Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By ns.happy
Draga Andjela, CareBear i ostali.

particija na kojoj mi je win (kod mene je D, i ne pitajte me kako sam uspeo da to tako promenim) mi je imala oko 2 GB slobodno. medjutim, od kad sam uveo kablovski net, meni izbacuje da mi je disk space low i da treba da izbrisem nesto. cc cleaner mi pokaze da ima oko 1,5 GB nekakvih restore points, ali on njih ne izbrise... sta da radiiim?:wtf:
Korisnikov avatar
By Insorcer
Koji ti je OS?..i koliko je velika ta particija D?
Korisnikov avatar
By Tungi
Idi na properties,pa disk clean up,ocisti od unnecessary fajlova.
Korisnikov avatar
By deran
ma sve mu je ok-teo čovek da kaže da ima kablovski net... :lol:

:kiss:
Korisnikov avatar
By ns.happy
nista ne pomaze :-(
xp
a particija, bez smejanja molim, 10 gb, i jako malo programa koje koristim...
Korisnikov avatar
By bern
Ne bi trebalo da isključiš taj system restore... Tih 1.5 GB za system restore vjerovatno je konstantno. Znam da izgleda mnogo, ali postoji s razlogom.

Inače je 2 GB malo slobodnog prostora na sistemskom disku od 10 GB. Deinstaliraj krupne stvari (igre?) pa ih ponovo instaliraj na drugu particiju.

Koji antvirus koristiš, da li je up to date?

Jesi li ispraznio browser cache?

Da li si zaboravio na neki dovršeni torent koji se skinuo na tom novom netu? :) Provjeri download folder.
Korisnikov avatar
By deran
browser cache mu čisti cleaner...:srbin:
By fazza
Originally posted by ns.happy

gde se to iskljucuje?

napisao sam xp
Slobodno isključi "system restore", postupak je opisan u linku koji sam ti postavio gore, a prati uputstvo za manuelno isključivanje.

# Click Start, right-click My Computer, and then click Properties.
# In the System Properties dialog box, click the System Restore tab.
# Click to select the Turn off System Restore check box. Or, click to select the Turn off System Restore on all drives check box.
# Click OK.
# When you receive the following message, click Yes to confirm that you want to turn off System Restore:
By fazza
Originally posted by bern

Ne bi trebalo da isključiš taj system restore... Tih 1.5 GB za system restore vjerovatno je konstantno. Znam da izgleda mnogo, ali postoji s razlogom
Ne videh ni jedan valjan razlog postojanja system restore-a sem dodatnog drljanja po disku i usporavanja sistema. Znam čemu služi ali na žalost, u većini slučajeva se pokazao kao totalna glupost. BTW, kada isključi system restore na svim diskovima, dobiće oko 2 giga slobodnog prostora. Takodje, mogao bi da isključi hibernaciju i tu će da dobije oko giga slobodnog prostora.
Inače je 2 GB malo slobodnog prostora na sistemskom disku od 10 GB. Deinstaliraj krupne stvari (igre?) pa ih ponovo instaliraj na drugu particiju.
Slažem se.
Kakve to veze ima?
Korisnikov avatar
By ns.happy

Ne bi trebalo da isključiš taj system restore... Tih 1.5 GB za system restore vjerovatno je konstantno. Znam da izgleda mnogo, ali postoji s razlogom.

Jesi li ispraznio browser cache?

Da li si zaboravio na neki dovršeni torent koji se skinuo na tom novom netu? :) Provjeri download folder.
moj komp je stara gospodja sa ozbiljnim zdravstvenim problemima ;-)
nemam nikakve igrice, niti koristim nekakve zahtevne programe, kao sto vec napisah, mislim da mi je ofice najveci program koji imam instaliran.
torenti se skidaju na drugu particiju, tako sam podesio.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by fazza
Originally posted by ns.happy

gde se to iskljucuje?

napisao sam xp
Slobodno isključi "system restore", postupak je opisan u linku koji sam ti postavio gore, a prati uputstvo za manuelno isključivanje.

# Click Start, right-click My Computer, and then click Properties.
# In the System Properties dialog box, click the System Restore tab.
# Click to select the Turn off System Restore check box. Or, click to select the Turn off System Restore on all drives check box.
# Click OK.
# When you receive the following message, click Yes to confirm that you want to turn off System Restore:
yes sir! ;-)
Korisnikov avatar
By Darling

Ne videh ni jedan valjan razlog postojanja system restore-a sem dodatnog drljanja po disku i usporavanja sistema. Znam čemu služi ali na žalost, u većini slučajeva se pokazao kao totalna glupost. BTW, kada isključi system restore na svim diskovima, dobiće oko 2 giga slobodnog prostora. Takodje, mogao bi da isključi hibernaciju i tu će da dobije oko giga slobodnog prostora.
Tako je! :klap:

Sto se slobodnog prostora tice, Disk defragmenter trazi 15% da bi defragmentovao particiju, tako da ti je to neka smernica koliko praznog prostora da ostavis. Po meni je dovoljno 2Gb.
Korisnikov avatar
By bern
Onda ne znam u čemu je problem.

Cleaner, ako je stara verzija neće prepoznati Chrome, npr.

Antivirus jer možda ima nekog crva.

System restore je vrlo koristan, ali ne i ljudima kjima je formatiranje jedini lijek za sve. Ne usporava računar uopšte jer windows u samo određenim trenucima pravi snimak sistema. Prostor koji zauzima se može podesiti u procentima. Restore mi je nekoliko puta biood velike koristi, ali i mojim prijateljima.

Hibernacija (za razliku od stendbaja) se ne može obaviti ako na disku nema onoliko slobodnog prostora koliko ima RAM memorije. Pretpostavljam da greška u radu može napraviti neki system dump, ali windows bi to prepoznao.
By fazza
Originally posted by bernSystem restore je vrlo koristan, ali ne i ljudima kjima je formatiranje jedini lijek za sve. Ne usporava računar uopšte jer windows u samo određenim trenucima pravi snimak sistema. Prostor koji zauzima se može podesiti u procentima. Restore mi je nekoliko puta biood velike koristi, ali i mojim prijateljima.
Da li se slažeš da onome ko i ne zna čemu služi system restore on jednostavno nije potreban? :) Ako već nema dovoljno mesta na disku onda je najbolje posavetovati ga da isključi tu opciju, jer samo zauzima njemu prekopotreban prostor na disku. Meni system restore nikada nije bio od pomoći, ne mogu da se setim koji je problem konkretno bio, što ne znači da nekome neće, zavisi od slučaja do slučaja.
Korisnikov avatar
By bern
Da li se slažeš da onome ko i ne zna čemu služi system restore on jednostavno nije potreban? :)
Ne. Zato što će sutra slučajno obrisati neki važan fajl, ili će neki program osakatiti registry i pitati "šta da radim?". Većina korisnika ne zna mnogo o tehničkim stvarima i prvi korak u popravci je da vrate restore na datum kad je računar normalno radio, što vrlo često pomaže.

Opet, pričam iz svog iskustva.
Korisnikov avatar
By ns.happy
ja sam dobio nekih gigabajt prostora iskljucivsi to, ali cini mi se da je opet manje neg' jutros... kao da se samo koti u njegovim kolima... :serena1:
Korisnikov avatar
By andjela
jeli ti to laptop? da se nadjemo u gradu da pogledam sta mu je?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!