Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
Hm...zamena teza sejtane. Monaska politika drzave je ono sto je problem.
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Meni je zao sto odlazi zato sto su mu argumenti u raspravama bili besprekorni, ali sa druge strane nastup mu je bio los, previse emotivnosti, podizanja tona, drama citava... Da je sve to govorio mirnim i stalozenim tonom bio bi mnogo efektniji.
:sesir:
NOX
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/208930/Mobing-tek-sada-shvatam

Razlozi zbog kojih napuštam Ministarstvo za ljudska i manjinska prava direktno su povezani sa ministrom Svetozarom Čiplićem. Zameram mu što ga interesuje samo udobnost i karijera, a ne posao kojim treba da se bavi.

Što u situacijama kada je trebalo da reaguje, da bude vidljiv, da brani ideju ljudskih prava i edukuje, njega nigde nije bilo. Uz to, na perfidan način činio je da mi svaki dan u tom Ministarstvu bude nepodnošljiv. Mobing tek sada shvatam, a užasno ga je teško opisati – kaže za “Blic nedelje” Marko Karadžić, državni sekretar u Ministarstvu koji je u petak podneo Vladi zahtev za razrešenje.

Teško je opisati sve metode šikaniranja i omalovažavanja. Uostalom, mislim da sada to i nije bitno. Ja sam dozvolio da ode tako daleko da mi zdravlje bude ugroženo, mislim da je čitaocima bitnije na koji način se vodi ta državna institucija.

Čiplić: Ne znam razloge
Mobilni telefoni ministra Svetozara Čiplića juče su bili nedostupni. On je, međutim, prekjuče izjavio da mu nisu poznati razlozi ostavke Marka Karadžića. „Ne znam šta je razlog i svakako ću popričati s njim… Ako ste nezadovoljni komunikacijom s nekim, onda mu to i kažete“, reko je Čiplić.
Šta zamerate ministru Čipliću?
- Smeta mi što se za prava nacionalnih manjina bori posetom crkvi ili džamiji, a suštine nema. Smeta mi što je svojom bahatošću napravio problem u Sandžaku, a sada pokušava da miri one koje je već zavadio. Smeta mi što je na poslednji sastanak sa Pjer Mirelom poslao ljude koji su, slobodno mogu reći, obrukali Srbiju. Smeta mi što je prošle godine bio na bolovanju kada se spremala parada ponosa, ali je našao vreme da meni pošalje dopis kojim me onemogućava da radim. Sada će valjda doći na paradu, ali samo ako dođe i Dačić. Zameram mu što propusti svaku priliku da pošalje jasnu poruku šta su ljudska prava i na koji način se država odnosi prema određenom problemu. Kod njega su uvek neki akcioni planovi, strategije, prazne priče, a dela jako malo. Zameram mu što nije bio na komemoraciji Biljani Kovačević Vučo, koja je svoj život dala da bi on sada bio u fotelji. Sve to je dovelo do toga da neću da budem zamenik takvom čoveku.

Kakav je stav Vlade prema radu Ministarstva i hoće li se neko protiviti ostavci?
- Različiti su stavovi o radu Ministarstva, baš onakvi kakvim ga opisuju mediji. Meni je jedino žao ako ministar svojim radom dovede da ugase ministarstvo koje je veoma potrebno Srbiji. Mnogi političari i moji prijatelji su poslali podrsku i shvataju razlog zbog koga sam otišao. Ja u ministarstvu koje vodi Čiplić nikada više neću raditi.

Posao vas je stavio na metu najekstremnijih grupa. Da li ste imali zaštitu nadležnih?
- Najteže mi je bilo u tim trenucima kad dobijam pretnje, a podršku nisam imao u ministarstvu niti ostalim institucijama. Od ministra sam jednom dobio odgovor da svako odgovara za svoju reč i to je sve što je uradio za moju bezbednost. Mislim da je neki dopis poslao MUP-u nakon moje prve kritike. To užasno boli kada znate da španski ambasador u mojoj zemlji treba da reaguje da bi se nadležni dosetili da mi je bezbednost možda ugrožena. Prošli izveštaj o napretku EU je naveo da Vlada nije adekvatno reagovala kada sam dobijao pretnje, ali to mog ministra nije ganulo. Ne znam ni da li je čitao izvestaj, jer da jeste bar bi zbog drugih nešto uradio.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Tungi
Originally posted by IriS

potpuno razumem čoveka.
teško je raditi neki posao ako u suštini ne možeš da ga ispravno radiš jer su ti kolege idioti koji ne kapiraju suštinu svog posla.

žao mi je što je dao ostavku, jer je on jedini koji se zaista zalagao za ljudska prava na način na koji to treba da se radi.
A mozda je i predvideo/uvideo koliko je drzava (ne)spremna da "iznese" gay pride..Ovako je bolje povuci se i ne biti deo elite koja shatro podrzava takav skup,dok sa druge strane prikupljaju poene i cuvaju fotelje.Pale maske,Marko dao neopozivu ostavku.
nisam mislila samo na LGBT prava, već na ljudska prava u celosti.

uostalom, u tekstu iznad je sve lepo i sam rekao šta se dešavalo. to su nemogući uslovi za rad.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Herald

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/208930/Mobing-tek-sada-shvatam

Razlozi zbog kojih napuštam Ministarstvo za ljudska i manjinska prava direktno su povezani sa ministrom Svetozarom Čiplićem. Zameram mu što ga interesuje samo udobnost i karijera, a ne posao kojim treba da se bavi.

Što u situacijama kada je trebalo da reaguje, da bude vidljiv, da brani ideju ljudskih prava i edukuje, njega nigde nije bilo. Uz to, na perfidan način činio je da mi svaki dan u tom Ministarstvu bude nepodnošljiv. Mobing tek sada shvatam, a užasno ga je teško opisati – kaže za “Blic nedelje” Marko Karadžić, državni sekretar u Ministarstvu koji je u petak podneo Vladi zahtev za razrešenje.

Teško je opisati sve metode šikaniranja i omalovažavanja. Uostalom, mislim da sada to i nije bitno. Ja sam dozvolio da ode tako daleko da mi zdravlje bude ugroženo, mislim da je čitaocima bitnije na koji način se vodi ta državna institucija.

Čiplić: Ne znam razloge
Mobilni telefoni ministra Svetozara Čiplića juče su bili nedostupni. On je, međutim, prekjuče izjavio da mu nisu poznati razlozi ostavke Marka Karadžića. „Ne znam šta je razlog i svakako ću popričati s njim… Ako ste nezadovoljni komunikacijom s nekim, onda mu to i kažete“, reko je Čiplić.
Šta zamerate ministru Čipliću?
- Smeta mi što se za prava nacionalnih manjina bori posetom crkvi ili džamiji, a suštine nema. Smeta mi što je svojom bahatošću napravio problem u Sandžaku, a sada pokušava da miri one koje je već zavadio. Smeta mi što je na poslednji sastanak sa Pjer Mirelom poslao ljude koji su, slobodno mogu reći, obrukali Srbiju. Smeta mi što je prošle godine bio na bolovanju kada se spremala parada ponosa, ali je našao vreme da meni pošalje dopis kojim me onemogućava da radim. Sada će valjda doći na paradu, ali samo ako dođe i Dačić. Zameram mu što propusti svaku priliku da pošalje jasnu poruku šta su ljudska prava i na koji način se država odnosi prema određenom problemu. Kod njega su uvek neki akcioni planovi, strategije, prazne priče, a dela jako malo. Zameram mu što nije bio na komemoraciji Biljani Kovačević Vučo, koja je svoj život dala da bi on sada bio u fotelji. Sve to je dovelo do toga da neću da budem zamenik takvom čoveku.

Kakav je stav Vlade prema radu Ministarstva i hoće li se neko protiviti ostavci?
- Različiti su stavovi o radu Ministarstva, baš onakvi kakvim ga opisuju mediji. Meni je jedino žao ako ministar svojim radom dovede da ugase ministarstvo koje je veoma potrebno Srbiji. Mnogi političari i moji prijatelji su poslali podrsku i shvataju razlog zbog koga sam otišao. Ja u ministarstvu koje vodi Čiplić nikada više neću raditi.

Posao vas je stavio na metu najekstremnijih grupa. Da li ste imali zaštitu nadležnih?
- Najteže mi je bilo u tim trenucima kad dobijam pretnje, a podršku nisam imao u ministarstvu niti ostalim institucijama. Od ministra sam jednom dobio odgovor da svako odgovara za svoju reč i to je sve što je uradio za moju bezbednost. Mislim da je neki dopis poslao MUP-u nakon moje prve kritike. To užasno boli kada znate da španski ambasador u mojoj zemlji treba da reaguje da bi se nadležni dosetili da mi je bezbednost možda ugrožena. Prošli izveštaj o napretku EU je naveo da Vlada nije adekvatno reagovala kada sam dobijao pretnje, ali to mog ministra nije ganulo. Ne znam ni da li je čitao izvestaj, jer da jeste bar bi zbog drugih nešto uradio.
yep.
sve tako poznato i tipichno.
ako je ovo sve istina, a verujem Marku da jeste istina, GSA bi mislim trebala da kaze Chiplicu da bash i ne treba da dodje na Povorku. nije potreban licemer i foteljash koji, umesto da se iskreno bavi poslom mu, on to minira i muti..
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Simor

Kada će ministar Čiplić da podnese ostavku s obzirom na diskriminaciju prilikom formiranja Bošnjačkog nacionalnog saveta - od odugovlačenja zakazivanja sednice Saveta do blokiranja procesa verifikacije mandata izabranih članova Saveta?

:zongler:
Kacin najavio posetu Beogradu zbog problema Bošnjaka

Specijalni izaslanik Evropskog parlamenta (EP) za Balkan Jelko Kacin najavio je da će 3. oktobra posetiti Beograd i da Srbija do tog datuma mora da reši pitanje formiranja Bošnjačkog nacionalnog veća.

Cela vest
Korisnikov avatar
By Mariška
Čiplić: Marko Karadžić ne rešava, nego pravi problem

Komentarišući ostavku državnog sekretara Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marka Kardažića, Čiplić je rekao da je ostavka, pre svega, lični čin i ukazao da Karadžić "nije prvi ni poslednji državni sekretar koji je podneo ostavku".

"Formiran je tim državnih sekretara i pomoćnika ministra koji rešava probleme, nažalost pokazalo se da on ne pripada onima koji rešavaju, već pravi problem", kazao je Čiplić.

Na pitanje kako komentariše to što je Karadžić naveo da se za ostavku odlučio zato što nije zadovljan načinom na koji se tretiraju ljudska i manjinska prava i njegov rad na tome, Čiplić je rekao da je neophodno da svako poštuje svoje nadležnosti.

Čiplić je rekao da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ima pred sobom "previše ozbiljnih poslova da bi se na jedan ličan način mogla posmatrati" ostavka Marka Karadžića.

"Verovao sam da je izglađen spor (sa Karadžićem). Kad vodite politiku Vlade i resornog ministarstva, morate da poštujete svoje nadležnosti, a ako neko ima drugačiji predlog i ideju može da ga iznese, a ako ne postoji slaganje može otići...", kazao je ministar Čiplić.

Cela vest
Korisnikov avatar
By Mr. Hunky
za mene je ovo bilo za ocekivati, samo je bilo pitanje vremena...odavno se videlo da on tamo ne moze da uradi ono sto je zamislio...na zalost
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Galateja
kako 30 min kad ja vidim samo 1.09 ? (ovaj link me odveo do intervjua za radio B92 - video pod nazivom 'Principijelna ostavka' koji traje minut)
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by nsBeckie

Galateja
kako 30 min kad ja vidim samo 1.09 ? (ovaj link me odveo do intervjua za radio B92 - video pod nazivom 'Principijelna ostavka' koji traje minut)
Ne znam šta su uradili?! Ja sam danas gledala ceo intervju, bio je ispravan link.
By dukkehjem
Originally posted by dukkehjem

Galateja
evo linka ispravnog (bar meni radi):
http://blip.tv/file/4180001
hvala duki, odgledala sam sad ceo razgovor
nista, nema na cemu :)
i ulecite u grupu, ja je danas videh

off: galateja, kako se zove tacno ona tvoja tema sa odevnim kombinacijama, ne mogu da je nadjem, a naisao sam na lepu bas fotku pa bih da okacim?
Korisnikov avatar
By Nikodim
Marko Karadzic veceras ce biti gost Olivere Kovacevic u emisiji "Da, mozda, ne". Bice prisutni i Bosko Dveri Obradovic, Boris Milicevic, Nevena Petrusic.
Korisnikov avatar
By Tungi
Danas sam ga video na Terazijama,nekog je cekao..Nekako je sav smushen bio i uznemiren.
Korisnikov avatar
By Mariška
Portret bez rama: Marko Karadžić

Zaštitnik bez zaštite

Posle više od dve godine iz Ministarstva odlazi verovatno kao najpoznatiji vladin službenik u Srbiji, sa velikom podrškom nevladinih organizacija i brojnih manjinskih grupa, ali, čini se, ne i svoje Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja se povodom njegove ostavke nije ni oglasila.

Ceo tekst
Korisnikov avatar
By nsBeckie
ne znam da li ima ili nema zastitu, ali Marko je pre par dana izjavio da ima podrsku Nenada Canka i da se konsultovao s njim pre nego sto je dao ostavku...
Korisnikov avatar
By Mariška
Koga su Šešelj i Čanak branili...

Nego,

Kako je bez Marka ?

Marko Karadžić više nije državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava. Nedostatak je odmah postao vidljiv, a za sada ga vide svi oni koji se bave ljudskim pravima i vladavinom prava. Uskoro će i građani videti razliku. Prva prilika da vidimo kako to izgleda bez Marka, bila je iseljenje tridesetak Roma u Vojvođanskoj ulici, koji su tu privremeno smešteni, kada je država odlučila da sruši njihove kuće na Dorćolu, 2003. godine. Dodelom alternativnog smeštaja država je tada ispunila svoju međunarodnu obavezu da prilikom iseljenja ljude ne sme ostaviti na ulici. Sedam godina kasnije, država više ne želi da ispunjava ovakvu obavezu.

Ceo tekst
Korisnikov avatar
By Vel boy
mozda malo da se aktivirate/mo u komentarima na tom blogu, da pomognemo/te dobrom komentatoru tine1-om i Tatjani Lovre protiv antigej komentatora dave-a, rzbrzotrz..... !
Korisnikov avatar
By Herald
Ostavku na mesto državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava podnela je i Aniko Muskinja Hajnrih.

Ali se uvalila da bude Vojvodjanski obudsman. :D

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!