- 24 Jul 2010, 19:19
Originally posted by MariškaTezak oblik psihoze...
Psihoza...
Originally posted by DinaU potpunosti se slazem sa tobom...
Ova vest me je uzasnula...![]()
Ali moram da kazem da se ne slazem sa Pakijem. Psihijatri moraju da imaju odnos poverenja sa pacijentom, ne smeju da idu okolo i odaju profesionalne tajne. Naravno, kad se nesto ovako desi, izgleda bolje da je to ucinjeno, ali mislim da to uopste ne bi smela da bude praksa. To bi onda izmenilo odnos lekar - pacijent, ljudi bi se redje obracali psihijatrima a i ovako se retko obracaju. Ko zna koliko su dogadjaja oni mozda sprecili svojim radom ali mislim da taj rad ne sme da bude objavljivanje informacija.
Onaj ko je ovde zatajio je policija, takodje i okolni ljudi. Citala sam u clanku da je zena dva puta prijavljivala nasilje policiji. Gde je bila ta policija da ga zatvori? Slicno je bilo u slucaju Ksenije Pajcin, devojka je dva puta prijavila nasilnika u dva dana, jednom joj je provalio u kucu a policija nije ucinila nista. Treci put ju je ubio. Ovoj zeni je pretio monstrum da ce ih sve pobiti, ona sad zali sto je dala devojcicu i ne mogu ni da zamislim kako joj je... ali da ga je sprecila moglo je da se desi da ubije i nju i ostalo dvoje dece... Ocito je da policija nije osposobljena za slucajeve porodicnog nasilja i to bi trebalo pothitno da se promeni. Takodje i zakoni, ja gledam cesto zone reality i u SAD kad se tako desi ubistvo ljudi se cesto angazuju da promene zakone koji nisu dovoljno efikasni i koji omogucavaju da ubice ubijaju. Tako da mislim da treba da se radi i na svesti stanovnistva, i u smislu da prijavljuju nasilje a i u smislu da oni cine drustvo pa svojim angazovanjem mogu nesto da menjaju...