Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Plava kosa?

Imam plavu kosu
7
11%
Imao/la sam plavu kosu u određenom delu životnog doba, ali je potamnela
31
49%
Nikada nisam imao/la plavu kosu
20
32%
Farbam se u plavo
5
8%
By Speculum Columbae
Nisam baš siguran gde da smestim ovu temu.
U svakom slučaju, zanimljiv mi je fenomen plave kose (i sa njome i svetlih/plavih očiju).
Moje poznavanje genetike je izrazito siromašno, a neke stvari mi nisu jasne - kako to da nekim ljudima na našim prostorima plava kosa potamni u određenom životnom dobu (pred kraj detinjstva, ili puberteta, pa i kasnije).
Da li se vama to dogodilo?
Ili se, možda farbate u plavo?
Volite li plavu kosu? Na sebi? Drugima?
Koji su vaši stavovi o ovoj, naizgled trivijalnoj stvari?
Sa svim ovim pitanjima dolazi i i stereotip, ili urbana legenda glupih plavuša...ili ste više stava Doli Parton: - Nisam ni plavuša, ni glupa?
By Ulix
Imam i plavu kosu i plave oči. And I like it. :kosa:

Što se tiče drugih ljudi, na nekom mi se dopada, na nekom ne. Nema pravila.
Korisnikov avatar
By acid drop
DA! kad sam bila sasvim mala imala sam skroooz plavu kosu i kako sam rasla postajala je sve tamnija i vidi me sad. :(

ni meni nije jasan fenomen.

edit: nemam plave oči, niti bih želela. nit' se ložim na plavuše.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Plvokosi/ plavooki su u izumiranju kazu statistike u svetu.

Takvi balkanci jos redji i uglavom su (poreklom) iz planinskih predela,
i moje srce osvajaju ko nijedni drugi. :love:

Dante, nisi moj tip, imas neki germanski touch koji mene slabo privlaci ;)
Korisnikov avatar
By bothways
Volim plavu kosu i plave oci. Nemam ni plavu kosu ni plave oci. Voleo bih da imam plavu kosu i plave oci.
By ~ Le Saint X ~
Da,kao klinac sam imao bas plavu kosu...sada je smedja
e,sad... ponekad je tamno smedja/ponekad svetlo smedja

mada,kada se sisam na kratko (npr na keca)
onda zbog plavih ociju, i mislim belog tena
kosa mi izgleda bas plavo
i mislim da je tres sexy!

Bar se i meni takvi decaci svidjaju!
Plava duga kosa na muskarcu mi je najneprivlacnija
Korisnikov avatar
By Li
kao klinka sam bila plava, pa svetlo smedja, pa tamno smedja a sada sam farbana plavusa sa plavim ocima koju ne privlace plavuse... :tetka:
By Kragi
jao divna tema :love:

ne mogu sad da kazem da imam jasno definisan tip muskarca narocito kada je fizicki izgled u pitanju. ne mogu da kazem ni to da ne postoji mali milion crnih muskaraca koji bi mi se svakako dopao :lepeza: ali mi se uvek, ali uvek :zid: , dopadne plava kosa odnosno plavi tipovi :D (i obicno ta plava kosa bude propracena svetlim ocima koje su mi manje bitne) :D
ja nemam ni plavu kosu ni plave oci, i ne bih voleo da imam :D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Kao mala sam bila plava, ali mi je kosa vremenom tamnila.
Ljudi kojima kosa potamni kasnije u zivotu jednostavno imaju inaktivan gen za pigment u kosi, koji se eto, aktivira nesto kasnije. Moja kosa je neka varijacija smedje, dok moj tata recimo ima skroz crnu kosu, iako je kao klinac bio plav.
ne farbam se u plavo, ne volim tu boju kose ni na sebi ni na drugima. Prvenstveno jer je najteza za odrzavanje i greske su sa njom najlakse i videla sam previse devojaka koje su u pokusaju da budu plavuse napravile haos i izgledaju prljavo i neuredno.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
bin der dan det smor

edit1.text: čini mi se da sam nekome obećala fotose iz tog perioda (?)
Korisnikov avatar
By mizantrop
nikad nisam imala plavu kosu i iskreno nesto nisam ljubitelj iste....meni sve to nekako deluje anemicno :D
Korisnikov avatar
By nsc
kao mali imao krupne plave lokne, od 45-50 farbao se u plavo, sad sam vise sed no prosed
Korisnikov avatar
By Kiborg
Nisu mi plavušani nešto specjalno interesantni u odnosu na druge. Ono što mi se sviđa jeste izblajhana kosa na crnomanjastim tipovima :) To mi dođe kao neki fetiš. I da, obavezno da je kratka kosa, nikako neka duža.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Dante

Nisam baš siguran gde da smestim ovu temu.
U svakom slučaju, zanimljiv mi je fenomen plave kose (i sa njome i svetlih/plavih očiju).
Moje poznavanje genetike je izrazito siromašno, a neke stvari mi nisu jasne - kako to da nekim ljudima na našim prostorima plava kosa potamni u određenom životnom dobu (pred kraj detinjstva, ili puberteta, pa i kasnije).
Da li se vama to dogodilo?
Ili se, možda farbate u plavo?
Volite li plavu kosu? Na sebi? Drugima?
Koji su vaši stavovi o ovoj, naizgled trivijalnoj stvari?
Sa svim ovim pitanjima dolazi i i stereotip, ili urbana legenda glupih plavuša...ili ste više stava Doli Parton: - Nisam ni plavuša, ni glupa?
Ja sam farbana plavuša. Veoma mi je žao što nemam prirodno plavu kosu, iz više razloga:
- neprijatna svest da MORAŠ jednom mesečno da trpiš da ti tamo neka anonimusica maže po kosi, pa potom a) iščitavaš tračerske novine i cupkaš tih dugih 30 minuta ili b) da slušaš dosadne frizerske priče i trpiš glupava pitanja, zatim čupanje...
Ajme, Gospe, muke farbane plavuše su pregoleme... :drama:
- nedoslednost; ako sam ja prirodno (pre)svetla, imam svetle oči (zeleno-plave), obrve, ta prirodno crna kosa (grrrrr) mi nekako dođe nedosledna
- gajim poseban afinitet prema skandinavkama

Volim svoju kosu. Prosto, prirodno je da voliš sebe i posle izvesnih godina prevaziđeš neka pubertetska nezadovoljstva. Daleko od toga da ovo govorim narcisoidno, niko nije savršen, ali mislim da je ovo najbolje estetsko rešenje (uzevši u obzir lične motive koje sam gore navela), a da mi se ne dopada izabrala bih drugu koloritnu opciju, ili bi se šišala na ćelavo ili bih počupala kose s glave. :lol:

Moj fan klub posvećen skandinavkama dovoljno govori o tome šta mislim o toj boji kose i svetlim očima na drugima, što ne znači da će mi se svideti svaka plavuša.

Stereotipi o plavušama su opšte mesto lošeg (pokušaja) humora i mizogini su zato što ne postoji pežorativno konotiranje plavušana! :eureka:
Bezvezne su mi i pozitivne predrasude, kao ona iz filma Gia, kada junakinja izgovara 'žena ako nije plava i nije žena'. :D

P.S. - Dante, sudeći po fotkama, tebi baš fino stoji tvoja kosica, oči i imidž. :sweet:
Korisnikov avatar
By Tungi
Nisam imao,niti volim plavu kosu,plave oci:)
Korisnikov avatar
By Insorcer
volim plavu kosu, no nije dovoljan razlog da bi mi se neko plav svideo...mora još skandinavskih karakteristika da upotpuni kosu :D

Rođen sam sa tamno smeđom kosom koja je vremenom posvetlela u neku miš-sivu. Pristojno mi stoji plava kosa, ali kako i Wilhelmina reče -teška je za održavanje ...tako da sam odlučan ostati veštački tamno smeđ dok me od farbe smrt ne rastavi.

:sarana:
By LeDeNa_
Na muskarcima volim da vidim plavu kosu i plave oci, retki su nazalost....

Zene, volim plave ali ne sa plavim ocima, nikako...Jos ako imaju beo ten, meni je to onako brrr.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Bio sam plav kao klinac.
Sada sam tamno smeđ.
Više volim smeđe, i od plavih i od crnih.

A ne volim previše ni svetle oči.
Moje su tamno zelene.
Korisnikov avatar
By horus.
kada sam bio mali kosa mi je bila skoro bela :gandalf:, vremenom je tamnela i sada je tamno smedja... inace, i obrve su mi bile toliko svetle, da je izgedalo kao da i ni nemam... :drama:

inace, nesto nemam preferencije ni prema jednoj boji kosi... :neznam:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Da,sto rece neko imao sam kad sam bio mali do 5-6god i u drugoj polovini druge godine srednje skole .
Korisnikov avatar
By inga
Kao mala sam imala plavu kosu koja je vremenom potamnila i sada je smedja. Oči su zadržale plavu boju ;)
Ne volim prirodno tamne osobe koje se farbaju u plavo, ali zato obožavam prirodno plave ljude iako je prava retkost sresti takvu individuu.

P.S. Juče mi je na Zelenom vencu neki stranac izmamio osmeh: neki dečko starosti 17-18 godina, plav i svetao, baš nežno neko biće (dobro bi prošao kod Hitlera ;) ). Bilo je pravo osveženje videti takav prizor u moru Cigana i Turaka (btw, nisam ni rasisita, ni nacionalista).
By loreenche
Imao plavu kosu, farbao se, bilo cool, vise nije...
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Kao mala sam bila bela, ne plava, vec bela. :lol: Obrve nisam imala. :nope: Oci su mi jos uvek plave kao pre. :smeh:
Kosa mi je potamnela, tamno plava je, obrve bi mogle jos da mi potamne. :sigh:

Volim plavu decu jako. :)
A ove starije volim da su tamni. :fuck: :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!