Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Stravična porodična tragedija u četvrtak šokirala stanovnike Bora, ali i čitavu Timočku krajinu. Srđan N. sa četiri udarca nožem ubio svoje dete.

STRAVIČAN zločin dogodio se u Boru! Srđan N. (31), rodom iz Žagubice, sa prebivalištem u Majdanpeku, zaklao je u stanu svoje majke, u borskoj Ulici Đure Jakšića 15, svoju četvorogodišnju ćerku Tamaru. Posle, u ovom kraju nezapamćenog zločina, on je pokušao samoubistvo, tako što je sebi presekao vene.
Po nezvaničnim informacijama, otac je devojčici zadao četiri udarca nožem u trbuh i jedan u vrat! U trenutku zločina, u sredu oko 23 časa, otac i ćerka su bili sami u kući.

- Vraćao sam Srđanovu majku kući, sa posla - rekao nam je jedan od njihovih komšija, koji nije želeo da mu pominjemo ime. - Taman sam je ostavio ispred kapije, kada sam začuo njen vrisak. Vikala je, plačući: "Ubi mi Srđan Tamaru!"

Komšija je odmah pozvao policiju i hitnu pomoć. Onda je dotrčao do kuće u kojoj se desio zločin. Od prizora koji je video, zastao mu je dah.

- Srđan je nag ležao u hodniku kuće - nastavlja naš sagovornik. - Video sam da su mu vene na rukama presečene. Nedugo potom su bolničari izneli Tamaru. Bila je sva u krvi.

I u bolnici su samo mogli da konstatuju da je devojčica preminula od posledica više ubodnih rana. Ipak, zvaničan razlog smrti trebalo bi da ustanovi obdukcija, koja je trebala da počne u četvrtak. Njen otac, koji je nakon zločina pokušao da presudi sebi, nije u životnoj opasnosti.

U kući u kojoj se desilo ubistvo, stravičan prizor. Na sve strane vidljivi tragovi krvi: na krevetu, jastuku, tepihu... Tragovi krvi bili su i u lavoru, hodniku, na utičnici, zidovima. Razbacane stvari potvrđuju da se devojčica, očigledno, branila. Ali, otac joj je brutalno presudio.

SILOVANA?
PREMA nepotvrđenim informacijama, policija proverava i da li je Srđan svoju ćerku najpre obljubio, pa tek onda ubio nožem. Tome u prilog je i podatak da je Srđan, kada mu je naišla majka, bio potpuno nag, dok je devojčica bila bez gaćica!

- Bio je vrlo ljubomoran, i stalno me je optuživao da ga varam - sva u suzama priča Vesna. - U sredu je došao kući i kazao mi da Tamaru vodi u Bor, kod njegove majke. Videla sam da je bio pijan, ali nisam smela da mu se suprotstavim. A, da sam skupila hrabrost, dete bi mi danas bilo živo...

- Srđan se često svađao sa suprugom i, kako sam čula, valjda su bili pred razvodom - ispričala nam je jedna komšinica. - Znao je da dođe iz Kučeva na nekoliko dana kod majke, ali se uvek mirio sa suprugom. Dan pre nego što se ovo dogodilo, zaspao je sa slikom svog deteta, koju je pritisnuo na grudi.

Neke od komšija su nam potvrdili da je Srđan, kada je bio pijan, pričao kako će ubiti suprugu, jer ga, navodno, vara. Ali, niko ga nije shvatao ozbiljno.

- Srđan je bio povučen i tih čovek i zato nismo ozbiljno shvatali njegove pretnje - kažu pojedini prijatelji ove porodice. -Zašto je ubio svoje dete, svoju mezimicu, niko ne može da objasni. Možda je hteo da se osveti supruzi, ali zašto je uzeo život nevinom detetu?

Ubici je određen je pritvor od 48 sati, jer je izvršio krivično delo teškog ubistva. Srđan N. ima još dvoje dece sa istom suprugom: devojčicu od dve godine i sinčića, koji uskoro treba da napuni godinu.

MAJKA DEVOJČICE:
TUKAO ME I PRETIO!
SRĐANOVA supruga Vesna rekla nam je da ju je suprug često tukao i da je često pio. Ona ga je, zato, dva puta prijavljivala policiji, naročito nakon što je od njega dobila preteće SMS poruke u kojima je pisalo: "kupio sam pištolj", "biće krvi" i "sve ću vas pobiti".
Korisnikov avatar
By Burak
Ovo je užas - ne mogu više čitati.
Korisnikov avatar
By Tungi
Procitao pre neki dan,al' koliko zna da me ovako nesto uznemiri,toliko se sablaznim i pojedinim komentarima,poput ovog

"Јадна мала цица, дошла код тате да спава и да се мало поиграју..."
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Katastrofa. Najgori su ti "mirni" koji ništa nisu pokazivali i za koje nikada nismo mogli da sumnjamo...

Šta se sve krije u ljudskom umu, što čeka samo da ispliva na površinu... -.-
Korisnikov avatar
By Li
Originally posted by Tungi

Procitao pre neki dan,al' koliko zna da me ovako nesto uznemiri,toliko se sablaznim i pojedinim komentarima,poput ovog

"Јадна мала цица, дошла код тате да спава и да се мало поиграју..."
strasno
Korisnikov avatar
By Paki
Jedan psihijatar je dao izjavu nakon otkrića ovog zločina.
Kaže čovek da je ubica bio kod njega prethodnih dana...
Psihijatar u izjavi za medije izgovara da je tog trenutka procenio da Srđan nije mentalno stabilan.
Procenio i nije ni sa kim podelio tu informaciju (policija, centar za soc. rad itd.).
Niti je njemu palo napamet da to podeli sa nekim, upozori na nestabilno stanje - niti postoji propis, nešto što obavezuje na koordinisan i preventivni rad u takvim situacijama.
Neće svaka mentalno nestabilna osoba biti ubica, daleko od toga, ali jedna hoće.
Ko sada treba da snosi svu odgovornost?
Naravno ubica - zaklati ga, ubiti, uvesti smrtnu kaznu, iseckati ga na komade, silovati njega itd. itd.
Sve zarad toga da slučajno ne bude uprto prstom u sistem prevencije koji je zakazao (ili uopšte ne postoji), sve zarad toga da se svi drugi "igrači" operu od sopstvene odgovornosti.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
bojim se da su to dve zasebne stvari.
da li izvrsiti smrtnu kaznu nad ljudima koje ucine ovako nesto,
i to da li je sistem prevencije zakazao.

u kranjoj instanci, nosilac odgovornosti za svoje postupke je
osoba, jer inace sam koncept odgovornosti pada u vodu.
to "smrdi" na sledeci scenario: sve je predodredjeno, sve je
u rukama sudbine, zasto bismo onda mi ista radili i pokusavali
da ucinimo ili izmenimo. mozda jeste, ali to ne znaci da ne postoji
slobodna volja.

da, drustvo ima odredjene odgovornosti, ali na kraju konkretne
postupke povlace pojedinci i nad njima je moguce izvrsiti kazne.
Korisnikov avatar
By Stripi
sad bi ja neš reko ali mogo bi mi se Sheytan naljutit.
Korisnikov avatar
By Paki
Ne bih da otvaram diskusiju o smrtnoj kazni (nije tema).
Slažem se načelno sa tobom,međutim htedoh da naglasim nepostojanje momenta ličnog dela odgovornosti npr. tog psihijatra ili drugih ljudi.
On neće odgovarati krivično. Pitam se da li odgovara pred svojom savešću makar.
Prevencija može učiniti mnogo, pa i spasiti ljudske živote.
Originally posted by Mr Dee

da, drustvo ima odredjene odgovornosti, ali na kraju konkretne
postupke povlace pojedinci i nad njima je moguce izvrsiti kazne.
Korisnikov avatar
By Elena
Jadno dete :(
Danas svakojaki manijaci i psihopate slobodno šetaju. Institucije su skroz zakazale :seronjo:
Korisnikov avatar
By Mariška
hlevdija... :mazi:

EDIT: I samo da dodam - skroz podržavam Pakijeve postove na ovoj temi. :up:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zašto otvarate ovako užasne teme?

Samo me ubedačite, a bilo kakva diskusija je suvišna i nažalost ne vodi boljem...
Korisnikov avatar
By Azdaja
ne znam sta bi iskuckala....

smrta je dovoljna? (kao)
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Mariška

EDIT: I samo da dodam - skroz podržavam Pakijeve postove na ovu temu! :up:
Takođe. Verujem da je društvo najodgovornije za sve zločine koji se u njemu dešavaju. Svaliti krivicu na pojedinca je lako, ali ne zaboravimo da je sredina "stvorila" tog pojedinca i uticala na njegove odluke i postupke.

Verujem da slobodna volja ne postoji, tako da se zalažem da zatvor ne bude institucija za kažnjavanje, već izolaciju opasnih individua iz društva. To naravno ne znači da ja, da meni neko ovako ubije nekog, ne bi lično ubio skota.
Korisnikov avatar
By sunflower5
Ne znam sta da kazem...najezim se svaki put kad cujem ovakve vesti :(
Zalosno je sto ima sve vise ovakvih psihopata,koji su sposobni za tako surove zlocine nad decom.
Steta sto su nam zakoni za takva ubistva i mucenja toliko blagi.Valjda ce se to ikad promeniti.
Korisnikov avatar
By ManToy
Tuga. Ko sve danas ima decu. :(
A posle zabranite gej parovima usvajanje dece. Vazno je da otac bude hetero a to sto je psihopata nije bitno.
Korisnikov avatar
By Dina
Ova vest me je uzasnula... :(

Ali moram da kazem da se ne slazem sa Pakijem. Psihijatri moraju da imaju odnos poverenja sa pacijentom, ne smeju da idu okolo i odaju profesionalne tajne. Naravno, kad se nesto ovako desi, izgleda bolje da je to ucinjeno, ali mislim da to uopste ne bi smela da bude praksa. To bi onda izmenilo odnos lekar - pacijent, ljudi bi se redje obracali psihijatrima a i ovako se retko obracaju. Ko zna koliko su dogadjaja oni mozda sprecili svojim radom ali mislim da taj rad ne sme da bude objavljivanje informacija.

Onaj ko je ovde zatajio je policija, takodje i okolni ljudi. Citala sam u clanku da je zena dva puta prijavljivala nasilje policiji. Gde je bila ta policija da ga zatvori? Slicno je bilo u slucaju Ksenije Pajcin, devojka je dva puta prijavila nasilnika u dva dana, jednom joj je provalio u kucu a policija nije ucinila nista. Treci put ju je ubio. Ovoj zeni je pretio monstrum da ce ih sve pobiti, ona sad zali sto je dala devojcicu i ne mogu ni da zamislim kako joj je... ali da ga je sprecila moglo je da se desi da ubije i nju i ostalo dvoje dece... Ocito je da policija nije osposobljena za slucajeve porodicnog nasilja i to bi trebalo pothitno da se promeni. Takodje i zakoni, ja gledam cesto zone reality i u SAD kad se tako desi ubistvo ljudi se cesto angazuju da promene zakone koji nisu dovoljno efikasni i koji omogucavaju da ubice ubijaju. Tako da mislim da treba da se radi i na svesti stanovnistva, i u smislu da prijavljuju nasilje a i u smislu da oni cine drustvo pa svojim angazovanjem mogu nesto da menjaju...
Korisnikov avatar
By inga
:up: Slažem se sa Dinom.

Dodala bih još da ne treba svaka budala nesmetano da se razmnožava. I to treba malo ograničiti.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Mage

Takođe. Verujem da je društvo najodgovornije za sve zločine koji se u njemu dešavaju. Svaliti krivicu na pojedinca je lako, ali ne zaboravimo da je sredina "stvorila" tog pojedinca i uticala na njegove odluke i postupke.

Verujem da slobodna volja ne postoji, tako da se zalažem da zatvor ne bude institucija za kažnjavanje, već izolaciju opasnih individua iz društva. To naravno ne znači da ja, da meni neko ovako ubije nekog, ne bi lično ubio skota.
Ne bih se slozila.
'Sredina' ili 'drustvo' na pojedinca ne deluju direktno. Deluju preko drugih pojedinaca, prvo od roditelja pa onda svih ostalih ukljucenih u sam zivot pojedinca. Tako da to zapravo znaci da su ljudi iz neposredne blizine tog monstruma zapravo amenovali zlocin.
On nije postao monstrum kada je otisao kod psihijatra.
Postao je monstrum mozda jos kao dete. Zasto mu niko nije stao na put ranije?
Naravno da se u ovoj zemlji ne deluje u pravcu prevencije ovakvih stvari, zlostavljanje dece se ni ne pominje, niti se sama deca edukuju da to prepoznaju, precesto se zataskava i prebrzo zaboravlja. Ali sistem u smislu zakona ne deluje preventivno, niti je predvidjen za tako nesto.
Naravno, nema zbora da je svako odgovoran za svoje postupke i da skota treba ubiti, za primer. Ovakvi clanci me uvek podsete zasto jesam za smrtnu kaznu, a bogme i zasto su Japanci pametni pa nekada kaznu izvrsavaju i javnim streljanjem. Eto primera kako 'sistem' deluje pozitivno na ostale koji bi mozda ucinili isto: prikazu im, na tudjem primeru, sta ce im se dogoditi ako urade to i to. Pa, brale, upozoren si.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by hlaefdige

gospode, sta li se njemu desilo....
Psihoza...

U ćerki je, ludak, video svoju ženu sa kojom se svađao i pretio joj da će je ubiti...

I onda je ono što je pretio da će uraditi i uradio...

Meni to bar tako deluje...

Originally posted by Mariška

EDIT: I samo da dodam - skroz podržavam Pakijeve postove na ovoj temi. :up:
Sad kad sam pročitala i Dinin post, mislim da je Dina u pravu.

Dinin post mi je najbolji:
Originally posted by Dina

Ova vest me je uzasnula... :(

Ali moram da kazem da se ne slazem sa Pakijem. Psihijatri moraju da imaju odnos poverenja sa pacijentom, ne smeju da idu okolo i odaju profesionalne tajne. Naravno, kad se nesto ovako desi, izgleda bolje da je to ucinjeno, ali mislim da to uopste ne bi smela da bude praksa. To bi onda izmenilo odnos lekar - pacijent, ljudi bi se redje obracali psihijatrima a i ovako se retko obracaju. Ko zna koliko su dogadjaja oni mozda sprecili svojim radom ali mislim da taj rad ne sme da bude objavljivanje informacija.

Onaj ko je ovde zatajio je policija, takodje i okolni ljudi. Citala sam u clanku da je zena dva puta prijavljivala nasilje policiji. Gde je bila ta policija da ga zatvori? Slicno je bilo u slucaju Ksenije Pajcin, devojka je dva puta prijavila nasilnika u dva dana, jednom joj je provalio u kucu a policija nije ucinila nista. Treci put ju je ubio. Ovoj zeni je pretio monstrum da ce ih sve pobiti, ona sad zali sto je dala devojcicu i ne mogu ni da zamislim kako joj je... ali da ga je sprecila moglo je da se desi da ubije i nju i ostalo dvoje dece... Ocito je da policija nije osposobljena za slucajeve porodicnog nasilja i to bi trebalo pothitno da se promeni. Takodje i zakoni, ja gledam cesto zone reality i u SAD kad se tako desi ubistvo ljudi se cesto angazuju da promene zakone koji nisu dovoljno efikasni i koji omogucavaju da ubice ubijaju. Tako da mislim da treba da se radi i na svesti stanovnistva, i u smislu da prijavljuju nasilje a i u smislu da oni cine drustvo pa svojim angazovanjem mogu nesto da menjaju...
:hail:
Korisnikov avatar
By horus.
nekoliko puta sam ulazio u ovo temu, ali i dalje ne znam sta da napisem...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!