Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Ko je diktator koga za Srbiju priželjkuje Vesna Pešić?

Adolf Hitler
1
8%
Benito Musolini
1
8%
Josif Staljin
1
8%
Augusto Pinoče
2
15%
Nikolaje Čaušesku
3
23%
neko drugi
5
38%
"Često kažem – postani diktator pa da znam da ćeš i nešto korisno da uradiš. Hoću da kažem da mi sad tražimo da nam se uredi život, a oni ne uređuju život nego idu na utakmice, slikaju se, a ne obavljaju taj posao. Ja bih sad skoro volela da se pojavi neka malo čvršća ruka koja bi rekla – slušajte, ja hoću nešto da sredim, a vi me kritikujte kolko hoćete da sam autokrata. Mi nemamo vladu, nemamo parlament, i sad u stvari kao da čekaš nekog ko će da uleti u taj prostor i da kaže – ej, ljudi, pa ovde ništa ne radite." Vesna Pešić

http://www.standard.rs/-cvijanovi-vam-p ... -rusi.html
Korisnikov avatar
By Loni
He he, Duško u poznatom maniru uhvati nekoga za reč.

Bitna je poenta, a meni je njen govor povodom 5.oktobra bio sasvim ok.

Ako se hvatamo za reč, juče je tvoja omiljena pevačica potcenila Kinu kao proizvođača škart jeftine garderobe. No nije poenta u traženju dalaka u jajaetu već u celini.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
I ja se tu Loni slažem sa tobom -- moja omiljena pevačica nije lišena kulturrasističkih elemenata (mada su oni u njenoj kolumni izneseni u humornom maniru, što ne znači da je takav sloj nepostojeći, ali ne bih rekao da je dominantan i da je to poenta, iako se nesumnjivo provlači) i uvek ću je kritikovati kada tako nastupi. No, moja omiljena pevačica nije liderka nikakve stranke i kao takva ne predstavlja političku opasnost u najelementarnijem vidu preuzimanja vlasti i uspostavljanja diktature. A Vesna Pešić je to već jednom izvela, pod patronatom Zorana Đinđića, koji je, kako Molnar ocenjuje, inače liberalno-demokratski orijentisan profesor sociologije na BU, težio suverenoj diktaturi po ugledu na Karla Šmita, nacističkog pravnog teoretičara. E pa vidiš, to je već ozbiljna opasnost.

Nego, Loni, zašto ti malo ne kritikuješ "mangupe u svojim redovima"? Gde je samokritičnost "proevropske" opcije? Nije valjda da je ona uvek i u svemu u pravu?
Korisnikov avatar
By Srklet
karleuša je mangup u dušanovim redovima, a vesna pešić mangup u lonijevim? :pucaodsmeha:
ah, decki, nasmijali ste me. :)
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Lepo je što smo te nasmejali Popeye, ali nam nisi predložio diktatora po meri i ukusu Vesne Pešić.
By Kragi
Već sam negde to napisao, ona je jedina osoba kojoj sam morao da priđem sa rečenicom: 'ja vas moram da upoznam' :love: obožavam je i potpisujem sve što kaže, a glasam za poslednju opciju. vesnu za premijera! :D
Korisnikov avatar
By Sunce
I meni se dopada, posebno kada je nasu drzavu nazvala embrionom. Mi smo u svemu u zacecu, a sve sto ne valja krivi su nam prethodnici. :P
By Hans
Honeker. :D

Slika
Korisnikov avatar
By Loni
Vesna je svakako protiv diktatore, ali se ovde našalila na Tadićev račun.

Poenta njene izjave je da je Tadić gori od diktatora u smislu funkcionalnosti, što nije daleko od istine. Ko šta radi Tadić se samo slika.
Ima ga na košarkaškoj, fubalskoj i rukometnoj utakmici.
Ima ga na Egzitu i u Guči.
Pre neki dan slikao se na otvaranju fabrike za proizvodnju ženskog donjeg veša!

Koja god manifestacija da se desi, iskoči Tadić.
Bio je čak i na nekim danima proizvođača goblena i na proslavi 100. epizode serije ,,Selo gori, a baba se češlja''.

Meni je ok, da je opozicionarki Vesni pukao film posle svega toga i da je zaključila haj budi malo čak i diktator, samo nešto korisno radi čoveče!

U svakom slučaju budimo realni Vesna ipak nije lider nikakve partije.
Reč je o ženi u godinama, koja je bila predsednica jedne minorne pacifističke i antiratne partije od 1990. do 1997. i to je sve.
Vreme njenog bilo kakvog uticaja odavno je prošlo.
Korisnikov avatar
By Vel boy
nekim, brojnim..... narodima i drushtvima da bi se neshto promenilo nabolje, na poshtenije, na tolerantnije, na (recimo to) savremenije..... i trebaju diktatori - upravo socijalliberalni i progresivni diktatori!
potpuno shvatam shta je Vesna htela da kaze i potpuno se slazem s njom!
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Loni

Vesna je svakako protiv diktatore, ali se ovde našalila na Tadićev račun.

Poenta njene izjave je da je Tadić gori od diktatora u smislu funkcionalnosti, što nije daleko od istine. Ko šta radi Tadić se samo slika.
Ima ga na košarkaškoj, fubalskoj i rukometnoj utakmici.
Ima ga na Egzitu i u Guči.
Pre neki dan slikao se na otvaranju fabrike za proizvodnju ženskog donjeg veša!

Koja god manifestacija da se desi, iskoči Tadić.
Bio je čak i na nekim danima proizvođača goblena i na proslavi 100. epizode serije ,,Selo gori, a baba se češlja''.

Meni je ok, da je opozicionarki Vesni pukao film posle svega toga i da je zaključila haj budi malo čak i diktator, samo nešto korisno radi čoveče!

U svakom slučaju budimo realni Vesna ipak nije lider nikakve partije.
Reč je o ženi u godinama, koja je bila predsednica jedne minorne pacifističke i antiratne partije od 1990. do 1997. i to je sve.
Vreme njenog bilo kakvog uticaja odavno je prošlo.
To je suština!

:up:

ONT: Augusto Pinoče
Korisnikov avatar
By 2kune
Franco je španjolac... stoga dobro ide s pičkama i sapunicama... ali ja sam s pujanki... šta ja mala znadem... :kosa:
Korisnikov avatar
By m..
ja bih musolinija, dobro mi stoje crne kosulje. sta bi s vesnom, zasto je deliricna?
Korisnikov avatar
By Srklet
mislim da se srbija ne treba okretati diktatorima izvana, ima dovoljno kandidata u samoj drzavi. :D
Korisnikov avatar
By *deni*
Lomim se izmedju Čaušeskua i Pinočea. :seljache: :liz:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!