Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By LeDeNa_
Da li ste ikada stupili u kontakt sa nekim preko Neta....tipkali se danima, nedeljama, nebitno, i osetili da vam ta osoba zaista moze biti i jeste prijatelj a niste se culi telefonom, niti je sreli u RL? Pol, godine, mesto zivljenja - sve je nebitno.
Dakle, ne mislim da li ste osetili emociju prema nekome jer je svako od nas upoznao nekog s kim se dopisivao vec na cisto i srdacno prijateljstvo.Da li je neko od vas osetio i ostvario takvo nesto a da se u RL obistinilo ono sto je mislio i ocekivao?
Korisnikov avatar
By KiWi
ja imam takav feeling sa ns.happy-em ... a isti je bio i sa bananicom, a onda sam ga upoznao uživo :D

happy mi je na listi prioriteta za upoznavanje
Korisnikov avatar
By antibiotic
Jeste, ali nikad nije trajalo predugo jer prijateljstvo preko zice nema pravu osnovu za uspeh, uglavnom je projekcija onog sto zelimo da budemo i onog sto zelimo drugi da bude, a sve moze da se pretvori u patoloski slucaj.
Onda u nekom momentu otkrijemo kako sa druge strane nije covek, vec veliki ruzicasti zeka.

Slika
Korisnikov avatar
By Brokeback
Yes I am :) Vec dve godine se cujem redovno sa jednim deckom iz Californie i bas nam je super! Nismo se culi tel, ali smo se videli i preko camere tako da smo i to prevazisli odavano :)
Da, cujem se sa jos jednim deckom skoro godinu dana iz Tx..

da, da.. za sve je kriv Myspace :)
Korisnikov avatar
By Pauceti
Naravno, zaista ne diskriminisem digitalnu eru :novine:
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by LeDeNa_
.Da li je neko od vas osetio i ostvario takvo nesto a da se u RL obistinilo ono sto je mislio i ocekivao?
Da. Bila je to magnetna privlačnost i razumijevanje od prve poruke. A onda se nakon tri mjeseca nastavilo u RL, i traje!

Mislim da to donekle zavisi od iskustva, odnosno intuicije. Ljudi koji mnogo provode u virtuelnom svijetu (mi?) uz malo sreće steknu osjećaj za ljude.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
e al' ovo moje je i dalje u vl-u.
em nemam rl, em su nam rl-ovi omeđeni granicama.
a ti što su prešli u rl su i dalje tu i sve 5.
Korisnikov avatar
By Waldorf
Uh, da. Više i ne znam koliko puta. Bilo je naravno neprijatnih iznenađenja, ali je brate bilo i prijatnih - kada su ljudi bili totalni moroni na netu/forumu, a uživo miiice :love: . Za one koje sam najviše imala želju da upoznam mahom se ispostavljalo da su i uživo šmekeri (oba pola) kakvim sam ih smatrala. :D

Iskreno, mene mnogo više frapira i freakoutuje kad nekog prvo uživo upoznam, čak znam duže vreme, pa krenemo i virtuelno da se kontaktiramo (*cough*Facebook*cough*), i onda se apsolutno smrznem i zabezeknem onim što se godinama uspešno krilo ispod plavog šeširića. To mi je daleko strašnije.
By LeDeNa_
Imam nekoliko bliskih prijatelja s koima se poznajem samo virtuelno. Nadam se da se hocemo upoznati, iako niko od njih ne zivi blizu (to je i razlog zasto jos nismo imali prilike za rl kafu).
Moje misljenje je da nakon puno iskrenog, prijateljstva dopisivanja nije previse vazno jesi li osobu imao prilike pogledati u oci ili ne, nema tu vise muljaze i pravljenja da si nesto sto nisi. Naravno, mislim na prijateljsko dopisivanje, ako postoji i "nesto drugo" onda je to vec druga prica.
Korisnikov avatar
By svejedno
Pored jos nekoliko ljudi koje sam upoznao (svi sa ovog foruma, btw.... nemam obicaj da upoznajem ljude preko neta inace)..jedna rec - Hlaefdige.

^da, to jeste REC, lol ,)

..

Ako sam dobro shvatio da je tema o ljudima s kojima ste se dopisivali i UPOZNALI i ...hm... i nastavili da se kapirate?
Korisnikov avatar
By Nikodim
Jesam, i bas smo se dugo dopisivali, pricali o svemu i svemu... Danas je to jedno pravo, iskreno, prijateljstvo.
Korisnikov avatar
By gossip
desilo se da sam se dopisivao sa jednom likusom na fejsu godinama...i super smo bili....i onda smo se upoznali i sada se super druzimo :D
By J...

Moje misljenje je da nakon puno iskrenog, prijateljstva dopisivanja nije previse vazno jesi li osobu imao prilike pogledati u oci ili ne, nema tu vise muljaze i pravljenja da si nesto sto nisi.

Moje misljenje je da je to zavaravanje. Ja mislim da ti prijatelj nije neko ko cak ne moze ni da ti pomogne, onako fizicki a pored virtuelnog "prijatelja" ti mozes i umreti a da on to ni ne zna. Ruzno zvuci ali je tako. Prijatelj je neko ko pomaze u nevolji a ne neko s kim se eto samo lepo i iskreno ispricas.
Da li je neko od vas osetio i ostvario takvo nesto a da se u RL obistinilo ono sto je mislio i ocekivao?

Kod mene se ispostavilo da se u RL mnogo vise ostvarilo ukoliko je na netu bilo manje ocekivanja u vezi toga.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Već treći put čitam naslov kao "Virtuelni neprijatelj". :psiholog:

Nikada nisam dosledno prenela neko virtuelno drugovanje u real life, da bih sada mogla da upoređujem i iznosim zaključke o ljudima koji mi se tako, (polu)virtuelno, dopadaju. :nerd:

Desi mi se da jednostavno izgubim motivaciju :shrug: za takvo socijalno transponovanje, ili je izgubi neko drugi, pa tako u krug...
By LeDeNa_
Originally posted by J...

Moje misljenje je da je to zavaravanje. Ja mislim da ti prijatelj nije neko ko cak ne moze ni da ti pomogne, onako fizicki a pored virtuelnog "prijatelja" ti mozes i umreti a da on to ni ne zna. Ruzno zvuci ali je tako. Prijatelj je neko ko pomaze u nevolji a ne neko s kim se eto samo lepo i iskreno ispricas.
Ja sam napisala pre toga da se nadam i da cemo se upoznati.A drugo veruj mi da su mi neki virtuelni prijatelji pre pomogli nego neki koje sam upoznala vec.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
da, desilo mi se par puta i zasad ta prijateljstva paralelno funkcionisu i uzivo i preko zice... ovog vikenda sam upoznala par forumasa za koje sam jos preko kuckanja naslutila prijateljstvo i nadam se da cemo potrajati :)

ljubim svoju decicu :mama:
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Da li je neko od vas osetio i ostvario takvo nesto a da se u RL obistinilo ono sto je mislio i ocekivao?

- Jesam, osetio sam. Nekoliko puta...
Kuckali smo se satima, danima, mesecima, gledali preko kamere, pricali preko skajpa, i onda olucili da se upoznamo. I stvarno, kad smo se upoznali obistinilo se sve sto sam mislio i ocekivao.
Te osobe su mi sada divni drugovi, a dvoje su mi divni prijatelji... :)
By loreenche
Originally posted by Heartkiller

Kuckali smo se satima, danima, mesecima, gledali preko kamere, pricali preko skajpa, i onda olucili da se upoznamo. I stvarno, kad smo se upoznali obistinilo se sve sto sam mislio i ocekivao.

awww... a drug/prijatelj razlika je? :giggle:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
desilo mi se, sa devojkom iz moje skole, sa kojom sam se upoznala na netu i kasnije smo mnogo vise vremena zajedno provele na msn-u nego u druzenju uzivo
i bio je jedan decko iz Bosne, koga sam otkacila zbog njegovih politickih stavova :lol:

trenutno, recimo da imam lep odnos sa dukkeTom :)
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Zen Chakra

Naravno da je razlika!

Za mene je prijatelj neko u koga imam poverenja, ko me razume, neko kome mogu poveriti sve moje tajne (tj. sve moje slabosti) - prijatelj za mene nije neko drugi, već takoreći deo mene. Što važi i obrnutom smeru, naravno.

Imam jednog prijatelja koji se prilično dobro uklapa u taj opis. Ali on je str8, tako da ne kapira baš najbolje gej i trans deo moje ličnosti. :sigh:

Tako da je možda i on ipak samo drug...

Jer drug je uvek samo neko drugi - kako to sama reč pokazuje. Ja sam ja, a drug je neko drugi, neko van mene. Neko ko me prihvata, ali nismo bliski.

Nasuprot tome, istinsko prijateljstvo zasniva se na empatiji: ja sam ja, ali ja sam i moj prijatelj, ja mogu da osetim i razumem njegova osećanja. A takođe i on moja.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nemam, a voleo bih da imam.

Nemam potrebu da se tako kuckam sa devojkama, jer imam dovoljno dobrih drugarica, dok se sa muškarcima gotovo svaki razgovor svede na privlačnost.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Da-skoro godinu dana se tipkam sa tipom a ni videli ni culi a ko da se znamo 100god i uvek se ispricamo lepo a i pozalimo ako treba pa i savetujemo-svasta nesto...
By loreenche
Originally posted by Mariška
Originally posted by Zen Chakra

Naravno da je razlika!

Za mene je prijatelj neko u koga imam poverenja, ko me razume, neko kome mogu poveriti sve moje tajne (tj. sve moje slabosti) - prijatelj za mene nije neko drugi, već takoreći deo mene. Što važi i obrnutom smeru, naravno.

Imam jednog prijatelja koji se prilično dobro uklapa u taj opis. Ali on je str8, tako da ne kapira baš najbolje gej i trans deo moje ličnosti. :sigh:

Tako da je možda i on ipak samo drug...

Jer drug je uvek samo neko drugi - kako to sama reč pokazuje. Ja sam ja, a drug je neko drugi, neko van mene. Neko ko me prihvata, ali nismo bliski.

Nasuprot tome, istinsko prijateljstvo zasniva se na empatiji: ja sam ja, ali ja sam i moj prijatelj, ja mogu da osetim i razumem njegova osećanja. A takođe i on moja.

ja sam mislio da je srpski drug, hrvatski i bosanski prijatelj.. apparently I was wrong :/

Elem, ja onda mislim, da sam stekao... 3 druga i 4 prijatelja?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!