Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Najzalosnije je stanje svesti ovog malogradjanstva...Da niko nije prisao da pomogne,da pozove hitnu,policiju..(?!)
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by nsc
Originally posted by mythe

zivim u zemlji (Holandija) sa najvecim standardom gay prava i sloboda, kupim sebi od garderobe sta hocu, letujem u Spaniji, vozim dobar auto...
i nemam u zivotu pametnije zabave od pljuvacine na Forumu GaySrbije
Originally posted by spliff

nas narod bi rekao - "kakav papak i luzer"
bash sam radoznao... koji je to narod u pitanju?
pa holandjani, valjda :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by burak-BL

Hoće li i sada sud, kao u slučaju Brankice Stankovic da kaže kako je neopravdano bilo kakvo krivično gonjenje.. :awesome:

Hah, nadaj se. To eventualno ako tebe neko premlati u Banjoj Luci jer si peder.

Ontopic: mislim da bi vec bio red da se ova zemlja malo prodrma po pitanju nasilja nad novinarima. Svi se pozivaju na Curuviju, koji jeste najtragicnije prosao, ali novinari su prebijani i zastrasivani vec dobrih 20 godina. A nekako mi se cini da je uvek isti mozak iza tih akcija.
No, bice Pancic sasvim dobro, a i BoTa bira kravatu da ide da ga poseti.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Jebem ti Srbiju.

Pa neka se neki peder sada usudi da mi prosipa kako je opsesija Kosovom dobra stvar, i kako nacionalizam nije isto što i divljaštvo!
Korisnikov avatar
By Berserker
Dirty,

ja sam mišljenja da je Kosovo srce Srbije, ali ne pada mi na pamet da nekog ubijem jer misli suprotno...

Kosovo bi trebalo da bude naše, ai više nije... jbg...

Nema više Kosova, ali mene ko god bude pitao, ono bi trebalo da bude naše...
I krivica je u vlasti (još iz 90ih i s kraja 80ih) koja nije pametno pristupila problemu...

A što se ovih bezglavih patriotskih
rezervoara nekvalitetne sperme i testosterona tiče, njih ne treba pokazivati svetu, upropastiće nam obraz i turizam...

Pardon, samo turizam... Ipak tradicionalno je da su Srbi veseli domaćini uskih vidika...
Korisnikov avatar
By Azdaja
kakve to veze ima sa prebijanjem teofila?mislim na kosovo...

+ setih se mamine price iz banke, i prebijanje penzionisanog advokata od strane obezbedjenje, jer je rekao da mu je neko uzeo novcanik (a jeste) i 50 oro ljudi je to gledalo i niko nista nije uradio....e, zalim sto tad nisam bila u banci, makar dobila batine, suprodstavila bi se...

i zasto bi sad teofil dobio temu, a taj penzionisani advokat ne bi?!

shus mi tojas....taj fazon
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Drama oko prebijanja (ovog puta Teofila Pančića) ili nekog drugog odvratnog događaja uvek iznese jedan besmisleni moralizam: u kakvoj mi to zemlji živimo? Prvo, to nije nikakva srpska ekskluziva (pre je opšte mesto liberalnih demokratija), a kao drugo -- "MI" živimo u toj zemlji, te smo takođe odgovorni, kao politički subjekti, za to kakva je ona.
Korisnikov avatar
By Berserker
Aždajice, ja sam samo rispondirao Drtiju...

A i ako se ne varam, valjda ga je neko pretukao zbog nekih izjava o Kosovu... Ili sam se zabrojao (???) :puzzle: (???)
Korisnikov avatar
By Azdaja
morala sam ono napisati, jer nije teofil jedini prebijen...znas da sam drkos na agresiju....

i, zasto je teofil pretucen?tj nije pretucen, samo je dobio batine - moje vidjenje
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by Azdaja

morala sam ono napisati, jer nije teofil jedini prebijen...znas da sam drkos na agresiju....

i, zasto je teofil pretucen?tj nije pretucen, samo je dobio batine - moje vidjenje
skoro da ti covek pozeli da samo dobijes batine metalnom stanglom po glavi i zavrsis u Urgentnom pa da objasnis razliku izmedju prebijanja, samo dobiti batine i biti pretucen
Korisnikov avatar
By Dirrty
Aaaaam Kosovo je bilo srce Srbije pre 650 godina.
Zar je toliko teško preboleti?

Nije kao da smo direktni potomci te Srbije, ni blizu.
Niti kapiram zašto je bitno i da jesmo.

Pod divljaštvom ne mislim samo na fizičku agresiju, što je možda i najmanje opasan deo priče.
Korisnikov avatar
By Mariška
Zemunska štangla

Dragoljub Žarković

Teofil Pančić, kolumnista, urednik i novinar "Vremena", čovek koga smo prestali da svojatamo još odavno jer je prerastao moć i uticaj jednog nedeljnika, saradnik svega i svačega, pisac, član žirija i ovog i onog, od knjiga do pozorišta, pojava s kojom mi bliski zbijamo ponekad i šale najpre zbog enciklopedijske zainteresovanosti za pomenuto sve i svašta, brutalno i planski prebijen je u subotu uveče. Metalnom štanglom po glavi.

Kao u onom stihu "Druže plavi, nemoj po glavi", osnovano sumnjamo da su ga "drugovi" tukli. Drugovi bliži vlasti nego što će "Vreme" ikada da bude.

Da se razumemo, ne mislim ja da su dvojicu siledžija koji su pratili Teofila do autobusa prepoznatljivog iz više njegovih tekstova, onaj koji ga vozi u zemunsku vukojebinu gde živi, a tamo potegli hladno oružje i nasrnuli na njegov život, odaslati zbilja od vlasti, Tadića ili Dačića recimo, ali su sigurno bili ohrabreni nemoći ove vlasti da bilo kog napadača na novinare ozbiljno osudi.

S druge strane, novinare nikad lakše nije bilo osuditi, pa sad svaki mrzitelj misli da smo mi laka lovina: biju nas a ništa, mi napišemo a bude - svašta. Uvek na našu štetu.

"Vremenu" niko ne može zameriti oko uzdržanosti povodom napada na njegove saradnike. Od kidnapovanja Dušana Reljića do bombe bačene na porodicu Dejana Anastasijevića. Preko prebijanja pokojnog Uroša Komlenovića, otvorenih pretnji Jovanu Duloviću, poziva zaštićenog svedoka koji sagovorniku kaže: "Batice, nisam ja obični ubica", preko raznih privođenja i istraga u vreme "nenarodnog režima"... Oduvek smo mislili da to nekako spada u opis našeg posla, ali ovo sad postaje patologija, verovatno zasnovana na "kosovskom sindromu" opšteg gubitništva.

Dakle, dva kukavička dripca, po svemu sudeći, čekali su Teofila, ko normalan, inače, ulazi u autobus s metalnom štanglom, napali ga naočigled malog broja putnika i utekli su iz autobusa pre nego što je ovaj krenuo sa stanice. Ako te siledžije policija ne uhvati, kog će uhvatiti?

Biće zanimljivo, kad ih uhvate, saznati iz kog su socijalnog miljea, šta čitaju, gledaju, koju muziku slušaju, za koga bi glasali ako znaju šta je to. A sve to ne zbog nečeg drugog nego radi opšteg dobra. Neko te razbijače regrutuje. Ne mislim da ih drži na telefonskoj vezi, ali im emituje signal da je dozvoljeno lemati novinare, posebno one čije reči, misaone konstrukcije, ideje i vrednosti slabo ili uopšte ne shvataju.

Ti neshvaćeni i jesu najranjiviji. Oni, bre, stalno nešto cinculiraju i zakeraju, služe se i komplikovanim rečima i rečeničkim konstrukcijama, umesto prosto srpski da opsuju i prilagode se opštem neukusu. Udaranje po Teofilu Pančiću sindrom je jedne socijalne patologije. On je u suštini nezaštićeni junak ovog tranzicionog doba.

Govori i piše o našim slabostima, manama, glupostima, primitivizmu, javašluku, podruguje se lošim navikama i ruga jednoj vrsti malograđanskog tradicionalizma, a s druge strane pažnji javnosti izmiče njegova požrtvovanost u promociji i onih malih tračaka kulturnih vrednosti u Srba.

Jebeš kulturu, kad nam ode Kosovo. I koga to uopšte zanima. Tući Teofila to je kao udariti dete na ulici, mada je Teofil gabaritan čovek i lako prepoznatljiv svakoj fukari jer ne odbija da bude javna ličnost s javnim stavom o javnim stvarima.
Rekao bih da policija nema preča posla nego da pronađe ove napadače. Iole priučeni "profajler" izvući će zaključke za budućnost.

Izvor: Blic
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by nsc

skoro da ti covek pozeli da samo dobijes batine metalnom stanglom po glavi i zavrsis u Urgentnom pa da objasnis razliku izmedju prebijanja, samo dobiti batine i biti pretucen

bas si finI ako mi to zelis...
Korisnikov avatar
By Vel boy
tipichna konstanta tj. pattern je kakvi novinari bivaju pretucheni. samo, progresivni, dakako. ne d'o bog da je neko prebio antonica, vukadinovica, kurirce.... svi "pravi" Srbi bi se digli na noge :bljak:

sve potpisujem shto Loni reche.
Korisnikov avatar
By Tungi
ПОВОДОМ НАПАДА НА ТЕОФИЛА ПАНЧИЋА
Током данашњег дана сви медији у Србији су известили да је у Земуну претучен један од идеолога ``грађанске`` Србије Теофил Панчић. По речима Панчића нападнут је од стране два маскирана младића, и да једини разлог због којег је нападнут може бити само ангажман у јавном послу и животу, јер нема никакве везе са било каквим мутним радњама.

Сада се сваки нормалан грађанин може запитати какав је то јавни ангажман због којег би вас неко тако брутално напао, и пребио металном шипком?

Теофил Панчић у својем ангажовању отворено крши Устав Републике Србије, и залаже се за отцепљење Косова и Метохије, и у својим текстовима већ дуги низ година брутално напада српски народ, СПЦ, и све што је вредно српском народу.

У својим текстовима најчешће изазива националну и верску мржњу и нетрпељивост, а према припадницима српског народа, и поводом тога правосудни органи Србије никада нису реаговали, и поред тога што је организација ``НАШИ`` безброј пута упозоравала јавност на његов рад.

НАШИ осуђују сваки вид насиља и позивају надлежне иституције да одмах по изласку из затвора Теофил Панчић буде процесуиран и кажњен због кршења закона, како не би долазило до оваквих ствари када појединци покушавају да узму правду у своје руке, покажимо да смо правна држава која поштује своје законе, и адекватно казнимо оне који годинама кроз своје активности крше закон.

ИНФО СЛУЖБА - НАШИ

LINK

Ulepsase mi jutro.:radosnice:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Dušan Maljković

Drama oko prebijanja (ovog puta Teofila Pančića) ili nekog drugog odvratnog događaja uvek iznese jedan besmisleni moralizam: u kakvoj mi to zemlji živimo? Prvo, to nije nikakva srpska ekskluziva (pre je opšte mesto liberalnih demokratija), a kao drugo -- "MI" živimo u toj zemlji, te smo takođe odgovorni, kao politički subjekti, za to kakva je ona.
Amin.
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by nsc

ne zelim ja to nikome, to je samo moje vidjenje tvog vidjenja
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by nsc
Originally posted by nsc

ne zelim ja to nikome, to je samo moje vidjenje tvog vidjenja

nemas pojma, kakvo je moje vidjenje tvog vidjenja :awesome:

i da, bas bi bilo KUL da oboje dobijemo metalnom stanglom po glavi...eto tvog i mog vidjenja u duetu :awesome:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Tungi

ПОВОДОМ НАПАДА НА ТЕОФИЛА ПАНЧИЋА
Током данашњег дана сви медији у Србији су известили да је у Земуну претучен један од идеолога ``грађанске`` Србије Теофил Панчић. По речима Панчића нападнут је од стране два маскирана младића, и да једини разлог због којег је нападнут може бити само ангажман у јавном послу и животу, јер нема никакве везе са било каквим мутним радњама.

Сада се сваки нормалан грађанин може запитати какав је то јавни ангажман због којег би вас неко тако брутално напао, и пребио металном шипком?

Теофил Панчић у својем ангажовању отворено крши Устав Републике Србије, и залаже се за отцепљење Косова и Метохије, и у својим текстовима већ дуги низ година брутално напада српски народ, СПЦ, и све што је вредно српском народу.

У својим текстовима најчешће изазива националну и верску мржњу и нетрпељивост, а према припадницима српског народа, и поводом тога правосудни органи Србије никада нису реаговали, и поред тога што је организација ``НАШИ`` безброј пута упозоравала јавност на његов рад.

НАШИ осуђују сваки вид насиља и позивају надлежне иституције да одмах по изласку из затвора Теофил Панчић буде процесуиран и кажњен због кршења закона, како не би долазило до оваквих ствари када појединци покушавају да узму правду у своје руке, покажимо да смо правна држава која поштује своје законе, и адекватно казнимо оне који годинама кроз своје активности крше закон.

ИНФО СЛУЖБА - НАШИ

LINK

Ulepsase mi jutro. :radosnice:
njihovi...
By mythe

Najzalosnije je stanje svesti ovog malogradjanstva...Da niko nije prisao da pomogne,da pozove hitnu,policiju..(?!)
da ponovim jos jednom, za tebe i slicne tetkice sa foruma - ruzno je to sto se desilo Pancicu, ali nije to stanje svesti 'ovog malogradjanstva', ne desava se to 'samo u Srbiji" etc...takva je situacija svugde, posebno u zapadnoj Europi, jednostavno nece ljudi da rizikuju, gledaju svoja posla i ne mesaju se u tudje stvari, to je jedna od posledica hyperindividualizma. Pre neki dan sam gledao jednu reportazu na holandskoj televiziji, slucaj gde su tri marokanca maltretirala jednog holandskog gaya u vozu, trajalo je pola sata dok netko nije pozvao policiju. Zlostavljani i sam kaze "razumem sto nitko nije priskocio u pomoc, ali da niko ne pozove policiju?", mozda je to i posledica glupog Zakona koji obavezuje ocevice na svedocenje, pa ljudi jednostavno razmisljaju na nacin 'sta cu ja da zovem policiju, pa da jos posle moram na Sud, pa da jos prete..."

@Loni - lepo si nam elaborirao sta je sve mogao sofer, sta su mogli putnici etc..mislim jedna stvar je pisati na forumu, a druga stvar je biti na licu mesta kada treba reagovati u momentu i pritom izloziti se licnom riziku. Zbog toga potpuno razumem reakciju putnika i sofera, verovatno bi se i ja isto poneo. Mislim, mozda su mogli putnici da ih savladaju, ali bi sigurno oni koji bi prvi krenuli u obuzdavanje nasilnika, dobili par udarca metalnom sipkom po glavi. Nimalo ugodno.
Korisnikov avatar
By bas bleu

ali bi sigurno oni koji bi prvi krenuli u obuzdavanje nasilnika, dobili par udarca metalnom sipkom po glavi. Nimalo ugodno.
ili bi im - nedajboze - pocepali tu majicu za koju su stedeli prethodnih sest meseci.
:seronjo:
By Guion Nerville
mislim da je to uzasno svaki put, ma koliko puta da se desilo, i ma kome, i ma koliko to bilo ili ne simptom drustva, ili deo pomenutih opstijih zapadnoevropskih 'obrazaca'

nadam se da ovaj napad nece ostati jos jedan tzv. nerasvetljen slucaj n.n. pocinilaca.
Korisnikov avatar
By Tungi

da ponovim jos jednom, za tebe i slicne tetkice sa foruma - ruzno je to sto se desilo Pancicu, ali nije to stanje svesti 'ovog malogradjanstva', ne desava se to 'samo u Srbiji" etc...takva je situacija svugde, posebno u zapadnoj Europi, jednostavno nece ljudi da rizikuju, gledaju svoja posla i ne mesaju se u tudje stvari, to je jedna od posledica hyperindividualizma. Pre neki dan sam gledao jednu reportazu na holandskoj televiziji, slucaj gde su tri marokanca maltretirala jednog holandskog gaya u vozu, trajalo je pola sata dok netko nije pozvao policiju. Zlostavljani i sam kaze "razumem sto nitko nije priskocio u pomoc, ali da niko ne pozove policiju?", mozda je to i posledica glupog Zakona koji obavezuje ocevice na svedocenje, pa ljudi jednostavno razmisljaju na nacin 'sta cu ja da zovem policiju, pa da jos posle moram na Sud, pa da jos prete..."

To polazis od sebe?Eto kakva su to govna MALOGRADJANSKA
:shtap:
By mythe
kako nam je netko (Tungi) hrabar na forumu..a u realy life je sigurno sitni mis, netko tko se zacrveni i uplasi cim ga netko pogleda, a kamoli jos da se nekome suprostavi...a sam Pancic je u jednoj kolumni u Vremenu(vidi broj 997, naslov "Beda sajber cipelarenja"), najlepse dao opis takvih likova -
" radi se mahom o malograđanskim miševima, kukavicama i mizerijama koje su, otkad im je interneta, uplovile u zvezdano razdoblje svojih frustratskih života, jer sada mogu da se baškare kod kuće, u papučama, zaštićeni čadorom ili burkom anonimnosti i da iz te busije rade šta god žele kome god žele"

@Tungi - prepoznajes se u ovim Pancicevim recima, he ;)
Korisnikov avatar
By Tungi
A to se ne odnosi i na tebe?Pa jos i sam kazes "da ne bi prisao"?Ovde nije rec,suprotstavljati se i krenuti na napadace..Vec ono osnovno,prici,ponuditi pomoc,najmanje sto mozes da uradis-pozoves hitnu ili policiju...Pogotovu ako je jos i ostao sam,naocigled svih...A otprilike nisi ni shvatio o kojoj malogradjanstini pise i o kakvima.Upravo o tim licima koja su ga i napala.

"rade šta god žele kome god žele"

Kakve to veze sa mnom ima ili sa bilo kim ko bi pritekao u pomoc?:zacepi:
By mythe
ne znam sta podrazumevas pod "pruziti pomoc". Da, pruzio bi pomoc bilo kom coveku u nevolji, ali tek nakon sto su napadaci otisli. Nisam ni licemer ni lazov pa da ovde napisem "ja bi krenuo sam goloruk na dvojicu naoruzani metalnim sipkama", naravno da ne bi. Ali bi nakon napada naravno pruzio pomoc i/ili pozvao hitnu.
Korisnikov avatar
By Tungi
A sta sam ja rekao?

Korisnikov avatar
By Anhedonie

ne znam sta podrazumevas pod "pruziti pomoc". Da, pruzio bi pomoc bilo kom coveku u nevolji, ali tek nakon sto su napadaci otisli. Nisam ni licemer ni lazov pa da ovde napisem "ja bi krenuo sam goloruk na dvojicu naoruzani metalnim sipkama", naravno da ne bi. Ali bi nakon napada naravno pruzio pomoc i/ili pozvao hitnu.
pa ne bi bio sam. kad jedan krene krenu i ostali. kolektivna svest...
By mythe
kad se prica o tome, uvek mi padne jedan vec zaboravljeni dogadjaj iz 1984. (iskreno, ne bih ga se ni ja setio da slucajno moja tetka ne poznaje tu familiju). Sta se dogodilo - jedan Kurd je sured Beograda ubio turskog ambasadora, nakon toga Kurd se dao u bekstvo, a jedan odvazni, hrabri i moram reci tragicni mladic, Zeljko Milivojevic (student iz Indjije, slucajno se nasao na pogresnom mestu u pogresno vreme) je potrcao za ubicom i nazalost ubica je pucao u njega i nesretni decko odmah preminuo. Sve novine su nakon toga pisale o hrabrom mladicu Zeljku Milivojevicu, cak je i jedan turnir u malom fudbalu u Indjiji dobio ime po njemu...ali njegovi roditelji su izgubili sina :( i jos zbog cega, zbog medjusobnih obracuna Turaka i Kurda sa kojima mi nemamo ama bas nista, niti nas to zanima. Ne znam samo kog je djavola taj Kurd dosao u Beograd da se obracunava sa turskim ambasdorom, neka se oni lepo tamane i ubijaju kod njih, a ne po Beogradu pa da nesretni student bude ubijen.

Poucen ovim iskustvom, cim izbije neka jaca frka, ja gledam da se sklonim, da jos ne najebem ni kriv ni duzan. Zato razumem ljude u autobusu koji se nisu umesali u tucu.
Korisnikov avatar
By horus.
e pa zato 2 divljaka mogu da maltretiraju 20 bilmeza , jer svako "gleda svoja posla"... :smug:

lepo se skupi ceo bus, pa ih lincuju za primer... :yes:

da su se 2 decka ljubila u busu, itekako bi ceo bus skocio na noge, a ovako cute... stoka..

mene to jako asocira na ovo:

"In Germany they came first for the Communists, and I didn't speak up because I wasn't a Communist. Then they came for the Jews, and I didn't speak up because I wasn't a Jew. Then they came for the trade unionists, and I didn't speak up because I wasn't a trade unionist. Then they came for the Catholics, and I didn't speak up because I was a Protestant. Then they came for me, and by that time no one was left to speak up."
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!