Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Ja ću potpisati kao što sam i prošle godine.
Principijalno podržavam Prajd.

Međutim u sebi imam mišljenje, koje neću da plasiram nigde vam gej sveta, a to je da je 2010. prerana godina za Prajd.
Od prošle godine ništa se nije promenilo nabolje. I dalje je manifestacija jako rizična.
I dalje će policajci misliti ,,Što da reskiram život u borbi s huliganima zbog pedera u Srbiji, a uz to za malu platu''.

Ovo je vrlo teška i složena tema, a ja se malo bojim krvoprolića.

Čak štaviše priželjkujem situaciju od prošle godine.
Prajd se nije održao (i tako je neko spašen nasilja) a veliki medijski prostor je ipak dobijen, kao i gostovanja LGBT-ovaca po najgledanijim emisijama.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Popeye

izjednacavanje pridea s gej brakom je potpuna glupost.
Pa zašto onda to radiš?

Ako si pročitao ono što sam napisao, jasno se vidi da ja to ne činim, već Prajd vidim kao deo strategije ka ravnopravnostui koja se danas fokusira na izjednačavanje sa pravima heteroseksualaca tj. na brak i usvajanje dece. To su danas centralni zahtevi mainstream gej pokreta, a formuliše ih i ovdašnji pokret, da li javno, da li interno -- o braku se govorilo i prošle godine (artikulisala kao zahtev Biljana Kovačević Vučo, Goran Miletić smatra da je to "seldeći zakonski korak" itd), a o usvajanju dece je "još rano", ali i to sledi.

Ono što mene zanima, a vidim i neke korisnike, jeste konkretni cilj Prajda. Ja mislim da on nema nikakvog smisla kada je nazvan kao "Prada ponosa", zato što u Beogradu neće biti de facto nikakve parade, a ponos je ono što u javnosti dobija negativnu konotaciju "ponosa zbog vlastite seksualne orijentacije" -- što je opet partikularizam i pad u nesrećnu politiku identiteta. (Dok ti eventualno objasniš da je reč o ponosu zbog suprotstavljanja represiji i simboličkom obeležavanju protesta iz davne 1969. godine već prođe voz -- javnost se lepi za etikete i ne treba potcenjivati simboličku moć imenovanja: nomen est omen!) Zagrebački naziv "povorka" je daleko bolje rešenje, ali ja mislim da naprosto treba tu priču proširiti i politički zaoštriti, te formulisati precizne zahteve u okviru nečega što bi bio PROTEST protiv represije na osnovu seksualne prakse )kreativnijima ostavljam da smisle dobar naziv). Jedan od zahteva, na primer, mogao bi da uključi i efikasniji rad sudstva, jer znamo da ima problema sa procesuiranjem tužbi na osnovu homofobije, zabranu organizacija koje krše Ustav na osnovu odredbe o nacionalnoj, verskoj, rasnoj i sl. ravnopravnosti (a koje su jedan od eksponenata homofobije danas) itd.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Potpisacu, a i moji su izrazili zelju da potpisu.
Korisnikov avatar
By jukie
Potpisivanje je sad retro, Zonče
prošlo mu je pet minuta slave
Korisnikov avatar
By Zonche!
Shit!
A bio sam tako urban pre 12 minuta.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Da bi parada uspela mora imati jasan cilj i strategiju.... Zapravo, to bi trebalo da bude sadržano u programima aktivnosti GLBT zajednice Srbije artikulisane preko brojnih udruženja i NVO...

Da ne citiram, neko je već rekao da je loš naziv manifestacije - Parada ponosa i lepo objasnio zašto...

Čini mi se da treba krenuti od početka, sa starta... Borimo se, valjda, za toleranciju i ravnopravnost GLBT osoba...

Ako je tako, gay parada takodje treba da bude podredjena tom cilju, pa možda i njen naziv... Za toleranciju u ravnopravnost!

Da li parada, povorka, protestni marš, miting ili slično, treba dobro prodiskutovati iz raznih uglova sa jednim jedinim, osnovnim ciljem - što veći efekat kod najširih slojeva gradjana Srbije da prihvate i podrže toleranciju i prema GLBT osobama, uz gradnju druge stepenice - ravnopravnosti GLBT osoba...

Normativno je već dosta postignuto u tome, od Ustava do zakona protiv diskriminacije, sada je potrebna široka akcija na imlementaciji toga, a to se može - istina - i preko krvavih Parada ponosa, ali i preko mnoštva drugih osmišljenih aktivnosti i manifestacija kojima će se gay zajednica u Srbiji prikazati na pravi, prijemčjiviji način...
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo
Originally posted by neko, neki ..........

.......... Nisam siguran da je ovo jasno formulisano, ali se meni čini da, kada se otvara priča o konkretnim zahtevima, dolazimo pored onog o smanjenju gomofobije -- efikasniji rad sudstva npr. -- do opštih mesta sadašnjeg zapadnog gej pokreta, a to je "brak i usvajanje dece". Ne mora to biti parola prajda, ali mi se čini da su to "krajnji zahtevi".

I zbog toga ja ne mogu da podržim taj aktivistički zahtev. Iz moje perspektive, on nije ništa drugo do rehabilitacije tradicionalne porodice. Za razliku od homofoba koji vide nekakvu apokaliptičku razliku između "gej braka" i "strejt braka" i "gej porodice" i "obične porodice", ja strukturno-simbolički ne uviđam nikakvu suštimsku razliku. Sva psihološka istraživanja pokazala su da nema nikakvih posebnih razlika između dece odrasle u gej i strejt braku )ima nekih, no to sada nije tema). Kao onaj ko se zalaže za dekonstrukciju standardnih bračnih i porodičnih modela -- protiv monogamije, a za poliamoriju; protiv braka, a za individualno usvajanje dece ("Porodice, mrzim vas", reče divno Andre Žid), mainstream gej pokret i njegova konzervativna agenda nema moju podršku. S obzirom na njegov izraženi partikularizam -- fokus na "gej prava", a en an oslobađanej svih, posebno gelde klasne razlike -- danas je to nažalost reakcionaran politički pokret.
ako je samo na meni da opet dam kritiku ovog dela, cutim...... :ccn:
By dukkehjem
A sta fali "tom delu", molim te?! Em se slazem, al to nije bitno, em se covek lepo ogradio onim "iz moje perspektive", sto se retko vidja ovih dana jer svi misle da je njihov stav kao takav neprikosnovena cinjenica... Nemas sta da kritikujes.
Korisnikov avatar
By Vel boy
on ima pravo imati njegovo mishljenje i izneti ga.
ali, etiketirati borbu za ravnopravnost (koja uvazava chinjenichno stanje stvari sadashnjeg civilizacijskog drushtva- a chinjenichno stanje stvari svugde je da su ozakonjenje veze dve osobe iliti brak i porodica nukleus drushtva- rekavshi ovo ja to ne proslavljam vec samo iznosim stanje stvari drushtveno nametnuto kao takvo svugde, pa i u najliberalnijim savemenim drushtvima) kao tradicionalno-reakcionarno-konzervativno (eto samo na gej nachin sve to), je ekscentrichna kleveta.
uz to, ja opet kazem, kada se heterosi odreknu braka i porodice i svega shto s time ide, tek onda se moze ochekivati i traziti i da gejevi odustanu od toga. ovim josh i ne podsecam opet da su heterosi (bilo s decom ili bez dece) milenijumima bili povlashceni u tom pogledu, dok su gejevi bili rutinski uskraceni.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Velebilje nikada nije čulo ni za poligamiju, i za poliandriju, kao ni za priznate istopolne zajednice kroz istoriju u različitim kulturama. To strašno neobrazovanje je rezultat ovog konzervativnog baljezganja, ali ništa bolje nismo ni očekivali. Logika kojom se Velboy služi je zaista dirljiva -- sada je opštepšrihvaćeni standard normalnosti brak dve osobe pa što bismo mi to dovodili u pitanje? A što bismo dovodili u pitanje opšteprihvaćeno mišljenje pre 100 godina da je homoseksualnost bolest? I što bismo uopšte bilo šta preispitivali?

Konačno, glede gej prajda progovorila je i Džudit Batler:

Američka filozofkinja i teoretičarka roda odbila je nagradu za građansku hrabrost na gej paradi u Berlinu, kritikujući marš kao komercijalan i površan.
Džudit Batler je veoma poštovana levičarka i feministkinja, koja je došla na paradu i iskoristila momenat ispred mikrofona da odbije nagradu i kritikuje marš.
Renate Künast, vođa Partije zelenih, najavila je Batlerovu i predstavila njen rad, pre nego što se ona popela na binu ispred Brandenburške kapije. Ali, umesto da primi nagradu, ona je odbila nagradu i kritikovala paradu da je previše komercijalna i da ignoriše probleme rasizma i dvostruke diskriminacije koja pogađa gej i transeksualne imigrante.
Ona je dodala da alternativna gej parada koja se organizuje sledeće nedelje u delu Berlina koji se zove Krojcberg ima veći efekat kada su ovi problemi u pitanju.

Bravo za Džudit! Dole sa reakcionarnim, konzervativnim desničarski mainstream gej pokretom! Dole brak i nuklearna porodica! Sloboda za sve!:jerry:
Korisnikov avatar
By Loni
Dastine, ja ne mislim da je poenta u veličanju braka već u izjednnačavanju sa strejterima.
Dakle sve ono na šta imaju pravo strejt osobe, treba da važi i za gejeve.

A to da li će neko iskoristiti brak ili neće, je već druga tema.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Je l' ti Loni e smatraš da su svi ljudi treba da budu jednaki, ili smatraš da neki treba da budu jednakiji od drugih?

Na ono na šta imajmu prava ljudi u braku treba da imaju i ljudi van braka. Ali, to nije slučaj jer bračna zajednica donosi više prava bračnim partnerima od onih koji su single. Prema tome, reč je o diskriminaciji koju treba ukinuti, a ne osnaživati gej brakom. Ispravljanje jedne nejednakosti nikako ne sme da vodi u drugu, a u slučaju gej braka o tome je reč!

Smrt gej konzervativizmu, sloboda narodu!
Korisnikov avatar
By Srklet
gej brak sigurno nije nesto za sto cu ikada pomaknuti prstom da se ostvari.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Dušan Maljković

Velebilje nikada nije čulo ni za poligamiju, i za poliandriju,
sve je to meni jasno, nisam protiv toga, zapravo podrzavam otvorene ali sporazumno takve veze pa i takve poliamorije i poliandrije, ALI, choveche, stanje stvari na ovom svetu je tako da ni u najliberalnijim zemljama Zapada se ne stavlja to u prednost pred gej brakom, civilnim partnerstvima (zovi kako hocesh, samo da je ravnopravno hetero-brakovima), a kamoli u Srbiji polaziti s time. ja bih voleo da je realno, ali realno nije.
samo kazem da NE TREBA klevetati gej borbu za jednakopravnost u vezi brakova i vrednovanja svih porodica (tj. ukljuchujuci i gej porodice) kao tradicionalno-konzervativno-reakcionarno-desnicharsko samo zato shto poliamorije i poliandrije josh nazalost nisu u prvom planu.

kao ni za priznate istopolne zajednice kroz istoriju u različitim kulturama.
ovo je vec tipichni oblik konstruisanja i laganja na mene.

dabome da o priznatim istopolnim zajednicama kroz istoriju u razlichitim kulturama i govorim i to zastupam!
ali to nema bash veze s poliamorijom, poliandrijom, poliginijom...... bila ona hetero ili gej.

no neobrazovanje je rezultat ovog konzervativnog baljezganja, ali ništa bolje nismo ni očekivali. Logika kojom se Velboy služi je zaista dirljiva -- sada je opštepšrihvaćeni standard normalnosti brak dve osobe pa što bismo mi to dovodili u pitanje?
nisam ja to tako rekao ni mislio. dakle, opet lazesh.
ja samo kazem da mislim da je slabo smisleno i nepragmatichno, pa i shtetno za gej prava, od Srbije ochekivati sada da dodje do neke udaljene tachke odjednom kada ni blizoj tachki jadnica Srbija josh nije prishla.

A što bismo dovodili u pitanje opšteprihvaćeno mišljenje pre 100 godina da je homoseksualnost bolest? I što bismo uopšte bilo šta preispitivali?
providno meshash krushke i jabuke.
jedna stvar je neka seksualna orijentacija, a druga stvar su poliamorije, poliandrije, poliginije...... i ostale prakse (da ne kazem parafilije) unitar bilo koje seks. orijentacije.

Konačno, glede gej prajda progovorila je i Džudit Batler:

Američka filozofkinja i teoretičarka roda odbila je nagradu za građansku hrabrost na gej paradi u Berlinu, kritikujući marš kao komercijalan i površan.
Džudit Batler je veoma poštovana levičarka i feministkinja, koja je došla na paradu i iskoristila momenat ispred mikrofona da odbije nagradu i kritikuje marš.
Renate Künast, vođa Partije zelenih, najavila je Batlerovu i predstavila njen rad, pre nego što se ona popela na binu ispred Brandenburške kapije. Ali, umesto da primi nagradu, ona je odbila nagradu i kritikovala paradu da je previše komercijalna i da ignoriše probleme rasizma i dvostruke diskriminacije koja pogađa gej i transeksualne imigrante.
Ona je dodala da alternativna gej parada koja se organizuje sledeće nedelje u delu Berlina koji se zove Krojcberg ima veći efekat kada su ovi problemi u pitanju. Bravo za Džudit
Ja se ovde sasvim slazem s Judith Butler. Sve ove kritike koje je iznela na rachun preterano-materijalistichkog, komercijalnog, povrshnog, neosetljivog za razne druge grupe gejeva (npr. imigrante- itekako sam ZA potrebu solidarnosti s gej imigrantima, o tom najcheshce i pishem!!) gej prajda su - apsolutno potrebne!

Dole sa reakcionarnim, konzervativnim desničarski mainstream gej pokretom! Dole brak i nuklearna porodica! Sloboda za sve! :jerry:
Ali to ona ne kaze tako. niti je bash u tome stvar.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Loni

Dastine, ja ne mislim da je poenta u veličanju braka već u izjednnačavanju sa strejterima.

poenta! :eureka:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Velebilje, nauči elementarne pojmove i razlike među njima -- ti danas u raznovrsnim kulturama imaš INSTITUCIOVNALIZOVANE i zakonski dozvoljene poliandrične i poligamne zajednice, prema tome ne postoji samo monogaman model, kako si tvrdio u svom radikalnom neznaju. Poliamorija je pak nešto drugo, informiši se za početak, a to što je dovodiš u vezu sa parafilijom je još jedan dokaz da si ti gej ultradesničar.

A ako ti misliš da borba za brak, koji je konzervativna i tradicionalistička patrijarhalna instuitucija nije upravo onakva kakav je i predmet njene borbe, onda nemamo o čemu više da razgovaramo -- ti si naprosto ignorant bez premca.
Korisnikov avatar
By Vel boy
na stranu sada nastavak tvog wannnabe-intimidatorskog tona prema meni a shto nije uopshte kul

Velebilje, nauči elementarne pojmove i razlike među njima -- ti danas u raznovrsnim kulturama imaš INSTITUCIOVNALIZOVANE i zakonski dozvoljene poliandrične i poligamne zajednice, prema tome ne postoji samo monogaman model, kako si tvrdio u svom radikalnom neznaju.

ali, nazalost te kulture u realnom stanju stvari (dakle, po milioniti put ponavljam- ne zato shto ja to realno stanje pozdravljam) ovog sveta tj. ove planete Zemlje su potisnute da se smatraju primitivne kulture delova treceg sveta, eufemizam, za skoro pa divljinu.
ako ih i ima van tih "primitivnih kultura", to su poligamije islamistichkih, mormonskih....... drushtava (uzasni heteroseksizam).
ja ne vidim relevantnost narochitog pominjanja tih INSTITUCIONALIZOVANIH i zakonski dozvoljenih poliandričnih (mala manjina) i poligamnih (vecina od takvih zajednica; u islamistichkom, mormonskom.... miljeu) zajednica u kontekstu borbe za gej prava.
ako nishta drugo, takve zajednice samo pokazuju da heteroseksualci na ovom svetu rade shto god hoce i mogu, a da se gejevima to isto uskracuje.
ako ima INSTITUCIONALIZOVANIH i zakonski dozvoljenih homoseksualnih ili biseksualnih poliandričnih i poligamnih zajednica, daj, molim te, obavesti, zeleo bih da znam da ih ima :yes:

Poliamorija je pak nešto drugo, informiši se za početak, a to što je dovodiš u vezu sa parafilijom je još jedan dokaz da si ti gej ultradesničar.
ne dovodim ju ja u vezu s parafilijom, vec samo preprichavam za shta se smatra. k'o shto rekoh, ja pozdravljam odgovorne, sporazumne otvorene veze i poliamorije.
samo ne moze to biti u prednosti pred gej brakom.
jednako vazno mozda da, ali zbog nedostatka sadashnje borbe u gej pokretu za te poliamorije - da se gej pokret zove reakcionarnim-konzervativnim-desnicharskim, je suluda kleveta.

A ako ti misliš da borba za brak, koji je konzervativna i tradicionalistička patrijarhalna instuitucija nije upravo onakva kakav je i predmet njene borbe, onda nemamo o čemu više da razgovaramo -- ti si naprosto ignorant bez premca.
sve sam ja rekao shta sam imao reci. summa summarum, da ponovim: kada se heterosi odreknu braka i porodice i svega shto s time ide, tek onda se moze ochekivati i traziti i da gejevi odustanu od toga. ovim josh i ne podsecam opet da su heterosi (bilo s decom ili bez dece) milenijumima bili povlashceni u tom pogledu, dok su gejevi bili rutinski uskraceni.

kao shto i Loni savrsheno reche: Dastine, ja ne mislim da je poenta u veličanju braka već u izjednnačavanju sa strejterima.

dalje, svakako da nemamo ja i ti D.M.- o chemu da razgovaramo.
istini za volju, veceg ekscentrika od tebe D.M.-e josh ne upoznah.
opet kazem, odajem ti priznanje na onoj odlichnoj replici ludom antonicu pre godinu dana, ali to je to pozitivno D.M.-e shto si uradio :up: .
u mnogim ostalim stvarima, izgleda da samo nazlost shtetish gejevima Srbije, Dushane Maljkovicu. :shrug:
Korisnikov avatar
By Srklet
poliamorija, brak, kurac, palac... sve to su koncepti koji podrzavaju kapitalisticko-reakcionarne i ugnjetavajuce ideje burzujske romanticne ljubavi. :barf:

kakve veze ima ljubav s ravnopravnoscu gay osoba? :serlok:
apsolutno nikakve. na nju se pozivaju samo oni koji heteropatrijarhatu lizu dupe, pa misle takvim jeftinim barbara-cartland-suosjecanjem skupiti bodove kod retard-domacica.
By Ulix
Originally posted by Vel boy

jedna stvar je neka seksualna orijentacija, a druga stvar su poliamorije, poliandrije, poliginije...... i ostale prakse (da ne kazem parafilije) unitar bilo koje seks. orijentacije.
Mislim da je najbolje da ipak ne kažeš parafilije, zato što bi to onda ozbiljno dovelo u pitanje da zapravo znaš o čemu govoriš.:zoran52:
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by AbortiraniTerorista
Originally posted by Mr Dee

zasto bi bio veliki problem? uostalom to nije indikator koliko ce ljudi biti na paradi. eto ja sam se potpisao, ali je skoro pa sigurno da necu doci na paradu ako je bude.

Uspehom bih smatrao da se skupi 10 hiljada a na paradu dođe više od hiljadu (najlepše 2-3 hiljade) ljudi.

Dve-tri hiljade?
Prosle godine se kalkulisalo da ce da bude izmedju 300 i 500 ucesnika.U Zagrebu je pre nekoliko dana bilo izmedju 500 i 800 ucesnika.
Tesko da ce u Srbiji da bude veci broj nego u Hrvatskoj.
Ja licno verujem da ce da dodju samo dve grupe ljudi-oni koji ma je to posao,dakle funkcioneri NVO-a i nekoliko entuzijasta.
Evo citam da je za ovogodisnji Zagreb Pride potroseno nesto vise od jedanaest hiljada evra.

Kada govorimo o brojci od nekoliko hiljada,izvesno je da ce da bude nekoliko hiljada policajaca.Znaci na svakoog ucesnika gej parade bice potrebno deset policajaca da ga stite.Time se ne dokazuje da slobode ima,vec da je nema.
Na taj nacin ce da se pokaze svima koji su protiv homoseksualaca da svako ko je gej,a nije okruzen sa deset policajaca predstavlja laku metu za napad.

Vidim da je tema pocela da se rasplinjava i da se raspravlja o eventualnoj Paradi.
Ja bih i dalje voleo da dobijem odgovore na nekoliko jednostavnih pitanja u vezi sa ovom temom i akcijom prikupljanja potpisa.
Koji je cilj ove akcije?Zasto organizatori kriju ciljeve akcije?Ovako samo ostavljaju sumnju da je u pitanju njihov licni interes i materijalna korist.Da na ovaj nacin zele da pokazu svojim donatorima i sponzorima kolika je NJIHOVA podrska u gej zajednici i time opravdaju materijalna sredstva koja dobijaju do njih.KAo i da bi imali nesto da napisu u izvestaju svojim sponzorima i time opravdaju novcane donacije.
Drugo pitanje jeste koja je izlazna strategija ako organizatori ne skupe deset hiljada potpisa?Da li ce da izadju i da kazu da nema podrske i sta ce d abude onda?Ljudi koju su im verovali bice razocarani i tuzni,a organizatori ce opet jedini moci da imaju neke koristi,jer ce opravdati donacije koje dobijaju.
Trece,jeste jako vazno pitanje etike.Zasto ljudima koji daju potpise nije predoceno da ce njihovi potpisi biti javno objavljeni na internetu i time ce njihova imena biti dostupna svakoj klerofasistickoj grupi i pojedincu u Srbiji?
Bilo bi makar fer i posteno od organizatora ove akcije nepoznatog cilja,da upozore one koji potpisuju na ovu cinjenicu,jer ih ovako odovode u opsanost.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Koliko god ih podrži ili potpiše podršku paradi, na skup neće doći ni jedan posto njih. Garantovano.

O cilju, miki, ne vredi više pričati-pitati, jer ga jasno definisanog nema i neće biti... Sadržan je, verovatno, u tvojim pitanjima, ali organizatori to naravno nikada neće javno priznati...
By dukkehjem
sheki bejbi ljubi te majka pametnog...

ot:
a zasto ja ne mogu da saznam kako i gde da se potpisem?!?!?
sfnb v;kjsfvkjn
vise...
isfrustriran sam, svaki drugi post neko napise, potpisao sam, potpisala sam... i onda se ja bedacim :durenje:
zahtevam instrukcije, sto pre.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Ulix
Originally posted by Vel boy

Mislim da je najbolje da ipak ne kažeš parafilije, zato što bi to onda ozbiljno dovelo u pitanje da zapravo znaš o čemu govoriš. :zoran52:

ok. verovatno sam pogreshio u naznachavanju poliamorija, poliandrija, poligamija..... parafilijama ako se tako shvati shto zapravo tamo rekoh (a, zapravo rekoh: i ostale prakse (da ne kazem parafilije)- dakle, nisam direktno nazvao one poli-...stvari parafilijama vec vishe ostale prakse ako ih D.M. nuzno povezuje s poli....- stvarima).

ispravljam: poliamorije, poliandrije, poligamije su vrlo alternativni oblici ljubavnih, emotivnih, seksualnih zajednica, ne parafilije.

@Popaj, nije uopshe u lizanju dupeta heteroseksulanoj matrici stvar, bash naprotiv- u dostojanstvenoj borbi za punu jednakost GLBTIQA ljudi s njima.
By Bombina
niko nemora da prizna,ako oce da se potpisu ili da podrze,a drugi ce da prave problem mogu da jadaju da ne prave sramotnu paradu i kazu nema casti za gej brakove
Korisnikov avatar
By Paki
Dragi drugari i drugarice, imamo malih tehničkih poteškoća sa sajtom, tj. sa listama na istom koje ćemo rešiti nakon vikenda i prenaporne nedelje koja je prošla :)

U sv. slučaju, kampanju "ParaDA - DA šetamo zajedno!" možete podržati na
http://paraDA.rs
:)
Korisnikov avatar
By Tungi
A bas htedoh da pitam,gde moze da se potpise.

;)
Korisnikov avatar
By Baba na grani
para DA? kakva glupost.... je l' to ima neke kapitalisticke prizvuke, ili se meni cini...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!