Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by deran

a KOLIKO je to ljudi u brojkama,majke ti-pa makar i na "samo američki način"...
onoliko koliko ih se slaze s fnc-om, christian right-wing-om, tea party-jashima.... nek' se pobroje.......
i dalje,sad ćemo da delimo fašizam na američki,evropski,dakle,kontinentalni,a potom, regionalni,pa državni... :rock:
da, i? nacionalizam-shovinizam-desnicharski-verski-etatizam bilo koje drzave i nacije na svetu je njen tipichni naci-fashizam. zar ti i to treba crtati? :doh:
vel,uzjaši... :rotflmao:
ova ti je najpametnija, najdubokoumnija do sad :yes:
blago deranu koji pameti nema.......
Korisnikov avatar
By Vel boy
@ deran, ukljuchi fnc. :odbij:

@ svejedno, molim te okani se ekstremno antiglobalistichkih caka. edit: (ovo ti uopshteno rekoh, ne u kontekstu tog tvog "odgledaj" materijala meni).

p.s. ja volim Jon Stewart-a. ne znam shta to on kroz humor ne govori toliko shto ja govorim. svakako da i progresivne humoristichke lichnosti ce da se shprdaju i s istomishljenicima da ne bude da su eto uvek republikanci na tapetu, da se republikanci puno ne zale, da ne kukaju kako se samo s njima shprda Jon Stewart.
Korisnikov avatar
By deran
...i tako stigosmo do kosmičke istine...FNC...:rotflmao:
Korisnikov avatar
By walt333
Vedrana zna da ubode:) I mene izludjuje ta citava prica o 11. septembru.
Korisnikov avatar
By deran
a sledeće godine desetogodišnjica...:povez:
Korisnikov avatar
By deran
naprotiv,vel...tebi su....:srbin:
Korisnikov avatar
By Vel boy
meni nisu. ja sam u kampanji turn-off fnc za celu Ameriku.

Progressive Care2 i Change.com su sve shto mene zanima u kontekstu politike ovde. :)
Korisnikov avatar
By deran
pozivaš se na njihove podatke...:peca:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Vel boy

@ svejedno, molim te okani se ekstremno antiglobalistichkih caka.

Je li ovo caka:

1. Reci 'zatvaram Gvantanamo'.

1a. Ne zatvoriti Gvantanamo.

2. Reci 'dacu sansu zatvorenim ljudima da dokazu svoju nevinost'.

2a. Ne dopustiti ljudima da dokazu bilo sta, i drzati ih zatvorenim NEODREDJENO dugo.

3. Reci 'ukidam slanje uhapsenih u druge zemlje radi 'ispitivanja''. Tzv 'rendition'.
Sto cesto podrazumeva mucenje.

3a. Ne ukinuti 'rendition'.

4. Reci 'I will protect whistleblovers'. (ljude koji otvoreno pricaju o losem stanju u svojoj zemlji/vladi/stranci)

4a. Hapsiti 'whistleblowers'.

5. Zaliti se na Busha kada zeli da cita mejlove gradjana bez naloga.

5a. Naloziti ubistvo coveka bez sudjenja.

?

..

Dobra caka.

^ a ovde sam samo naveo stvari iz emisije.

..

pS. the Daily Show nema veze ni sa cim extremnim, najmanje antiglobalizmom.

ppS. Tek sad ti videh edit. Razlika izmedju tebe i njega je sto on uvidja da nema razlike izmedju Busha i Obame, bar ne na spoljnopolitickom planu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by svejedno

@ svejedno, molim te okani se ekstremno antiglobalistichkih caka.

Je li ovo caka:

1. Reci 'zatvaram Gvantanamo'.

1a. Ne zatvoriti Gvantanamo.

2. Reci 'dacu sansu zatvorenim ljudima da dokazu svoju nevinost'.

2a. Ne dopustiti ljudima da dokazu bilo sta, i drzati ih zatvorenim NEODREDJENO dugo.

3. Reci 'ukidam slanje uhapsenih u druge zemlje radi 'ispitivanja''. Tzv 'rendition'.
Sto cesto podrazumeva mucenje.

3a. Ne ukinuti 'rendition'.

4. Reci 'I will protect whistleblovers'. (ljude koji otvoreno pricaju o losem stanju u svojoj zemlji/vladi/stranci)

4a. Hapsiti 'whistleblowers'.

5. Zaliti se na Busha kada zeli da cita mejlove gradjana bez naloga.

5a. Naloziti ubistvo coveka bez sudjenja.

?

..

Dobra caka.

^ a ovde sam samo naveo stvari iz emisije.

..

pS. the Daily Show nema veze ni sa cim extremnim, najmanje antiglobalizmom.
ali dodah edit: (ovo ti uopshteno rekoh, ne u kontekstu tog tvog "odgledaj" materijala meni). sad me molim te samo ne teraj da kopam gde si zaista pisao neke ekstremno-antiglobalistichke stvari....... :)

svejedno, sve se slazem, choveche, ali shvati da je Obama primoran dvopartijskim americhkim sistemom, korporativnim Supreme Court-om (kojeg drze vecinom desnichari), pa mozda i cia-om, fbi-om (gde opet ima dosta desnichara)..... da kalkulishe i politichki hoda oprezno k'o po jajima.
promene nabolje s Demokratama jesu dokuchive i evidentne, ali u nekim stvarima koje se tichu prvenstveno vanjske politike su spore i polovichne.
Korisnikov avatar
By svejedno
Moguce.

..

Upravo zato je ono dobar text.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja obožavam USA, tačnije njihovu kulturu.
Njihovu politiku oduvek mrzim.

Stalno zaboravljam da je Obama predsednik.
Uvek se iznova podsetim kada ga vidim u vestima.
Njegova vlast za sada nije donela ništa drugačije, ništa novo.

Koliko je zaista nemoguće, a koliko je nedostatak želje, potrebe, ne bih znao... ali moje je pravo da se protivim.

Dopada mi se text.
Korisnikov avatar
By Burak
To Vedrana carice! Članak sam sa zadovoljstvom čitao. Mnogo lijepo napisano, a i slažem se sa velikim dijelom stavova koje je iznijela. :carica:
Korisnikov avatar
By scout_finch
rush, beck, palin, newt svi kad se saberu mozda imaju trocifreni iq. o obrazovanju da ne govorim. pa ako imaju 20 miliona slusalaca/gledalaca/glasaca onda to nesto govori o narodu. i to nesto lose.

ont: odlican tekst. sad 11. septembar predstavlja kao najtragicniji dan u istoriji covecanstva. smesno.
Korisnikov avatar
By Stripi

polemiziraj s republikancima.
Nemam potrebe, demokrati su na vlasti. I još je uvijek isto. Ok, republikanci imaju utjecaja, no zlatan izgovor zlata vrijedi.
elemenata socijaldemokracije srecom ima u Americi i to zahvaljujuci iskljuchivo vecinskom progresivnom krilu DP-ja. ja to priznam i cijenim i necu da pljujem u tanjur iz kog jedem! dakle, ovim preneseno kazem da ne treba rezati grane dobra, vec ju uchvrstiti, shiriti i poboljshavati ako treba.
Aj mi molim te reci gdje su ti znaci socijal-demokracije u Americi? Na sami spomen socijalzima (pa čak i u zdravstvenoj reforim) većina vide komunizam. Ni ja ne pljujem u tanjur iz kojeg jedem, ali ono što mi se ne sviđa, ne svišđa mi se. Ne znači da trebam biti poslušni podanik. To nije bit demokracije.
nek' ona to raspravlja s fox news channel-om i i shas partijom. to su joj pandani......
Tako je! Ako samo kaže nešto što je kontra dmah ju treba staviti na pravo mjesto! Ko joj opće dade pravo da priča, beštija jedna.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by burak-BL

To Vedrana carice! Članak sam sa zadovoljstvom čitao. Mnogo lijepo napisano, a i slažem se sa velikim dijelom stavova koje je iznijela. :carica:
Da, carica dok ti ne dira Republiku Shumsku. Onda je raspala kurva.

Ontop: tekst je dobar, kao i svaki Vedranin, ali mislim da namerno izbegava cinjenicu da su prave zrtve rata civili. Mogu da se kladim da je tek svaki peti zaposleni u Bliznakinjama znao ko je uopste predsednik Amerike, a tek svaki dvanaesti da se vodi nekakav rat. Da su avioni za cilj imali Pentagon, verovatno bih bila vise odusevljena teksom, ovako... blah. I ne bi mi bilo drago da neko nesto slicno napise za Srbiju u vreme Milosevica i kako smo svi zasluzili to sto se dogadjalo,
Korisnikov avatar
By svejedno
^ali avioni su za cilj imali i pentagon. U kome je poginulo 125 ljudi, od kojih samo 55 nisu bili civili.

Pored svega toga, obratio bih ti paznju na ovo:
Rat u Iraku koštao je tisuće milijardi dolara. Sve su to platili i tko zna koliko dugo će još to plaćati obični Ameri, oni kojima Obama sada traži posao.
Dakle, daleko od toga da je okrivila narod, ili rekla da je narod to zasluzio. Naprotiv.

..

Samo je ukazala na razliku izmedju 3 000 civila i 500 000 civila (dece), i na cinjenicu da je potonja brojka veca tragedija.

..

Obrati bih ti paznju i na ovaj intervju, koji je isao na FOX-u, te je KRS morao vrlo pazljivo da bira reci i da ne ulazi u teorije o eventualnim 'alternativnim nalogodavcima napada', 'ljudima koji su zaista profitirali od napada' etc. vec samo da progura jednu poruku:

''
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Wilhelmina
Da su avioni za cilj imali Pentagon, verovatno bih bila vise odusevljena teksom, ovako... blah.
Pa i Pentagon je bio cilj. Samo što je avion koji je "pogodio" Pentagon misteriozno ispario a Blizanci su se ipak urušili, na vrlo čudan način. Nju smeta što je svijet tada "stao" i "stoji" evo svake godine na isti dan. Ne stoji zbog iračke djece, ne stoji zbog zločina u Gazi, nije stajao radi Vijetnama, Koreje i svih ostalih žrtava za koje je kriva američka politika ali radi ove tri tisuće stoji. E jebi ga.
I ne bi mi bilo drago da neko nesto slicno napise za Srbiju u vreme Milosevica i kako smo svi zasluzili to sto se dogadjalo
Ali ona nigdje napisala da su oni to zaslužili.
Korisnikov avatar
By svejedno
^ da, mislim da je ZVANICNO objasnjenje da je avion 'ispario'.

..

Mislim, bre. Ne znam koliko tona to ima, od kojih materijala je sagradjeno, ali zaista treba dostici, verujem, neverovatnu tempeaturu da bi ceo avion ispario.

[/off]
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Incubus

Cijenim Vedranu Rudan, jedna od onih koji razmišljaju, rijetkih nažalost.

Text je kao da sam ga ja pisao, go Vedrana!
:lol:

OT: kao i vecina rudanicinih tekstova, pizdarija.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
jos samo lud covek moze da veruje da postoji razlika izmedju demokrata i republikanaca u Americi. Razlika vec 100 godina postoji samo na papiru a deklarativne vrednosti koje se isticu pred izbore sluze samo da se masi ljudi koje mrzi da razmisljaju zamazu ochi.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by scout_finch

rush, beck, palin, newt svi kad se saberu mozda imaju trocifreni iq. o obrazovanju da ne govorim. pa ako imaju 20 miliona slusalaca/gledalaca/glasaca onda to nesto govori o narodu. i to nesto lose.
poenta svega! svakako da je najveci problem Amerike mnoshtvo glupih ljudi.

@ Stripi, ima elemenata socijaldemokracije, kojih ima iskljuchivo zahvaljujuci Demokratama a shto republikanci hoce da unishte.
npr. Social Security, Dept. of Public Assistance, Unemployment Compensation, ova najnovija Healthcare reform, itd..... problem je shto u poredjenju s vecinom zapadne i sjeverne polovine Europe te Kanade, ti americhki elementi socijaldemokracije su vrlo nestabilni i teshki za dobiti, ali da postoje, srecom postoje.
no, da je po republikancima, ne bi ni tog bilo, nishta!

zato je, izmedju ostalih razloga, politichka situacija takva da ti/mi ne ostavlja izbora, vec ili cesh/cu slomiti i granu na kojoj sjedish/m ili cesh/cu pomoci jachanju socijalno osjetljivijeg drushtva i progresivnih promjena. ja sam odabrao ovaj drugi izbor.
u ovome je odgovor i na colonia_boy-ov najnoviji post.
Korisnikov avatar
By Stripi
Baš me zanima kako će završiti ta famozna reforma zdravstva. Prijatelj koji živi u Ohiu prvi je protiv toga. Naravno da on nije pokazatelj, međutim, sve što je do sada Baracka obećao, nije ispunio. Ok, slažem se da se pod demokratam nešto lakše diše, no Amerika nema šanse da se izvuče iz blata u koje je upala. I upadat će još. A ebi samo ne želim da se gadno razboliš, jer će tada ta tvoja grana na kojoj sjediš postat vrlo fragile.
Bilo kako bilo, ja se i dalje slažem sa svime što je Rudanica napisala, jer mi je definitvno pun kufer "stajanja Zemlje i daha" na 11.9. Sami srušili, sami se razbili.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Stripi

Baš me zanima kako će završiti ta famozna reforma zdravstva. Prijatelj koji živi u Ohiu prvi je protiv toga. Naravno da on nije pokazatelj, međutim,
eto, toliko ima glupih i sebichnih i malicioznih ljudi u Americi da je nemoguce ne nabasati na nekog od takvih kao shto je taj tvoj "prijatelj" iz Ohio-a.......

sve što je do sada Baracka obećao, nije ispunio. Ok, slažem se da se pod demokratam nešto lakše diše, no Amerika nema šanse da se izvuče iz blata u koje je upala. I upadat će još.
ispunio bi puno vishe da se mogu potisnuti republikanci koji sve shtete nanose. ali, avaj, dvopartijski sistem je problem. o tom i govorim.

u svakom sluchaju, ne shvatam zashto kriviti one koji namjeravaju da pomognu i rade na tom (Demokrate) sve ako su i nedovoljno uspjeshni u tom, a nedovoljno uspjeshni su - zbog opstrukcija opozicije u dvopartijskom sistemu. dakle, problem su republikanci a ne Demokrate.

A ebi samo ne želim da se gadno razboliš, jer će tada ta tvoja grana na kojoj sjediš postat vrlo fragile.
svjestan sam svega. zato me nemoj/te uzrujavati :giggle: oko ovih bedastoca. :smeh:

Bilo kako bilo, ja se i dalje slažem sa svime što je Rudanica napisala, jer mi je definitvno pun kufer "stajanja Zemlje i daha" na 11.9. Sami srušili, sami se razbili.
Rudanica treba biti malo realnija i manje kontraproduktivna.
Korisnikov avatar
By Stripi
Žena opće nije kontraproduktivna. Žena samo pita zašto ne treba svijeti stati zarad više milijuna žrtava a trebao bi radi tričavih tri tisuće? I još ne dobih odgovor na to pitanje.
I ja nikoga ne napadam. Čak dapače, stvarno su se pokazali isti. I isti su već pedeset godina.
Korisnikov avatar
By Vel boy
a ja joj mogu reci - da se obrati republikancima, valjda ce joj oni dati odgovor koji bi ju zadovoljio, kad joj vec ne valja Obama.

ono shto je isto vec pedeset + godina u Americi je- dvopartijski politichki sistem.
Korisnikov avatar
By Stripi
A gdje se ona to obraćala demokratama, osim u onom dijelu gdje je pitala zašto Obama nije spomenuo i iračke žrtve? PA tu si sad nešto zakazao, ti koji voliš sve eksplicitno reći, gdje kad se spominju samo u Bosni nacionalisti, čitanje rečenice zahtjeva koncetraciju jer sadrži opise poput rkaradžićevsko-dodikovsku, mbobanovsko-tštelinsku, aizetbegovićevsko-eganićevski a sve naslonjeno na ftuđmanovsko-gšuškovsku i smiloševićevsko-všešeljevsku politiku.
Kad je Amerika u pitanju i iračke žrtve onda trebamo pitati republikance, bez ikakvih dodatnih nijansi. Zanimljivo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!