Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ultraviolet
Ovogodišnji rod kajsije je tri do četiri puta manji u odnosu na prošlu godinu, ali zbog manjeg roda cena je veća, kažu u Udruženju proizvođača kajsije i ostalog koštičavog voća Miokovačka kajsija.

Formirane su i prve cene kajsija, koje se kreću od 80 centi do jednog evra za kilogram.

Lane su u čačanskom kraju ubrane velike količine kajsija, ali ove godine usled nepovoljnih vremenskih prilika rod je znatno umanjen, a berba kasni.

Na području Miokovaca ima 180 hektara starih zasada kajsije i oko 20 hektara novih.

U tom čačanskom selu, poznatom kao voćarski kraj, na oko 140 hektara zasađena je jabuka, ima oko 100 hektara zasada šljive, a meštani sve više sade trešnju, koje ima na oko 10 hektara.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nek sam ja smesna kolko od ocete, ali meni tih ljudi bude zao...to kad im propadne
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa sigurno da je i meni.Ali...Ova tema,od strane violet,nije bas da je zbog toga.Pojede se ziva:D
Korisnikov avatar
By hlaefdige
a jebemliga...pred ocima mi to svaki dan....

sta cu, promasila me ironija
Korisnikov avatar
By Marvin
I ovo je prva godina od kad se ja sećam da višanja nema ni jedne.
Korisnikov avatar
By Rei
Shto nije neko voce koje ne volim kao npr krushke ili shljive :drama:
Korisnikov avatar
By Mage
I meni su na placu propale skoro sve kajsije :placko:
Korisnikov avatar
By ns.happy
cuo sam da zato maline idu kao blesave..
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Marvin

I ovo je prva godina od kad se ja sećam da višanja nema ni jedne.
Višnja omanula skroz kod mene na placu, što znači i u celoj Srbiji.
Moje najmilije voće... :cupakosu:
By dukkehjem
Sta ja znam... ni meni nije smesno. Posebno sto je ljudima koji uzgajaju voce, to voce sve sto imaju. I grozno je kada to propadne, a ne mozes nista da uradis.
Korisnikov avatar
By KiWi
Pa od čega će se rakija praviti?
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by KiWi

Pa od čega će se rakija praviti?
Gde su oni dani kad se pevalo "višnjičica rod rodila, od roda se salomila"?
Faliće mi višnjevača...
Korisnikov avatar
By 2kune
kajsije se mogu nabaviti u sklopu voćnog jogurta, ne treba se akati i gojiti ih posebno... :merlinka:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by hlaefdige
nek sam ja smesna kolko od ocete, ali meni tih ljudi bude zao...to kad im propadne
Pa gajenje samo jedne vrste biljaka je uvek rizik jer vremenske prilike nikad ne odgovaraju svakoj vrsti. Nekad je idealno vreme za šljivu, nekad za kajsiju.

Medvedi su jako pametne životinje. :meda: Jedu ono voće koje dohvate. Tako su i naši preci radili pa su imali mešovite voćnjake i nikad im nije ponestajalo slatka (sem kad ih posete medvedi).

Inače kajsija mi ne izgleda kao neko mnogo izvikano voće, sudeći po površini koju taj sok zauzima po supermarketima. Smanjenje uroda breskve bi bilo mnogo strašnije.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nije bas da oni to potpuno sami biraju....a vreme je bilo takvo da je u donjem sremu bas mnogo ljudi ostalo bez ulaganja....
Korisnikov avatar
By ultraviolet
stvarno sam mislila da je samo nas pogodilo, moja kajsija se skroz skenjala i rodila kajsije malene veličine oraha otprilike, al' reko' ajd bilo je bezze vreme i sve, možda ima nade. kad ono međutim.
manje kajsija znači i manje soka od kajsija, a to je već problem :drama:
šteta.
Korisnikov avatar
By dharmox
Da, plodovi veličine oraha i onako zbrčkani skroz, video sam kod komšije.
Obično menjam deo višanja za kajsije a saćemo kitu da menjamo kad je omanulo i jedno i drugo...
Korisnikov avatar
By zozefin st
e kasija je kul voce, al ja vise ne moram da brinem,
meni se kajsije odavno isusile (10komada), one godine kad su bile velike poplave ....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!