Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mariška
Ja nešto baš i ne vidim neke velike razlike između najavljene Parade ponosa, sa jedne, i tradicionalne Spasovdanske litije koja svake godine prolazi ulicama Beograda, sa druge strane.

I u jednom i u drugom slučaju šeta se centralnim gradskim ulicama, u lepršavim odorama duginih boja, u pratnji političara... Stvarno ne vidim neke velike razlike.

Evo par slika sa ovogodišnje Spasovdanske litije (izvor: Blic) pa prosudite sami:

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By bas bleu
zaista ne vidis razliku ali zaista?

i thought you were more clever than that then.
Korisnikov avatar
By Mars
Ima ono...

Jel znaš koja je razlika izmedju slona i poštanskog sandučeta?
Ne.
Onda nikad neću da ti dam pismo da odeš da mi ubacis...
Korisnikov avatar
By nsc
vladike (koji bi po svom sexualnom opredelenju, sem par izuzetaka, trebali biti u prvim redovima) nece biti tu
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Mars

Ima ono...

Ne.

well, ako je ideja da se sada gleda kako forumasi pokusavaju da ubace pismo u slona... it's a very poor effort indeed.
By loreenche

Ima ono...

Ne.

Such obvious solutions, are unreachable for someone :sigh:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by bas bleu

well, ako je ideja da se sada gleda kako forumasi pokusavaju da ubace pismo u slona... it's a very poor effort indeed.
Kapiram temu kao pokušaj da se slon ugura u poštansko sanduče...
Korisnikov avatar
By Mariška

zaista ne vidis razliku ali zaista?

i thought you were more clever than that then.
Originally posted by Mariška

Ja nešto baš i ne vidim neke velike razlike između najavljene Parade ponosa, sa jedne, i tradicionalne Spasovdanske litije koja svake godine prolazi ulicama Beograda, sa druge strane.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Eto ja mogu da vidim neke paralele i smisla u mariskinoj temi...

Znaci, u nas vec postoji duga tradiicija parade glama i kicha spc + prvomajske parade uniformisanih + protest sindikata = parada ponosa.
Korisnikov avatar
By bas bleu

Kapiram temu kao pokušaj da se slon ugura u poštansko sanduče...
u tom slucaju, ja toplo preporucujem da se prvo glava izvuce iz slonove zadnjice.
Korisnikov avatar
By Burak
Mariška, molim te daj mi svoju adresu i ja ću lično, o svom trošku, vibrator da ti pošaljem! :opacupa:
Korisnikov avatar
By Mariška
Ali ja stvarno ne vidim čemu ta tolika frka oko prajda?

I od strane onih kretena navijača, kojima ta gej litija ne znam kako smeta, meni je to skroz smešno koliko se oni nerviraju... :smilegrin:

S druge strane, smešno mi je kad vidim te samozvane gej aktiviste koji zapeniše o tome koliko je važno da se održi Parada ponosa, kao da će to ne znam koliko promeniti položaj LGBT osoba itd.

Jedna obična (doduše ne baš obična, ali nebitno) litija će kao promeniti položaj LGBT populacije? Ma daj...

Opšta smejurija!

:lol:
Korisnikov avatar
By mili86
Litija je vid molitvenog sabranja i uvek sebi za cilj ima molitvu. Bilo za kisu, zdravlje, mir. Mogu biti i pogrebne povorke. Simbolika litije je zajednistvo. Ako bolje pogledamo, praznicne litije oko hrama se pretvaraju u krug koji simbolizuje zajednicu vernih.

Ne vidim nista slicno paradi osim sto se i litija i parada desava na ulici. Ali osim forme nista drugo i nije slicno.
Korisnikov avatar
By Mariška
Pa Parada ponosa i jeste molitva - za poboljšanje položaja LGBT populacije. Protestna molitva i ništa više od toga.

A simbolika i jeste zajedništvo - prihvatanje od strane str8 većine na ravnopravnoj osnovi, bez diskriminacije.

Tako da...
Korisnikov avatar
By Sunce
Obe parade tj. litije su stvorene kao modne piste za mene :opatica: Suncaniju! :yay:

Nego vladike nece da se osavremene. Nose one mantije trilion godina. Hajde sto nose zastarelo, tu mogu da se vade na retro stil, ali zasto ne podrze sve ljude ove zemlje u svojim slobodama. Oni su vlasnici ljubavi i morala? :isus:
Korisnikov avatar
By bas bleu

Pa Parada ponosa i jeste molitva - za poboljšanje položaja LGBT populacije. Protestna molitva i ništa više od toga.
nije molitva.
nego gradjanski cin kojim se zahteva postovanje/dobijanje ljudskih prava lgbt osoba.
Korisnikov avatar
By mili86

Ali ja stvarno ne vidim čemu ta tolika frka oko prajda?

I od strane onih kretena navijača, kojima ta gej litija ne znam kako smeta, meni je to skroz smešno koliko se oni nerviraju... :smilegrin:

S druge strane, smešno mi je kad vidim te samozvane gej aktiviste koji zapeniše o tome koliko je važno da se održi Parada ponosa, kao da će to ne znam koliko promeniti položaj LGBT osoba itd.

Jedna obična (doduše ne baš obična, ali nebitno) litija će kao promeniti položaj LGBT populacije? Ma daj...

Opšta smejurija!

:lol:
Ja kao gay neaktivista da ti kazem:
Zasto je meni bitno da se odrzi parada:

1. Zato sto cu konacno videti da je drzava spremna da kaze NE raznoraznim desnicarima, obrazovcima, nasima, gardistima sv. Kneza Lazara, i slicnima.
2. Drzava konacno priznaje da i mi zivimo u ovoj zemlji i imamo prava da to i pokazemo bar jednom u godini
3. Paradu vidim ne kao litiju ili paradu pijanstva i kica, vec kao vid protesta i bunta... Meni su uskracena prava, izlazim na ulicu da ih trazim kao sindikalac.
4. Mozda nece promeniti polozaj LGBT osoba ali ce mozda neko od onih koji budu posmatrali uzivo ili na tv-u reci u sebi: Pa oni nisu nastrani, oni su isti kao i svi. I da makar samo jedna osoba tako pomisli jka bih bio zadovoljan
5. Zamisli, mozda se na toj Paradi upozna dvoje mladi i izgradi lepu vezu, zar to nije divno?

Je l' dovoljno ili da nabrajam dalje?
Korisnikov avatar
By mili86

A simbolika i jeste zajedništvo - prihvatanje od strane str8 većine na ravnopravnoj osnovi, bez diskriminacije.

Tako da...
Litija vidi cilj u Bogu i sjedinjenju sa Njim, parada u Drzavi
Korisnikov avatar
By Anhedonie

Ima ono...

Ne.

Ali... Ima slon veliku rupu, moze da se ubaci pismo 100%! :lol:
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by mili86

1. Zato sto cu konacno videti da je drzava spremna da kaze NE raznoraznim desnicarima, obrazovcima, nasima, gardistima sv. Kneza Lazara, i slicnima.
2. Drzava konacno priznaje da i mi zivimo u ovoj zemlji i imamo prava da to i pokazemo bar jednom u godini
3. Paradu vidim ne kao litiju ili paradu pijanstva i kica, vec kao vid protesta i bunta... Meni su uskracena prava, izlazim na ulicu da ih trazim kao sindikalac.
4. Mozda nece promeniti polozaj LGBT osoba ali ce mozda neko od onih koji budu posmatrali uzivo ili na tv-u reci u sebi: Pa oni nisu nastrani, oni su isti kao i svi. I da makar samo jedna osoba tako pomisli jka bih bio zadovoljan
5. Zamisli, mozda se na toj Paradi upozna dvoje mladi i izgradi lepu vezu, zar to nije divno?

Daj Bože/Boginjo/Darvine/etc. da bude tako kao što ti kažeš!
Korisnikov avatar
By Mariška
Ma daj, bas bleu, možeš ti to bolje. :yes:
Korisnikov avatar
By bas bleu
ne mogu najstvarnije. posebno ako se igramo sokratovskog dijaloga. it's just not working.
Korisnikov avatar
By mili86

Necu da zvucim kao sledbenik Tajne, ali ako svi krenemo sa negativnim stavom, onda ce vaziti samo jedna parola: Dzaba ste krecili. Kad bi svi malo svetlije gledali i na Paradu i na citavo stanje u drustvu verujem da bi svima bilo bolje, ako ne u praksi, ono barem u teoriji
Korisnikov avatar
By Mariška

Necu da zvucim kao sledbenik Tajne, ali ako svi krenemo sa negativnim stavom, onda ce vaziti samo jedna parola: Dzaba ste krecili. Kad bi svi malo svetlije gledali i na Paradu i na citavo stanje u drustvu verujem da bi svima bilo bolje, ako ne u praksi, ono barem u teoriji
Šta ja znam...

Teško mi je da gledam svetlo na događaj za čije obezbeđenje je potrebno deset policajaca na jednog učesnika...

Stvarno mi je teško da tako kao ti navedem bar pet dobrih stvari koje iz toga mogu proisteći...

Drago mi je da si ti uspeo. Hvala ti!

:shake:
Korisnikov avatar
By mili86

Šta ja znam...

Teško mi je da gledam svetlo na događaj za čije obezbeđenje je potrebno deset policajaca na jednog učesnika...

Stvarno mi je teško da tako kao ti navedem bar pet dobrih stvari koje iz toga mogu proisteći...

Drago mi je da si ti uspeo. Hvala ti!

:shake:
I najduze putovanje pocinje jednim korakom :kralj:
Korisnikov avatar
By walt333
Na litijama se ljudi mole za nesto, na protestima zahtevaju svoja prava,. Tako da moleban i parada ne mogu biti isto.:lija:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!