Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Sudske vlasti u Iranu saopštile su danas da je obustavljeno izvršenje smrtne kazne kamenovanjem nad ženom koja je počinila preljubu i da ona "za sada" neće biti sprovedena.
Prizor sa londonskih demonstracija protiv javnih pogubljenja u Iranu

Predstavnik suda u oblasti u kojoj je osuđena Sekine Mohamadi Aštijani izjavio je iranskoj državnoj novinskoj agenciji "da kazna za sada neće biti sporovedena".

Taj zvaničnik je dodao da će kazna ipak biti izvršena ukoliko sud tako odluči, bez obzira na proteste sa Zapada.

On je naveo da je Aštijani počinilia "više ozbiljnih prekršaja", a ne samo preljubu.

Smrtna presuda izrečena Aštijanijevoj dodatno je zaoštrila odnose Irana sa međunarodnom zajednicom, a posebno sa SAD.

Jedna britanska organizacija za ljudska prava zatražila je od Teherana da odustane od egzekucije.

Izvor

Grozno.Pitam se da li muskarce ovako tretiraju?
Korisnikov avatar
By Mage
Grozomorno... Da se čovek skenja u život...

Pa mislim Tungi da bi recimo gay muškarce sigurno pogubili da ih otkriju. Mada ne samo gay muškarce, tamo te i za najmanje sitnice ubiju tako da...
Korisnikov avatar
By Tungi
To je tek zasebna prica.Pricamo o preljubama.
Korisnikov avatar
By Mage
Pa što se tiče preljube ne znam, ne verujem... Mislim da su žene što se tiče toga mnogo ugroženije. Ali kažem ti, oni pogubljuju ljude i za mnogo bezazlenije stvari pa ti sad gledaj.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
:povez:

ne, muskarce definitivno ne tretiraju tako.... uh, kad ovakve stvari vidim, dodje mi da se odreknem svoje antinasilne filozofije i da :avalon: nekoga
Korisnikov avatar
By Loni
Ipak tužno je da su samo u dva grada ljudi zbog toga demonstrirali (London i čuo sam Njujork).
Gde su ostali?

Gde je Beograd?
Naravno nacionalistima ne bi palo na pamet da demonstriraju jer misle da je sve to unutrašnja stvar Irana.
Čak bi pre stali na stranu Irana nego na stranu zapada kad bi se vodio rat za ljudska prava.

Zapadnjaci su u pravu kad kažu da su ljudska prava IZNAD granica i da zarad spašavanja nečijih prava jeste nužno i preći granicu.
Upravo zahvaljhujući ratu u Avganistanu, spašeno je na oko 1000 i 1000 ovakvih žena kao i gejeva od linča ili smrtne kazne.
Više žalim njih nego stradale talibane.
Korisnikov avatar
By m..
Meni je takva praksa skandalozna, i treba je zakopati negde u naftalin istorije. E sad druga stvar je sto je Ahmainedzad jedan pomahnitali fundamentalista i sto se s njim ne da razgovarati i sto ima podrsku od istih takvih. Mislim, kad pogledas kako su se zavrsile one demonstracije, sve ti bude jasno.
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
To je Serijatski zakon. Moze da vam se svidja, ne svidja, odobravate ga ili ne, to je tamo zakonodavstvo na snazi.

Muskarce homoseksualce takodje kamenuju. Muskarci koji izvrse preljubu, a to supruga dokaze (jer muskarac moze da ima vise zena ako moze da im obezbedi izdrzavanje na jednakim osnovama), bivaju bicevani (25 komada).
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Tungi

Sudske vlasti u Iranu saopštile su danas da je obustavljeno izvršenje smrtne kazne kamenovanjem nad ženom koja je počinila preljubu i da ona "za sada" neće biti sprovedena.
it's a shame how one can never rely on the delivery people!
By mythe
uzas, da covek ne poveruje. Kao i da covek ne poveruje da na ovom forumu ima onih koji se protive zabrani burke, iako su ti sto nose burke potpuno isti kao i oni koji su tu jadnu zenu osudili na smrt kamenovanjem.
Korisnikov avatar
By 2kune
Mislim da bi bilo najoportunije kamenovati je tako da se izračuna koliko prosječno kamenja treba hitnuti da bi se ubila prosječna seksualno neprilagođena osoba i onda kaznu izvršiti tako da se svaki dan baci po jedan kamen na osuđenika/icu dok se ta količina kamenja ne potroši. Tako bi kazna bila izvršena a zapad zadovoljan. :pinknaocari:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by mythe

uzas, da covek ne poveruje. Kao i da covek ne poveruje da na ovom forumu ima onih koji se protive zabrani burke, iako su ti sto nose burke potpuno isti kao i oni koji su tu jadnu zenu osudili na smrt kamenovanjem.
Mislim da se u potpunosti slažem s tobom. Svako nošenje burke valja kazniti kamenovanjem. :opacupa:
By XanaX
Da, zbilja, mislim, definitivno, te koje nose burke su prve koje bi bacile kamen... Nekako me podsjeća na onu scenu iz "Life of Brian" od Monthy Pythona...

U Iranu se ne nose burke, uglavnom, žene pokrivaju kosu, a sama država je, za državu koja poštuje dijelove šerijata u zakonu, prilično slobodoumna kada su u pitanju prava žena (smiju se školovati i sl.).

Šibanje i kamenovanje, vješanje i sl. su barbarski oblici kažnjavanja i nemaju nikakve veze s islamom, kako bi neki muslimanski čelnici željeli tumačiti. Starozavjetnih žrtvovanja, kamenovanja i svega ostalog odrekli su se i židovi, pa i kršćani.

A za one koji žele kamenovati, neka se sjete da je Mojsijev zakon izvor hrabrosti za one koji tuđinci siluju, a Isusova milost put za duše onih koje je uhvatila mržnja.

"Ako nas uhvati strah od silnika,
osposobi nas Musaovom (a.s.) pravdom;

Ako nam se ponudi mržnja,
spasi nas Isaovom (a.s.) ljubavlju"

Nažalost, svih kamenovanih i ubijenih, i onih koje će još tako mučki ubiti u Iranu, takvo stanje može promijeniti samo narod Irana, a svaka akcij, osim naravno vojne, dobrodošao je pritisak na iranske vlastodršce.

(Kamenovanje žena u Iranu ili rušenje Budhinih skulptura u Afganistanu ili masakr Kurda u Iraku, sve je to strašno, ali nema veze s pravima muslimana u Europi, koja je netko odmah ubacio u topic.Slušao sam par rasprava, konkretno o minaretima u Švicarskoj i slobodno mogu reći da oni koji su protiv njihove gradnje - pričaju čistu demagogiju, u prvoj rečenici spomenu minarete, a u svakoj narednoj samo dograđuju što će sve tražiti dalje muslimani i kako će prava "pravih" Europljana nestajati...)
Korisnikov avatar
By h2o
Originally posted by XanaX

Šibanje i kamenovanje, vješanje i sl. su barbarski oblici kažnjavanja i nemaju nikakve veze s islamom, kako bi neki muslimanski čelnici željeli tumačiti. Starozavjetnih žrtvovanja, kamenovanja i svega ostalog odrekli su se i židovi, pa i kršćani.
Kamo srece da je tako. U islamu je Kur'an bozji govor u koji sumnje nema, to je i Ustav i svi zakoni i podzakonski akti

Šerijatski zakon brani slobodu govora, a verska tolerancija i demokratija ne postoje

U Kur'anu je propisana kazna kamenovanja do smrti za preljubu, kamenovanje za homoseksualce, amputacija ruke za kradju...

Zakopaju osobu do struka u zemlju i onda pozovu psihopate

U Hriscanskim zemljama crkva je odvojena od drzave, u islamskim to nije slucaj (osim u Turskoj)

Nažalost, svih kamenovanih i ubijenih, i onih koje će još tako mučki ubiti u Iranu, takvo stanje može promijeniti samo narod Irana, a svaka akcij, osim naravno vojne, dobrodošao je pritisak na iranske vlastodršce.
Tako je jedan intelektualac u Iranu javno rekao kako ne moraju da se pridrzavaju bas svake reci napisane u Kur'anu i osudili su ga na smrt

Jedini nacin da se nesto promeni je vojnim putem, da se izvrsi drzavni udar kao u Turskoj, kad je Kemal Ataturk ukinuo serijat

Ono sto je u Turskoj nezamislivo, da pokrivena zena studira na fakultetu ili da radi u drzavnim organima, moguće je u Srbiji i evropskim zemljama. Turci su izbacili narodnu poslanicu kad je pokusala da pokrivena udje u parlament

Serijat propisuje smrtnu kaznu za muslimana koji iz islama predje u drugu veru

Religija je danas postala veoma unosan biznis i mnogim zenama koje idu pokrivene burkom muzevi primaju odlicne plate zbog sirenja serijatskih vrednosti po zapadnim zemljama
Korisnikov avatar
By Tungi
Da hoce Amerika da ih zbrise sa lica zemlje.:burner:
Korisnikov avatar
By h2o
Originally posted by Tungi

Da hoce Amerika da ih zbrise sa lica zemlje. :burner:
Nece, jer nema ekonomski interes

U Saudijskoj Arabiji se ljudska prava krse u mnogo vecoj meri nego u nekadasnjem Iraku, pa USA nije imala nameru da to menja, jer dobija dovoljnu kolicinu nafte po ceni koja joj odgovara

Napadom na Irak zaradila je 10 puta vise nego sto je potrosila koristeci naoruzanje i sto je najvaznije obezbedila je stabilne rezerve nafte i poslusan rezim

USA sve radi iz ekonomskog interesa
By XanaX
h2o - is that a fragment of DNA on your avatar?

Vojna akcija protiv Irana bila bi katastrofa. Posljedica bi bilo toliko, da bi se našli u svjetskom ratu. A meni ratova dosta, hvala. Iran treba "iznutra" podrivati, kako bi se "sam" urušio, pri tome mislim na sistem tj. kliku koja je ugrabila vlast. Nemaju oni veze s islamom, samo ga iskorištavaju; ako je igdje potreban primjer iskorištavanja vjere u svjetovne stvari eto Iran, uz bok križarskim ratovima i sl...
Korisnikov avatar
By h2o

kad mi jedan molekularni biolog postavi takvo pitanje, ja se skroz zbunim :smilegrin: i obuzme me osecaj strepnje, uznemirenosti i napetosti :uplasen: koji ni Xanax od 1mg nije u stanju da eliminise, vec moram da uz to uzmem i casu martinija :snob: pa tek onda deluje

htedoh reci dobijem napad panike :luda:

i onda ne znam da li bi bilo bolje da to pitanje postavimo Ulix-u ili blenti :lukavi:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
:ua:

to je tako period pre nove ere ... mislim, alooo :kuckuc:

ja ne znam samo kako te osobe koje prve bace kamen mogu mirno da spavaju... ovi ostali su komformisti definitivno i smatraju da ako zakon tako nalaze i ako drugi to rade, sto ne bi smeli i oni
By XanaX
off top.
Originally posted by h2o

kad mi jedan molekularni biolog postavi takvo pitanje, ja se skroz zbunim :smilegrin: i obuzme me osecaj strepnje, uznemirenosti i napetosti

...
Oh, please... Bilo je to pitanje komu odgovora ne treba. Jedino me jest malo zbunilo, kada se takvi 3D prikazi prevedu u ovakvo nešto 2D, recimo ona plava purinska baza mi stoji sasvim čudno s obzirom na pretpostavljeni položaj vodikovih veza...

on top.

Općenito, sve je to ostatak tribalnih običaja koji sežu zaista daleko u prošlost i prije pretpostavljenih proroka i cijele priče od Adama do Muhameda. Baš me zanima, ako ima nekog znalca ovdje, da kaže spominje li se u Quranu ona Isaova o "bacanju prvog kamena"...
Korisnikov avatar
By h2o

Izgleda da smo obojica zbunjive prirode

Mozda bi na to "retoricko pitanje" mogao da odgovori Zibro i time pomogne nama, pomalo zbunjenim forumasima :ribica:

is that or it isn't :hamlet:

Baš me zanima, ako ima nekog znalca ovdje, da kaže spominje li se u Quranu ona Isaova o "bacanju prvog kamena"...
u Kur'anu se ne spominje ona Isusova o "bacanju prvog kamena"... Isus (ili Isa, latinske reci muskog roda se zavrsavaju na -us) se predstavlja kao bozji poslanik koji je od boga poslan da ljudima donese svetu knjigu Indzil (Novi zavet)

i niko ne istice cinjenicu da Isus nije doneo nikakvu knjigu, vec da su prvu od na desetine razlicitih verzija Biblije danas dostupnih napisali ljudi mnogo godina posle Isusove smrti

Muhamed se predstavlja kao poslednji bozji poslanik koji je ljudima doneo poslednju svetu knjigu

i niko ne istice cinjenicu da Kur'an nije bio napisan za vreme Muhamedovog zivota, vec dosta posle njegove smrti, tako sto su narodni pevaci ono sto je govorio za 23 godine svog zivota, pocev od svoje 40. godine, srocili u obliku stihova i formirali knjigu tako da najduze pesme stave na pocetku, a najkrace na kraju Kur'ana

ali zato na svakom mestu isticu kako islam znaci mir (samo kad se prevede) dok u praksi to znaci rat prema svemu sto nije u skladu sa islamom :avalon:

najveca vrednost je poginuti na Alahovom putu u borbi za islam i onda dobijes 77 devica u raju :sise: :sise: :sise: :sise: :sise: :sise: :sise:

najdrazi Alahu su oni koji sav svoj imetak trose na njegovom putu

a usadjivanje serijatskih vrednosti pocinje sa petogodisnjom decom, kad nisu u stanju da racionalno razmisljaju i usadjivanje staha od postavljanja svakog pitanja koje je u suprotnosti sa naucenim :uplasen:

kad te od najranijeg detinjstva uce da se 5 puta dnevno klanjas stvoritelju, to onda postane nesto kao refleks :hail:
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

:ua:

to je tako period pre nove ere ... mislim, alooo :kuckuc:
I dan danas imas plemena u Africi i Juznoj Americi kojima je najsvetiji moguci cin umesto sahrane - kanibalizam, gde tvoj predak postaje deo tebe i ostaje zauvek sa tobom i u bukvalnom smislu

sto nije tako daleko od onog: pijte moju krv :vampir: i jedite moje telo :meso: ali to se ovde radi simbolicki a tamo bukvalno
Korisnikov avatar
By Vel boy
tipichni uzas religiozista, ne vernika.

u pravu ste oba- i ti h2o i Xanax.
Korisnikov avatar
By Tungi
Talibanski pobunjenici javno su danas pogubili jednu Avganistanku zbog navodne preljube, izjavio je policijski zvaničnik.

Više rangirani lokalni zvaničnik Abdul Džabar rekao je da je 48-godišnja udovica prvo bičevana, a potom ubijena u oblasti Kades, koja je pod kontrolom talibana i deo je provincije Bagdis.

"Sve se desilo javno i uprkos tome što niko nije uputio žalbu vlada će preduzeti mere u vezi sa obim incidentom", rekao je Džabar.

On je dodao da je neidentifikovani muškarac, koji je bio u navodnoj vezi sa ubijenom ženom, u bekstvu.

Tokom vladavine talibanskog režima u periodu od 1996. godine do 2001. godine kamenovanje i bičevanje bili su redovna kazna za svakog ko je imao seksualne odnose izvan braka.

Portparol talibana rekao je da nema podatke o ovom incidentu i da zbog toga ne može ni da komentariše.

LINK
Korisnikov avatar
By Sunce
Tako i ja zelim da budem patrijarhinja, a oni mi odgovorili: "Zeno, nemas testise i penis!" Utehu sam nasla na ovom forumu. :opatica:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ocito da nije,kad su je pogubili.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Sunce

Tako i ja zelim da budem patrijarhinja, a oni mi odgovorili: "Zeno, nemas testise i penis!" Utehu sam nasla na ovom forumu. :opatica:

Hoce oni i muskarce koji se briju:awesome:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!