Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By dukkehjem
Originally posted by DiablO

Ljudi zaboga, kakve veze ima ko je odakle :) Ako se neki ljudi ponašaju drugačije (u smislu nekih loših navika i rezona) to nije posledica mesta iz koga dolaze već posledica onoga što mediji serviraju i njihovog prihvatanja toga... I ponekad se zapitam - ko sam ja da sudim šta je ispravno a šta nije... Ljude delim na dobre i "loše", mada se trudim da i iz tih "loših" izvučem na površinu ono najbolje. Neko je intelektualac, neko nije, ali to ne znači da ne možeš da svakoga uvažiš kao čoveka. To je tolerancija zar ne? Jednostavno trenutno živimo u sistemu gde su vrednosti veoma diskutabilne.

:up:
Korisnikov avatar
By deran
hm...mislim da novosadisti idu još dalje u svom...koju reč tražim...da..."svojoj brizi za svoj kulturni novi sad"...

ne svi,naravno...

zagreb takođe...mislim da ružniju reč od DOTEPENCA ne znam...:uljenavatru:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Herald

Beograd ce brzo isprazniti Srbiju

Beograd -- Hiljade ljudi iz unutrašnjosti svake godine dođe u Beograd. Međutim, ako taj broj nastavi da raste, postoji opasnost da Beograd i bukvalno - isprazni Srbiju.
A gde je Beograd? U Tunguziji? Beograd nije Srbija? Ili je Beograd vise od Srbije, drugacije od Srbije. WTF?

Dokle god postoji attitude Beograd vs Srbija, ili X vs Y u Srbiji...ic nema da bide nista od popravljanja problema.

Originally posted by Herald

Zvuči neverovatno da su pre samo pedeset godina urbanisti predviđali da u Beograd može da „stane“ najviše 600.000 stanovnika. Danas je taj broj trostruko veći.

Hahahaha.... Sta je bilo koji grad pa i Beograd - cup koji zaprema 600.000 stanovnika? Jadan grad i stanovnici istog pored takvih urbanista.

Ne moze da se ne ulaze u Nebeograd a da se ocekuje da ljudi put up with that. Ali zasto se iko cudi. Pa u Srbiji je sve 'the one'. Sve. Jedan grad, jedna partija, jedan nacin razmisljanja, jedan posao...Daleko bilo da postoji alternativa ili da se nesto popravlja i unapredjuje dok se skroz ne pokvari, izandja, i crkne
Sto rekao Dusko Radovic - taknuto maknuto.
Korisnikov avatar
By Herald
Beograd ( vlast ) je ometac decentralizacije para. Kako se toga niko nije setio vec lelecete o preklu, korenima, obimu.
Korisnikov avatar
By DiablO
Doćiće neko drugo vreme - neće sadašnja politička scena opstati doveka. Mi smo nove generacije koje treba to da promene, a ne da beže od toga. Postoje razni načini da mnogi delovi Srbije zažive i da pariraju Beogradu. Prvo treba da se izanaliziraju potencijali, a onda da se isti stave u prvi plan. Odgovorno tvrdim da svaki grad u Srbiji ima nešto što nemaju ostali - nešto što ga čini izuzetnim i interesantnim. Procesi ove vrste veoma dugo traju, zato moramo da budemo strpljivi - rezultati se neće videti preko noći, ali će se jednom ipak videti.

Kada se problem dobro postavi to je već pola rešenja. Nije poenta u separatisanju, nego u ravnoteži i međusobnom dopunjavanju.
Korisnikov avatar
By Mariška
^

To mu valjda dođe ono: "A ne, mi ne jedemo proju, samo muffins."
By Hans
Aha, hvala Mariška.

Da li vi mislite da danas u Beogradu postoji tzv. prava predratna građanska porodica gde deca ne znaju za Lady Gagu i JK a muškarci ne psuju? :)
Da li je građanska klasa ona koju predstavljaju osobe koje su isplivale posle 5. oktobra na površinu i danas prodaju maglu na razne račine?
Korisnikov avatar
By Galateja
Divota, mogu zamisliti nekog zaludnog stanovnika Londona koji čita ovu temu ili mu prevode... Beograd, Srbija, Balkan... Sad sam se setila kada je Novak Đoković pričao kako su njegove 'kolege' mislile zbog leksičke sličnosti da su Srbija (Serbia) i Sibir (Siberija) tu negde...

I, tako, samo vi nastavite sa prepirkama, ja to onako usput. :galerija:
By Hans
( :lol: )
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Wilhelmina

Mislim da je to normalan i prirodan proces koji se nece tako lako resiti i stopirati, a jos manje mu sledi 'popravka stete'.
Zapravo, istu muku muci i Novi Sad, i sve vise podseca na Beograd, ali ne na onu pozitivnu stranu, nego upravo na ono sto se tice guzvi u saobracaju, guzvi ispred saltera, nedostatku posla i nekvalitetnom zivotnom prostoru.
Cinjenica da u gradu koji je tri puta manji od Beograda ima 40 000 (!!!) nelegalno izgradjenih objekata ukazuje na centralizovanje i Vojvodine. Lako je laprdati o vrednosti sela i lokalnim samoupravama, a mnogo teze pronaci kvalitetno resenje. No, kako sto se lepo zahvalismo preko bilborda 'nama je Novi Sad glavni grad', gradjani kazu 'nema na cemu' tako sto se doseljavaju za glavni grad. Jer drugog izbora nemaju. Bolje ovde konobarisati za 500 din po danu, nego okopavati krompir za 20 dinara po kilogramu.
Pajtić: Samo u Novom Sadu raste broj stanovnika

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je Novi Sad jedini grad u Vojvodini koji u poslednjih osam godina ima stalan porast broja stanovnika zbog doseljavanja

Pajtić je rekao da je u poslednjih osam godina Novi Sad dobio dodatnih 30.000 stanovnika zbog čega je neophodno pojačati infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo.

Prilikom posete gradilištu Bulevara Evrope, Pajtić je rekao da je Vojvodina u protekle četiri godine investirala 22 milijarde dinara u Novi Sad, pre svega u zdravstvo i obrazovanje.

Izvor: Press
By Tea
Pa kad je vec ispraznio Crnu Goru, moze malo i Srbiju.:dancing:
By Kragi
Već smo na par tema pričali o problemu centralizacije, odnosno decentralizacije srbije. al' ne sme se puno o tome na ovom forumu jer će te optužiti da mrzis beograd, iako niko ne osporava da smo centralizovaniji od pakistana :smeh:
ne postoji izbor, drugačije ne verujem da ljudima prija rentiranje stana ceo život i sat i po dnevno u gsp-u - kako najčešće žive oni koji se dosele :)
prekjuče sam pričao sa devojkom iz leskovca koja se seli za bg ovih dana za platu od 250 eura i sobu u višnjici (cini mi se) od 50. e sad probaj da shvatiš kako je u leskovcu recimo i sve će ti biti jasno :)
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Mrzi me sve da čitam ( koliko sam pročitala na 1. strani, rasprava je otišla na liniju - kultura Beograda vs kultura provincije ). Verovatno je već neko slično rekao, problem prenaseljenosti Beograda nije u njegovoj lepoti i šarmu, već u bedi provincije gde i tih 250 evra i soba u Višnjici znače mnogo više od onoga što pruža rodni grad. U kulturne razlike uopšte ne treba ulaziti ( gde je to provincija na višem stepenu kulturnog razvoja od metropole??? ). Dakle, kad se ( ako se ) reši problem velikog siromaštva gradova u unutrašnjosti, ne verujem da neće biti onih koji će se iz Beograda vratiti u mesto svog rođenja. Naravno, uz izuzetke ( oni koji u Beograd dolaze da posećuju pozorišta ili da pogledaju Karavađa, kao i gej populacija, svakako ).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!