Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Sud je presudio: Kosovo je sused Srbije. Treba li sada i Srbija da prizna nezavisnost Kosova?

1. DA
39
49%
2. NE
30
38%
3. Ne znam, ne interesuje me, to je sooo last decade...
11
14%
Korisnikov avatar
By Sheytan
Mariška, Mariška ... evo, već se radi na mnoštvu priznanja, ovde kod nas, u bivšoj yu, šta li će tek biti po belom svetu! :smeh:

BiH se odavno raspala

Bosna i Hercegovina se, suštinski, mada ne i formalno, odavno raspala i budućnost njenih naroda je u formiranju tri nezavisne države – Hrvatske republike Herceg-Bosne, Republike Srpske i Bošnjačke unije, izjavio je za Politiku predsednik najuticajnije hrvatske nevladine organizacije u BiH Kroacije libertas i koordinator hrvatskog nevladinog sektora u BiH Leo Pločkinić.

On je u telefonskom razgovoru rekao da promena međunarodnog prava u slučaju Kosova daje pravo Hrvatima u BiH na nezavisnost u granicama koje je HR Herceg-Bosna unela u Federaciju BiH. Pločkinić je dodao da BiH, kao državu, ne prihvataju dva od tri naroda – Srbi i Hrvati – i da ona opstaje samo zbog toga što bošnjačke partije, predvođene Strankom demokratske akcije, ne žele da prihvate i priznaju bosanskohercegovačku realnost.
By mythe
u svemu ovome ja najgora stvar (sto naglasavaju i mnogi svetski mediji) da je Srbija sama trazila misljene MSP, da je to bila inicijativa Srbije i eto usledilo misljenje koje je usledilo. Stvarno, totalna blamaza i promasaj.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Ovo je, pre svega, totalni promašaj, blamaža i poraz medjunarodnog prava, tj. MSP koji se - nezavisno od definicije pitanja - nije usudio baviti svojim poslom.

Ukoliko i Generalna skupština svetske organizacije krene istim putem kao njeno savetodavno telo, MSP, to će biti totalni krah medjunarodnog prava i dominacija jedne najmoćnije sile sveta.

A to nikada, gledano kroz istoriju, nije vodilo dobru.
By mythe
mozda je to tako kao sto ti kazes, ali je onda to srpsko rukovodstvo trebalo znati i trebalo dobro proceniti situaciju, a ne sam traziti nesto, buditi nerealna ocekivanja i jos onda kada puknes, pricati kako to ne vazi, nije bitno etc...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Sheytan

Mariška, Mariška ... evo, već se radi na mnoštvu priznanja, ovde kod nas, u bivšoj yu, šta li će tek biti po belom svetu! :smeh:

BiH se odavno raspala

Bosna i Hercegovina se, suštinski, mada ne i formalno, odavno raspala i budućnost njenih naroda je u formiranju tri nezavisne države – Hrvatske republike Herceg-Bosne, Republike Srpske i Bošnjačke unije, izjavio je za Politiku predsednik najuticajnije hrvatske nevladine organizacije u BiH Kroacije libertas i koordinator hrvatskog nevladinog sektora u BiH Leo Pločkinić.

On je u telefonskom razgovoru rekao da promena međunarodnog prava u slučaju Kosova daje pravo Hrvatima u BiH na nezavisnost u granicama koje je HR Herceg-Bosna unela u Federaciju BiH. Pločkinić je dodao da BiH, kao državu, ne prihvataju dva od tri naroda – Srbi i Hrvati – i da ona opstaje samo zbog toga što bošnjačke partije, predvođene Strankom demokratske akcije, ne žele da prihvate i priznaju bosanskohercegovačku realnost.
bash da vidimo kako ce Medjunarodna Zajednica ishendlati ove mbobanovsko-rkaradzicevske recidive. :)
Korisnikov avatar
By Sheytan
Zašto bi Srbija trebala da prizna Kosovo!?

Zašto se Mariški žuri da potencira to pitanje, zašto većina koji klikću ponudjene odgovore u anketi ne razmišljaju svojom glavom, već idu linijom manjeg otpora?

To su pitanja za neku drugu raspravu. Ovde bi samo podsetio da Grčka ostaje pri svom stavu o Kosovu. Kineski i kiparski zvaničnici ističu takodje da mišljenje Međunarodnog suda pravde nije prepreka za dalje pregovore kojima se može doći do rešenja kosovskog pitanja. Španija i Slovačka isto tako ne menjaju svoj stav.

Istovremeno, danas sem Nardone skupštine Srbije i šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije u Briselu razgovaraju o situaciji na Kosovu i Metohiji, posle savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine, kao i o evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana.

I baš iz Brisela stižu vesti kako se Beogradu se ne sme postavljati uslov za priznavanje samostalnosti Kosova pre nego što Srbija postane članica Evropske unije. To je izjavio šef italijanske diplomatije Franko Fratini.

Dakle, ima još mnogo posla i prostora za delovanje. Istina u daleko težim uslovima nego do savetodavnog mišljenja MSP, ali bez razgovora izmedju Srba i Albanaca u traženju kompromisnog rešenja nema trajnog mira na ovim prostorima.

To je istina koju izgleda previdjaju mnogi...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Sheytan

Zašto se Mariški žuri da potencira to pitanje, zašto većina koji klikću ponudjene odgovore u anketi ne razmišljaju svojom glavom, već idu linijom manjeg otpora?
:lol: :pucaodsmeha:

To su jamačno najvažnija pitanja u ovim momentima nakon donošenja presude... :lol:
Sve je to strana plaćenička bagra ličimurska... Ni truna poštene grčkosti, španjolskosti, slovačkosti, kineskosti i kiparskosti u sebi nemaju... :pucaodsmeha:
Ima odma da pišu deklaraciju jerbo ih sigurno plačaju ustašoidni hrvati koji su zbog njih i da sprijeće povratak srba svoju zemlju istu doveli do bankrota! :sudija:
Korisnikov avatar
By ALBION
Originally posted by F8LeSS

KOCOBO JE CPБИЈА!!!!

Naravno da nije! Kosovo je neovisna i medjunarodno priznata država. I kao što je jednom davno (17.02. 2008.; op.a.) lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao u parlamentu Srbije povodom proglašenja neovisnosti Kosova, citiram - "Ljudi na Kosovu neka oproste svojoj zemlji koja je bila nesposobna da njihov život učini vrijednijim, a samu sebe (Srbiju; op.a.) značajnijom!" - tako je i Kosovo država i susjed Srbije. Što Srbi to prije shvate i prihvate, bit će im lakše i bolje živjeti. :spin:
Korisnikov avatar
By ALBION
Danas je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske u Vijeću sigurnosti UN-a oštro prozvalo Republiku Srbiju i srbijanskom MVP-u i njegovom čelniku Vuku Jeremiću poručilo da Srbija prestane s opstrukcijom neovisnog Kosova, jer će, u protivnom, Beograd snositi ozbiljne posljedice. Zanimljivo je da su kamere snimile pokunjenog Jeremića bez riječi i ikakve bitne reakcije na ovo britansko prozivanje Srbije pred cijelim svijetom. Britanski predstavnik u UN je još naveo kako svima mora biti jasno da je Kosovo neovisna i medjunarodno priznata država i da se kotač poviejsti, što se Kosova tiče, neće vračati unatrag. :tushe:
Korisnikov avatar
By ALBION
Originally posted by *STATUS*

Суд је дао мишљење о легалности НЕЗАВИСНОСТИ, тј проглашења а не о томе да ли Косово треба или не да буде независно....

Мислим да ће Србија вероватно да уложи неку жалбу некој инстанци већој од овог Суда ако она уопште постоји...

Уосталом, Србија НИКАДА неће признати независно Косово и не знам зашто се заносите том мишљу....
Sud jest dao mišljenje o legalnosti neovisnog Kosova, ali Kosovo kao neovisnu državu priznaje gotovo sav svijet izuzev nekoliko država (brojčano gledano - nebitno; op.a.). Uostalom, Kosovo jest neovisno (ima svoju Vladu, vojsku, policiju, sudove, ....); jasno, uz asistenciju policijskih medjunarodnih snaga iz EU i dakako, NATO-a.

Republika Srbija može ulagati žalbi koliko god želi (to je i njeno demokratsko pravo), no, veća instanca od ovog dotičnog Suda jednostavno - NE POSTOJI i što to prije službeni Beograd shvati, to bolje za gradjane Republike Srbije i gradjanje srpskog podrijetla koji su na Kosovu.

Priznala Srbija neovisno Kosovo ili ne priznala, to ionako svijetu ne znači osobito, jer Kosovo jest medjunarodno priznato od većine država članica UN-a i Kosovo van pravnog poretka Srbije kao neovisna država ostaje i dalje i to je - FAKT !
A ako Srbi, Srbija i njena Vlada i dalje žele loše glumatati protektora nad Kosovom, lošeg glumljenja ionako u svijetu ima poprilično, pa što se tom lošem glumljenju ne bi priklonili i jedan Tadić i Jeremić, ako i kad ih već to zabavlja? Naravno, u demokratskim državama koje priznaju neovisno Kosovo, demokratski je i glumiti pa makar i loše glumiti, ali FAKT je jedan i jedini - Kosovo jest neovisna država ! :klavir:
Korisnikov avatar
By ALBION
Originally posted by Dušan Maljković

....... Ali ustaće majka Rusija, taj medved uspavani i zavešće jednog dana red i poredak u skladu sa Bogom i njegovim anđelima, a ne kao sada kada vladaju horde sotonske koje iz Haga tj. Hada kroje sudbine i mape malom, ali dobrom i drevnom srpskom narodu .......
Dakle, što se Rusije tiče, službena Moskva je rekla svoje u svezi Kosova onda kad se povukla iz mirovnih snaga UNPROFOR-a iz Hrvatske, BiH i Kosova nazad u "majčicu Rusiju".
Od siječnja/januara 1997. godine pa nadalje, snagama UNPROFOR-a na terenu počinje zapovjedati britanski brigadni general - Lieutenant General Sir Michael Jackson (zamijenivši nesposobnog francuskog generala Morlliona). Sir Jackson, dakle, iznenadno i u dogovoru s USA šalje britanske lake tenkove klase Chefteen da zauzmu prištinsku zračnu luku. Naravno, Rusi iz hrvatske Slavonije (gdje su bili mirovnjaci), preko BiH forsiraju tenkovima doći u prištinsku zračnu luku prije Britanaca, ali - uzalud. Britanci su brži i sposobniji. Zapovjednik NATO-a u zraku, američki visoki časnik, general Wesley Clarck, očito zabrinut stanjem na terenu, naredjuje Sir Jacksonu da ako treba napadne Ruse, no, ovaj klasično i sofisticirano engleski, odgovara: - Nisam lud da započnem treći svjetski rat zbog jednog nervoznog cowboya. Ja sam zapovjednik UNPROFOR-a na terenu, a NATO nam asisitira, a ne zapovijeda. Britanci u medjuvremenu zauzimaju prištinsku zračnu luku i kad su poprilično kasnivši, stigli i Rusi, Britanci im ponude da čuvaju jednu stranu aerodroma, na što su Rusi i pristali. Nakon toga dolaze i Amerikanci i u Prištini traju pregovori i dogovori Ujedinjenog Kraljevstva, USA i Rusije uz istovremeno ratovanje Kosovara i Srba u kojem britanske i američke strane staju u obranu naroda Kosova i uspijevaju eliminirati Arkanove teroriste i ubojice (toliko o malom, ali dobrom srpskom narodu kojeg gore spominješ; op.a.) i ostale vojne i paravojne jedinice Vojske Jugoslavije i Srbije. Kosovo uspostavlja redarstvene oružane snage i nastupa kakav-takav mir, a Rusija se, čudna mi čuda - neobjašnjivo povlači iz mirovnih misija na Balkanu natrag put Moskve. Rezultat: Bombardiranje srbijanskih gradova od strane NATO-a 1999. godine, NATO i medjunarodne snage u BiH, svrgavanje Miloševića i tadašnje srpske vlade, proglašenje neovisnosti Kosova, ulazak Hrvatske i Albanije u NATO, izlazak Crne Gore kao neovisne iz propale Jugoslavije i mir u regionu uz, interesantno - dolazak ruskog Gazproma u Srbiju i njegovo preuzimanje naftne industrije. Sada jasno???

Dušane Maljkoviću, tvoja "majčica Rusija" se dogovorila sa Angloamerikancima i Zapadom - Kosovo je neovisno i pod budnim okom NATO-a i EU-a (najveća NATO baza u Europi je sada na Kosovu; op.a.), s druge strane Rusija gospodarski ulazi u Srbiju i tu je kvaka. Kosovo više nikada neće biti u sastavu Srbije, izmedju ostalog i zato što, citiram: "Ljudi na Kosovu neka oproste svojoj zemlji (Srbiji; op.a.) koja je bila nesposobna da njihov život učini vrijednijim, a samu sebe značajnijom !!!" - (rekao lider LDP-a Čedo Jovanović 17. veljače 2008. godine u BG Saveznoj skupštini, povodom proglašenja neovisnog Kosova - objavljeno, izmedju ostalog i u nacionalnom mjesečniku IMPERIAL - kojeg, jel'te, usput uredjujem; op.a. - u travnju/aprilu 2008. godine na stranicama 20-22), dakle: "Mi ćemo danas braniti svoju politiku u parlamentu i na nikakav način nećemo pružiti podršku jednoj i drugoj isključivosti. A Kosovo, Kosovo je toliko puta do sada stradalo, da će ovo stradanje njegov značaj učinti većim, a ljudi na Kosovu, oni neka oproste svojoj zemlji koja je bila nesposobna da njihov život učini vrijednijim, a samu sebe značajnijom. Hvala. " - Čedomir Jovanović, lider LDP-a prilikom govora u srpskom parlamentu u veljači/februaru 2008. godine.

Toliko o tvojoj "majčici" Rusiji. Ma boli službenu Moskvu krasni RACKU za Kosovo. Rusija je partner Zapadu za razliku od Srbije, te poštuje dogovore s njim. :tushe:
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Naslov ove teme je pogresan. Sud nije presudio da je Kosovo sused Srbije vec je samo dao misljenje u vidu presude da je Kosovska deklaracija o nezavisnosti u skladu sa medjunarodnim pravom, sto su 2 potpuno razlicita pojma i 2 razlicita pravna termina. Dakle sud je samo na neki nacin potvrdio sadasnju situaciju koja vlada na Kosovu sto svakako ide u prilog Siptarima,a ne i da li je Kosovo drzava.
To sto su srpski pravnici gomila nesposobnjakovica da postave MSP adekvatno pitanje koje iskljucivo Srbiji ide u prilog i da se vec jednom okanu uloge mirotvoraca kad dobro znamo iz iskustva da ovaj svet funkcionise po zakonu jacega, je velika greska zvanicnog Beograda. I uostalom zar je i bitno sve to sa Kosovom kad smo ionako vec uveliko pod imperijom Velike Svetske Vlade.

''
Korisnikov avatar
By andjela
kada kosovo isplati srbiji svu opremu telekoma, elektrodistribucije, vodovoda i svega ostalog sto je vlasnistvo kompanija u srbiji neka idu.
takodje ako zele da budu medjunarodno priznata drzava moraju dati sva prava svim svojim gradjanima, slobodu govora, slobodo kretanja, skolovanje na maternjem jeziku i sve ostalo cega se jedna medjunarodno priznata drzava mora pridrzavati.

ALBION LOOOOOL! idi slavi Oluju ;)
Korisnikov avatar
By ALBION
Idem, ne brini. Službeni Mercedes S klase dolazi po mene u 4 ujutro. :hvala:

A kaj se Kosova tiče, ono jest medjunarodno priznata država svidjalo se to nekom ili ne.
Korisnikov avatar
By willow_in_dawn
Ne. Ne mozes koren kulture zemlje da odvojis zato sto se nekome htelo.
A niti da ostavis onda rep. srpsku
a kamo li da nazoves zemlju nezavisnom ako su iz nje prognaani ljudi.
Korisnikov avatar
By ALBION
Originally posted by Sprinter

.... зато требамо да им загорчавамо живот докле можемо, макар да ови терористи не доживе пуно значење независног косова. .....
Zbog tog zagorčavanja života nesrpskim narodima u regiji ste i dobili po pički, što od Hrvata, što od armije BiH svojedobno, a bogami, dobili ste za to zagorčavanje i nagradu od NATO-a, točnije od Britanaca i Amerikanaca 1999. godine. Bombardiran je Beograd i drugi gradovi. Pazite da vam se to opet ne dogodi, obzirom da NATO (u kojem je i Hrvatska; op.a.) i EU neće dopustiti ni pod razno da Kosovo bude u sastavu Srbije, a Rusija kao partner NATO-a i EU-a u rješavanju svjetskih zavrzlama, kao što i sam znaš, nije pičkom mrdnula ni kad je Kosovo dobijalo neovisnost, ni kad je Srbiju NATO bombardirao, a neće ni ubuduće. :nokti:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by ALBION

Idem, ne brini. Službeni Mercedes S klase dolazi po mene u 4 ujutro. :hvala:

A kaj se Kosova tiče, ono jest medjunarodno priznata država svidjalo se to nekom ili ne.
ooooo! zombi se probudio... :D
A otkada si postao kajkavac? :trep: Vjerujem otkada i Bandić... :lol:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Politika "Kosovo je Srbija" jeste jedina politika koja može da se vodi dok se ne dobije određena kompenzacija, kaže za NIN Milorad Dodik, premijer Srpske.

Minimum koji Srbija mora da dobije je i specijalni status njene manjine u ostalim delovima Kosova, kao i status naših manastira i kulturnog blaga, kaže on.

"Mislim da Srbija treba da nastavi da vodi ovakvu politiku da bi u jednom trenutku mogla da dobije satisfakciju", rekao je Dodik u intervjuu nedeljniku NIN.

On kaže da je odlukom iz Haga nastavljen kontinuitet lošeg odnosa sveta prema Srbiji, koja je još jednom ponižena.

"Makar i zbog te poniženosti ne sme da promeni politiku prema Kosovu. Ali Srbija mora da zna i da se volja velikih zapadnih sila po tom pitanju sigurno neće promeniti", kaže premijer RS.

Dodik navodi da je apsurdno što bi trebalo da RS, gledajući čisto svoje interese, bude zadovoljna posle ovakvih mišljenja MSP-a, ali i da mu je pozicija Srbije kao matične države najbitnija.

Na pitanje u kakvim je odnosima sa Beogradom, Dodik kaže da RS nema kapacitete i ambicije da modelira političku scenu Srbije.

"Sarađivaćemo sa svim demokratskim predstavnicima Srbije. I naravno da sam u redovnom kontaktu sa sadašnjim rukovodstvom Srbije i predsednikom Tadićem, kao što sam bio u kontaktu i kada je predsednik Vlade bio Koštunica. Ali to nisu razgovori tipa 'uradi nešto ili nemoj' i ni sada nije bilo takvih poziva. Mi smo racionalni ljudi, znamo kako treba da se ponašamo", kaže on.
Korisnikov avatar
By svejedno
Osim sto..

..prvo - naziv teme je netacan, jer sud tako nesto nije presudio, niti ima autoritet da tako nesto presudi - sud je samo rekao da je deklaracija nezavisnosti lepo srocena.

Drugo - sud nije ulazio u to ko je & zasto napisao tu deklaraciju. Tako bi taj sud - razumno je pretpostaviti - na taj nacin rekao i da smo ja i moje komsije napisali 'deklaraciju nezavisnosti zgrade' u skladu sa medjunarodnim pravom. A cekam da se svi potpisu ,)

Trece - da bi neki entitet postao drzava, potrebna su 3 elementa - teritorija (check) narod (..ajde..check) & vlast (fold)

Cetvrto - nije ceo svet priznao Kosovo, daleko od toga.
Zaključno sa 04.08.2010. godine, nezavisnost Kosova priznalo je 69 od 192 (36%) zemlje članicе Ujedinjenih nacija - sad izvukao sa neta.
Neke zemlje sa mogucnoscu veta u UN npr, nisu - nebitno da li ce to pravo iskoristiti - sadasnje stanje je takvo. 36%
Za prijem u UN potrebna je dvotrecinska vecina, koliko znam.

Peto - i da ceo svet prizna, Srbija ne mora, ma koliko to bila 'politicka realnost'. Npr, potpuno banalan primer - Grcka dan danas ne da Makedoniji pravo na ime Makedonija. Moze im se. Tripuju se na istoriju, valjda ,)
LM, nepriznavanje je legitimno pravo.

Sesto -

.... зато требамо да им загорчавамо живот докле можемо, макар да ови терористи не доживе пуно значење независног косова. .....
Zbog tog zagorčavanja života nesrpskim narodima u regiji ste i dobili po pički, što od Hrvata, što od armije BiH svojedobno, a bogami, dobili ste za to zagorčavanje i nagradu od NATO-a, točnije od Britanaca i Amerikanaca 1999. godine. Bombardiran je Beograd i drugi gradovi. Pazite da vam se to opet ne dogodi, obzirom da NATO (u kojem je i Hrvatska; op.a.) i EU neće dopustiti ni pod razno da Kosovo bude u sastavu Srbije, a Rusija kao partner NATO-a i EU-a u rješavanju svjetskih zavrzlama, kao što i sam znaš, nije pičkom mrdnula ni kad je Kosovo dobijalo neovisnost, ni kad je Srbiju NATO bombardirao, a neće ni ubuduće. :nokti:
A sta si ti, neofasista hrvatski? lol.

Osim raznih neistina koje ovde...pricas, jos si u nekom fazonu da je ikome bitno sto je Hrvatska u NATOu. lol indeed.

Sedmo - tacno je ovo cime zavrsava neofasista - stvara se potpuno drugacija politicka, ekonomska etc klima - ja bi' to nazvao fasistickom svetskom vladom - bilo bi zanimljivo da neko ko zna koji je simbol fasizma pogleda sta stoji sa obe strane americkog predsednika dok daje izjave u Beloj kuci.

Stoga, posto ChristianTroy ima pravo, veoma je kontradiktorno u doba sjedinjavanja cele planete odvajati deo neke drzave, ko sto pokusavamo moja zgrada i ja. Ali mi smo anarhisti, a ne globalisti ,)

..

..dakle, osim svega toga (lol), na kraju - mnogo, bre, serete. Sud je izbegao da odgovori na pitanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Zasto je to tako, ne znam, al meni je to kul - nadam se da ce istu stvar presuditi i za moju zgradu - jer deklaracija je spremna, ne kosi se sa madjunarodnim pravom po ovoj presudi - cekamo samo jos potpise nekih ljudi koji nisu u gradu trenutno.
Ja sam sledeci predsednik kucnog saveta, delio sam kolace & kosio travu u dvoristu u tu svrhu ,)
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković

....... Ali ustaće majka Rusija, taj medved uspavani i zavešće jednog dana red i poredak u skladu sa Bogom i njegovim anđelima, a ne kao sada kada vladaju horde sotonske koje iz Haga tj. Hada kroje sudbine i mape malom, ali dobrom i drevnom srpskom narodu .......
Dakle, što se Rusije tiče, službena Moskva je rekla svoje u svezi Kosova onda kad se povukla iz mirovnih snaga UNPROFOR-a iz Hrvatske, BiH i Kosova nazad u "majčicu Rusiju".
Od siječnja/januara 1997. godine pa nadalje, snagama UNPROFOR-a na terenu počinje zapovjedati britanski brigadni general - Lieutenant General Sir Michael Jackson (zamijenivši nesposobnog francuskog generala Morlliona). Sir Jackson, dakle, iznenadno i u dogovoru s USA šalje britanske lake tenkove klase Chefteen da zauzmu prištinsku zračnu luku. Naravno, Rusi iz hrvatske Slavonije (gdje su bili mirovnjaci), preko BiH forsiraju tenkovima doći u prištinsku zračnu luku prije Britanaca, ali - uzalud. Britanci su brži i sposobniji. Zapovjednik NATO-a u zraku, američki visoki časnik, general Wesley Clarck, očito zabrinut stanjem na terenu, naredjuje Sir Jacksonu da ako treba napadne Ruse, no, ovaj klasično i sofisticirano engleski, odgovara: - Nisam lud da započnem treći svjetski rat zbog jednog nervoznog cowboya. Ja sam zapovjednik UNPROFOR-a na terenu, a NATO nam asisitira, a ne zapovijeda. Britanci u medjuvremenu zauzimaju prištinsku zračnu luku i kad su poprilično kasnivši, stigli i Rusi, Britanci im ponude da čuvaju jednu stranu aerodroma, na što su Rusi i pristali. Nakon toga dolaze i Amerikanci i u Prištini traju pregovori i dogovori Ujedinjenog Kraljevstva, USA i Rusije uz istovremeno ratovanje Kosovara i Srba u kojem britanske i američke strane staju u obranu naroda Kosova i uspijevaju eliminirati Arkanove teroriste i ubojice (toliko o malom, ali dobrom srpskom narodu kojeg gore spominješ; op.a.) i ostale vojne i paravojne jedinice Vojske Jugoslavije i Srbije. Kosovo uspostavlja redarstvene oružane snage i nastupa kakav-takav mir, a Rusija se, čudna mi čuda - neobjašnjivo povlači iz mirovnih misija na Balkanu natrag put Moskve. Rezultat: Bombardiranje srbijanskih gradova od strane NATO-a 1999. godine, NATO i medjunarodne snage u BiH, svrgavanje Miloševića i tadašnje srpske vlade, proglašenje neovisnosti Kosova, ulazak Hrvatske i Albanije u NATO, izlazak Crne Gore kao neovisne iz propale Jugoslavije i mir u regionu uz, interesantno - dolazak ruskog Gazproma u Srbiju i njegovo preuzimanje naftne industrije. Sada jasno???

Dušane Maljkoviću, tvoja "majčica Rusija" se dogovorila sa Angloamerikancima i Zapadom - Kosovo je neovisno i pod budnim okom NATO-a i EU-a (najveća NATO baza u Europi je sada na Kosovu; op.a.), s druge strane Rusija gospodarski ulazi u Srbiju i tu je kvaka. Kosovo više nikada neće biti u sastavu Srbije, izmedju ostalog i zato što, citiram: "Ljudi na Kosovu neka oproste svojoj zemlji (Srbiji; op.a.) koja je bila nesposobna da njihov život učini vrijednijim, a samu sebe značajnijom !!!" - (rekao lider LDP-a Čedo Jovanović 17. veljače 2008. godine u BG Saveznoj skupštini, povodom proglašenja neovisnog Kosova - objavljeno, izmedju ostalog i u nacionalnom mjesečniku IMPERIAL - kojeg, jel'te, usput uredjujem; op.a. - u travnju/aprilu 2008. godine na stranicama 20-22), dakle: "Mi ćemo danas braniti svoju politiku u parlamentu i na nikakav način nećemo pružiti podršku jednoj i drugoj isključivosti. A Kosovo, Kosovo je toliko puta do sada stradalo, da će ovo stradanje njegov značaj učinti većim, a ljudi na Kosovu, oni neka oproste svojoj zemlji koja je bila nesposobna da njihov život učini vrijednijim, a samu sebe značajnijom. Hvala. " - Čedomir Jovanović, lider LDP-a prilikom govora u srpskom parlamentu u veljači/februaru 2008. godine.

Toliko o tvojoj "majčici" Rusiji. Ma boli službenu Moskvu krasni RACKU za Kosovo. Rusija je partner Zapadu za razliku od Srbije, te poštuje dogovore s njim. :tushe:
Pored toga što si hrvatski nacoš, i što loše pišeš -- valjda otud urednički posao, da ne bi zasipao loše sročenim tekstovima na lošem hrvatskom čitajuće pučanstvo i plebs -- nisi shvatio moju parodičnu ironiju na srpski nacionalizam. Sve sa Gocom Lazarević na kraju za okrepljenej patriotizma, zaista treba biti notorna budaletina da se to ne shvati.

P.S. Pitam se šta bi Krleža rekao na biografiju našeg urednika "Imperijala": http://www.imperial-media.hr/ Ovakav treš zaista se retko sreće:

"Vlasnik obiju tvrtki, direktor i glavni urednik nacionalnog mjesečnika IMPERIAL je dugogodišnji novinarski djelatnik Teo Ljubić (na slici), rođen 18. srpnja 1966. u gradu Splitu. Osnovnu školu završio je u Splitu, srednju školu pohađao je u Splitu i u Supetru na otoku Braču, te je završio ugostiteljsko-turistički fakultet u Opatiji. Tri godine je studirao laičku teologiju u Splitu, da bi se u rujnu 1991. godine uključio u Hrvatski obrambeno-oslobodilački rat zvan "Domovinski rat" iz kojeg izlazi kao poručnik pješaštva (snajperist) diverzantske desetine IV A brigade iz Splita. Sudjelovao je na svim južnim bojištima od Zadra do Dubrovnika, uključujući i Hercegovinu. Iz Hrvatske vojske je demobiliziran nakon završetka svih važnijih vojnih operacija oslobađanja okupiranih djelova RH.

Nakon završetka "Domovinskog rata" aktivno se bavi novinarstvom i uređuje alternativni časopis "Biobil", te splitski tjednik "Ogledalo", a potom piše i za zagrebački tjednik "ST Ekskluziv". Od 1997. godine živi i djeluje u Zagrebu, te je i jedan od utemeljitelja nekadašnjeg tjednika Imperijal, čija je glavna urednica, utemeljiteljica i autorica projekta bila gđa Irena Divković. Od 2004. godine se vraća u Split i utemeljuje agenciju za posedovanje u prometu nekretninama "Skarabej", te surađuje u svojstvu Astrologa (Astrologijom se bavi od svoje 17.-te godine života) s izdavačkom kućom EPH u projektu Malog oglasnika Slobodne Dalmacije. Ponovo se vraća u Zagreb, te utemeljuje najprije svoju internacionalnu tvrtku IMPERIAL ALBION LTD u Engleskoj i Walesu, a malo zatim i svoju hrvatsku tvrtku IMPERIAL ALBION MEDIA d.o.o.

Od 6. prosinca 2009. godine postaje Vitezom Reda Templara i pripadnik Neovisnog Templarskog Viteškog Reda Svetog Bernarda i Marije Magdalene kojeg je sjedište u gradu Zagrebu."
Korisnikov avatar
By 2kune

"Vlasnik obiju tvrtki, direktor i glavni urednik nacionalnog mjesečnika IMPERIAL je dugogodišnji novinarski djelatnik Teo Ljubić (na slici), rođen 18. srpnja 1966. u gradu Splitu. Osnovnu školu završio je u Splitu, srednju školu pohađao je u Splitu i u Supetru na otoku Braču, te je završio ugostiteljsko-turistički fakultet u Opatiji. Tri godine je studirao laičku teologiju u Splitu, da bi se u rujnu 1991. godine uključio u Hrvatski obrambeno-oslobodilački rat zvan "Domovinski rat" iz kojeg izlazi kao poručnik pješaštva (snajperist) diverzantske desetine IV A brigade iz Splita. Sudjelovao je na svim južnim bojištima od Zadra do Dubrovnika, uključujući i Hercegovinu. Iz Hrvatske vojske je demobiliziran nakon završetka svih važnijih vojnih operacija oslobađanja okupiranih djelova RH.

Nakon završetka "Domovinskog rata" aktivno se bavi novinarstvom i uređuje alternativni časopis "Biobil", te splitski tjednik "Ogledalo", a potom piše i za zagrebački tjednik "ST Ekskluziv". Od 1997. godine živi i djeluje u Zagrebu, te je i jedan od utemeljitelja nekadašnjeg tjednika Imperijal, čija je glavna urednica, utemeljiteljica i autorica projekta bila gđa Irena Divković. Od 2004. godine se vraća u Split i utemeljuje agenciju za posedovanje u prometu nekretninama "Skarabej", te surađuje u svojstvu Astrologa (Astrologijom se bavi od svoje 17.-te godine života) s izdavačkom kućom EPH u projektu Malog oglasnika Slobodne Dalmacije. Ponovo se vraća u Zagreb, te utemeljuje najprije svoju internacionalnu tvrtku IMPERIAL ALBION LTD u Engleskoj i Walesu, a malo zatim i svoju hrvatsku tvrtku IMPERIAL ALBION MEDIA d.o.o.

Od 6. prosinca 2009. godine postaje Vitezom Reda Templara i pripadnik Neovisnog Templarskog Viteškog Reda Svetog Bernarda i Marije Magdalene kojeg je sjedište u gradu Zagrebu."
:lol: :pucaodsmeha: kakva frizirana biografija... :tos: :pokazuje:
to je ibermenš jamačno sam pisao... :radosnice: ali ja znam pravu istinu... :freddy:
Korisnikov avatar
By ALBION
Originally posted by *STATUS*

Србија има подршку Кине и Русије...

То је много јаче од те 1/3 земаља које помињеш....

:poklon:
Podrška Rusije i Kine? :lood:
Ma moš si mislit podrške. Podrška je tolika da službeni Peking i Moskva prstom nisu mrdnule kad je Kosovo izašlo iz sastava Srbije i postalo - država.
S druge strane, 1/3 država koje priznaju neovisnost Kosova su USA, UK, ostale članice EU (većina njih), neke azijske države, Izrael, etc, etc., a ove imaju itekako jak utjecaj u svijetu. Dakle, od te podrške Kineza i Rusa Srbija ima koristi kao od lanjskog snijega koji se odavno otopio.
Korisnikov avatar
By ALBION

........... kada bi se kosovo vratilo u sastav srbije; ..........
Kosovo se više nkada neće vratiti u sstav Srbije iz više razloga, a jedan od najbitnijih razloga je najveća NATO baza u EU izgradjena na Kosovu. Amerikanci, kad toliko veliku bazu koja ulazi i duboko u zemlju, naprave na nekoj točki svijeta, to znači da iz te regije nemaju namjeru otići najmanje 100 godina, ako ne i više. Stoga, sve bedastoće i trkeljana o nekakvom vraćanju Kosova pod pravno-državni poredak Srbije nije ništa drugo nego "trla baba lan da joj prođe dan". :trep:
Korisnikov avatar
By scout_finch
bi se u rujnu 1991. godine uključio u Hrvatski obrambeno-oslobodilački rat zvan "Domovinski rat" iz kojeg izlazi kao poručnik pješaštva (snajperist) diverzantske desetine IV A brigade iz Splita.
junacki, borba prsa u prsa. :yes:
a nije iznenadjujuce, i pise ko pizda.
Korisnikov avatar
By ALBION
Originally posted by andjela

kada kosovo isplati srbiji svu opremu telekoma, elektrodistribucije, vodovoda i svega ostalog sto je vlasnistvo kompanija u srbiji neka idu.
takodje ako zele da budu medjunarodno priznata drzava moraju dati sva prava svim svojim gradjanima, slobodu govora, slobodo kretanja, skolovanje na maternjem jeziku i sve ostalo cega se jedna medjunarodno priznata drzava mora pridrzavati.

Telekom oprema, vodovod etc., etc., i otplata istoga je stvar dogovora Prištine i Beograda. Kosovo ne treba nikud ići jer je ono već odavno van Srbije i djeluje kao neovisna država i to je de facto i de iure !!!
Što se prava gradjana Kosova tiče, slobode govora i kretanja, te školovanja na materinjem jeziku, ono se provodi uz asistenciju medjunarodnih snaga i uz asistenciju civilnih stručnjaka EU-a, jer da nije tako ne bi Britanci prije tri dana usred zgrade UN-a bez veze prozvali upravo Srbiju, ultimativno joj poručivši da prestane s namjernom opstrukcijom Kosova, jer će u protivnom snositi ozbiljne posljedice. Koliko je britanski pritisak i osuda službenog Beograda u UN-u bio jak, zorno govori i snimak face Vuka Jeremića koji je ostao bez teksta i ništa konkretno Britancima nije odgovorio. :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!