- 23 Jul 2010, 18:57
- Srbi i Hrvati ne vide Bosnu kao cjelovitu već kao razdjeljivu zemlju
-Srbi i Hrvati ne vide Bosnu kao svoju zemlju iz nekakvih nebuloznih razloga tipa "Sarajevo nama ne može biti glavni grad kad je tamo ko u Teheranu".
Pa kad oni tu zemlju ne vide kao svoju, zašto su oni konstituivni? Kako bi opstruirali institucije i još za to uzimali lovu? Besmisleno.
Originally posted by Vel boyI c h i n j e n i c h n o s t a n j e jest da zbog te trojne kostituivnosti ta zemlja ne funkcionira. A ti se panično ili bojiš Bošnjaka ili ih jednostavno mrziš jer ti nigdje drugdje ne smeta konstituivnost većinskih naroda osim u Bosni a kad ih se spomene tebi oma iskoče mudžahedini i vehabije. Nit sam sa ljudima jeo, nit pio ali i mene strpaš u isti koš sa njima. Ne vidim nikakav problem da tamo jedini konstituivan narod budu Bošnjaci a ostali zaštićene manjine iz jednostavnih razloga:
zato shto je BiH drzava tri ravnopravna konstitutivna naroda i gradjana. ch i nj e n i c a za BiH. nema to nikakve veze s tim shto su Boshnjaci muslimani tamo pojedinachno relativno vecinski narod. da su to Nijemci, Italijani, Grci, Bugari umjesto Boshnjaka sasvim isto bih govorio (kao i da sam sam Boshnjak musliman) u smislu da to ne znachi da neki od njih imaju pravo da majoriziraju.
- Srbi i Hrvati ne vide Bosnu kao cjelovitu već kao razdjeljivu zemlju
-Srbi i Hrvati ne vide Bosnu kao svoju zemlju iz nekakvih nebuloznih razloga tipa "Sarajevo nama ne može biti glavni grad kad je tamo ko u Teheranu".
Pa kad oni tu zemlju ne vide kao svoju, zašto su oni konstituivni? Kako bi opstruirali institucije i još za to uzimali lovu? Besmisleno.
dakako, sasvim isto vazi i za nedopustivost zloupotrebe te konstitutivnosti u BiH od strane velikosrpskih i velikohrvatskih recidiva, dakle, ne moze i ne smije biti podjele BiH izmedju Srbije i Hrvatske (chitaj, Srba i Hrvata i obrnuto).Dayton nije sveta krava već prijelazno rješenje. Sa tim da velika većina srpskih i hrvatskih političara u BiH rješenje tog prijelaznog rješenja vide dijametralno suprotno od onoga što se Daytonom htjelo postići - hoće je podijeliti i pridružiti se maticama (a te matice je davno napustilo ludilo prisvajanja teritorija i baš ih nešto i ne žele).
sve to upravo Daytonski sporazum, kakav je takav je, osigurava da se sprijechi. zato treba sprovoditi taj dayton-ski sporazum ne zato shto je savrshen jer nije vec- zato jer je ipak neshto najbolje u datim okolnostima u BiH kakve jesu.
pominjem ne samo vehabije i mudzahedine vec i poznatog velikoboshnajchkog ratnohushkacha fatmira alispahica i ismeta radonchica/brabonchica u kontekstu tvojih stavova o BiH Stripi jer samo oni tako nekako imaju tvoje stavove o BiH poput tebe Stripi. a , to je druga krajnost pandanska prisilnoj etnichkoj podjeli BiH izmedju velikosrba i velikohrvata- dakle, n e p r i h v a t lj i v o, u prvom redu, neprihvatljivo za Medjunarodnu Zajednicu.Spominješ ih samo zato što su oni radikali. Ja nisam radikalan, ja sam samo razuman.
Dakle, ako nishta drugo - ni medjunarodna zajednica ne podrzava tu drugu krajnost koju ti Stripi promovirash.Jedno su snovi a drugo je java. Kakav si ti to ekonomski napredak vidio u Bosni? Jesi ti bio tamo šta u zadnje vrijeme. Ja jesam, prije tri tjedna. Jednom rječju - katastrofa. I ne samo zbog recesije, kod njih je to stalno stanje. Ljudi gladuju a Dodik gradi zgradu televizije na račun Međunarodne zajednice. Krasna su t rješenja, nema se šta reć.
Razvijanje ekonomije u BiH upravo i ide zajedno s onim mojim tezama za boljitak koje sam iznio na prethodnoj stranici. to narod u BiH i treba da shvati.
podrzavam faxsimil-ovo podsjecanje da je tema o malo nechem drugom te da bi valjalo zaustaviti ovaj offtopic o BiH.Ne bi ti oftopičario ali te eto svrbi jezik. To je radikalno drugačije