Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Sud je presudio: Kosovo je sused Srbije. Treba li sada i Srbija da prizna nezavisnost Kosova?

1. DA
39
49%
2. NE
30
38%
3. Ne znam, ne interesuje me, to je sooo last decade...
11
14%
Korisnikov avatar
By Mage
Srbija je odavno trebala da prizna nezavisnost tog jebenog kosova
Korisnikov avatar
By Tungi
A sta dobija i ponovnim odbijanjem?Teska stagnacija..Mir u regionu?My ass..:nokti:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Суд је дао мишљење о легалности НЕЗАВИСНОСТИ, тј проглашења а не о томе да ли Косово треба или не да буде независно....

Мислим да ће Србија вероватно да уложи неку жалбу некој инстанци већој од овог Суда ако она уопште постоји...

Уосталом, Србија НИКАДА неће признати независно Косово и не знам зашто се заносите том мишљу....
Korisnikov avatar
By blabla54380
kao što se od homofoba može čuti kako država ima prečih stvari od toga da se bavi lgbt problematikom, siromaštvo, nezaposlenost, male plate, drž ne daj, tako se od ovih niravnu doživeli pacifista može čuti ista stvar vezana za kosovo.
Korisnikov avatar
By ns.happy
da li je pogresno ako kazem da me boli kita za tim? samo se nadam da ovo nece promenuti nesto oko one price da ukidamo vojsku... :fige:
Korisnikov avatar
By Burak
Ne treba. Nadam se da neće nikada.
Korisnikov avatar
By Darling
Pod 3

Aj' pomirite se sa tim da nas niko nista ne pita, mozemo da priznajemo ili ne priznajemo Kosovo do prekosutra...
Korisnikov avatar
By KiWi
Sud nije odlučio nego je doneo odgovor koji je samo preporuka ...

Mada je meni to od samog starta smrduckalo ... Od kad međunarodni sud daje preporuke? Zar je on savetodavni organ??
Korisnikov avatar
By Dirrty
Boli me pička.
Ma ko vas uopšte pita?
Igrajte se glasanja negde drugde.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
U ovim teškim trenucima po našu zemlju i naš narod ne treba gubiti nadu, nego dostojno nastaviti brobu za drevnu pravoslavnu srpsku zemlju Kosovo i Metohiju koja nam je mučki oduzeta od matice i pretvorena u koloniju belosvetskih sila. Nečasni pravni lakeji Novog svetskog poretka doneli su ovu sramotnu odluku protiv svekolikog srpstva jer su dekadentni, korumpirani i nemoralni i žele da rsparčaju poslednej ostatke nebeskog naroda kako bi svaki moral i vrlinu satrli i zaveli strahovladu pederastije, pedofilije i ostalih užasa koji dolaze sa mrskog Zapada. Ali ustaće majka Rusija, taj medved uspavani i zavešće jednog dana red i poredak u skladu sa Bogom i njegovim anđelima, a ne kao sada kada vladaju horde sotonske koje iz Haga tj. Hada kroje sudbine i mape malom, ali dobrom i drevnom srpskom narodu koji je prošao gore gologote i imao i veća iskušenja us vojoj slavnoj istoriji, narodu duha nesalomivog i vere neustrašive, koju ćemo još više sačuvati pesmom Goce Lazarević "Vidovdan":

''

Držite se braćo Srbi, vremena su tavna i smutna, ali ipak se nazire svetlo na kraju tunela!
By dukkehjem
niko se ne pita...
al glasah za da iz revolta,
mislim, sta bi ne promenilo?
jedino za sta se molim je da ne izbije neko sranje (nemiri, rat i sl.).
Korisnikov avatar
By idiotcide
Prvo, sud je dao savjetodavno mišljenje jer je UN zatražio od suda isto, a njegova je konačna - pravno gledano, proglašenje nezavisnosti Kosova, jelte, ne krši načela međunarodnog prava. I to je to.
Dugoročno bi za Srbiju bilo bolje da prizna nezavisnost Kosova, to sigurno. U suprotnom, vucarat će godinama gomiletinu problema koji će joj otežati euroatlantske integracije. No, znam da se to neće desiti, jer malo ko će seu srpskoj politici usuditi prihvatiti situaciju takvom kakva jest jer znaju da ako ne budu veličali moderni boj za Kosovo neće ponovno biti izabrani. Tako da je to politički škripac, i istinski mi je žao da srpski narod kroz to mora prolaziti.

S druge strane, nisam oduševljen svojevrsnim pravnim presedanom u pogledu stanja i stabilnosti u regiji, ponajviše situaciji u vlastitoj zemlji, jer sam svjestan koliko će, zahvaljujući Kosovu, političari iz Srpske nastaviti sabotirati rad državnih institucija BiH, a pritom misliti da za to imaju svako opravdanje. To pak ne znači da ne podupirem nezavisnost Kosova kao takvog, jer je odgovor tamošnjeg naroda na tolike godine idiotski pogrešnog i zlonamjernog odnosa srpske vlasti prema Kosovu, da ne spominjem rat i sl., sasvim razumljiv. U biti je, koliko god da je to ironično, najpragmatičniji politički stav (ne nužno i najispravniji) izrazio je Vuk Drašković s tom pričom o europeizaciji i uspostavljanju dobrih odnosa i suradnji s Prištinom. U situaciji kakva jest, to je zaista najpragmatičniji pristup - svojevrsno priznavanje Kosova putem suradnje itd. te istovremeno zadovoljavanje biračkog tijela i opsjednutosti Kosovom. Mislim da bi to za Srbiju bio dobar početak, koji bi kasnije mogao postati i produktivnijim kako bi taj umjereni stav polako išao ka onom progresivnijem, recimo stavu LDP-a.

Možda je ipak dobro da je ovim otpočelo raščišćavanje čitave te priče, jer je svima pun kurac ovog dvogodišnjeg čistilišta.
Korisnikov avatar
By Vel boy
trica i podrshka svima koji su glasali za opciju trica.
lm, i ja podsecam da rasprava o pravu na samopredeljenje ili "nuznu secesiju" od postojece drzave nisu ni bili u domenu rasprave pred Medjunarodnim sudom pravde, jer izlaze izvan okvira pitanja koje je postavila Generalna skupshtina UN.
shvatam da ce vlada Srbije nastaviti da se bori protiv pristrasnosti u svetu glede Kosova i to je razumljivo, samo ne bi smelo da bude na ushtrb evro-atlantskih integracija.

jedino sam mozda mislio da bi korisnica Marishka izbegla da namerno jednosmerno postavlja vrlo teshku i vrlo kontroverznu temu kakva je ova na ovaj dan, no, dobro, ako vama ne smeta, ne smeta ni meni......
Korisnikov avatar
By mitrandir
Možete vi da tupite zube i lupate po tastaturi till the cows come home. Kosovo nije deo Srbije više od deset godina. Priznala ga Srbija kao državu ili ne, isti kurac. Da je nekog briga šta Srbija misli, lepo bi došli i pitali: "Izvin'te, je l' možemo mi da uzmemo jedan deo vaše teritorije?" Ali,nije niko. Možemo mi da se bijemo u grudi i da urlamo KOSOVO JE SRBIJA i, šta onda? Zabole Kosovare (mislim da je to zvaničan naziv) dal' ih je priznala Srbija. Ima na svetu i većih i moćnijih zemalja do Srbije i skoro sve su priznale Kosovo. A to što nama ne odgovara da Kosovo bude nezavisno je naš problem. Komotno bi tako mogli da kažemo da nama bas nije po volji da Zemlja bude okrugla i da mi hoćemo da bude ravna ploča. Možemo samo da 'oćemo. Želje su jedno, mogućnosti i realnost su drugo.
Ili sto se u mom kraju kaže-šut se s rogatim ne bije.
Korisnikov avatar
By blabla54380
митрандире, није баш тако. видећемо како ће се то решити, ал србија најмање што може да уради је да не призна независност, јер тако данас сутра никада неће моћи да га врати. а друго, шиптарима на косову све је само не свеједно да л' ће србија да их призна или неће. јер, њихова интеграција у међународне воде неће ићи лако или никако. зато требамо да им загорчавамо живот докле можемо, макар да ови терористи не доживе пуно значење независног косова.

ја могу да схватим да неког боли пичка за косово, ал' шта који курац тај неко намеће да и друге треба да боли пичка.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Integracija neće ići lako ili neće iči nikako? Videćemo.
I, u pravu si. Mene, kako ti reče, "boli pička za Kosovo", ali nikad i nigde nisam rekao da i neko drugi tako treba da razmišlja.
Korisnikov avatar
By blabla54380
па рецимо не могу да се интегришу свуда где србија као чланица има право на вето, или све оне земље које подржавају србију. можемо да им затворимо ваздушни простор. прелаз преко границе са њиховим смрдљивим пасошима, ја би чак забранио извоз све робе ка косову, па нек поцркају од глади у својој независности.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ali čemu to?

Zašto?

Albanci žive na Kosovu duže od jednog veka, a decenijama kao većinsko stanovništvo.
Ne vidim šta su oni ukrali Srbiji niti šta joj duguju?

Ionako su najsiromašniji deo Balkana, koji bi bio jedino dodatni teret bednoj Srbiji.

Čemu taj inat?
Zar stvarno nemate pametnija posla?!
Pa čak ni ja nemam, pa ne trošim svoje vreme i energiju na otežavanje života drugima.
Korisnikov avatar
By mitrandir
1. A gde to Srbija ima pravo veta? Nećemo primiti Kosovo kad bude htelo da postane članica Nesvrstanih?
2. Koliko to zemalja podržava Srbiju?
3. Zabrana izvoza na Kosovo? Mudro! A oni Srbi što su ostali na Kosovu treba da jedu šta....travu,izdanke,korenje?
Korisnikov avatar
By blabla54380
па има у неким економским и спортским организацијама, колико ја знам, за друго не знам. а све док имамо подршку русије и кине, практично имамо право вета свуда, тако да могу да га дувају. а срби на косову ће добијати робу, свакако.

дрти, рекао си да те боли пичка, не видим зашто би те то интересовало.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mene zanima zašto ste toliko zaludni?

Boli me za status Kosova, ono ionako nikada više neće biti deo Srbije...

Da postoji razuman odgovor, ti bi ga odmah i napisao.
I ja pitam gluposti...
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Dirrty

Mene zanima zašto ste toliko zaludni?

Boli me za status Kosova, ono ionako nikada više neće biti deo Srbije...

Da postoji razuman odgovor, ti bi ga odmah i napisao.
I ja pitam gluposti...
зато што је то наша земља. тебе можда боли пичка за њу, ал' да шиптари окупирају нови београд, било би ти свеједно до мојега, то фарбај своју бабу. зато што су они узурпирали нашу имовину. зато што је КиМ богато природним ресурсима, зашто би се тога одрицали? зато што је, невезано за наше мишљење о религији, метохија део нашег идентитета, тамо се налазе цркве и манастири од културно историјског значаја; са којим ти имаш пуно право да се не идентификујеш, али допусти великој већини да се идентификују. то није залудност. ти шиптари су се са намером размножили тамо на милионе + је брдо њих увежено из албаније. а та усрана међународна заједница дозвољава једној терористичкој јединици, каква је учк, да буде државни апарат. оном тачију крваве руке до лакта, био на интерполовој потерници па га скинули, па сад премијер. то би исто било као када би ратко младић био премијер србије, а они траже да га испоручимо. храдинаја ослобађају, шатро нема доказа. све те ствари тебе не морају да дотичу; али има људи које дотичу и практично и теоријски, да тако кажем.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!