Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By confinatti
E ovako izgleda moj problem:
Imam neku stariju graficku na kompu i sa njom gledam Blu Ray filmove na LCD TV koji je povezan sa kompom preko HDMI kabla ali na PCI ulaz na graficku.
Sada skidam 3D filmove i logicno je da ne mogu videti 3D efekte bez adekvatne graficke karte!Da li je uopste moguce gledati takve filmove preko kompa na TV u koji nije 3D?

Koju graficku kartu bi ste mi preporucili a da je best by odnos cena/kvalitet do 100 jura?
Korisnikov avatar
By bothways
Err, za 3D filmove ti trebaju 3D naocare.
Korisnikov avatar
By confinatti
A mogu li da gledam sa tim naocarima 3D film na LCD TV-u iako nije 3D?
Korisnikov avatar
By bothways
Hajmo ovako. Film treba da bude 3D, u smislu da ako ga gledas bez naocara, bude onako mutan i cudan. Ako stavis 3D naocare (sve naocare su, naravno, 3D, kao i svi objekti u stvarnosti, ali se ovde svakako misli na naocare koje mogu da pretvaraju 2D sliku u 3D na osnovu odredjene tehnologije, tj. da stvore privid o trodimenzionalnosti), dobijas 3D efekat. Ne treba ti "3D graficka karta", mada vecina savremenih grafickih kartica podrzavaju 3D, svakako, jer ekran moze da reprodukuje samo 2D sliku. Pa cak i kad se prave 3D animacije, one su na ekranu ipak 2D. Nema dubine. Zato sluze naocare, da dodaju tu dubinu.

Mislim da mesas 3D computer animation (koja zahteva graficku karticu koja podrzava 3D) -- animacije koje nisu 2D, vec 3D -- sa 3D filmovima, koji su snimljeni nekom od stereoskopskih tehnika i koje zahtevaju dodatni ekstraracunarski hardver (najcesce naocare) da bi se 2D slika u ocima posmatraca pretvorila u 3D.
Korisnikov avatar
By Waldorf
Koliko ja znam, za gledanje 3D-a na PCu potrebno je malo više od naočara. Treba ti neka moćna grafa (koja podržava veliki br frejmova po sekundi), monitor kome je refresh rate 120MHz i posebne naočare koje imaju neki tamo predajnik koji sve to sinhronizuje sa ostatkom sistema. To sve, naravno, ako bi želeo 3D ugođaj kao u bioskopu.
Ovo je meni već nekoliko mesecima na "čekam da pojeftini pa da mrem od 3D prezasićenja" listi, te zato znam šta otprilike ide. Mada čitam ovih dana da se prave i neki "3D" LCD i plazma ekrani kojima neće ni biti potrebni cvikeri. Plašim se i da pomislim koliko će to koštati. :obesen:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
jedno je ovo što govori bothways, a drugi ovo što govori Waldorf.

ova prva varijanta sa 3d naočarama traži da je izvor slike 3d (dakle film) i pomoću tih ofarbanih stakala dobijaš iluziju 3d slike.

a ovo drugo je specijalan sistem koji ti omogućava da igraš i igre u 3d-u i svašta još nešto drugo. to ti nije potrebno za gledanje 3d filmova.
Korisnikov avatar
By Rei
Jedino da nabavis crveno-plave naocare, i film koji je u takvom formatu (http://www.youtube.com/watch?v=uKujOudUk0w), jer za ostale varijante ti je potreban posebni hardver. :) (tv sa osvezavanjem od 120 MHz i aktivne shutter naocare koje kostaju par stotina dolara)

PS Ako nemas naocare, klikni na annotation u vrhu videa pa probaj da gledas ukrstenih ociju :)
Korisnikov avatar
By andjela
treba ti lcd tv sa minimum 120Hz osvezavanjem
novije nvidia graficke mogu da se kupe sa naocarima za 3d samo to i kosta :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!