Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
U pančevačkom naselju Strelište pronađene dve osakaćene mačke. Sa teškim povredama mačke su odvezene kod veterinara gde im se ukazuje pomoć. Upozoravamo osetljive osobe da su scene iz priloga uznemirujuće.

U trenutku dok je jedan broj Pančevaca bio šokiran prvim slučajem sakaćenja mačke na Strelištu, pronađena je i druga povređena mačka takođe u ovom naselju. Mačke su sa teškim povredama odvezene kod veterinara gde im se ukazuje pomoć.

Mačka koja je jutros pronađena u Ulici Laze Kostića, vlasnika Gligorija Grujića, operisana je i nalazi se u teškom stanju. Njoj su odsečene prednje šape. Tokom popodneva pronađena je još jedna mačka, takođe na Strelištu ali u Ulici Ruđera Boškovića. Njoj su otkinuti zadnja noga i rep.

"Mačor koji je jutros pronađen je stariji odrasli mužjak, polako se stabilizuje jer je pretrpeo jako veliku traumu. Desna noga je otkinuta do lopatice, a na desnoj je šapa smrskana. Ima i posekotinu na levom uhu i povredu na repu. Polako mu se diže temperatura i sve radimo da mu stabilizujemo stanje", rekla je za TV Pančevo veterinar Gordana Blitva.

Prvu mačku jutros je pronašao njen vlasnik Gligorije Grujić.

"Jutros oko pola šest, našao sam je na kapiji, nije mogla da uđe kroz žicu pošto je htela je da se uhvati. Kada sam je video, rekao sam joj hajde unutra. Počela je da se dere, bolelo je. Ja sam je uzeo i kada sam video...", priča kroz plač Gligorije Grujić.

Druga mačka je došla popodne u dvorište Jasmine Kojić.

"Mače je bilo ispod auta, šetalo je svuda po travi. Kompletno jednu nogu nema i u jako je lošem stanju bilo. Verovatno se desilo jutros jer se videlo da rana nije sveža", rekla je za TV Pančevo Jasmina Kojić.

"Drugoj mački je potpuno otkinuta zadnja noga i velika je površina rane samim tim i trauma. Nadamo se da ćemo je stabilizovati", kaže Blitva.

Ja sam zanemeo kada sam čuo, i još uvek sam šokiran. Ovo je svega na par minuta od moje kuće. Ne mogu da verujem da u mom komšiluku živi neki monstrum koji može da učini ovako nešto. Namerno nisam postavio fotke, jer ima forumaša koji imaju mačke i ne bi podneli takve prizore. Ko je hrabar neka pogleda link, pošto se na snimcima vide rane osakaćenih mačaka:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Društvo/757446/Osakaćene+mačke+u+Pančevu.html
Korisnikov avatar
By erkondisn
najmanje sto se moze uciniti jest da se toj osobi koja je napravila taj monstruozni zlocin to isto napravi. bez anestezije dakako i pred kamerama rts-a...
Korisnikov avatar
By Incubus
Ovo nije izolovan slučaj, nažalost. Ne znam kako bi psihoanaliza gledala na ovo, ja vidim moralnu minijaturu i emotivno zakinutu osobu. Pokušaću da moj komentar ostane politički korektan pa ću samo reći da podržavam erkondisn-a.
Korisnikov avatar
By ns.happy
nemojte me shvatiti pogresno. ali, ove stvari se svakodnevno desavaju po mnogim improvizovanim klanicama. razlika je jedino u tome sto ove macke nisu pojedene. ako cemo biti realni.
ne opravdavam, nista slicno, hocu reci da ne treba paznju usmeriti samo na jednog osakacenog psa ili macku. svakih mesec dva dana iskoci neciji ljubimac koji je tako masakriran, u javnosti se digne frka i gotovo. a toliko drugih zivotinja pati...
Korisnikov avatar
By maka
licno bih tim psihopatama odsekla shape. :rafal:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by ns.happy

nemojte me shvatiti pogresno. ali, ove stvari se svakodnevno desavaju po mnogim improvizovanim klanicama. razlika je jedino u tome sto ove macke nisu pojedene. ako cemo biti realni.
ne opravdavam, nista slicno, hocu reci da ne treba paznju usmeriti samo na jednog osakacenog psa ili macku. svakih mesec dva dana iskoci neciji ljubimac koji je tako masakriran, u javnosti se digne frka i gotovo. a toliko drugih zivotinja pati...
Generalno se slažem sa tim. Po zakonu EU životinje koje se ubijaju za hranu moraju biti humano ubijene (metak u mozak, a ne kao ranije da im se prereže grkljan pa da imaju traume dok ne iskrvare).

Ipak, to nije isto. Ni slično. Prasići su npr. namenski gajeni da budu pojedeni, i retko ko razvija neke dublje emocije prema njima (zbog toga ja ne jedem prasetinu).

Mačke i psi su gajeni sa ciljem da nekome ispune život, da se između njih i vlasnika razvije emocija. Sakaćenje životinje čiji je jedini cilj u ljudskoj zajednici da nekome pruži osećaj prisnosti je monstruozan. Reč je definitivno o nekoj emotivno ispuštenoj osobi koja ne ume da razvije emotivni odnos sa sebi bliskima, pa onda sakati one koji to mogu pri prvom kontaktu. Ovo nisu neke olinjale nedopadljive mačke, ovo su lepe kućevne mačke prema kojima niko normalan ne može da ostane ravnodušan.

U startu kada sam čuo vest imao sam zent da odem do prodavnice, a sada mi dođe da idem od kuće do kuće, od vrata do vrata, svakoga za uvce i priupitam ima li kakve veze sa ovim događajem ...
Korisnikov avatar
By gossip
katastrofa! nemam reci....to je tako brutalno....monstruozno....nemam reci :(
Korisnikov avatar
By ns.happy
pa, ako pravimo razliku izmedju zivotinja u smislu da li se neko vezao za njih emotivno, onda cu ja reci da mene bas zabole za psa kom su osekli glavu, jer ne volim pse, ali da mi srce prepuce zbog macke kojoj je otkinut rep, jer volim macke. daj bre kivi, kakvi su to stavovi?

pogotovo ako cemo siriti pricu - ako su, kako kazes, macke i psi gajeni da nekom ispune zivot, onda taj neko moze sa njima da postupi kako hoce na kraju, pa i da ih sakati. mozda mu je to ispunilo dan.

i da li bi bilo ok da su u pitanju neke macke lutalice (koje su vrlo cesto i same bile neciji ljubimci pa ih je taj neko izbacio) umesto sto su ''lepe kućevne mačke''?

ako postoji nesto kao sto su ''prava zivotinja'' i ako pricamo o pravu na zivot svakog zivog stvora, onda treba biti vegeterijanac, a ne licemernog stava - branicemo kuce zato sto su tako slatke.
ne i ne! ili svim zivotinjama ista prava, ili tvrdo srce za sve.

koliko sam samo zgazenih zivotinja video po putu, jebote, mumificiraju se na onom betonu, i nikom nista... ok, ajde, slucajno su ubijene. ali ubijena je i ovako i onako.

ovde je samo mozda potrebno utvrditi ko je ludak koji sakati zivotinje. da se hospitalizuje. jer ko zna sta ce sledece da uradi.
Korisnikov avatar
By Tungi
Gledao sam juce..Nije mi bilo dobro.:(
Korisnikov avatar
By Dirrty
A ja još dobio nisam svoju člansku kartu iz Orce, evo već ima skoro 3 meseca.
Navodno su bile na izradi nove, i trebalo je da mi dostave poštom kada bude gotova.
Uz to, zvali su me jednom u vezi akcija udomljavanja ljubimaca, da najave sastanke... i posle toga se više nisu javili!

Toliko o tome! :rafal:

Svaka okrutnost prema životinjama je kukavičluk.
Na mačke sam posebno osetljiv.
Takve ljude bih lično mučio i osakatio.
Ubio ne, ipak je to lakše po njih.
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by Dirrty

A ja još dobio nisam svoju člansku kartu iz Orce, evo već ima skoro 3 meseca.
Navodno su bile na izradi nove, i trebalo je da mi dostave poštom kada bude gotova.
Uz to, zvali su me jednom u vezi akcija udomljavanja ljubimaca, da najave sastanke... i posle toga se više nisu javili!

bas juce mi je jedan decko pricao kako je isao u Orku i kako su se ponasali kao kreteni prema njemu.
By Ulix
Ne bih mlatio i sakatio ljude, ali bih svakako tražio da ih neko pošalje kod psihologa ili psihijatra. Danas je to pas ili mačka, sutra komšijsko dete.
Korisnikov avatar
By Elena
Ja bih to sakatila bez anestezije ... evo dobrovoljno se nudim!
By J...
Originally posted by Ulix

Ne bih mlatio i sakatio ljude, ali bih svakako tražio da ih neko pošalje kod psihologa ili psihijatra. Danas je to pas ili mačka, sutra komšijsko dete.

:up:

I nisu mi bas jasni ti komentari o sakacenju ljudi, ajde da razumem da je u pitanju vlasnik te macke pa je covek ogorcen. U tom slucaju bih i ja tako burno i agresivno reagovala. Ovako, nije mi bas najjasnije, ali ajde.

Citala sam u nekim komentarima na neku od slicnih vesti da je moguce da je u pitanju neko ko nabavlja "materijal" za one sto se bave "crnom magijom", tako da mozda nije u pitanju klasicni psihopata nego neko ko radi za pare (sto opet ne znaci da i dalje nije psihopata). To mi izgleda vrlo moguce.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Ulix

yep, iz onolikih filmova koje odgledah o serijskih ubicama naucih da je vecina njih zapocela s mucenjem i ubijanjem zivotinja. :D
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by J...

Citala sam u nekim komentarima na neku od slicnih vesti da je moguce da je u pitanju neko ko nabavlja "materijal" za one sto se bave "crnom magijom", tako da mozda nije u pitanju klasicni psihopata nego neko ko radi za pare (sto opet ne znaci da i dalje nije psihopata). To mi izgleda vrlo moguce.
a to je kao opravdanje? :puzzle:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Da li se to meni cini ili ranije nije bilo ovakvog mucenja zivotinja?
Ja nekako verujem da su sve te sociopate prsle u ratu.
Korisnikov avatar
By taurus
Dobrodosli u resstoran DOBERMAN

machetina u sosu belih tartufa 10.40 e

rolovana machetina 9.99e

dinstana machetina 8.49e

cat soup 1.60e

cat salad1.50e

Free fride cat tails
Korisnikov avatar
By Elena
I nisu mi bas jasni ti komentari o sakacenju ljudi, ajde da razumem da je u pitanju vlasnik te macke pa je covek ogorcen.
To nisu ljudi nego monstrumi koje treba pobiti zarad zdravijeg drustva :oklagija:
Ima li ovde neki smajli sa satarom? :zongler:
By J...
Originally posted by Elena

To nisu ljudi nego monstrumi koje treba pobiti zarad zdravijeg drustva :oklagija:
Ima li ovde neki smajli sa satarom? :zongler:

Da nisi malo previse ostra i iskljuciva? Ko odredjuje sta je zdravo drustvo? Neki bi i nas pobili jer nismo "zdravi" po njihovom misljenju.
Korisnikov avatar
By Elena
Da nisi malo previse ostra i iskljuciva? Ko odredjuje sta je zdravo drustvo? Neki bi i nas pobili jer nismo "zdravi" po njihovom misljenju.
Nisam ni ostra ni iskljuciva. Sve sto nanosi bol drugim neduznim bicima je bolesno ... ne vidim razliku izmedju sakacenja macaka i dece, buduci da ni jedni ni drugi ne mogu da se brane.

Fascinantno je kako neki oblici zivota koji sebe nazivaju ljudima umeju satima, danima i godinama da kukaju zbog diskriminacije koju trpe u svojim gej zivotima iako su samostalno usli u proces socijalizacije i samostalno su krivi sto se nisu nametnuli sredini takvi kakvi su a sa druge strane opravdavaju ili ublazuju strahotu nasilja nad totalno neduznim bicima. Meni je nasilje nad zivotinjama ili decom gore od svakog oblika nasilja nad zrelim ljudima koji umeju ili bi barem trebalo da umeju da se odbrane :rafal: :rafal: :rafal:
By J...
Originally posted by spliff

a to je kao opravdanje? :puzzle:

Naravno da nije opravdanje, niti zelim da umanjujem krivicu onoga ko je ovo uradio.

Te ljude treba odstraniti iz drustva i leciti ako je to moguce i ne pustati ih iz zatvora ili bolnice dokle god su opasni po okolinu, ako treba i dozivotno. To je ukratko moj stav kako resiti ovakve slucajeve.

Nisam za sakacenja ljudi kao kaznu i bas se pitam kako oni koji to zagovaraju misle da bi to moglo da se izvede u danasnjem drustvu. Napravili bi jednog invalida vise koji je nesposoban za rad i potrebna mu je socijalna pomoc. To je bas racionalno resenje. :roll:
Nisam ni za smrtnu kaznu mada ponekad razmatram tu mogucnost kao racionalnu ali ipak ne... :eu:
By J...
Originally posted by Orlando the Lady

Da li se to meni cini ili ranije nije bilo ovakvog mucenja zivotinja?
Ja nekako verujem da su sve te sociopate prsle u ratu.

Ne verujem, samo se o tome nije pricalo kao ni o nasilju u porodici niti je tako nesto objavljivano u novinama a sad se cak i to koristi za dizanje tiraza. A prslih ucesnika ratova je uvek bilo.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
da je moja macka u pitanju, meni bi srce stalo od tuge da je tako vidim.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!