Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li ste otmeni?

Da
8
24%
Ne
20
61%
Ne znam šta u mom okruženju znači otmen, pa samim tim ne mogu da se kategorišem.
1
3%
Dušo, otmenija od mene je jedino Elizabeta II.
4
12%
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by Swanheart

kakve veze ima plata sa tim da li si otmen ili ne?
niko ne kaze da moras da imas dobru platu da bi bio otmen
mozes da budes otmen i sa platom od 15 hiljada
kao sto "biti seljak" nije "geografska" stvar

[/quote]

moje vidjenje otmene osobe

prve asocijacije kada neko kaze otmena osoba su mi: osoba koja je pre svega kulturna, lepo vaspitana, sa pristojnim manirima, obucena bez preteranih detalja i nosi uglavnom ( crne, teget, plave i sive stvari, ne znam zasto ali to mi je takodje asocijacija vezano za boje ).
Ne mora da ima puno novca, ali zna sa istim da raspolaze, tako da mi teorija o visini plate pada u vodu.
Ne istice se iz gomile glasnim govorom i skretanjem paznje na sebe

[/quote]

skoro da bih se slozio sem za boje - sta je otmenije od belog (bez, drap)?
Korisnikov avatar
By Dirrty
@nsc

Crna?

Ali se slažem da je bela nepravedno izostavljena.
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by Dirrty

@nsc

Crna?

Ali se slažem da je bela nepravedno izostavljena.
slazem se i za crnu, a i svaka druga boja moze biti vrlo otmena u odgovarajucoj kombinaciji, ali jedino se na beloj svaki detalj savrseno vidi i nista ne moze sakriti, obozavam belu, samo je na meni kratkog veka, brzo postane flekava
Korisnikov avatar
By mirth
Umem da budem - umem i da ne budem. Versatile :awesome:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Let's get glam, don't let the clothes wear you
Let's get glam, it's all in how you move
Let's get glam, don't let the clothes wear you
Let's get glam, it's all in attitude
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by nsc

skoro da bih se slozio sem za boje - sta je otmenije od belog (bez, drap)?
belo jako-jako retko nosim, gotovo ne, ali bez/drap da - cisto ili u kombinaciji sa crvenom bojom - slazem se da su te boje odmah uz crnu sto se tice 'otmenosti'
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
po karakteristikama otmenosti iz uvodnog posta, takva osoba ne postoji na ovom svetu. Niko nije iznad tracheva, ljudi to rade nesvesno. A druzenje sa osobama niskog morala - skroz relativno jer ne postoji osoba na svetu o kojoj znate apsolutno sve da biste mogli doneti ocenu o necijoj moralnosti.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by colonia_boy
Niko nije iznad tracheva, ljudi to rade nesvesno.
na ovo ne znam sta da kazem... ali da me poznajes, uverio bi se da sam ja potpuno suprotna od ovoga sto si sad rekao - cak i nesvesno - totalno sam operisana od toga, ne znam kako i zasto, ali mi je to toliko strano kao da sam pala s Marsa ili s neke planete na kojoj ta pojava ne postoji.... a ne verujem da sam jedina.... no, generalno gledano, vecina ljudi jeste takva kao sto ti kazes, s tim da ja nemam problem ako neko jeste takav osim ako se ne radi bas o zlobi, to mi je nepojmljivo
A druzenje sa osobama niskog morala - skroz relativno jer ne postoji osoba na svetu o kojoj znate apsolutno sve da biste mogli doneti ocenu o necijoj moralnosti.
da, to je tacno, ne mozemo znati sve o svakome, ali mislim da se ovde ne radi o tome sto smo recimo u prijateljskim odnosima sa nekim silovateljem a nemamo pojma da je on silovatelj, nego se radi o tome da li bismo se druzili sa njim da znamo sta je....
po meni, ovo pitanje morala je najpre diskutabilno sa stanovista toga sta je za vas moral - prvo jer moral nije vecita konstanta niti neka univerzalna istina - pa zatim koja je to granica ispod koje su za vas osobe niskog morala.... meni, na primer, ne smeta ako je osoba promiskuitetna, ali nekome bi takva osoba (koja je imala vise od 2-3 partnera) bila osoba niskog morala....
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Originally posted by nsBeckie
Niko nije iznad tracheva, ljudi to rade nesvesno.
na ovo ne znam sta da kazem... ali da me poznajes, uverio bi se da sam ja potpuno suprotna od ovoga sto si sad rekao - cak i nesvesno - totalno sam operisana od toga, ne znam kako i zasto, ali mi je to toliko strano kao da sam pala s Marsa ili s neke planete na kojoj ta pojava ne postoji.... a ne verujem da sam jedina.... no, generalno gledano, vecina ljudi jeste takva kao sto ti kazes, s tim da ja nemam problem ako neko jeste takav osim ako se ne radi bas o zlobi, to mi je nepojmljivo
Kuzim sta hoces da kazes ali definicija tracha je toliko shiroka da je nemoguce ne biti svrstan u tu kategoriju. To ne mora biti sa nekom zlobnom namerom, jednostavno prenoshenje neproverenih informacija, bilo koje prirode, o nekome se smatra trachem.
Korisnikov avatar
By nsBeckie

Kuzim sta hoces da kazes ali definicija tracha je toliko shiroka da je nemoguce ne biti svrstan u tu kategoriju. To ne mora biti sa nekom zlobnom namerom, jednostavno prenoshenje neproverenih informacija, bilo koje prirode, o nekome se smatra trachem.
ma znam sta je trac :lol: ali to je ono sto je toliko smesno, sto sam ja stvarno iskreno potpuno izvan toga.... kao da sam operisana... :smeh: ne prenosim neproverene informacije nikome ni o kome... ako je nesto neprovereno kazem "ja samo mislim da je tako, ali nisam sigurna" a to se odnosi samo na pitanja tipa "da li je N.N. u NSu?"... i ja cu onda reci, "ne znam, mislim da jeste ali nisam sigurna".... to je najdalje sto ja mogu da stignem u prenosenju informacija o nekome... prosto mi nikad ne bi palo na pamet da nekome ko me nije pitao "da li je N.N. u NSu?" sama ponudim informaciju "N.N. je u NSu" bez da ne znam 100% da je to tacno, recimo videla sam N.N.-a malocas..... i to uopste nije nesto sto ja svesno radim, ono kao trudim se da ne prenosim traceve, nego sam jednostavno takva.... ne znam kako i zasto - zato kazem da mora biti nesvesno
Korisnikov avatar
By walt333
Ne umem niti sam ikada probao da budem otmen, previse zamorno za mene. ako mi dodje da kazem neki trac reci cu ga, ako cu da viknem viknucu nikakva otmenost ne dolazi u obzir u tim prilikama.

A i da se ne lazemo cak i da pokusam da glumim neku otmenost, cim bih popio par casica necega, bilo bi papa otmenosti i nikakvi skupi aksesoari tu ne bi bili od pomoci :selja:
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by dharmox
Originally posted by dharmox

kakve veze ima plata sa tim da li si otmen ili ne?
Kako misliš da sa tom crkavicom pokupuje neophodne aksesoare? :zongler:
niko ne kaze da moras da imas dobru platu da bi bio otmen
mozes da budes otmen i sa platom od 15 hiljada
kao sto "biti seljak" nije "geografska" stvar
Jedno je otmenost a drugo definicija u inicijalnom postu. Tu nema ni O od otmenosti i da bi bio takav trebaju ti solidne pare.
hajde onda ovako

prve asocijacije kada neko kaze otmena osoba su mi: osoba koja je pre svega kulturna, lepo vaspitana, sa pristojnim manirima, obucena bez preteranih detalja i nosi uglavnom ( crne, teget, plave i sive stvari, ne znam zasto ali to mi je takodje asocijacija vezano za boje ).
Ne mora da ima puno novca, ali zna sa istim da raspolaze, tako da mi teorija o visini plate pada u vodu.

seticu se jos necega pa cu dopisati
Potpisujem ovo što si rekla (valjda nisam promašio pol?); takav sam i za to mi naročite pare ne trebaju. Za boje se ne slažemo, ali OK.

Međutim, sve to sa uvodnim postom i ovom flićkom koja je poslužila kao ilustracija nema baš nikakve (ili vrlo malo) veze.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
4
Znaci, JEDINO Elizabeta II. A da imam novca koliko i ona, uredjivala bih vrtove da budu otmeniji.
Bez sve sale, ipak mislim da jesam...onako...otmena. :retard: :gotika:
Korisnikov avatar
By scout_finch
moja profesorka srpskog iz srednje skole je otmena. :yes:

ja nisam.
Korisnikov avatar
By elektron84
Daleko sam od ove navedene otmenosti.
Ma od svake sam daleko.

seljak------------elektron-------------elita
By str00ja
Originally posted by castor

uglavnom ne
Originally posted by Sheytan

Prirodan sam, a to po sadašnjim kriterijumima nije otmeno.
Ovako nešto i ja, rekao bih. Pronalazim se u nekim opisima iz inicijalnog posta, ali ipak neka potpuna otmenost, čak i najšire shvaćena, nije moj "fazon". Otmeni ljudi su mi jako simpatični (zaista, bez i malo ironije), ali nekako mi je otmenost sama po sebi uvek bila više dobro oružje za izolovanje i otuđivanje od drugih, nego dobar način za iskazivanje sopstvenih vrednosti i kulture. Uvek sam za spontanost i prirodnost, jer i tako se može iskazati učtivost, odgovornost i kultura. Uvek sam za nesputano iskazivanje stavova i isuviše protiv "učtive međuljudske distance".

S druge strane, uzimajući u obzir KiWijev post, ako bi odbacili skupe aksesoare, poznajem veliki broj ljudi koji bi se uklopili u pomenute opise, da su obrazovani, imaju izgrađen stil, spremni su na pomoć itd., a koje nikada ne bih definisao kao otmene.
Korisnikov avatar
By zozefin st
moja tetka je otmena
oduvek am joj se divila. prava je dama .
u svakom slučaju mislim a se moja definicija o otmenosti razlikuje veoma
od definicije većine.
Korisnikov avatar
By zozefin st
Jedno je otmenost a drugo definicija u inicijalnom postu. Tu nema ni O od otmenosti

[/quote]

hajde onda ovako

prve asocijacije kada neko kaze otmena osoba su mi: osoba koja je pre svega kulturna, lepo vaspitana, sa pristojnim manirima, obucena bez preteranih detalja

seticu se jos necega pa cu dopisati

[/quote]
e slažem se sa ovim,
+otmena osoba je samouverena a istovremeno i skromna,
oblači se (i ponaša) sa ukusom i merom
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by Dante

"Biti otmen, kako tvrde moji izvori, ne znači piti uštogljen. Otmen je onaj koji ima izgrađen stil, veoma učtivo komunicira sa okolinom i od okoline očekuje jednaku pažnju. Otmene osobe su samouverene, obrazovane, odgovorne, a u govoru ne koriste poštapalice, fraze i floskule. Otmene osobe se distanciraju od tračeva, malograđanskih normi i persona niskog morala. Takve osobe neretko imaju odabranu grupu veoma bliskih prijatelja i širok spektar poznanika sa kojima ulaze isključivo u površne razgovore bez previše intimiziranja. Osobe koje krasi otmenost su društveno odgovorne, spremne da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. "

Svakako ispunjavam ove uslove.

Gresis decko, slino gresis.

Za pocetak kuckas po forumu sa mnom koji sam izvikan i etiketiran kao nemoralna osoba, dakle druzis se sa osobama niskog morala, dakle nisi otmen.

Ni ti ni ceo ovaj forum

:nokti:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Ontopic:

Nisam otmen i ne trudim se jer bi to podrazumevalo da ispunjavam zelje drugih ljudi glede mog sopstvenog izlgeda i ponasanja, sto jednom pripadniku vrste homo sapiens koji drzi do sopstvenog dostojanstva nikako ne prilici.
Korisnikov avatar
By Blady
Polu otmena, to mi je u krvi....:goran:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!