Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Popaj vam je lepo objasnio.

Više ste pažnje posvetili analizi Silvijinog impulsivnog nastupa, nego problemu zbog kog je tema uopšte nastala.

Nisam primetila da ju je iko pitao u čemu je zapravo problem, a da se nije prethodno, u neverici, zgranuo nad tvrdnjom da među nama ima netolerantnih, ili joj bar skrenuo pažnju na "neprimeren" ton kojim je diskusija započeta.

Nisu svi tako staloženi kao vi, je l'...
Korisnikov avatar
By Srklet
ovo je jedan od onih topica u kojima se tesko raspoznavaju crnci, i guess. :shrug:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Znas, jako je interesantno kada neko upadne iz svog virtuelnog sveta, gde
se jedino oseca mocnim, i onda obaspe paljbu na sve forumasice, forumase,
chatere i chaterke...

Ovde 99% ljudi koji pisu imaju zivotne price koje prevazilaze okvire ormana,
sobe, kupatila... Svaki dana kada ustanu imaju kolaz problema od kretanja
po ulici, dolaska na posao, skolu, fakultet...

.. neki su vrlo autovani, neki polu autovani, vecina se druzi, ima veze sa decacima,
devojkama, ljubavi, veze...

i tu naravno ima raznih seksualnih orijentacija (da napisem neheteroseksualnih),
kao i raznih rodnih izjasavanja, binarnih i nebinarnih...

i ni jednog trenutka niko nikoga ne diskriminise zbog nekog od navedenih stvari,
vec samo zbog agesivnog ponasanja i nastupa histerije...

Preporucujem duso draga meditaciju, a ako ti ona ne pomogne,
dobro bi bilo da se javis lekaru, psihijatru i ovo pisem iz najbolje
namere, jer je vise nego ocigledno da tvoj problem koji imas
prevazilazi okvire i pritiske "ormana"...

... a evo neka potvrde svi ovde, da se upravo to oseca iz nacina na koji
ti pises..

Nije problem diskriminacija, ovde gde si jaka, nego diskriminacija tamo gde radis,
tamo gde zivis...

Pozdrav i budi jaka i nemoj napadati one koji mogu da ti pomognu.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Originally posted by Dzelajza Rouz

Popaj vam je lepo objasnio.

Više ste pažnje posvetili analizi Silvijinog impulsivnog nastupa, nego problemu zbog kog je tema uopšte nastala.

Nisam primetila da ju je iko pitao u čemu je zapravo problem, a da se nije prethodno, u neverici, zgranuo nad tvrdnjom da među nama ima netolerantnih, ili joj bar skrenuo pažnju na "neprimeren" ton kojim je diskusija započeta.

Nisu svi tako staloženi kao vi, je l'...
Jel možeš da citiraš neki post u kojem neko od forumaša diskriminiše ili na bilo koji način omalovažava TS ili CD?
Korisnikov avatar
By Azdaja
mali off - ja volEm kosmicku cesticu :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Black Lady
@Dzelajza - isto pitanje koje ti je postavio mitrandir
Ljudi, bilo je toga. Onaj Z|emunac... biseksualac... kako li se vec zove, na primer, je imao jednu temeljno glupu izjavu u odnosu na tv i cd osobe, toga se bas secam.
Korisnikov avatar
By Blady
^ Jedna izjava?
Mislim, da ona ne prica samo o forumu, vec i o chatu.. u ostalom, svako ima prava na svoje misljenje, ja verujem da ona nije otvorila temu zbog tog Zemunca..
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by mitrandir
Jel možeš da citiraš neki post u kojem neko od forumaša diskriminiše ili na bilo koji način omalovažava TS ili CD?

@Dzelajza - isto pitanje koje ti je postavio mitrandir
Nemojte biti bezobrazni. Nisam ja software za detektovanje nekorektnosti na ovom forumu. Ako vas zbilja zanima da li je bilo tog oblika diskriminacije, možete (i mogli ste) i sami da pretražite diskusije, da biste zadovoljili znatiželju. Ne znam zašto se tako samouvereno držite pretpostavke da ovde nikad nije bilo omalovažavanja transrodnih ljudi i očekujete da vam se smesta ispljunu (čik, ako postoje) konkretni dokazi za suprotno.

Nemam pamćenje kao slon, ali evo, mogu da navedem za primer temu o Shemale osobama, u kojoj je neko napisao nešto u stilu: "Bljak. Kako nekome to uopšte može da se sviđa?"

Mogu da se setim i nekih Winterkinih diskriminatornih sesija, a za dalje se potrudite i sami.
Korisnikov avatar
By Blady
^ ja nisam bezobrazna, samo sam isto pitala... sto si sada ti bezobrazna...
Ja u ovoj temi nisam nista slicno videla...
Sto se tice ostalih, mozda nisam informisana, ali opet ne razumem povod otvaranja ovakve teme.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz

^ ja nisam bezobrazna, samo sam isto pitala... sto si sada ti bezobrazna...
Ja u ovoj temi nisam nista slicno videla...
Sto se tice ostalih, mozda nisam informisana, ali opet ne razumem povod otvaranja ovakve teme.
Prvo, ja nisam bezobrazna, nego stroga. :oklagija:

Drugo, kako možeš da kažeš "nisam informisana, ali tvrdim/pretpostavljam suprotno od onoga što autorka teme kaže"?

Elem, ni ja ne razumem, tj. ne znam koji je konkretan povod za otvaranje teme, ali želim da ga čujem. Zato se ne bavim, za ovu temu, trivijalnim momentima, kao što je intonacija uvodnog posta, niti ometam osobu koja ionako već ima poteškoća da artikuliše svoj problem i iznese ga u celosti.
Korisnikov avatar
By Blady
^Nemoj da mi mlataras tom oklagijom ;)
Mogu da kazem, zato sto nisam primetila, evo Orlanda je sada navela konkretno forumasa koji je to izjavio... do sada nisam to primetila, cak i kada sam bila u toj temi shemale...
Ako i treba da se otvori ovakva tema, kao neka diskriminacija tv cd etc osoba, zasto mora na ovakav nacin?
ta osoba ne prica o nekom problemu, nego o diskriminaciji i kritikuje osobe, koje su napisale da nisu diskriminisale.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Jednostavno, neka osoba koja je otvorila temu kaže:
"Taj i taj forumaš/ica me je diskriminisao/la tu i tu tako što je rekao to i to i zbog toga se osećam nepoželjno na forumu."
End of discussion.
By Speculum Columbae

"Taj i taj forumaš/ica me je diskriminisao/la tu i tu tako što je rekao to i to i zbog toga se osećam nepoželjno na forumu."
End of discussion.
Ljudima je uvek mnogo lakše da kažu: pojedini, neki, određeni (osim ako su u grupama). U 97% ljudi ne smeju da kažu na koga misle, niti da imenuju.
Uvek je neki, mnogi, određeni...
A u ostala 3% ubrajam pms, pao ispit, pao godinu, prekinuo vezu, ima šizofreniju...
Korisnikov avatar
By Blady
Da sam ja u pitanju, navela bih osobu koja me diskriminise, pa nek se pregledaju postovi od iste.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Originally posted by Dante

End of discussion.
Ljudima je uvek mnogo lakše da kažu: pojedini, neki, određeni (osim ako su u grupama). U 97% ljudi ne smeju da kažu na koga misle, niti da imenuju.
Uvek je neki, mnogi, određeni...
A u ostala 3% ubrajam pms, pao ispit, pao godinu, prekinuo vezu, ima šizofreniju...
Dobro,razumem da nije lako, ali ako hoćeš da ti neko pomogne u rešavanju problema (diskriminacije u ovom slučaju), ne možeš da otvoriš temu, kažeš NEKO, napišeš još post ili dva i onda skloniš dupe u stranu, gledaš kako drugi raspravljaju o tvom problemu i čekaš da ti se rešenje donese na tanjiru.
By Speculum Columbae
A što to meni kažeš kada ja to znam. Ja sam samo istakao šta sam primetio.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Ma ne kažem tebi, samo se nadovezujem na tvoj post :peace:
Korisnikov avatar
By bern
Valjda ćemo kao osnovu svega da uzmemo kulturu? Neko da me ošamari, a moj prvi impus treba da bude da sjednem u ćošak i kontempliram?

Nisam vidio temu za temom u kojoj se traži otvaranje novog podforuma/sobe. I nisam vidio odbijanje administratora da se to učni, pa smatram da ovakav agresivan nastup Silvije treba da se izmijeni u korektniju varijantu.

A sad malo kritika o CD/TV damama. Nema vas na forumu! Zabili ste se u onaj irc chat, koji je najobičnije podzemlje, žestoki underground za razne spodobe i mračnjake. Ne pričate o svojim problemima, životima, mentalnom stanju. Ne pričate o svojoj podkulturi.

I Popaje, tvoja čestitka na račun "otvorenosti" CD/TV osoba, koje su očigledno gay jer se tako oblače (što nije neophodno tačno) - nije na mjestu. Ja nisam vidio transvestite u nekom većem domaćem gradu, gejeve i lezbejke jesam. Isto tako je pogrešno i moralisanje da ih "mi" zbog toga ne podnosimo (ne podnose ih homofobi, ali nismo svi homofobi, ma koliko ti rastezao tu definiciju).

Prema tome, hajde malo da se družimo. Ako želite iz tog mraka, naravno. Nije samo vama teško, ako niste znale.

:mjuza:
Korisnikov avatar
By Srklet
hm, ne znam na sto se referiras, nisam o tome pisao. :nesiguran:

u jednoj recenici: kad mi netko dodje i kaze da je diskriminiram, smatram da je ispravna reakcija pitati u cemu je problem, a ne objasnjavati toj osobi da ona nije diskriminirana i da sve umislja.
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Popeye

hm, ne znam na sto se referiras, nisam o tome pisao. :nesiguran:

u jednoj recenici: kad mi netko dodje i kaze da je diskriminiram, smatram da je ispravna reakcija pitati u cemu je problem, a ne objasnjavati toj osobi da ona nije diskriminirana i da sve umislja.
Neko je to rekao u ovoj temi, sorry ako sam pogriješio.

Ja neću reći da nema diskriminacije, jer mislim da je to opasno. Nisam vidio da je diskriminacije bilo, ali to ne znači da je nema. Ali, ne mogu da ne primijetim da Silvija nije najbolji predstavnik svoje grupe.

Kad ti se neko dere u lice prva rekacija je "smiri se i reci šta je bilo".
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by bern
Valjda ćemo kao osnovu svega da uzmemo kulturu? Neko da me ošamari, a moj prvi impus treba da bude da sjednem u ćošak i kontempliram?
Isto to možeš da primeniš i na situaciju u kojoj je neko Silviji zveknuo bezočan, diskriminatorni komentar. S tim da ja mislim da postoji ozbiljna razlika između toga i uznemirenosti zbog malo CAPS LOCK-a.
Korisnikov avatar
By bern

Isto to možeš da primeniš i na situaciju u kojoj je neko Silviji zveknuo bezočan, diskriminatorni komentar. S tim da ja mislim da postoji ozbiljna razlika između toga i uznemirenosti zbog malo CAPS LOCK-a.
Mogu, naravno. Pod uslovom da to jeste malo caps locka. Ali, evo prođe dva dana od to malo ispada, pa još nema konstruktivnog posta sa njene strane. Tako ću ja kad me neko iznervira/diskriminiše na forumu odjuriti na chat da raspalim malo capslocka.

Ali, neću više o Silviji. Nije fer.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ne bi bilo fer, jer konstruktivnog posta nema verovatno zbog toga što su je ovde svi dočekali svojim posrebrenim, malograđanskim đonom. Pa šta ako je malo neuravnoteženo reagovala? I zašto je uopšte bitno kako biste vi postavili temu, da ste na njenom mestu?

Enivej, nadam se da će se vratiti i da će neko ko je nadležan da reaguje u slučajevima diskriminacije na sajtu ispitati problem.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne znam sta znaci cd ts i sl.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by maka
ovo je smesno,mislim da ti ne bi bas morala da se oglasavas u ovoj temi,posto prva diskriminises,tj branis ulaz na chat nekim osobama iz licnih razloga,kao da je taj chat tvoje dvoriste. :barf: a svi znamo da ti je silvija drugarica pa si dosla da je branis.

kenja mi se.
Draga Mako,

Da li bi ikad mogla pokusati da budes na strani neshvacenih, slabijih i onih koji su u manjini, ili uvek moras da budes neobavesteni mangup koji po svaku cenu mora da iznese svoj kvazi-autoritativni stav i skrene temu na tvoj ili problem osoba slicnih tebi sa svakim ko je drugaciji?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!