Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Homoseksualci – drugačiji, a normalni!?

1. Da, homoseksualci su drugačiji, a normalni
6
13%
2. Homosekasualci su kao sav normalan svet, razlikuju se samo po seksualnom životu
11
24%
3. Gayevi su specifični po mnogo čemu, ne samo sexu
9
20%
4. To je isforsirana tema, svi ljudi su po mnogo čemu, a ne samo sexu različiti
12
27%
5. Da je neko gay vidi se sa 100 metara
3
7%
6. Gay osobe su kreativnije i kulturnije od ostalih
2
4%
7. Zamara me sve to, ne interesuje me...
2
4%
Odnos prema homoseksualcima u Nemačkoj se vremenom menjao. Nacisti su ih progonili, bili su kažnjavani sve do kraja 60-tih. Danas je drugačije. Ljubav između dva muškarca ili dve žene više ne mora da se krije.

Homoseksualci u Nemačkoj više nemaju razloga za strah. Uostalom i šef nemačke diplomatije je homoseksualac. I ne samo on. "Ja sam homoseksualac i to je u redu", izjavio je, 2001. godine, samouvereno i iskreno, gradonačelnik Berlina Klaus Voverajt i napravio revoluciju. Pa ipak, biti homoseksualac i baviti se politikom nije nimalo lako. Politički protivnici, u svojim napadima, kad im to zatreba, znaju da zloupotrebe i nečiju seksualnu orijentaciju. U svetu kulture i zabave, homoseksualci ne moraju da se kriju. Javnost ih doživljava kao kreativne i pomalo otkačene. Iako je reč o pozitivnom klišeu, homoseksualci i lezbijke u Nemačkoj žive krajnje normalnim životom, kao i svi ostali. Razlika je jedino u tome što kraj sebe imaju osobu istog pola.

Gej supružnici ipak nemaju sve privilegije

Tomas i Rajner su pre dve godine "sklopili" partnerstvo, koje priznaju zakoni i država. Od avgusta 2001. godine to je moguće u Nemačkoj. Drugim rečima, homoseksualni parovi se tretiraju kao supružnici, ali nemaju iste privilegije kao heteroseksualci. Pre svega kada je reč o poreskim pravima i obavezama.

Različite su procene o broju homoseksualaca koji žive u Nemačkoj. Sociolozi tvrde da u proseku kod svake pete do desete osobe postoje homoseksualne sklonosti. Drugim rečima, to znači da mnogi iz straha ipak kriju da su homoseksualci.

Jer, bez obzira koliko je nemačko društvo liberalno po tom pitanju, homoseksualci se i dalje suočavaju sa diskriminacijom i to pre svega u institucijama poput crkve, policije, vojske i škole. I na radnom mestu ih kolege često diskriminišu.

Keln – gej prestonica

Samopouzdanje homoseksualaca naročito dođe do izražaja kada pojedini političari pokušavaju da dovedu u pitanje njihova prava. U manjim sredinama je netrpeljivost prema homoseksualcima i dalje prilično rasprostranjena. Zato se većina njih odlučuje na život u velikim gradovima: Frankfurtu, Berlinu, Hamburgu ili Kelnu koji je poslednjih godina prerastao u "gej prestonicu".

Tolerancija stanovnika Kelna prema onima koji su drugačiji igra presudnu ulogu. Mada, homoseksualci u Kelnu predstavljaju i važan "ekonomski faktor". Većina njih dobro zarađuje, a vole i da potroše. Zato i ne iznenađuje to što je grad Keln domaćin mnogobrojnih festivala, pa tako i Parade ponosa ili Gej igara.

Gej zajednica u Kelnu je naročito aktivna. Brojni projekti, poput Vile Anders, realizuju se tokom godine. Reč je o naselju u kojem žive homoseksualci koji ne žele da budu sami – nevažno koliko imaju godina i kog su pola. Dobrodošli su, naravno, i oni koji nisu homoseksualci.

* Ovaj zanimljiv tekst o procesu ravnopravnosti gay zajednice u Nemačkoj, samo je povod za anketu - kako sami sebe vidimo: da li smo drugačiji, a normalni ili smo normalni, a samo drugačiji u sexualnom opredeljenju, ili smo ipak specifični... Uz klik poželjan je i komentar, sopstveno vidjenje teme...

Omogućeno je glasanje za više opcija!
Korisnikov avatar
By Mage
Ja mislim da su svi pederi nastrani :egzorcist:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Znaci, zato su spekulisali o Kelnu kao domacinu sledeceg Eurosonga. :D

Sa ili bez Eurosonga, pravac Keln! :superheroj:

:wundy:
Korisnikov avatar
By Mage
May lord have mercy on their sinfull souls! :pop:
Korisnikov avatar
By Burak
UBI' ZAKOLJI
DA PEDER NE POSTOJI
:obraz: :mišavacic: :pravdaivazelinzaurketa: ;)
Korisnikov avatar
By Dina
2.

Isto kao i ostali svet i u pozitivnom i u negativnom...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja nisam normalan, i ne družim se, niti se jebem sa normalnim ljudima.
Te opcije nema.
Korisnikov avatar
By Lepi_Milojko
4. svakako!
5. ne bih da globalizujem, ali uglavnom...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Sheytan

Odnos prema homoseksualcima u Nemačkoj se vremenom menjao. Nacisti su ih progonili...
Zašto kod tebe uvijek sve počinje od nacista? :trep:
Progonili su ih i prije i to po istom zakonu; nacisti ga nisu mijenjali...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by 2kune

Odnos prema homoseksualcima u Nemačkoj se vremenom menjao. Nacisti su ih progonili...
Zašto kod tebe uvijek sve počinje od nacista? :trep:
Progonili su ih i prije i to po istom zakonu; nacisti ga nisu mijenjali...
Vrlo interesantno: nacisti su radili po zakonima!?

Da, otuda i ne vidite razliku ustaštva u NDH i proustaške ideologije u aktuelnom ponašanju Hrvatske od devedesertih do danas...

Inače, tekst je prenet sa sajta Dojče vele. Oni stvarno znaju šta je nacizam, ne stide se da ga spominju kao najveće zlo jer su s njim raskrstili...

Pogledaj moj potpis, poučan je za mnoge, a pre svega Hrvate:

Samo veliki narodi mogu da vide i da priznaju svoje zablude i greške. To ih čini potom sklonim da zablude i greške ne ponavljaju. I na kraju, da tim razmišljanjem i postupanjem, otvaraju puteve nove budućnosti.
Korisnikov avatar
By 2kune

Vrlo interesantno: nacisti su radili po zakonima!?

Da, otuda i ne vidite razliku ustaštva u NDH i proustaške ideologije u aktuelnom ponašanju Hrvatske od devedesertih do danas...

Inače, tekst je prenet sa sajta Dojče vele. Oni stvarno znaju šta je nacizam, ne stide se da ga spominju kao najveće zlo jer su s njim raskrstili...

Pogledaj moj potpis, poučan je za mnoge, a pre svega Hrvate:

Samo veliki narodi mogu da vide i da priznaju svoje zablude i greške. To ih čini potom sklonim da zablude i greške ne ponavljaju. I na kraju, da tim razmišljanjem i postupanjem, otvaraju puteve nove budućnosti.
Da, konkretno što se tiče ove teme po poznatom paragrafu 175 kaznenog zakona Njemačke, nepromjenjen na snazi od 1871. do 1969. a promjenjen na snazi sve do 1994. Što se tiče ostatka holokausta, rabili su se zloglasni rasni zakoni. Nacisti su apsolutno sve radili po zakonima. To je i bila osnova njihove obrane na nirnberškim procesima. Siguran sam da i Dojče vele, svake vele, to zna pa se nad time ne isčuđava poput tebe jer je to općepoznata stvar.
Ustaše su bile potpuno drugačije. Oni su, pak, sve radili mimo zakona a iste se nisu baš previše trudili pisati.
Ostale patološke insinuacije ič ne razumijem. Valjda zato što su patološke... :peace:
Korisnikov avatar
By Vel boy
sadashnja Nemachka je izgleda tamo gde je Weimar-ska josh onda pokushavala da bude. :love:

no, treba malo srihtati i te kontraste i nekonzistentnosti izmedju provincija i gradova!
Korisnikov avatar
By 2kune
a gdje je opcija 8. svi su ljudi gay samo toga još nisu svjesni? :trep:
Korisnikov avatar
By gorilica
Glasao za 1 i 3.
Smatram da su homoseksualci, dobri ili zli, pismeni ili nepismeni, ipak za nijansu drugachijeg mentalnog sklopa od heteroseksualaca, ali da su i u toj svojoj razlichitosti najnormalnija ljudska bica.
Takodje, smatram da su homoseksualci, bilo svojom genijalnoshcu, bilo svojom frustriranoshcu, u velikoj meri uticali na civilizaciju onakvu kakvom je imamo danas.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!