Originally posted by Popeye
braćo i sestre
negdje sam procitao da veliki broj mladih ljudi u srbiji nije nikada bio izvan granica drzave (koje god one bile
).
pa me zanima kakvo je stanje ovdje na forumu...
jeste li putovali izvan srbije?
P.S.
crna gora se ne racuna kao inozemstvo. republika srpska da.
Dragi ujko,
bio sam u svetu i uvek se vraćao u moju dragu Srbiju sa još više ljubavi prema našim gradjanima i njihovim ljudskim osobinama.
Sigurno je da materijalno bogatstvo omogućava čoveku mnogo toga od savremenih dostignuća, ali sam se često u inostravstvu sećao da bogatstvo ne čini čoveka apriorno srećnim.
Putovanja u svet, nema značajnije države na Zapadu u kojoj nisam bio više puta, uvek me oplemenjuje nekim novim saznanjima. Uglavnom prijatnim. Naravno, kao i svuda, pa i u putovanjima po Srbiji, doživi se po nešto što ne želite da vam se ponovi...
E, sad, iskreno, ja još uvek ni jednu ex-yu republiku ne doživljavam kao inostranstvo. Možda Hrvatsku i Sloveniju po najviše, ali Crnu Goru, Bosnu, Republiku Srpsku i Makedoniju, ne doživljavam ni najmanje u pravom smislu kao inozemstva.
Mislim da to nema nikakve veze sa politikom, već višedecenijskim zajedničkim životom u jednoj državi, bliskosću jezika, kulture, rodbinskom isprepletenošću, mešovitim brakovima...
Tako da ostaje ona naša čuvena SRBIJA JE SVET!
U stvarnom i sve više i u formalnom smislu.