Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Svedoci smo sve cescih ekscesa nad pravima zivotinja, i nasiljem koje oni trpe. Vise se prica o tome, sto je ok, a javnost se zgrazava. Obezglavljeni kucici, obezrepljeni macori, sve moze, samo da se zaboravi Kosovo, kahm kahm.

Ono sto me je fasciniralo jeste taj selektivni pristup zivotinjama. Neke zivotinje je ok klati a neke ne, samo zato sto imaju slatku njuskicu. Svi prete i prizeljkuju istovrsne kaze pociniteljima, svi su spremni da se late kuke i motike, iako niko to ne radi, zapravo.

Pitanje za sve vas, koji se bore zdusno za prava kucica i macica, da li bi bili spremni uraditi ovo, ili mozda i nesto vise:

Slika
Korisnikov avatar
By Srklet
nisam primijetio ikoga ovdje da se "zdusno bori za prava kucica i macica".
Korisnikov avatar
By starky
bila sam na mestu ove zivotinje vise puta u zivotu,dakle,spremna sam.
:giggle:
Korisnikov avatar
By Rei
Ova tema je trollbait :ninja:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Rei :lol:

Verujem da je tako.
Svako ulaže svoje vreme, energiju i novac u stvari do kojih mu je najviše stalo.
Ali bolje spasiti i jednu vrstu nego nijednu.
Korisnikov avatar
By nsc
volim sve zivotinje, cak i neke ljude, ali smatram da je sve ono sto je gajeno za hranu i ukusno pripremljeno, u redu pojesti, u Italiji macke, u Kini pse itt, ili nositi krzno koje je za bundu uzgajano, sve nesto mislim da borci za prava zivotinja nose samo plasticnu obucu
jesam za zabranu lova divljih zivotinja, dok ne ugrozavaju ljude, ali sam i za eutanaziju pasa sa gradskih ulica
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne vidim nista lose u tome da se neko bavi pravima zivotinja.
Jedino bi mi bilo draze da ta prava zivotinja malo rasclanimo, pa da znamo kakva su to prava pasa, macaka, konja, a kakva su prava komaraca, ameba ili bakterija.
Selektivnost u odnosu na vrstu mora da postoji, ljudi su ista vrsta, pa opet imamo citav spektar aktivistickih grupa vezanih sto za decu, sto za pedere i lezbe, za zene, za stare, za rome itd itd. Hocu da kazem, ni ljudi nisu svi jednaki, a kako bi bile zivotinje?
Ono sto je valjda svima jasno, ne moze se nikome dati pravo da muci drugo bice. I, sto bi rekla jedna filozoficarka, uz prava idu i odgovornosti. Pa ako vec sebi priustis takvo pravo, budi i dovoljno odgovoran da cutis ako tebe neko pozeli da muci.
Korisnikov avatar
By ns.happy
slika govori vise od tisucu rijeci. moze tako? :piski:
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo
Originally posted by nsc

........, u redu pojesti, u Italiji macke, u Kini pse ................

vrlo, vrlo kontroverzno. meni recimo nije nimalo prihvatljivo jesti kucne ljubimce (a machke i psi ukoliko nisu bash divlji, spadaju u kucne ljubimce kategoriju).

meni je inache kontroverzno jesti vecinu sisara. kadgod kupujem meso, kupujem piletinu i/ili ribu, ne ni govedinu ni svinjetinu ni jagnjetinu (koje mogu ponekad da pojedem kad mi se ponudi, ali da namerno idem da kupujem to meso da jedem, chesto izbegavam).
sisari (pogotovo krupnije vrste) su mi nekako slichni ljudima, a poshto se uzasavam kanibalizma, to bilo shta shto mi imalo malchice i lichi na to, me odbija.

zanimljiv off u kom bi mozda jukie :giggle: mogao da uchestvuje.

ONT, razmishljam. u svakom sluchaju, divim se iskreno toj zeni sa slike. :yes:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Vel boy
meni je inache kontroverzno jesti vecinu sisara. kadgod kupujem meso, kupujem piletinu i/ili ribu, ne ni govedinu ni svinjetinu ni jagnjetinu (koje mogu ponekad da pojedem kad mi se ponudi, ali da namerno idem da kupujem to meso da jedem, chesto izbegavam).
sisari (pogotovo krupnije vrste) su mi nekako slichni ljudima, a poshto se uzasavam kanibalizma, to bilo shta shto mi imalo malchice i lichi na to, me odbija.

zanimljiv off u kom bi mozda jukie :giggle: mogao da uchestvuje.

Jukie i dalje razmišlja o ovoj rečenici:
Originally posted by AbortiraniTeroristaNositi krzno je vrhunac ljubavi prema životinjama...
i o tome što ja imam prirodno krzno pa ne moram da ga uzimam od drugih životinja :D

Ljudi su inače mnogo kanibalističkija vrsta sisara od većine drugih, bar u svojoj prapostojbini Africi, gde sam čuo da su neka zaraćena plemena hvatala Pigmeje i terala ih da love majmune, a ako ih ne ulove, onda njih ubiju i ispeku... a širom Afrike majmuni (uključujući i gorile i šimpanze, koje su skoro pa ljudi) su jedna od najomiljenijih vrsta bush meat-a... a i šimpanze kada love bush meat idu po difoltu upravo u lov na majmune, a Frodo? je pojeo i neku crnačku bebu... tako da tu postoji klizna skala ljudskosti/primatnosti.

Mi smo u stvari prirodni paradoks - meso koje razmišlja
Korisnikov avatar
By walt333
Naravno da ih ima licemernih. Pa zar nije glavna u oranizaciji PETA dijabeticar ili sta vec, koja koristi lekove koji su prvo bili testirani na zivotinjama? aposle ide i salje svoje sledbenike da protestuju protiv takve vrste testiranja.

P.S. Molim vas ako imate nameru da me sada citirate i da kazete da ne treba da izjednacavam prava zivotinja sa testiranjem lekova na njima. NAPOMINJEM da to ne radim ja, to radi PETA i ostali, oni se bore da se lekovi ne testiraju na taj nacin.
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by ns.happy

Svedoci smo sve cescih ekscesa nad pravima zivotinja, i nasiljem koje oni trpe. Vise se prica o tome, sto je ok, a javnost se zgrazava. Obezglavljeni kucici, obezrepljeni macori, sve moze, samo da se zaboravi Kosovo, kahm kahm.

Ono sto me je fasciniralo jeste taj selektivni pristup zivotinjama. Neke zivotinje je ok klati a neke ne, samo zato sto imaju slatku njuskicu. Svi prete i prizeljkuju istovrsne kaze pociniteljima, svi su spremni da se late kuke i motike, iako niko to ne radi, zapravo.

Pitanje za sve vas, koji se bore zdusno za prava kucica i macica, da li bi bili spremni uraditi ovo, ili mozda i nesto vise:

Slika
Kakvo đubre od teme, fuj.
By dukkehjem
^ :up:
Originally posted by AbortiraniTerorista

Nositi krzno je vrhunac ljubavi prema životinjama...
hahahahhahahahha
(nije korektno al je smesno, uostalom kao i pedofilski i svakojaki drugi vicevi koje volim)

---------------------
Jelena Karleusa se, iance, borila za prava zivotinja, osim za cincile, jer su joj ruzne, kao neki pacovi, kako je sama rekla. :drama:
e, sad, to jeste debilno... mada takav aktivizam zaista nisam primetio.
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Ulix

Neke zivotinje je ok klati a neke ne, samo zato sto imaju slatku njuskicu.
A ko je to rekao i kada?
u vise tema, na vise mesta. naravno, ne tim recima, ali to je poenta.
Nije to poenta, poenta je zlostavljanje.

Zlostavljanje sam i sam iskusio par puta u životu; neke pedere je ok klati, a mene su samo izgazili jer imam slatku njuškicu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by jukie

Ljudi su inače mnogo kanibalističkija vrsta sisara od većine drugih, bar u svojoj prapostojbini Africi, gde sam čuo da su neka zaraćena plemena hvatala Pigmeje i terala ih da love majmune, a ako ih ne ulove, onda njih ubiju i ispeku... a širom Afrike majmuni (uključujući i gorile i šimpanze, koje su skoro pa ljudi) su jedna od najomiljenijih vrsta bush meat-a... a i šimpanze kada love bush meat idu po difoltu upravo u lov na majmune, a Frodo? je pojeo i neku crnačku bebu... tako da tu postoji klizna skala ljudskosti/primatnosti.

Mi smo u stvari prirodni paradoks - meso koje razmišlja
Da...... grozno i zanimljivo ujedno, u sklopu nekih antropoloshkih studija. samo mislim da je to deo lovachko-skupljachkog zivljenja uslovljenog ne samo nedostatkom veceg razvoja vec i eko-sistemom u kom ti ljudi zive.

@walt, pa sad. testiranje lekova na nekim zivotinjama kolikogod da je kontroverzno ipak ima odredjeni pozitivan cilj, na kraju krajeva. ono shto je vazno u tom kontekstu je ne dozvoliti nepotrebnu i preteranu tu praksu zbog nekih frivolnih stvari. no, testiranja u iskrenom cilju nalazenja leka za teshke ljudske (a i zivotinjske) bolesti je druga stvar. da ima drugog nachina (dakle, ima li? -vazno je razmishljati u ovom kontesktu ), ne bi testirali na odredjenom broju odredjenih zivotinja.
zlostavljanje chisto zbog zlostavljanja i izivljavanja radi, kao shto lepo reche dharmox, NEMA nikakav pozitivan cilj, vec samo negativne.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Све се враћа, све се плаћа. :zeka:
Korisnikov avatar
By walt333

@walt, pa sad. testiranje lekova na nekim zivotinjama kolikogod da je kontroverzno ipak ima odredjeni pozitivan cilj, na kraju krajeva. ono shto je vazno u tom kontekstu je ne dozvoliti nepotrebnu i preteranu tu praksu zbog nekih frivolnih stvari. no, testiranja u iskrenom cilju nalazenja leka za teshke ljudske (a i zivotinjske) bolesti je druga stvar. da ima drugog nachina (dakle, ima li? -vazno je razmishljati u ovom kontesktu ), ne bi testirali na odredjenom broju odredjenih zivotinja.
zlostavljanje chisto zbog zlostavljanja i izivljavanja radi, kao shto lepo reche dahrmox, NEMA nikakav pozitivan cilj, vec samo negativne.

Molim te procitaj moj post ponovo. Ja niti sam zauzeo negativan ni pozitivan stav po pitanju testiranja lekova na zivotinjama(niti je ovo tema o tome). Pitanje je bilo da li smatram da su licemerni borci za prava zivotinja. Ja sam rekao da jesu neki. Koristiti lekove koji se testiraju na zivotinjama a zatim sutradan doci ispred fabrike lekove i protestvovati zbog istih tih lekova meni zvuci licemerno i urnebesno smesno.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by walt333

zlostavljanje chisto zbog zlostavljanja i izivljavanja radi, kao shto lepo reche dahrmox, NEMA nikakav pozitivan cilj, vec samo negativne.

Molim te procitaj moj post ponovo. Ja niti sam zauzeo negativan ni pozitivan stav po pitanju testiranja lekova na zivotinjama(niti je ovo tema o tome). Pitanje je bilo da li smatram da su licemerni borci za prava zivotinja. Ja sam rekao da jesu neki. Koristiti lekove koji se testiraju na zivotinjama a zatim sutradan doci ispred fabrike lekove i protestvovati zbog istih tih lekova meni zvuci licemerno i urnebesno smesno.
ja nemam informacije da su oni koji koriste lekove koji se testiraju na zivotinjama sutradan ili vec kada protestovali zbog tih istih lekova..... :neznam:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!