica Urana etc, kako su & zasto Planete, znaci i krug rasporedjeni:

To izgleda ovako:

...............Lav...Rak

Devica.....MERKUR......Blizanci
Vaga.......VENERA.......Bik
Skorpija....MARS.........Ovan
Strelac....JUPITER.......Ribe
Jarac.......SATURN.......Vodolija

Lav i Rak, kao kraljevski par, imaju po svoju planetu, Luminare (Sunce & Mesec), i sa svake strane horusove, muske i zenske, linije imaju po:

Savetnika (ME)
Stvaraoca (VE)
Vojnika (MA)
Svestenika (JU)
Slugu (SA)

Primeticete da planete idu redosledom kojim i jesu udaljene od Sunca, i da je zodijacki krug neizmenjen.
Korisnikov avatar
By Herald
Kakav krug, kakvi bakaraci ne moze da se deli i umisljaju krugovi koji se mogu lepo podeliti na jednake delove, kad tako nije :P Lepo, ima astrologa ( englezi ) koji koriste 13 znakova, tacnije 13 astronomskih ( astroloskih ) sazvezdja ekliptike. Jos se manje propagira da postoji i 21 astronomsko ( astrolosko ) sazvezdje zodijaka ( ako uzmemo da zodijak obuhvata delove +- 8stepeni od ekliptike ).

Evo gde danas boravi Mesec - u Sextans:

Slika

Slika

A po "astrolozima" sa 12-o tropskim:

Slika

A po "astrolozima" sa 12-o sideralnim, koji je bolji od 12-o tropskog jer je Mesec blizi Sextansu:

Slika

Programi: Stellarium, Starry Night, Zet

A ovde ti lepo pise zasto je Zmijonosa itekako bitan :

http://www.astrovojvodina.com/ophiuchus.jpg
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Herald

Kakav krug, kakvi bakaraci ne moze da se deli i umisljaju krugovi koji se mogu lepo podeliti na jednake delove, kad tako nije :P Lepo, ima astrologa ( englezi ) koji koriste 13 znakova, tacnije 13 astronomskih ( astroloskih ) sazvezdja ekliptike. Jos se manje propagira da postoji i 21 astronomsko ( astrolosko ) sazvezdje zodijaka ( ako uzmemo da zodijak obuhvata delove +- 8stepeni od ekliptike ).
Kazem, ima mnogo skola, i 13i znak je priznat kao postojeci svuda, inace.

Sto se krugova tice, podeljeni su na jednake delove, ali planete kroz znake prolaze razlicitom brzinom (odn. istom, samo je neki znak 'manji' neki 'veci')

..

Evo, npr kako izgleda hindu natalna karta:

Slika

a evo kako izgleda zapadna:

Slika

..

Mnogo skola.

..

Sto se meseca tice, u atrologiji je u pitanju pogled SA Zemlje, i mesec je sposoban da sa te tacke gledista prodje ceo zodijacki krug za par dana, bez obzira u kom sazvezdju se nalazio inace.

..

A o zmijonosi znam dosta i sam, hvala .)
Korisnikov avatar
By Herald
Prizant i postovan ko zakoni u Srbiji.

Da, Planete nemaju uvek istu brzinu, nekad su sporije nekad su brze ( odnosno ne krecu se istom brzinuom ) sto sve utice na efekat koji donose.

Jeste mnogo skola, ali treba ih unaprediti a ne drzati se starih principa ako se utvrdi da se mogu poboljsati.

A za Mesec mi nije jasno, el to kazes da je u Sextansu sada ili nije?

Nema na cemu, i drugi put :sesir:
Korisnikov avatar
By svejedno
Istina, sve treba unapredjivati, slazem se.

...

Mesec - Svakako jeste.

No, kako se to ne uzima u obzir u.....tradicionalnoj astrologiji (iako ima novih skola koje SVE uzimaju u obzir, i cak mislim da su tu u pitanju 22, ne 21 sazvezdje), rekao bih da je 16i stepen lava najtacniji ...tradicionalni...astroloski proracun.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
E, to sa vise od 20 sazvezdja mi je mnogo logicnije, jer je, ako cemo postovati "kako gore, tako dole", tako najrealnije predstavljena slika.

Da se vratim malo na onaj moj problem tacnog odredjivanja natalne karte, u odnosu na momenat rodjenja.

Ja ne znam tacan cas svog rodjenja (keva nije bas gledala na sat u tim momentima, jel te), ali ukoliko prosirimo to pitanje, pogledajmo ko je to apsolutno siguran u tacno vreme svog rodjenja?

Ukoliko se astronomska slika relativno brzo menja - ne mogu da se setim da li 4 stepana za minut ili za 1 minut se promeni za 4 stepena, implicira svakako da je svaki minut bitan.

E, sad - vi koji znate tacno vreme vaseg rodjenja, jeste li bas sigurni u to? Ko je to gledao na sat? Majka? Doktor? Babica? Dezurni lekar, stazista, kome su uvalili nocno dezurstvo vikendom?

Dalja pitanja u vezi iste tematike - sta se KONKRETNO smatra za rodjenje? Kad beba izadje cela, kad preseku pupcanu vrpcu ili kad prvi put udahne, kad prvi put zaplace?

Ukoliko cemo bas da cepidlacimo, ne bi li momenat zaceca bio precizniji?

Jos o znak-sazvezdje odnosu:

Ok, mogu da prihvatim da znak nije isto sto i sazvezdje, nego je znak simbol, koji objedinjuje neka sazvezdja.

Ok mi zvuci i to da iako se karta predstavlja punim krugom, koji je podeljen na 12 jednakih delova, ali ne traju svi podjednako. To, ipak, sa sobom povlaci odredjeno pitanje, a to je - ako se za neku planetu kaze da je nasuprot drugoj, prema karti, zbog nejednakog "trajanja", tacnije nejednake velicine stvarnih polja, onda moze biti da uopste nije nasuprot?
Korisnikov avatar
By svejedno
Igrom slucaja, licno znam tacno u minut.. pa...kada sam ispao iz keve ,)

Majka je obratila paznju. I ne, ne interesuje je astrologija, ali imala je neke svoj razloge.

..

A i ima zapisa u nekim knjigama ja mislim, tipa drzavnim, bolnickim, staznam.

..

Sto se cepidlacenja tice, licno mislim da je momenat zaceca odlicna stvar za proracunavanje, i izvukao sam natalnu kartu dana za koji moja keva pretpostavlja da je bio dan zaceca.

Opet, tu nisam u mogucnosti da znam minut, pa ni sat.

..

prividna opozicija - Kao sto sam vec objasnio, simbolika je presudna (na nacin koji niti mogu niti zelim da objasnjavam, ali zaista jeste) u astrologiji; tako da - ma koliko npr 15 stepen skorpiona i 15 stepen bika fizicki mogu da ne budu u direktnoj opoziciji - sam 15 stepen tih znakova nosi svoje..hm...svoju energiju.

Koja ostaje u opoziciji.

..

pS. Sto se tice pitanja o trenutku rodjenja, zaceca i sl - ja zaista ne mogu da dam bilo kakve proverene odgovore tu.

Ja sam samo izucavao astrologiju i sve sto sam naucio mi je pokazalo da se taj raspored planeta u trenutku rodjenja, sa svim osobinama koje predlaze teorija astrologije u potpunosti poklapa sa mojom & licnoscu drugih osoba.

Npr, ono sto mi je najlakse jeste da pogodim na osnovu karte da li covek ima brata ili sestru, mladje ili starije etc. I retko gresim.

Kako to funkcionise, pojma nemam.

Al funkcionise.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by svejedno

Igrom slucaja, licno znam tacno u minut.. pa...kada sam ispao iz keve ,)

smejem se naglas! :smeh:

zanimljivo mi je ono za bracu i sestre

da li se vide polubraca i polusestre? (kod mene sve nesto polu-, pa i familija...)

ajd kad smo se bas dotakli ovog konkretnog primera

kako sad npr. ti mozes da citas pravilno kartu, ako ti kazu da je neciji mesec u recimo skorpiji, a u stvari, po realnom stanju stvari na nebu, toj osobi je mesec u zmijonosi?
Korisnikov avatar
By svejedno
Iz dva razloga - prvo, osobine zmijonose su vremenom prenesne u tzv 'vise' osobine skorpije.

U 'tradicionalnoj' astroogiji smatra se da skorpion, pre svih ostalih znakova, ima tri stanja - nize, preobrazujuce & visoko.

I iako smatram da je to tacno i za samog skorpiona, smatram i da su mnoge od karakteristika zmijonosca (koji bi medju 12 znakova bio skoro poput Isusa medju apostolima - ima ljudi koji misle da je bas zato i izbacen) prenesene u 'visi tip' skorpije.

..

Drugo, i mnogo bitnije - ja znam na kom stepenu skorpije 'pocinje' zmijonosa, te znam i da li je taj Mesec u tom znaku.

..

Ali kazem, taj znak uzimam u obzir samo ako su tu bitne planete koje se povezuju sa zmijonosom.

Ili, moze se reci da u tom slucaju u tom delu skorpije odmah citam 'visi tip'; kao i za pocetak strelca, koji je i sam po sebi dosta slican zmijonosi, obzirom da sa oba znaka vlada Jupiter.

..

Sto se tice polubrace/sestara/familije....hm...niusam trebao to da kazem, lol ,)
Ono sto ja primetim je vise uticaj u zivotu, tako da se meni moze uciniti da neko ima starijeg brata, i on mi kaze 'jok, brate, lupas' i posle se ispostavi da je ziveo sa npr ujakom koji je stariji od njega 7 godina.

Mada moguce je pogoditi i krvne srodnike na osnovu nekih kuca & planeta. Ne secam se da sam ikada nekome gledao bilo sta za polubracu/sestre/i ostale.

..

Imam sestru od tetke koja ima polubrata, vi's. Obraticu paznju ,)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
svejedno, hvala za objasnjenja

idem sad da proucavam dalje (ovo sve mi je bilo show stopper, ostaje nerazjasnjeno jedino ono pitanje o tacnom momentu rodjenja i sta uopste se uzima kao momenat rodjenja), mada sam duboko ubedjena da cu imati jos pitanja kasnije
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Meni je jako zao sto ulecem ovde ovako, ali prvo sto je problematicno
je vreme i datum rodjenja.. Pre svega fetus zivi i pre trenutka kad
"pocne da dise", to jest ima svoje neuronske karakteristike... a postoje
razne medicinsko-pravne studije koji je to trenutak kad se ljudsko bice
(fetus) smatra zivim ... to definitivno nije trenutak "izlaska na svet"..

Osim ovoga, postoji problem kalendara. Kalendar koji trenutno koristimo
nije dovoljno precizan, a osim toga on i jeste stvar opsteg dogovora.
Na primer kalendar prof. Milutina Milankovica je daleko precizniji, ali
se on ne koristi.. Meseci, dani, broj dana u godini, jesu vezani za kretanje
planeta, ali ako je kalendar koji koristimo neprecizan, kako onda nesto dalje
moze da bude preciznije...

Verujem da postoje neke energije koje jos nisu otkrivene, jer nemamo "senzore"
sa kojima mozemo da detektujemo iste, a da te energije nekako deluju na nas
( mi o tome nemamo svest)

etogac...
Korisnikov avatar
By DiablO
Meni je astrologija interesantna :) Mogao bih da kazem da verujem u to da se kod određenih znakova javljaju određene karakterne osobine koje su manje ili više izražene. Inače sam surovi realista, ali kada sam pričao sa nekim stučnim ljudima o tome postalo mi je neverovatno da se događa toliko slučajnosti, pa sam počeo da verujem :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Cestice, tebe bas mrzelo da citas celu pricu? Npr. sta smo Herald i ja pisali?

Inace - slazem se - postoji stvar koja se zove realno vreme i 'iskonstruisano vreme'. Sat bi bio iskonstruisanost. Priroda bi bila realna ,)

pS. se kladimo da je npr Majanski kalendar, koji se zapravo oslanja na Mesec, precizniji od, sa moje stane vrlo postovanog prof Milenkovica? Samim tim sto je majanski kalednar imao 13 meseci, poput astroloskih znakova, po mesecevim ciklusima. Inace, majanska astrologija je imala ja mislim...nekih 20 znakova. Uopste, ponekada jeste bolje pogledati u proslost, jer nemamo mi samo mnogo toga da naucimo, vec i da se setimo svega sto smo pozaboravljali ,)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Procitala sam prvu stranu i poslednju :) sorry,
izvini ako sam se izgubila negde u mimohodu...

:pas:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
@kosmicka

nemoj da ti je mrsko da iscitas temu, ja sam postavila gomilu pitanja, a svejedno i Herald su veoma interesantno odgovorili, vredi citanja
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by KosmickaCestica

Meni je jako zao sto ulecem ovde ovako, ali prvo sto je problematicno
je vreme i datum rodjenja.. Pre svega fetus zivi i pre trenutka kad
"pocne da dise", to jest ima svoje neuronske karakteristike... a postoje
razne medicinsko-pravne studije koji je to trenutak kad se ljudsko bice
(fetus) smatra zivim ... to definitivno nije trenutak "izlaska na svet"..

...
Postoje i prenatalne karte... ne secam se sad kako, sta, da li se rade za trenutak zaceca itd... secam se samo da postoje i da se i one mogu izradjivati.

A vreme rodjenja pise u izvodu iz maticne knjige rodjenih. Ako nema iz nekog razloga onda jedino da se osoba pouzda u "svedocenje" majke. Moja baba je bila sasvim sigurna da je moju majku rodila u devet sati jer se njoj iz nekog razloga sve bitno desavalo u znaku broja devet (na kraju je baba i umrla u devet sati).
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
izvod iz maticne knjige rodjenih sadrzi vreme koje je upisano u knjigu porodjaja (i otpusnu listu kasnije) u porodilistu, a to je onda vreme kada se sve zavrsi i kad babica i/ili dr pogleda na sat, i to kad se porodjaj vec uveliko zavrsio (porodjaj u uzem smislu, iliti drugo porodjajno doba)...

odatle ona moja podpitanja, jer jednostavno - retko kad mozes biti BAS siguran u vreme kad si se rodio (ispao iz keve :lol: - copyright @ svejedno)
Korisnikov avatar
By bothways
Originally posted by 4NY K3Y

@kosmicka

nemoj da ti je mrsko da iscitas temu, ja sam postavila gomilu pitanja, a svejedno i Herald su veoma interesantno odgovorili, vredi citanja
Izvini, ali iskreno (a procitao sam celu temu odavno i pratio kako su dolazili odgovori), ti odgovori me nisu uopste ubedili. Da, skeptik sam i cvrsto verujem da je u pitanju glupost (izvinjavam se ako ti ikoga vredja) i uopste ne mogu da poverujem u ta objasnjenja. Previse zvuci kao "eh, kad smo shvatili da nije kako smo mislili, onda smo smislili nesto novo da bi se uklopilo u celu pricu... i onda je neko provalio da ni to ne valja, pa smo onda jos malo izmisljali, kako bismo se uklopili u stanje stvari... mada ni tu nije bio kraj, jer je neko uvideo da postoji jos neslaganja, pa smo smislili jos jednu gomilu gluposti, kako bismo opravdali sve iza nas". No hard feelings, ali ja prosto ne mogu da poverujem u to. :peace:
Korisnikov avatar
By svejedno
@ any key

lol. Pa to je..po mojoj logici trenutak kad si se rodio - trenutak kada prestane porodjaj za kevu.

..

EDIT @ bothways

Sto bi se bilo ko vredjao onime u sta ti verujes ili ne?
Opet, sutina mu dodje da, pored svih tih skola - sve su, U PRAXI, istinite.

Al niko te ne tera da verujes.

Mada bih ti licno preporucio da malo istrazis - tako se prelazi od ne/verovanja do znanja ,)
Korisnikov avatar
By Dina
4NY K3Y,

Nadam se da oni ipak misle na to da je vreme rodjenja znacajan podatak za natalnu kartu ;) Ukoliko je to eventualno pogresno vreme manje od 15 minuta nema neke bitne greske. Sad ja se nisam poradjala ali ono sto sam gledala na tv mi deluje uvek isto ili sasvim slicno, scepaju ono bebce pa ga prevrnu 'vamo, tamo, premere i izmere i tome slicno... i to traje neko vreme, neka je recimo pet ili deset minuta dok se ne belezi izlaz odatle, onda ta osoba koja upisuje oduzme taj period od pet ili deset minuta i eto vremena rodjenja... bar se ja nadam da je tako regulisano...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
@Dina - da, bude nesto oko 15 minuta razlike, ali je problem u tome sto se svaki minut racuna,
jer se kuce zodijaka pomeraju za 1 stepen na svaka 4 minuta

sad pogledaj svoju natalnu kartu i razmisli o plus/minus nekoliko minuta

menja li se sta bitno?

dobijas li neka dodatna tumacenja, objasnjenja necega sto ti se do sada nije uklapalo?
Korisnikov avatar
By Dina
4NY K3Y,
pa to upravo kazem, razlika od 15 min se tolerise, nije toliko znacajna za tumacenje karte...
Korisnikov avatar
By Dina
Npr. planetu koja je na kraju seste kuce ti vec tumacis kao da je u sedmoj kuci. Ako je postojala greska u vremenu i ta planeta je ustvari u sedmoj kuci to nista ne menja jer je vec tako i tumacena.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Constellation Tropical date Sidereal Date Sun is in constellation
Aries March 21 - April 19 April 15 - May 15 April 17 - May 13
Taurus April 20 - May 21 May 16 - June 15 May 14 - June 19
Gemini May 22 - June 22 June 16 - July 15 June 20 - July 20
Cancer June 23 - July 22 July 16 - August 15 July 21 - August 9
Leo July 23 - August 22 August 16 - September 15 August 10 - September 15
Virgo August 23 - September 23 September 16 - October 15 September 16 - October 30
Libra September 24 - October 23 October 16 - November 15 October 31 - November 22
Scorpius October 24 - November 22 November 16 - December 15 November 23 - November 29
Ophiuchus N/A N/A November 30 - December 17
Sagittarius Nov. 23 - December 21 December 16 - January 14 December 18 - January 17
Capricorn December 22 - January 20 January 15 - February 14 January 18 - February 15
Aquarius January 21 - February 19 February 15 - March 14 February 16 - March 11
Pisces February 20 - March 20 March 15 - April 14 March 12 - April 16
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ne mogu da formatiram kako treba :/

ukratko - gde da nadjem horoskop (koji naziv da ukucam) koji se bazira na RELNOM stanju stvari (cetvrta kolona iz gornje tabele, koja nece da se prikaze kao tabela)
Korisnikov avatar
By TheDreamer
Verujem u astrologiju, ali ne toliko u njeno savremeno tumacenje, poput horoskopije, koja se trudi da rastumaci uticaj planeta na karakter, sudbinu i ponasanje coveka, pa i do najbanalnijih stvari, vec njen arhaican aspekt, koji izucava tajne veze koje postoje izmedju svih stvari u svemiru. Ne mislim da je ljudska sudbina determinisana polozajem zvezda u odredjenom trenutku, takva pretpostavka u potpunosti otpada. Ali pretpostavka da je sve u kosmosu povezano mi je daleko prihvatljivija. Pitanje astrologije je pitanje analogija, i to mi je jedno od najzanimljivijih pitanja.
Korisnikov avatar
By bothways
Originally posted by TheDreamer

Verujem u astrologiju, ali ne toliko u njeno savremeno tumacenje, poput horoskopije, koja se trudi da rastumaci uticaj planeta na karakter, sudbinu i ponasanje coveka, pa i do najbanalnijih stvari, vec njen arhaican aspekt, koji izucava tajne veze koje postoje izmedju svih stvari u svemiru. Ne mislim da je ljudska sudbina determinisana polozajem zvezda u odredjenom trenutku, takva pretpostavka u potpunosti otpada. Ali pretpostavka da je sve u kosmosu povezano mi je daleko prihvatljivija. Pitanje astrologije je pitanje analogija, i to mi je jedno od najzanimljivijih pitanja.
Koja je to, tacno, nevidljiva sila koja, po tvom misljenju, stvara uticaj izmedju pojedinih objekata u svemiru? Znamo da nije nijedna od cetiri fundamentalne sile, tako da mora da bude nesto peto. Ako astrologija tokom svih njenih godina postojanja nije uspela da odgonetne taj detalj (koji je samo tip of the iceberg), kako se onda ocekuje da se astrologija prihvati kao nesto ozbiljno? Naravno, imas ti pravo da verujes u sta hoces, ali samo hocu da kazem da astrologija nema naucnu bazu, te se verovanje u astroloska saznanja (da ne kazem dogmu) moze poistovetiti sa verom u bilo kojoj religiji, jer se svodi na slepo pracenje nedokazanog.

Izvinjavam se, ali naucnik u meni je morao malo da progovori. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!