Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by StripiNaravno.
Potpuno ga podržavam u tome.
Originally posted by spliffmožda to objašnjava njihovu malobrojnost i probleme s mobilizacijom tokom čitavog rata... zajednički problem s mobilizacijom imale su i ustaše...
chetnici su se (barem neko vreme) borili protiv okupatora
tako da ih ja ne bih stavljao u isti kosh sa ustashama
my two cents![]()
Originally posted by SheytanNe Če, vjerojatno nikada, ali bi to vjerojatno uĆinila bi da je "srpsko" pitanje ostalo neriješeno, a ovako kada su ga nažalost jednom za vazda riješili, neće se baš više na to "vraćati". S time da ja ne bih stavljao paralelu između egzodusa i genocida, molim lijepo, ovo je malo neukusno.
Šta vi mislite o ovom javnom pozivu. Da li če, na primer, Hrvatska usvojiti dekleraciju o osudi zločina nad Srbima i kada?
Originally posted by Sheytanzashto je skandalozno?
Skandalozno: Josipović izjednačio četnike i ustaške krvnike!
Hrvatski predsednik Ivo Josipović potpuno je izjednačio ustaše i četnike na jučerašnjoj svečanosti povodom Dana ustanka protiv fašizma, koja je održana u ličkoj varošici Srb, u Hrvatskoj.
Reč je o događaju koji je organizovalo Srpsko narodno veće u saradnji sa Savezom antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske.
- Ustaše i četnici su služili zajedničkom gazdi, a partizani su nosili slobodu i demokratiju - poručio je Josipović na svečanosti na kojoj je otvoren obnovljeni spomenik palim borcima iz Drugog svetskog rata, porušen posle „Oluje" 1995. godine.
.........................
..........................
Danica Drašković ocenjuje skandaloznom izjavu Ive Josipovića, kojom je izjednačio četnike i partizane.
- To je skandalozna izjava, jer potiče iz neznanja ili iz bahatosti. Josipović bi trebalo da zna da je Draža Mihailović odlikovan od strane američkog predsednika Harija Trumana i francuskog predsednika Šarla de Gola. Takvom izjavom Josipović je uvredio i Srbiju, čija je Skupština donela zakon o izjednačavanju pripadnika Ravnogorskog pokreta sa partizanima. Srpski četnici nemaju nikakve veze sa ustašama, niti su imali koncentracione logore - kaže Draškovićeva.
Originally posted by StripiKako stvari stoje izgleda da nam to jedino preostaje
Jel ti sanjaš deklaracije?
Originally posted by SheytanDodik slovi i inače kao politički i povjesno nepismen čovjek. Nije ni čudo da ne zna (ili namjerno prešućuje) podatak o broju zločina žrtava logora u Jasenovcu koje je u mnogim knjigama naveo i jedan Slavko Goldstein, a žrtve po najnovijim domaćim i svjetskim relevantnim povjesnim istraživanjima ne premašuju brojku od 82.000 , tako da izmišljena brojka od 700.000 žrtava ne pije vodu već od davnina, a kamoli danas.
Dodik: Tražimo osudu genocida u NDH
"Za desetak dana obeležićemo godišnjicu proboja veoma malog broja preživjelih logoraša ustaškog koncentracionog logora Jasenovac. Neshvatljivo je da ni nakon 65 godina od počinjenog genocida nad oko 700.000 Srba, Jevreja i Roma iz BiH i Hrvatske nije usvojena deklaracija o osudi tog genocida koji je počinila NDH - ni u skupštini Hrvatske, ni u skupštini Srbije, ni u evropskom parlamentu", naglasio je premijer Republike Srpske Milorad Dodik.
On je u saopštenju najavio da će, kao predsednik SNSD, u najskorije vreme predložiti de se usvoji Deklaracija o osudi genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima, počinjenog u koncentracionom logoru Jasenovac i ostalim logorima u nekadašnjoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj.
Originally posted by SheytanNišta od toga! Imali su svi priliku čuti što o vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja" misli premijerka RH i predsjednik RH, odnosno sav hrvatski državni vrh.
"Izražavamo nadu da ćemo ove godine od predstavnika vlasti u Hrvatskoj čuti iskreno izvinjenje žrtvama", ističe se u saopštenju.
Originally posted by ALBIONOluja jeste bila legitimna vojna akcija ali međunarodni zakoni o ratnim zločinima primjenjuju se i na legitimne i nelegitimne sukobe.
Operacija "Oluja" je bila legitiman čin, a tobožnji izgon krajinskih Srba je ništa drugo nego srbijanska dragovoljna operacija "Traktorijada"organizirana od strane BG klike pod ravnanjem zločinca Slobe Miloševića s jedne strane i tadašnjih kninskih desperadosa pod ravnanjem razroke debele budale Mile Martića, ratnog zločinca s druge strane.
Originally posted by 2kuneTko bi koga dirao ili ne bi dirao, to ja ovog trenutka ne znam, a ne znaš ni ti. I nije istina da su Srbi "remetilački čimbenik u Hrvatskoj", poglavito ne svi hrvatski pravoslavci ili Hrvati srpskog podrijetla (mislim na građane Hrvatske koji su podrijetlom iz Srbije ili koji su pravoslavnog vjerovanja), već je tu riječ isključivo i samo o pobunjenim Srbima koji su i platili tu pobunu i to krvavo. Naravno da krivica nije samo na jednoj strani i to nisam nigdje ni rekao da jest. Odlazak krajinskih Srba je, kao što si i sam naveo, organiziran mnogo ranije i to od strane pobunjenih Srba iz Knina s jedne strane i legitimne srpske vlade u Beogradu s druge strane, dok su nedjela pojedinaca s hrvatske strane manje-više sva procesuirana i od hrvatskog pravosuđa, što se baš ne može reći kad su srpska nedjela u pitanju, jer, kao što i sam znaš, jedan od glavnih odgovornih za ta nedjela nad civilima Hrvatima je general Mladić kojeg službeni Beograd i dan danas štiti i skriva.
Originally posted by ALBIONOluja jeste bila legitimna vojna akcija ali međunarodni zakoni o ratnim zločinima primjenjuju se i na legitimne i nelegitimne sukobe.
Operacija "Oluja" je bila legitiman čin, a tobožnji izgon krajinskih Srba je ništa drugo nego srbijanska dragovoljna operacija "Traktorijada"organizirana od strane BG klike pod ravnanjem zločinca Slobe Miloševića s jedne strane i tadašnjih kninskih desperadosa pod ravnanjem razroke debele budale Mile Martića, ratnog zločinca s druge strane.
Iako je neporeciva činjenica da se zbjeg priprema i uvježbava od 1993. godine, ipak se treba zapitati što bi one snage HV-a i vojne policije koje su napravile zločine u Oluji uradile da su srbi ostali. Misliš da ih ne bi dirali?
U svakom slučaju, tko se drži teze da jedan narod mora na jednom teritoriju živjeti sam i čist, taj nije u stanju živjeti u multinacionalnoj zajednici. Tako ni krajinski srbi nisu u stanju izdržati suživot s hrvatima koje su 4 godine sustavno etnički čistili, pa su organizirano otišli, isto kao što ni hrvati nisu u stanju samo vratiti se bez revanša i bez etničkog čišćenja srba koji su 'provjereni remetilački čimbenik' u Hrvatskoj. I jedni i drugi jednako su u ekskluzivno nacionalističkoj paradigmi. Krivica definitivno nije samo na jednoj strani. Obje su se isto ponašale. Odlazak krajinskih srba zato je itekako opravdan hrvatskim nedjelima.
Originally posted by ALBIONlegalni predstavnici srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj ovako (chuj, "Hrvati srpskog podrijetla (mislim na građane Hrvatske koji su podrijetlom iz Srbije ili koji su pravoslavnog vjerovanja"
...... ili Hrvati srpskog podrijetla (mislim na građane Hrvatske koji su podrijetlom iz Srbije ili koji su pravoslavnog vjerovanja), .............
Originally posted by Vel boy
...........mijeshani se pak definiraju vishe kao Jugoslaveni- shto je obaveza Hrvatske da konachno prizna i tu nacionalnu manjinu kao punopravnu.
Originally posted by ALBIONAli znam. Kao što znaš i ti. Uostalom, kao paradni pripadnik HOS-a koji je ratovao šetajući rivom u crnoj uniformi i snajperski nišaneći srpske stanove, ti si jamačno s tom problematikom mnogo bolje upoznat.
Tko bi koga dirao ili ne bi dirao, to ja ovog trenutka ne znam, a ne znaš ni ti. I nije istina da su Srbi "remetilački čimbenik u Hrvatskoj", poglavito ne svi hrvatski pravoslavci ili Hrvati srpskog podrijetla (mislim na građane Hrvatske koji su podrijetlom iz Srbije ili koji su pravoslavnog vjerovanja), već je tu riječ isključivo i samo o pobunjenim Srbima koji su i platili tu pobunu i to krvavo. Naravno da krivica nije samo na jednoj strani i to nisam nigdje ni rekao da jest. Odlazak krajinskih Srba je, kao što si i sam naveo, organiziran mnogo ranije i to od strane pobunjenih Srba iz Knina s jedne strane i legitimne srpske vlade u Beogradu s druge strane, dok su nedjela pojedinaca s hrvatske strane manje-više sva procesuirana i od hrvatskog pravosuđa, što se baš ne može reći kad su srpska nedjela u pitanju, jer, kao što i sam znaš, jedan od glavnih odgovornih za ta nedjela nad civilima Hrvatima je general Mladić kojeg službeni Beograd i dan danas štiti i skriva.
Originally posted by Vel boyNe postoji nikakva obaveza bilo koga da prizna jugoslavensku nacionalnost. To je samo zgodna doskočica za mješane brakove a ne prava nacionalnost. Jugoslavenska nacija generička je nadnacionalna tvorba vezana uz nadnacionalnu federaciju, nešto poput američke nacionalnosti, i prestala je postojati kada je prestala postojati nikada prežaljena federacija...
mijeshani se pak definiraju vishe kao Jugoslaveni- shto je obaveza Hrvatske da konachno prizna i tu nacionalnu manjinu kao punopravnu.
Originally posted by ALBIONAUG, kao prvo, uopće nije snajperska već jurišna puška. Kao NATO jurišna puška odlikuje se brzim i lakim metkom 5,56x45 mm čiji je maksimalni efektivni domet do 600 metara. Nakon 600 m zrno tog metka rapidno gubi kinetičku energiju a time i probojnost. A pravi snajperist počinje svoj posao nakon 800 metara. Daklem, ako si je koristio u inačici sa produženom cijevi i optikom pravo mjesto za njenu uporabu ne bi bili otvoreni prostori bojišnice već upravo gradska borba. Napiši mi točan naziv modela i optike koju si, navodno, koristio kako bi zadobio barem nijansu kredibiliteta. Ako si u stanju, naravno. Jer do sada si se svakako iskazao samo ćorcima. Nijedan točan pogodak. Kad me uvjeriš da si uopće dužio ikakvu pušku možda iz sjećanja izbrišem tvoju glasnu i napadno ustaški crnu pojavnost koja je za vrijeme najžeščih borbi bila na najmanje očekivanom snajperskom položaju koji bi zasigurno jako iznenadio srbočetničke armije - na rivi.
Austrijska snajperska puška AUG STEYR koju koriste mnoge države NATO-a se prvenstveno koristi na bojištima, van gradova, a nišanjenje po jugo-snajperskim gnijezdima koja su po hrvatskim gradovima pucali na hrvatske gradjane i uspješnu eliminaciju istih odradio je MUP RH i specijalne antiterorističke postrojbe MUP-a, a ne HOS. HOS se ogledao na bojištima zajedno sa ZNG, HVO i Armijom BIH protiv JNA i četnika. Moj ratni put od zadarskog zaledja do dubrovačkog ratišta i obrane Livna i okolice u BiH se zna, (pripadnik HOS-a; DA, ali kao HSP-ovac tadašnji, a pripadnik i ZNG-a i HOS-a na bojištima na kojima sam bio, takodjer DA) a moje odlikovanje u čin poručnika je takodjer transparentno bilo prikazano i na udarnom TV Dnevniku svojedobno; odlikovanje mi je pred kamerama uručio osobno general HV-a, koji i danas "šeta" uz aktualnog HR predsjednika; e sad, druga je stvar što si ti "splitska peškaruša" koja iz sebi znanih razloga baljezga pizdarije, no, to mene ne dira, dapače, zabavlja me.
Originally posted by ALBIONNisam ni mislio na stanove JNA dane na upotrebu već na srpske privatne stanove. Znaš ti dobro o čemu govorim. Da prolistamo malko uknjižbe nekretnina u tvojoj agenciji?
Stanovi u RH nisu srpski, niti su ikada bili, poglavito ne oni u takozvanim vojnim zgradama koje su pravno bili pod JNA, već su te zgrade nakon izlaska Hrvatske iz (odavno pokojnejugovine ) YU pravno potpale pod MORH, a što se tiče drugih "otimačina", svjedoci smo da su mnoge, one koje su stvarno otimačine, već sankcionirane, nažalost samo od HR pravosudja, što se ne može reći za pravosudje u Srbiji koje još nije procesuiralo zločinca Mladića, a kamoli će one koji su rušili, ubijali i palili, te otimali u Hrvatskoj.
![]()
Originally posted by ALBIONDa, Tuđman je sjedio na dvije stolice. Zašto te to iznenađuje? Te minorne usluge BiH mogao si je dopustiti. A kako je osvajao BiH? Pa prije svega republikom herceg-bosnom, državom u državi, hrvatskom Respublicom Silvestris. Pa etnička čišćenja: Ahmići, Dretelj, Travnik, Vitez, Busovača, Kiseljak... Što reći o Mostaru? I dan danas podjeljen grad. A istovremeno potpuno i bez razloga napuštena Bosanska Posavina i predana srbima bez ispaljenog metka i bez ikakve potrebe do one ispunjenja dogovora s Miloševićom. A ti mu, naravno, pomagao... Pa zato imaš sada problema sa sjećanjem i sa viškom efemernih kvazidokaza. A, kako ti veliš, 'ratni put' HVO kao da se nije ni dogodio... A što je bilo između Karađorđeva i Daytona? Što je bio između podučavanja BiH specijalaca i sporazuma o zajedničkom ratovanju s Alijom? Taj dio počupali falsifikatori i ignoranti pa se nije ni dogodio?
Hrvatskog osvajačkog rata u BiH nije uopće bilo iz razloga sljedećih, pa ću Ti postaviti nekoliko pitanja. Dakle, je li Hrvatska prva priznala samostalnu BiH? Jest. Je li Hrvatska (Dr. Franjo Tuđman) nagovorila Hrvate u BiH da na referendumu glasuju za samostalnu BiH? Jest. Da nije bilo Hrvata, referndum bi propao. Je li Hrvatska, premda i sama četvrtinom (i više) okupirana, pomagala ne samo Hrvatima u BiH nego i muslimanima/Bošnjacima? Jest, i to na mnoge načine - politički, vojno, financijski. Znaš li uopće da su zapovjedništva Armije BiH bila (i) u Zagrebu, da je na teritoriju Hrvatske bilo mnogo baza Armije BiH, da su temelji Armije BiH izrasli u Hrvatskoj, koja je savjetom i djelom, školovanjem i novcem "rađala" tu istu Armiju BiH, da su hrvatski piloti dostavljali pomoć dijelovima Armije BiH u nedostupnim područjima, da je MUP BiH slao u Hrvatsku specijalce na obuku, te postoji dokument s imenima i prezimenima specijalaca (njih 436) koji su se obučavali u Hrvatskoj, o hrvatskom trošku. Znaš li ti nešto o potpisima na tim dokumentima, o Hasanu Čengiću i ostalima? Ne znaš, jer si običan ignorant i podupiratelj falsifikatora. Znaš li da su pripadnici Armije BiH obučavani na petnaest lokacija, od Varaždina i Pule do juga Hrvatske? Znaš li da postoji popis tih postrojba i kamo su upućivane? Znaš li da su u Hrvatskoj obučavani i piloti BiH helikoptera itd. ? Kako je dakle Hrvatska, koja je činila sve navedeno, izvodila agresiju na BiH?
Originally posted by ALBIONJNA se povlačila iz Hrvatske i napadala BiH a HVO joj je počeo pomagati. To ti je situacija 92. i 93. Dakle, BiH je dvostruko napadnuta iz teritorija Hrvatske: i sa JNA i sa HVO među kojima su bili i tad već nelegalni HOS budalaši. No, ne bojim se ja za tebe, nisi ti bio tamo gdje se pucalo...
- Situacija 1992. i 1993. -
Terorstička JNA je povlačila snage iz neokupiranih dijelova Hrvatske, povlačila se prema BiH i iz BiH je napadala Hrvatsku. Dakle, gledano potpuno formalno, Hrvatska je napadana i iz BiH, agresija na Hrvatsku dolazila je dakle, ne samo iz Srbije (i iznutra, iz Hrvatske; Krajina; op.a.), nego i iz BiH, koja je već bila samostalna država, kakva bila da bila. I što da čini Hrvatska? Ona je po Međunarodnom pravu imala pravo štititi se, a da bi to mogla, morala je dijelom ući i na teritorij BiH i to 30 km u teritorij susjedne države, kako uostalom i svi svjetski i medjunarodno prihvaćeni sporazumi o ratovanju i o načinu vođenja suvremenih ratova propisuju (bio ja u tim postrojbama). Da je to zatim i formalizirano, svjedoči Sporazum o prijateljstvu (Alija Izetbegoić - Dr. Franjo Tuđman) od srpnja/jula 1992. godine, kojeg Međunarodna zajednica itekako vrednuje. Hrvatsko vijeće obrane (HVO) nije bila paravojska, bilo je sastavni dio Oružanih snaga BiH, koje su imale dvije komponente - Armiju BiH i HVO. Kako je došlo do sukoba između tih komponenata? Uzroke i opet treba tražiti izvan BiH i izvan Hrvatske, prvenstveno u onim (javno, službeno izloženim) planovima Međunarodne zajednice o podjeli BiH na tri republike, koji su planovi natjerali zaraćene da što prije "zaokruže" životni prostor, pri čemu su muslimanima/Bošnjacima smetali Hrvati, ali i u spletkama snaga tadašnjeg UNPROFOR-a (posebice francuskog tadasnjeg nesposobnog zapovjednika generala Morlliona kojeg su ubrzo zamijenili mnogo pragmatičniji i sposobniji, te po aresorske JNA-srbijanske snage i uvozne mudžahedine opasni Britanci Sir Michael Jackson i Sir Michael Rose na kopnu, te Amerikanac Wessley Clarck u zraku; op.a.), dakle u spletkama tadašnjih mirovnih snaga koje su dovele do nepotrebnih sukoba, a u tim su sukobima počinjeni i zločini na obje strane. Događalo se to 1993. godine, no povijesna istina jest da ti sukobi NIKADA NISU BILI ŠIRIH RAZMJERA, da su bili kratkotrajni i lokalni, i da su u vrijeme sukoba u srednjoj Bosni istodobno odnosi Hrvata i Bošnjaka/muslimana u zapadnoj BiH, Posavini i Tuzli bili gotovo idilični. Sam Dr. Franjo Tuđman je nastojao da se sukobi neodgodivo prekinu, a otišlo je svojedobno u Bosnu i izaslanstvo Hrvatskog sabora. Priča je završila u Ženevi, gdje su Izetbegović i Dr. Tuđman sklopili tajni sporazum o Konfederaciji, koja je zatim (ne samo kao ideja) bila inkorporirana u Washingtonski sporazum, ali nikada nije realizirana, što, jasno, ne znači da ubuduće neće biti, posebice kad su Angloamerički interesi na Balkanu posrijedi.
![]()
Originally posted by ALBIONNemaš pojma o čemu pričam, jel da?
Dvorska, sudski procesi za počinjene sporadične zločine od strane HV traju, a što će se dokazati, tek će se vidjeti. Prvada je spora, ali dostižna.
Taj tvoj "remetilački čimbenik u Hrvatskoj" o kojem pišeš je gotovo-svršena stvar - zbog pobune su najebali od HV-a i to je fakt.
Hrvatska je u savezu NATO s državama koje spominješ, a što se tiče hrvatske nacionalnosti i državnosti, sve lijepo točno i precizno piše u Ustavu RH, a ono što je bitno jest da hrvatski nacionalist po Ustavu RH nije kažnjivo biti.![]()
Originally posted by SheytanVidiš, fotka te ploče, koja je kratko stajala, ipak postoji, dok - kako izvještavaju iz BiH - prijedorski pandan ove kninske gradonačelnice, zajedno s čitavim entitetom RS, nije niti pomislio da postavi kakvu spomen-ploču za Omarsku...
Izvinjenje čeka upotrebnu dozvolu - potrebno hrvatsko suočenje sa zločinima!
Nepuna 24 časa nakon što je postavljenja, Spomen-ploča sa izvinjenjem izbeglicama "Oluje" uklonjena. Gradonačelnica Knina Josipa Rimac kaže da je obeležje skinuto jer je stajalo na javnoj površini. Pretnje Inicijativi mladih zbog postavljanja spomen ploče.
Spomen-ploča sa izvinjenjem izbeglicama "Oluje", koju je na severnom izlazu iz Knina povodom 15. godišnjice "Oluje" i egzodusa koji je tom prilikom nastao postavila Inicijativa mladih za ljudska prava, uklonjena je ni 24 sata posle postavljanja.
Inicijativa navodi da ima informaciju da su ploču uklonile komunalne službe na zahtev gradonačelnice Josipe Rimac. Takođe naglašava da će od Grada Knina tražiti da se vrati spomen ploča i pokloni udruženjima žrtava "Oluje".
Ploča je postavljena na javnoj površini bez pribavljanja saglasnosti čime se krše zakoni Hrvatske i zato je nezakonito postavljena ploča uklonjena, ističe gradonačelnica Knina Josipa Rimac.
...
Originally posted by Sheytanustaše ti sjebale tastaturu?
* Ovakvih primera je, na \alost, jako puno... Iyvinjenja vrlo malo, ili bokje reí - nikako!...
Originally posted by Popeye
Originally posted by Sheytanustaše ti sjebale tastaturu?
* Ovakvih primera je, na \alost, jako puno... Iyvinjenja vrlo malo, ili bokje reí - nikako!...
Originally posted by StripiTi ili ne čitaš postove ili ništa ne kontaš!
I šta je Duce odgovorio? Jel se ispričao u svoje ime?
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!