- 27 Sep 2010, 04:11
ali nisam siguran shta ti DiablO hocesh.....
- pa, kazesh da si "uvek mogao bilo gde dechka da zagrlish, chak i poljubish i niko na to nije obratio paznju", pa onda u istoj rechenici kazesh "a mozda bas zato sto meni nije stalo do toga da me drugi gledaju...". shta je onda bilo/nije bilo? da li si ti uvek (mogao da) poljubio/ish javno dechka bez da je iko obratio negativnu paznju na to ili to nisi (u)radio jer tebi, navodno " nije stalo do toga da te drugi gledaju... " , gde zapravo samo potiskujesh, kao stokholmsko-sindromirana zrtva, da istaknesh da ti je strah sateran u kosti da poljubish dechka javno bez da brinesh da li ce neko negativno reagovati? jer, znash da oni bi negativno reagovali i da je tebe strah i da rizikujesh kakve bi njihove reakcije bile pa da bi udario brigu na veselje tj. uteshio se- ti kazesh da ti " nije stalo do toga da te drugi gledaju... " , iako ovde niko, josh manje ja, ne kaze/m da se treba javno ljubiti i pokazivati da javnost gleda, ali kazem da to heterosi upravo tako rade, pa onda samo pitam- ako svaka hetero shusha i guba moze da to radi javno bez da mu/joj iko ni bre ni shta i bez da ga/ju iko ni klepi ni udari zbog tog, onda shto ne bi mogli tako isto bezbedno i gejevi?
no, bojim se DiablO da je s kolichinom tvoje internalizovane homofobije izrazito teshko diskutovati
Originally posted by DiablO- u vezi parade, konkretno pitaj aktiviste, GSA itd.... i ja hocu da vidim da parada nije sama sebi cilj vec tek konachno sredstvo ka cilju, ali shta ovom paradom (za koju sam ja uvek i govorio da je bolje da se zove gej miting, gej demonstracije, umesto parada) aktivisti i organizatori nameravaju, sem onog shto je odlichno recheno u saopshtenjima za javnost, ni ja puno ne znam. nadam se isto ovo shto i ja govorim.
Originally posted by Vel boy
ne inat, vec dostojanstvena principijelnost. niko ne tera ikoga da se ikako bavi gej zivotima, pravima i interesima (koji i jesu jedino izmedju gejeva i drzave), ali se samo zeli onemoguciti stalno oshtecivanje i ugrozavanje gej zivota, prava i interesa od strane onih koji nas mrze.
svaka borba za ljudska prava bilo koje grupe ljude se je mogla krivo protumachiti za inat. medjutim, to nije inat bio ni onda pa ni ovo sada u vezi gej prava. zapravo, jedini inat u celoj situaciji je zainacena homomrznja i heteroseksizam antigeja koji se bave na negativan nachin nechim shto uopshte ne bi trebali da se bave.
Upravo nisam cuo ni jedan odgovor na pitanje sta se pozitivno paradom postize? A ja sam uvek mogao bilo gde decka da zagrlim, cak i poljubim i niko na to nije obratio paznju, a mozda bas zato sto meni nije stalo do toga da me drugi gledaju...
No dobro, slazem se da svako treba da zadrzi svoje misljenje, a svoje cu mozda nekada promeniti kad bude postojao makar jedan dovoljno dobar argument Ja volim da diskutujem, a ne da napadam, pa se stoga izvinjam ako ste se osetili uvredjenima i ugrozenima - nije mi to bio cilj
ali nisam siguran shta ti DiablO hocesh.....
- pa, kazesh da si "uvek mogao bilo gde dechka da zagrlish, chak i poljubish i niko na to nije obratio paznju", pa onda u istoj rechenici kazesh "a mozda bas zato sto meni nije stalo do toga da me drugi gledaju...". shta je onda bilo/nije bilo? da li si ti uvek (mogao da) poljubio/ish javno dechka bez da je iko obratio negativnu paznju na to ili to nisi (u)radio jer tebi, navodno " nije stalo do toga da te drugi gledaju... " , gde zapravo samo potiskujesh, kao stokholmsko-sindromirana zrtva, da istaknesh da ti je strah sateran u kosti da poljubish dechka javno bez da brinesh da li ce neko negativno reagovati? jer, znash da oni bi negativno reagovali i da je tebe strah i da rizikujesh kakve bi njihove reakcije bile pa da bi udario brigu na veselje tj. uteshio se- ti kazesh da ti " nije stalo do toga da te drugi gledaju... " , iako ovde niko, josh manje ja, ne kaze/m da se treba javno ljubiti i pokazivati da javnost gleda, ali kazem da to heterosi upravo tako rade, pa onda samo pitam- ako svaka hetero shusha i guba moze da to radi javno bez da mu/joj iko ni bre ni shta i bez da ga/ju iko ni klepi ni udari zbog tog, onda shto ne bi mogli tako isto bezbedno i gejevi?
no, bojim se DiablO da je s kolichinom tvoje internalizovane homofobije izrazito teshko diskutovati