Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

U političkom smislu, ja sam...

fašista
2
3%
desničar
1
2%
konzervativac
6
10%
liberal
27
44%
socijaldemokrata
13
21%
socijalista
2
3%
komunista
3
5%
anarhista
7
11%
Korisnikov avatar
By Vel boy
socijaldemokrata, s desne granice toga socijalliberal, s leve granice toga socijalista
Korisnikov avatar
By *deni*
Moram da priznam da sam fašista.:(
Korisnikov avatar
By luciferin91
Nijedno od ponudjenih. Ja uvek glasam za ekoloshke partije, tako da ovde najblize tome je socijaldemokrata. Mada iskreno ne volim socijalizam. Shto rece Tacerova "Problem sa socijalizmom je shto vremenom nestane novac drugih ljudi".:hail2:
Korisnikov avatar
By Mage
Nešto između socijaldemokrata i liberala. Ali glasao sam liberal :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Zavisi ko pita i zbog cega.
Najcesce komunista :pionir:
Korisnikov avatar
By _miki_
Liberal,ateista,anti-fasista,anti-komunista i anti-anarhista.
Živimo u dinamičnom svetu, promene se dešavaju svakodnevno i vrtoglavo brzo, nove dileme se pojavljuju i teško mi je sebe potpuno jasno da odredim. Ono što znam jeste da nisam dogmata i da sam otvoren prema različitim mišljenjima (koja naravno isključuju ekstremno leve ili desne političke pozicije). Rekao bih za sebe da sam neka mešavina liberala i levičara. Sa jedne strane, mislim da je liberalna misao u velikoj meri doprinela razvoju zapadne civilizacije i emancipaciji zapadnog čoveka. Inspirativni su mi, recimo, John Stuart Mill i Karl Popper ili u srpskim uslovima Milan Piroćanac. S druge strane, imam jako lepo mišljenje prema ljudima poput Friedricha Eberta, Willyja Brandta, Olofa Palmea ili, danas, Tarje Halonen. Interesantan mi je i tzv. treći put Anthony Giddensa, koji je u velikoj meri određivao politiku Billa Clintona i Tonyja Blaira. Ekološka katastrofa u koju srljamo okreće me autorima poput Vandana Shive i, nešto umerenijeg i meni dražeg, Ala Gorea. Kada je u pitanju ekonomija, uvek mi je zanimljivo da pročitam mišljenje Georgea Sorosa, koji se naslanja na Popperove koncepcije ali ih i modifikuje. Naravno, držim palčeve da Tea Party republikanci ne spreče Obaminu administraciju da dalje sprovodi svoju političku zamisao.

Važan mi je princip socijalne pravde, ali nisam protivnik političkih i građanskih prava ili tržišne ekonomije. Znači, baš zbog kliznosti granice sebe vidim kao socijalnog liberala ili socijaldemokratu.

Btw, ne mislim da se ova ideološka podela može primeniti na srpsku političku scenu, u kojoj vlada ideološka i vrednosna konfuzija, i na izborima ću verovatno glasati za Liberalno demokratsku partiju i priželjkivati koaliciju između LDP-a i Demokratske stranke.
Korisnikov avatar
By Baba na grani
Neka mesavina nano socijalizama i anti-monetarizma, sa primesama transhumanizma...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
antifasista i antikomunista pre svega

a onda i nesto poput konzervativca
Korisnikov avatar
By Sheytan
Znam da je teško praviti podele o političkoj pripadnosti.

Ova je jako manjkava, jer nema pripadnosti političkim ideologijama XXI veka - (anti)globalizam, feminizam, ekologizam, pacifizam i religijski fundamentalizam.

Staviti fašizam na prvo mesto je vrlo diskutabilno.

Trebalo se krenuti od klasične podele, pripadnosti - levici, desnici i centru, a onda nabrojati osnovne ideologije - liberalizam, (individualizam), konzervatizam, socijalizam, fašizam, anarhizam, feminizam, ekologizam, religijski fundamentalizma, (anti)globalizam, pacifizam (antimilizarizam), te omogućiti glasanje za više opcija.

Ovako, ne znam kako se neko može valjano odlučiti, sem da klikne jednu opciju iako ima primesa još nekih pripadnosti, što će na kraju dati pogrešnu sliku o političkoj pripadnosti učesnika ankete.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!