Originally posted by Dušan Maljković
Originally posted by Loni
Pa ako gledaš bukvalno, tako je.
No zaista mislim da su ekstremi i sa leve i sa desne strane jako blizu, ukoliko političke orijentacije ne posmatramo kao na LINIJU već kao na KRUG.
Ako ideš sve levlje, a neko sve desnije, naći ćete se na jednoj istoj tački.
Uostalom ne zaboravimo da je Hitlerova partija nosila naziv NACIONAL-SOCIJALISTI.
Da nema Lonija, trebalo bi ga izmisliti.
Ima tu divnih mistično-pitagorejskih uvida: političke orijentacije su kružne, a ne pravolinijske -- a možda su i spoiralne, romboidne, možda možemo da ih posmatramo kao 11-dimenzioni prostor superstruna itd. Ima hiljadu mogućnosti, ali Loni zna da je to jedna -- KRUG. Valjda zato što je. upravo u mističnoj tradiciji, on slavljen kao savršen oblik, pa se može primeniti na sve -- od točka do politike. A nije ni slučajno da oni vanzemaljci koji doleću ostavljaju baš kružne poruke u žitu! Sve je to velika MISTERIJA KRUGA!
Uostalom, ne zaboravimo da se LDP zove LDP, pa može da ide u koaliciju sa SDU koja se zove SDU (ekstreni ekonomski liberali sa socijaldemokratama!), a ovi svi zajedno u koaliciju sa DHSS koja se zove DHSS (dakel konzervativnim nacionalistima). Drugim rečima, ako ovaj iracioanlni konglomerat međusobno isključivih ideologija može da se sastavi, to pokazuje da je pozivanje na naziv neke stranke kao nesumnjivi indikator nečije ideologije potpuno promašeno. Ne procenju se da li je neko SOCIJALISTA po imenu, nego po političkim efektima: ako je njegova politika zaista socijalistička, takve će biti poseldice te politike.
E sad ja imam pitanje za Lonija u duhu njegovih mistično-političkih otkrovenja: da li je ljudska seksualnost KVADRAT, gde četiri ugla reprezentuju homo/bi/hetero i aseksualnost? Šta su onda dijagonale, a šta njihova presečna tačka?
Znaš šta, još jednom li mi se budeš obratio sa ovako potcenjivačkim tonom, završili smo!
Kakvo je to manipulisanje?!
Čim vidiš nekoga ko nije marksista kao ti, odmah kreneš u potcenjivanje - Da nema Lonija, trebalo bi ga izmisliti.
Da ne govorim o jednoj vrsti licemerstva da se s nekim privatno družiš, izlaziš i redovno ga zoveš, a kasnije postaviš potcenjivačku rečenicu - Da nema Lonija, trebalo bi ga izmisliti.
Na šta bi to ličilo da ja kažem za tebe?
Kakav je to način?!
Budem li još jednom uočio istu poentu, u kojoj me praviš budalom, oprostićeš se od zajendičkog druženja jer ja više nisam tako tolerantan kao što bejah u ranoj mladosti.
Nigde ne kažem da JA ZNAM da je to krug. Postavio sam temu hipotetički.
A da se obratim još jednom VAMA EKSTREMNIM LEVIČARIMA i postavim jedno važno pitanje.
1) Da li se osećate predivno što ste u jednoj tako ključnoj temi (geopozicioniranje Srbije) na istoj strani kao i OBRAZ ili ovaj MIŠA VACIĆ?
Kako je to biti na istoj strani?
Je l svršavate od sreće što vam se jedan takav mužjak bori za iste ideje?
I vi i oni ste protiv integracije Srbije na zapad.
Protivnici ste EU i svršavate od sreće kad pomislite da se EU može raspasti, a da će posle toga na tlu Evrope doći do nove komunističke revolucije.
Delite ISTE INTERESE sa ekstremnim desničarima bilo da ste grafički predstavljeni u okviru kruga, linije, kvadrata, loknice Lidije Vukićević ili mladeža Jorgovanke Tabaković.
Haj Ulixe demantuj da su ekstremni levičari iekstremni desničari na istoj poziciji po pitanju EU.
Haj mi nađi ekstremnog desničara, koji je ZA TAJKUNE....
Još kad dođemo do ekonomnskog proučavanja razlike su mnogo manje nego što vi to želite da predstavite.
Upravo zatvorena ekstreemno socijalistička država u praksi ZATVARA granice i ograničava uvoze i izvoze što u praksi dovodi do isticanja važnosti granice a samim tim i do patriotizma.
I EKSTREMNA LEVICA i EKSTREMNA DESNICA ne podrazumevaju demokratiju.
Dok bi E.desničari jednoumlje u obiku verskog simbola,
vi e.levičari biste jednoumlje u obliku PETOKRAKE.
I e.levičaru su protiv demokratskih višestranačkih izbora.
I e.levičari su za kažnjavanje neistomišljenika (E.desničari po logorima, a e.levičari GOLI OTOK, SIBIR, Tjenanmen, tenkovi u Pragu i Budimpešti)
I jedni i drugi radite u jednom istom cilju u Srbiji, a to je produbljivanje antizapadnjačkog raspoloženja i povećanje otpora Srba prema EU.
E PA ZA RAZLUKU OD VAS dragi forumski ekstremni levičari, mi takozvani
,,EVROPEJCI'' (bilo da smo liberali ili socijaldemokrate) se zaista DUBOKO RAZLIJUJEMO
i od OBRAZ-a,
i od Pokreta 1389.
i od ,,Naših'' i od ,,Svetog Justina''.
Za razliku od vas ekstremnih levičari, mi (DEMOKRATE - UMERENJACI i PREDSTAVNICI CENTRA) ne možemo ni u snu ni u ludilu da doživimo
da stavimo na sebe isti bež kao Miša Vacić (Anti EU).
Pa zar LGBT-ovci, koji su godinama bili žrtve desničarske ideologije u Srbiji, koja je Srbiju držala u izolacionizmu, koji je i u dobroj meri zaslužan i za siromaštvo i za homofobiju, sad treba ponovo da podrže opet nekakvu antievropsku politiku?
Formalno različitu od desničarske, ali u geostrateškom pogledu istu?
Pa ako opet treba da se borimo protiv Srbije u EU i protiv evropskih vrednosti u Srbiji, šta smo koji penis i Slobu skidali.