Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Najveci problem moderne Srbije je grebatorski mentalitet

Da
9
47%
Ne
9
47%
Ne znam
1
5%
Idem da ogrebem srecku
Nema glasova
0%
Korisnikov avatar
By Dirrty
Razumem ja tebe.
Mora da je super ne želeti/ne umeti više.
Onda politika i vlast svakako nemaju velikog uticaja na tvoj (svakodnevni) život.

Ali posedovati pasoš ove države, već dovoljno ograničava.
A vlast je često loš predstavnik države.

Za jednu stvar si u pravu.
Uživaću u svim stipendijama koje uzmem od države.
Pa da je dinar, uzeo bih!
Korisnikov avatar
By Sheytan
Delimično se samo slažem da je "grebatorski" mentalitet prisutan kod nas možda više nego kod drugih... Ima ga svuda, samo u raznim oblicima... Kod nas je osnovni problem, po mom mišljenju, što se mladi ranije ne osamostaljuju za život... To onda kod nekih budi mentalitet očekivanja pomoći sa strane...
By str00ja
Grebatorstvo, ruku na srce, nije samo srpska pojava, iako stoji da je ovde masovno zastupljeno.

A part-time job je ovde paralelni svet...

Mislim, 'ajde, tokom leta nije nemoguce naci posao na mesec-dva (sa tim da totalno stoji ono sto je Dirrty rekao, posle radne studentske godine valja malo napuniti baterije, makar i kod kuce ako ne na moru), ali je to i dalje tesko. Ja koga god znam da studira i da leti tako nesto radi, to je zato sto zna nekoga ko mu je taj posao dao, citaj preko veze.

A part-time job u fazonu radim petkom i vikendom ili ne daj boze radim svaki dan po par sati posle faxa je bajka u Srbiji... Nije ovo USA i UK pa da odes na net i kao student u roku od odmah navatas neki tako poslic tipa raznosenje novina, nosenje i slaganje stvari po samoposlugama, setanje pasa penzionerima i bejbisiting... Kod njih je ta mreza part-time poslova izuzetno razvijena... Ovde nijedan poslodavac nece da te primi da mu raduckas par sati dnevno ili par dana u nedelji. Toga ovde nema. Ovde ili radis pa se otkidas za neveliku platu ili ne radis jer nema posla, nazalost nema trece (uglavnom je tako,posebno sa mladima).

... cime se otvara novi problem u Srbiji - ovde svi idu na sve ili nista, trebalo bi uvesti to malo fleksibilnije raduckanje, bolje raditi 10 sati nedeljno za neku sicu nego ne raditi. A to je u kapitalizmu, posebno ovom nasem novoprimenjenom, tesko; sad se stimulisu i opstaju samo veliki poslodavci koji rade na veliko i ciji zaposleni rade na veliko, puno radno vreme. Nema fleksibilnijih oblika rada, iako sad nesto lupaju kako ce uvedu zakone o doticnima, ali ajd bas cisto da vidimo.
By Speculum Columbae
Originally posted by str00ja

Grebatorstvo, ruku na srce, nije samo srpska pojava, iako stoji da je ovde masovno zastupljeno.

A part-time job je ovde paralelni svet...

Mislim, 'ajde, tokom leta nije nemoguce naci posao na mesec-dva (sa tim da totalno stoji ono sto je Dirrty rekao, posle radne studentske godine valja malo napuniti baterije, makar i kod kuce ako ne na moru), ali je to i dalje tesko. Ja koga god znam da studira i da leti tako nesto radi, to je zato sto zna nekoga ko mu je taj posao dao, citaj preko veze.

A part-time job u fazonu radim petkom i vikendom ili ne daj boze radim svaki dan po par sati posle faxa je bajka u Srbiji... Nije ovo USA i UK pa da odes na net i kao student u roku od odmah navatas neki tako poslic tipa raznosenje novina, nosenje i slaganje stvari po samoposlugama, setanje pasa penzionerima i bejbisiting... Kod njih je ta mreza part-time poslova izuzetno razvijena... Ovde nijedan poslodavac nece da te primi da mu raduckas par sati dnevno ili par dana u nedelji. Toga ovde nema. Ovde ili radis pa se otkidas za neveliku platu ili ne radis jer nema posla, nazalost nema trece (uglavnom je tako,posebno sa mladima).

... cime se otvara novi problem u Srbiji - ovde svi idu na sve ili nista, trebalo bi uvesti to malo fleksibilnije raduckanje, bolje raditi 10 sati nedeljno za neku sicu nego ne raditi. A to je u kapitalizmu, posebno ovom nasem novoprimenjenom, tesko; sad se stimulisu i opstaju samo veliki poslodavci koji rade na veliko i ciji zaposleni rade na veliko, puno radno vreme. Nema fleksibilnijih oblika rada, iako sad nesto lupaju kako ce uvedu zakone o doticnima, ali ajd bas cisto da vidimo.
Ono što str00ja kaže je na mestu.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Nije mi jasno da li se jednostavno ne trudite dovoljno da trazite posao ili jednostavno postoje poslovi i minimalne plate za koje ne zelite da radite. ukoliko je ovo drugo u pitanju, neko bez iskustva zaista ne moze mnogo da bira. Ja studiram i pohadjam skoro sva predavanja, imam part-time posao, povremeno drzim casove i bavim se prevodjenjem. Dajem ispite u roku i imam vremena da izadjem u grad sa drustvom. Ne mogu da tvrdim da lazete ali iz ovoga sto ste napisali izgleda kao da zivimo u razlicitim drzavama.
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo

......Nije ovo USA i UK pa da odes na net i kao student u roku od odmah navatas neki tako poslic tipa raznosenje novina, nosenje i slaganje stvari po samoposlugama, setanje pasa penzionerima i bejbisiting... Kod njih je ta mreza part-time poslova izuzetno razvijena...
izvini, ne znam za UK, ali u USA jako sve zavisi. nije bash da je ovde tako bajno, pogotovo ne u rust belt-u. narochito od bush-izma pa naovamo (no, da ne dubim off).

stoga, ovo
Ovde nijedan poslodavac nece da te primi da mu raduckas par sati dnevno ili par dana u nedelji. Toga ovde nema. Ovde ili radis pa se otkidas za neveliku platu ili ne radis jer nema posla, nazalost nema trece (uglavnom je tako,posebno sa mladima).

malo puno je slichnije izmedju USA-e (bar, rust belt, bible belt) i Srbije (i/ili vecine ostalih zemalja ex-Yu, for that matter), nego shto je razlichito.

no, ne chudim se shto mnogi od vas mislite da je u USA sve nuzno mnogo, mnogo bolje nego u Srbiji. i ja sam tako mislio dok nisam doshao i video i iskusio sve.....
By str00ja
Dobro, to sto sam pomenuo USA i UK je bilo na generalnoj bazi jer su oni oduvek imali dobru zastupljenost part-time poslova, makar bolju nego ovde... Jasno je da su u ovom momentu ekonomija i trziste rada u celom svetu, pa i Severnoj Americi, uzdrmani, pa stoga cak ni u najrazvijenijim zemljama vise nije bajna situacija po pitanju pronalazenja posla, koji vise nigde i nikome ne pada s neba.

Sto se tice takvih poslova kod nas, nisam rekao da ih je nemoguce naci, ali da je berza istih jako slabo organizovana i skoro pa nepostojeca i da ovdasnji poslodavci nisu bas najnaklonjeniji takvim oblicima rada, stoji. Trazenje takvog posla postaje pustolovina sa izrazitom tendencijom ka potezanju i aktiviranju veza, a kada bi ogromna vecina studenata htela da ga nadje za sebe, vecina ne bi imala sanse. Takvih poslova postoji matematicki samo za mali broj studenata, mnogo manji od onih kojima je potreban. Jos jednom, pricam o povremenim sezonskim poslovima, i poslovima sa nepunim radnim vremenom, sa nesvrsenim studentima kao ciljnom radnom snagom.

Jasno je da je ponuda svih vrsta poslova u krizi, ali ovih je posebno, niti su oni bili organizovano nudjeni cak i kada je trziste klasicnih stalnih poslova sa punim radnim vremenom bilo vece i stabilnije na ovim prostorima. Dakle, nije samo pomenuta ekonomska kriza jedini faktor, vec i socijalna politika drzava pojedinacno.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by colonia_boy

Nije mi jasno da li se jednostavno ne trudite dovoljno da trazite posao ili jednostavno postoje poslovi i minimalne plate za koje ne zelite da radite. ukoliko je ovo drugo u pitanju, neko bez iskustva zaista ne moze mnogo da bira. Ja studiram i pohadjam skoro sva predavanja, imam part-time posao, povremeno drzim casove i bavim se prevodjenjem. Dajem ispite u roku i imam vremena da izadjem u grad sa drustvom. Ne mogu da tvrdim da lazete ali iz ovoga sto ste napisali izgleda kao da zivimo u razlicitim drzavama.
Dobro si me podsetio

DAVANJE CASOVA gotovanskoj deci grebatorskih roditelja. Engleski, matematika, prepricavanje lektire, likovno itd. jeste PART TIME posao, samo se treba setiti.
Korisnikov avatar
By Herald
Cuj moderna srbija :lol:

Po meni je najveci problem sto srbijanska vlast jos nije promenila ustav, vratila imovinu lokalnim samoupravama, obezbedila zakonodavnu, izvrsnu i sudsku vlast za Vojvodinu, sto je dokrajcila industriju lopovskom privatizacijom, omogucila da radnici ostanu bez posla, sada joj je ostalo da unisti seljake. A najveci problem je sto i dalje prosipa iluziju da je kosovo srbija.

Drzava se grebe o gradjane, cedi ih do zlaboga, zaduzuje ih i zajebava.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!