Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Frey
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

zar smo dotle dosli, zbog 100 evra da nosimo nekoga na dusi?
E pa sad. Bilo je ubistava za 3.000 dinara. Za sto evra možeš i trojicu na duši da nosiš (pa i više, zavisi od kursa)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Heartkiller

Izbo mladiće jer je mislio da su gej

Beograd - Kristijan Živanović (18) iz Beograda uhapšen je danas ujutru, nekoliko sati nakon što je na Adi Ciganliji nožem ubo nemačkog državljanina Dominika Milera (18), a njegovom sunarodniku, maloletnom P. R. naneo lakše povrede, saopštio je danas MUP.

Napadač, koji je uhapšen u svojoj kući u beogradskom naselju Žarkovo, na saslušanju u policiji rekao je da je mladiće napao jer su mu „delovali kao pripadnici gej populacije“.

- Nije se opirao hapšenju, a prilikom pretresa pronašli smo nož kojim je izvršen napad, kao i ukradene telefone, novac i zlatan lančić. Na saslušanju osumnjičeni je priznao napad, ali je rekao da motiv nije bila pljačka. Na naše iznenađenje, rekao je da ga je nerviralo to što su se nemački državljani ljubili i grlili na šetalištu - kažu u beogradskoj policiji.

Miler je sa povredama grudnog koša zbrinut u Urgentnom centru, dok je P. R. nakon ukazane pomoći pušten kući.
tipichno...... ovo sam ja upravo predpostavljao misleci ipak ma' ajde nije valjda, kad ono- upravo videh ono shto sam i predpostavljao. dakle, moje crne predpostavke su upravo se OPET pokazale tachnim.

dakle, nije ksenofobija, vec homomrznja i heteroseksizam su konstantno i ubedljivo najveci problemi drushtva Srbije, problemi koji donedavno se nisu smeli ni imenovati..... a drushtvo Srbije josh uvek tapka u mestu tog heteroseksizma.

dakle za iznerviranog Kristijana bi bilo verovatno "normalnije" da je video nemachkog/e nacistu/e ili nemachke hrishcanistichke desnichare (tipa csu- jugend....) koji drpa/ju zenske i koji pijano urla/ju kako su srbi niza slovenska rasa- tad ga/ih ne bi napao, pa, ne bi bio tako iznerviran, ili bar ne bi imao petlje ni muda da ga/ih napadne. ali, kad je video nemachke "pedere" (pa, sve i samo turiste) i to kako imaju dostojanstvo i lepe stvari na sebi, Kristijan se toliko iznervirao da je "morao bre da bije" i to nozem u ljudska tkiva i mesa zrtve/zrtava mu. i to josh u centru "svetskog velegrada" Beograda......- tipichna tipika i zalosno stanje stvari u Srbiji i ostalim zemljama ex-Yu, tek eventualno mozda izuzev Slovenije i urbanijih delova Hrvatske.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by nsc

Beograd - Kristijan Živanović (18) iz Beograda uhapšen je danas ujutru, nekoliko sati nakon što je na Adi Ciganliji nožem ubo nemačkog državljanina Dominika Milera (18), a njegovom sunarodniku, maloletnom P. R. naneo lakše povrede, saopštio je danas MUP.

Napadač, koji je uhapšen u svojoj kući u beogradskom naselju Žarkovo, na saslušanju u policiji rekao je da je mladiće napao jer su mu „delovali kao pripadnici gej populacije“.

- Nije se opirao hapšenju, a prilikom pretresa pronašli smo nož kojim je izvršen napad, kao i ukradene telefone, novac i zlatan lančić. Na saslušanju osumnjičeni je priznao napad, ali je rekao da motiv nije bila pljačka. Na naše iznenađenje, rekao je da ga je nerviralo to što su se nemački državljani ljubili i grlili na šetalištu - kažu u beogradskoj policiji.

Miler je sa povredama grudnog koša zbrinut u Urgentnom centru, dok je P. R. nakon ukazane pomoći pušten kući.
i za pola ludaka u Beogradu on ce biti heroj i uskoro ce fasade osvanuti ispisane - "pravda za Kristijana"
To ja uvek kazem... Problem je sto kod nas ima toliko nasilnika ali jos je veci problem sto jos mnogo veci broj ljudi ne razaznaje sta je nasilje. Skoro je bila neka grupa na fb protiv parade sa sve nasilnim porukama i pretnjama i tu je bilo preko 16000 clanova. Secam se kad je bio napad na onog Francuza koga su i ubili sestre i braca od nasilnika su otvarali grupe za podrsku njima. Dobro to je donekle razumljivo ali opet i nije. Jadan je taj moral ako vazi tako selektivno. Znaci ako neko koga znam ubije nekog e to je onda malo manje ubistvo i sad to je za neku podrsku... :doh:

Ja ponekad sve to kad vidim zao mi je sto nisam otisla negde u inostranstvo bez osvrtanja... Pa se onda setim olaksavnih okolnosti, bili ratovi bla bla, a tamo negde nisu itd... Sta god da je, mozda ima neke nade sa obrazovanjem ili tako nesto ali sada - veliki broj ljudi ovde je jeziv :uplasen:
Korisnikov avatar
By 2kune
jebemti tu ustašku praksu... što bi bilo da ima turista ko u Zadru? :vruce:
Korisnikov avatar
By muzika86
Ovo treba ostro osuditi i pocinioca kazniti.
Korisnikov avatar
By muzika86
Originally posted by Vel boy

tipichno...... ovo sam ja upravo predpostavljao misleci ipak ma' ajde nije valjda, kad ono- upravo videh ono shto sam i predpostavljao. dakle, moje crne predpostavke su upravo se OPET pokazale tachnim.

dakle, nije ksenofobija, vec homomrznja i heteroseksizam su konstantno i ubedljivo najveci problemi drushtva Srbije, problemi koji donedavno se nisu smeli ni imenovati..... a drushtvo Srbije josh uvek tapka u mestu tog heteroseksizma.

dakle za iznerviranog Kristijana bi bilo verovatno "normalnije" da je video nemachkog/e nacistu/e ili nemachke hrishcanistichke desnichare (tipa csu- jugend....) koji drpa/ju zenske i koji pijano urla/ju kako su srbi niza slovenska rasa- tad ga/ih ne bi napao, pa, ne bi bio tako iznerviran, ili bar ne bi imao petlje ni muda da ga/ih napadne. ali, kad je video nemachke "pedere" (pa, sve i samo turiste) i to kako imaju dostojanstvo i lepe stvari na sebi, Kristijan se toliko iznervirao da je "morao bre da bije" i to nozem u ljudska tkiva i mesa zrtve/zrtava mu. i to josh u centru "svetskog velegrada" Beograda......- tipichna tipika i zalosno stanje stvari u Srbiji i ostalim zemljama ex-Yu, tek eventualno mozda izuzev Slovenije i urbanijih delova Hrvatske.
Ode i pretjera ti malo ovdje... fokusiraj se na zrtve.
Ovo nije tema gdje je prikladno da iznosis svoja misljenja o CSU/CDU i aludiras na to da su te partije slicne Nazistima i Hitlerjugendu.
Mislim da su takva uporedjivanja krajnje bezmislena.
Ovo tvoje izlaganje mi sve lici na to da ti mislis da je svaka desno orijentisana partija u Njemackoj sljebenik Nazista, Hitlera i drzi se rasistickih ideja iz Mein Kampfa, sto je daleko od istinite situacije na terenu.
Korisnikov avatar
By HARP
Šta god da je uzrok... Ovo se tretira kao pokušaj ubistva...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by muzika86
Originally posted by Vel boy

Ode i pretjera ti malo ovdje... fokusiraj se na zrtve.
Ovo nije tema gdje je prikladno da iznosis svoja misljenja o CSU/CDU i aludiras na to da su te partije slicne Nazistima i Hitlerjugendu.
Mislim da su takva uporedjivanja krajnje bezmislena.
Ovo tvoje izlaganje mi sve lici na to da ti mislis da je svaka desno orijentisana partija u Njemackoj sljebenik Nazista, Hitlera i drzi se rasistickih ideja iz Mein Kampfa, sto je daleko od istinite situacije na terenu.
Ja sam se itekako fokusirao na zrtve i srz problema.
samo sam malo izneo i whole picture gde se odredjeni patterns-i razaznaju- a, to je da srpski antigeji (koji su po pravilu i srpski nacionalisti-shovinisti te ksenofobi prema progresivnijim od stranaca) biraju da napadnu upravo one od stranaca tj. progresivnije strance s kojima oni ne vide nishta zajednichko, a one od stranaca s kojima imaju bar neshto bitno (negativno) zajednichko kao shto su zajednichke im heteroseksizam, homomrznja, rasizam, antisemitizam, univerzalna, obostrana ksenofobija....... takve od stranaca ti "veliki-srpski-patrijote" ne bi se usudili nikada napasti (pa, sve i da im urlaju kako su srbi niza slovenska rasa i da im drpaju srpske zenske- ha, "bar su pravi mushkarci, nisu pederi".....), dakle, jer su.... well, previshe slichni jedni drugima.
samo veliku sliku s razaznatim odredjenim patterns-ima iznosim.
dalje, ja nisam rekao da su csu/cdu isto shto i hitlerovci, ali nisu ni dovoljno bash razlichiti (considering neke bar najnovije Merkel-csu-cdu arogantne desnicharske stavove prema celoj Srbiji, celoj Turskoj itd.....) da bih mogao da ih izostavim iz kritika. zaista, csu-cdu-ov problem je gde su i shta su.
Meni u Nemachkoj valjaju SPD i donekle Freie demokraten, te Die Linke, a posebno Die Gruene. :)
Korisnikov avatar
By muzika86
CDU/CSU protivljenje ulaska Turske u EU se mozda bazira na nekim stereotipima o Turcima... posto u Njemackoj zaista ima dosta Turaka koji nisu bas najbolje integrisani u drustvo (sto zbog krivice sa njemacke ali i turske strane).
Ipak te partije se zasnivaju na principijama hirscanstva, pa tako da sigurno jedna velika muslimanska zemlja nije bas u njihovoj platformi da bude sa nehriscanima zajedno.

Sto se tice Srbije i EU, mora se uzeti u obzir da mnoge trenutne clanice EU ne stoje na bas stabilnom "tlu", pocevsi od Grcke i ogromnu sumu evra koje je bas Njemacka morala da upumpa u tu zemlju da bi se spasila Evrozona pa i EU... a jos da su na pomolu moguci slicni problemi u Italiji, Spaniji, itd... bas se lose reflektira na raspolozenju prema EU i Srbiji koja je slijedeci kandidat za prijem (poslije HR).
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Napao ih je jer je mislio da su gej, a oteo novcanike i nakit?
I kakav mozak treba da imas da uopste pomislis da ce te od zatvora spasiti ako kazes da si ih napao jer su pederi? Nadam se da ce imati jesnog i krupnog cimera koji nema pravo na bracne posete. Idiot.
Korisnikov avatar
By Herald
Sta kaze drzava na ovo? Tadic? Kakva je poruka drzave? 3 dana zatvora ili sta?

Oce li da odrobija do kraja zivota taj sto je ubo nemca, ili oni sto su isprebijali teofila pancica? Oce li u medijma da se lepo ispropagira i objasni da LGBT, i oni koji podrzavaju LGBT u srbiji mogu izgubiti zivot? Biti ubijeni??

Edit:

Đilas osudio napad. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas oštro je osudio napad. - Uzalud činimo napore da se naš Beograd izgradi i obnovi ukoliko građani na ulici treba da razmišljaju da li će neko, bio on pod dejstvom alkohola ili ne, da ih prebije. Da ne govorim o tome kakvu sliku u svet šaljemo kada strane državljane koji su nam u poseti dočekamo ili ispratimo na ovakav način - rekao je Đilas.
"Osudio djilas napad koji je izvrsen na ovakav nacin." E djilase govno jedno.
Korisnikov avatar
By Srklet
@velboy: ovo što pričaš o CDU/CSU jednostavno nema veze s mozgom. da si tako opisao NPD, složio bih se. njemački demokršćani bi u balkanskom kontekstu bili jedna od najprogresivnijih stranaka. u njemačkom kontekstu su teški centar, a s nacizmom nemaju baš nikakve veze.

btw, ovaj napad nije nazalost nista iznenadjujuce. :shrug:
By Ulix
Originally posted by Wilhelmina

I kakav mozak treba da imas da uopste pomislis da ce te od zatvora spasiti ako kazes da si ih napao jer su pederi?
Kakvo je to pitanje - pa valjda je jasno da je u Srbiji dozvoljeno napadati pedere, zašto se čovek onda ne bi pozvao na tu "olakšavajuću okolnost". :cheer:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Ulix

I kakav mozak treba da imas da uopste pomislis da ce te od zatvora spasiti ako kazes da si ih napao jer su pederi?
Kakvo je to pitanje - pa valjda je jasno da je u Srbiji dozvoljeno napadati pedere, zašto se čovek onda ne bi pozvao na tu "olakšavajuću okolnost". :cheer:
Vala baš.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by Mage
Originally posted by Ulix

Vala baš.

hahahaha

Upravo tako.

:sigh:
Korisnikov avatar
By Gej strejt alijansa
Hitno ispitati i rasvetliti prave motive napada na nemačke državljane

Gej strejt alijansa (GSA) najoštrije osuđuje napad na nemačke državljane D.M. (18) i maloletnog P.M. koji se desio juče na Adi Ciganliji u Beogradu.

GSA je zadovoljna brzom reakcijom policije koja je nekoliko sati nakon napada uhapsila Kristijana Živanovića (18) osumnjičenog da je fizički napao mladiće, oteo im lične stvari, a potom nožem zadao teške telesne povrede D.M.

Međutim, ono što GSA posebno zabrinjava su informacije navedene u brojnim medijima o motivima ovog napada u kojima se navodi da je uhapšeni Živanović prilikom saslušanja u policiji kao razlog za napad na nemačke državljane naveo da su mu „delovali kao pripadnici gej populacije“, kao i da je Živanović član mnogobrojnih foruma i grupa na Fejsbuku koje pozivaju na nasilje prema gejevima, lezbejkama, biseksualnim i transrodnim (GLBT) osobama i na sprečavanje Parade ponosa.

Gej strejt alijansi se nakon objavljivanja ovih informacija javilo više pripadnika i pripadnica GLBT zajednice iz Srbije reagujući na ovaj slučaj i pitajući se da li će za policiju i pravosudni sistem mogući motiv napada zasnovan na seksualnoj orijentaciji biti otežavajuća ili pak olakšavajuća okolnost imajući u vidu stepen homofobije, nekažnjivost napada i pretnji i dosadašnje nerešene slučajeve nasilja i diskriminacije nad GLBT osobama.

GSA zato od Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih nadležnih organa zahteva da hitno ispitaju i rasvetle prave motive napada i o tome obaveste javnost, kao i da ovaj slučaj pravovremeno procesuiraju i najstrožije kazne počinioca u skladu sa zakonom. Takođe, s obzirom da postoje indicije da Živanović nije bio sam, GSA zahteva da se hitno pronađu i procesuiraju eventualni saučesnici u ovom napadu.

Pravna služba GSA će takođe zatražiti uvid i dozvolu suda da prati ovaj slučaj u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku a po osnovu javnosti postupaka i statusa lica koje ima opravdani interes da učestvuje u ovom procesu.

Gej strejt alijansa će sa velikim zanimanjem pratiti i dalju kvalifikaciju ovog počinjenog dela od strane policije i tužilaštva s obzirom da, ukoliko je tačna izjava okrivljenog u vezi motiva, onda ovo delo nije samo razbojništvo već i pokušaj ubistva iz niskih pobuda.

Info centar GSA

http://www.gsa.org.rs/cms-run/index.php ... &Itemid=60

Urgently investigate and bring to light the true motives for the attack on German citizens

http://www.gsa.org.rs/cms-run/index.php ... Itemid=106
By Tea
Nadam se da ce mu ispasti sapun :molise:
Korisnikov avatar
By ns.happy
u knezevini srbiji, znate onoj od pre vise od 100 ljeta, postojala je uredba koja garantuje sigurnost stranaca na teritoriji balkana. knjaz je vesao svakog ko naudi nekom strancu.
Korisnikov avatar
By Srklet
i onda ga je smaknula crna ruka. :D
Korisnikov avatar
By ns.happy
to je cena demokracije... svi imaju pravo da budu napadnuti i zaklani u mracnom haustoru.
Korisnikov avatar
By Srklet
@nshappy: svidja mi se kad si cinican. :D
By Simor
Mislim da je ovaj mladić ispravno postupio.

(1) Svaki stranac je peder, a posebno ako je taj stranac Nemac (znamo da su Nemci nastrani, a i šef nemačke diplomatije je gej a i liberal, što mu posle pederaja dođe drugi smrtni greh).

(2) Dobro je da ih je usput i opljačkao i na taj način pokazao da ljudi koji potiču iz duhovnih sfera preziru materijalizam i sve te potrošačke pošasti koje nosi sa sobom zapadni kapitalizam (a posebno onaj nemačke kakvoće jer znamo - što su Sjedinjene prokleta-je-Amerika Države za svet to je Nemačka za Evropu).

(3) Nemačka je priznala Kosovo. Tim pre naš bes treba da bude usmeren prema Zapadnjacima koji hoće dušu, istoriju, kulturu i teritoriju da nam ukradu a još su i zapadno rasistični prema nama, jadni i kukavni mi.

(4) Sigurno su ti Nemci pederi potajno podržavali i izdajničku politiku Liberalno demokratske partije (šta bi inače radili na Adi Ciganliji???) te su ove batine dobile dodatni sloj opravdanosti.

Pravda za Kristijana!

:pegla:
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
pomislio čovek da će gej motiv biti olakšavajuća okolnost, da je razbojništvo samo samo uzgredno "delo malog značaja"... ko zna, možda bi to zaista i bila olakšavajuća okolnost da nisu stranci u pitanju i da nismo na putevima pridruživanja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!