Stripi, nastojim lijepo odgovoriti ti, ali ako ti se i ovo nece svidjeti pa te prsti zasvrbe da se zahuktash za beskrajno LW off prepucavanje samnom, molim te stani, zaboravi na momenat na mene ili nastavi s npr. deranom.
ovo je ionako sve dio off-a.
dakle,
Originally posted by Stripi
Šta je manje kontraproduktivno? Ukazati na nešto što nije dobro pa makar to dolazilo od strane manjeg zla ili prešućivati sitinicu po sitnicu dok se na kraju ne pretvore u veliku stvar? Ako je to tolika sitnica, kršiti Ustav i biti na dvije funckije i stranačkoj i državnoj, zašto tu sitnicu Boris Tadić ne ispravi jednim jedinim potezom? U čemu je problem? ŠTa je to toliko teško što se ne može riješiti u par godina?
Potpuno se slazem. Ni ja ne znam zashto Tadic ne ispravi tu sitnicu ako ta sitnica vec krshi Ustav.
Ja samo rekoh da josh ipak ne vidim presudnu relevantnost ovog issue-a, ali da bi on tu sitnicu trebao da rutinski ispravi, trebao bi.
Kao što ti je poznato, ni Vojislav Koštunica, ni Tomislav Nikolić nisu na vlasti i ne kreiraju svakodnevnu politiku. Boris Tadić da, kako se barem naoko čini.
Ako si dobro pročitao onaj citirani dio, ona je u jednoj rečenici iskritizirala i Koštunicu i Tadića, rekavši da to loše što Tadić radi, radi isto kao što je radio i Koštunica.
da. tu je ona u pravu. samo rekla je tamo i ovo "ja sam protiv Tadica", pa samo onda ne znam za koga ona jeste..... vjerujem da jeste za LDP, LSV, SDU (kao i ja), no oni/mi ipak nismo protiv Tadica, jesu/mo opozicija ali ona konstruktivna koja bi htjela povratiti DS stabilnije progresivnijim vodama i na put pok. Zorana Djindjica. nadam se da i Eva Ras misli isto ili slichno, samo onim njenim izrichitim "ja sam protiv Tadica" malo zachudjuje.
Vedrana Rudan nije laprdala, nego je postavila jednostavno pitanje koje je glasilo : "Zašto svijet mora stati zbog 11.9.og a i civila stradalih tog dana a ne mora stati za sve ostale žrtve?"
Nije se morala spomenuti republikanaca zato što je predsjednik iz redova demokratske stranke i nije se sjetio spomenuti kolaterale nastavka tog crnog rujna. Ona je to kritizirala, nije laprdala.
to smo sve u onoj temi tamo raspravili.....
Protivljenje pogrešnom je kontraproduktivnost? Prvi put čujem.
ovo pitanje ti je iz konteksta te teme tamo koju smo raspravili.
To nisu krajnosti. Jasno bi mi bilo da velike stranke gutaju manje stranke istih političkih usmjerenja i orijentacija, no one gutaju manje a različite stranke. E to je tek kaos, jer se dovodi do blentavog izbora od ljevice i desnice, crnog i bijelog, bez ikakvog drugog slobodnije izbora. Kaos i ne dobijanje šanse da se neke nove političke opcije etabliraju i razviju, zbog monopola dvije glavne partije. To nije krajnost, to je srednja žalost.
shvatam shto govorish, no govorili smo o "usisavanju stranaka u DS". well, te stranke koje su "usisane" u DS jesu programski slichne DS-u: umjerene, socijaldemokratske, centar-ljevica itd.....
A događa se baš suprotno. Što oni više ukrupnjavaju, šovinizam više jača. Da ne pričam od mijenjanja orijentacija prije i poslije izbora, stavova i svega ostalog.
pa, zavisi. jeste da ima dosta kontradiktornosti i nestabilnosti, no u umjerenom frontu preovladjuje razum. ovdje se zadrzavam na koaliciju oko DS-a tj. proshloizborni ZES u Srbiji.
znam da je za razliku od tog, npr. SNSD Dodika u BiH entitetu RS, pricha za sebe i vrlo chudna stvar.......
Vidiš li ti da se to uopće i nazire? Ja ne.
u Hrvatskoj i Srbiji koje srecom ipak idu mic po mic (shto jeste sporo, ali, shta je tu je) naprijed zahvaljujuci relativno razumnim predsjednicima Josipovicu i Tadicu, ima izgleda.
u zalosnom stanju stvari BiH i njenih entiteta, na veliku zalost, josh ne.....
Možeš ti njemu poručiti šta god želiš, međutim to nije tako. Svako malo, kao strptizeta iz torte na momačkoj, iskoči ideja neovisne Republike Srpske, što od političara iz RS, što od političara, kako opozicijskih tako i od pozicijskih, u Srbiji. I zato i jest problematično to njegovo ponašanje čas sam predsjednik Srbije-čas sam predsjednik DSa, ogotovo u kombinaciji sa Dodikom. Dodik, koji više ni ne glumi da je za cjelovitu Bosnu i Tadić kao predsjednik Srbije koji bi trebao biti garant Daytonskog sporazuma definitivno nisu win-win situacija.
to shto kazesh u vezi Dodika svjestan sam da je zalosno.
Tadic i DS (kao i chitava koalicija ZES) medjutim nikada nije rekao u vezi BiH ishta drugo nego da podrzava Dejtonski ustroj iste kao i njenu cjelovitost.
ono shto je Tadic izashao da podrzi Dodika pred izbore je samo odraz pragmatichnog populizma da eto pokaze srpskim desnicharima da "brine o prekodrinskoj braci" te da im oduzme "argumenat" kako je "izdajica, mlakonja" itd.....
dakako da MZ-a ima svoj angazman u BiH i sve strane (uklj. Republikosrpskansku) ce morati zauzdati svoje ekstremizme i maksimalizme.